Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(Fedes @ 2012 11 24, 10:49)
ir vitamino D trūkumui wink.gif

turiu dideli trukuma vit D, bet neprakaituoju...tik svoris auga, kas sake labai lemia vit D trukumas...geriu tiroksina jau 4dieneles...kol kas pojuciai tokie:(gal tik sutapimas) gerti norisi daugiau, maziau valgyti thumbup.gif ir saltas prakaitas g.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2012 11 23, 23:05)
gausus prakaitavimas budingas ir tuberkuliozei (ypac nakti ), butinai pasitikrink...

Nu bet tiubarkuliozei.... Nu visvien gi tureciau bent kazkaip jausti plaucius. Koseti, dusti, kaip nors uzkimti arba persalimo ligom sirgti. O dabargi tikrai nieko tokio nera.
Vat vitamino D trukumas tai pas mane yra tikrai.
Atsakyti
Sveikos,
jungiuos ir as i pasnekesius. Su skydliauke problemu turiu jau nuo mazu dienu, buvo laikas kai buvo paskirti vaistai, paskui buvo laikas kai nieko nevartojau, nelabai ir rupejo nes visad jausdavausi gerai. Pries 3 metus man buvo diagnozuota Hashimoto liga. Visi hormonu tyrimai, ribose, bet antikuniu tyrimas parode kad turiu autoimunine liga, pradejau vartoti 25mg levothyroxino, niekad jokiu blogumu nejauciau, bet kai pradejau daugiau sia liga dometis tai viskas man taip paaiskejo, kodel man visa gyvenima salta, sausi, ploni, skilinejantys plaukai ir panasiai. Na tik svorio augimas manes visai nekamuoja.Be to jau pries liga darant kraujo tyrimus vis keista budavao kai pas mane rasdavo padidejusi cholesterolio kieki kraujy (valgau sveikuoliskai, sportuoju, nerukau, neturiu virsvorio), tai pagaliau paaiskejo ir sitai. Gal pries menesi laiko pirma karta gyvenime pajutau kakzkokius negerumus sus savim. Kamavo toks baisus nuovargis, kokio gyvenime neesu jutus, eme labai slinkti plaukai, be to sutriko menstruaciju ciklas, kuris visad buvo labai reguliarus. Blogiausia tai, kad pries kelis menesius nutraukiau kontracepcija ir nusprendem bandyt nestuke.gif , bet jau dabar taip neramu pasidare, visad mano ciklas buvo 28 dienos o paskutiniai 2 uzsitese iki 42 dienu. Padarius kraujo tyrimus man doze padidino iki 50 ir po menesio reiks kartot tyrimus, paziuret kaip ten kas. Baisoka kad viena is ligos komplikaciju nevaisingumas, bet ziuriu dauguma cia plepanciu su vaikuciais, tai idomu ar buvo kamnors problemu pastojant, ar nesklandumu nestumo metu?
Atsakyti
Sveika Gorda.
man baisu kad ir man bus bedu su pastojimu, nes teplioja per ovuliacija. priezasties nera, tipo del skydliaukes g.gif

as kita savaite pagaliau tyrimus suzinosiu ir bus matyt ar reik dar didint mano simtine doh.gif unsure.gif

tau gal veluoja del nutraukutu KT g.gif buna taip nutraukus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 24 lapkričio 2012 - 21:44
QUOTE(linamog @ 2012 11 21, 09:39)
Greiciausiai visam gyvenimui.

ai nebutinai irnesakyk.gif
man ta pati sake, ir dar kad vaiku bais sunku bus susilaukt doh.gif ale geriau tik 2-3 metelius ir turiu du vaikus, nors pradiniai tyrimai buvo daugiau nei tragiski doh.gif
beje buvau labai nedrausmingas pacientas - visos dozes negerdavau - man nuo tokio kiekio kuri gyd israsydavo sirdis per gerkle lipdavo,tai pagal save susireguliavau ir tu tfu tfu tfu jau 10 metu be vaistu gyvenu. taip kad liga (bent jau vaistai) nereiskia kad visam gyvenimui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2012 11 24, 22:44)
buvau labai nedrausmingas pacientas - visos dozes negerdavau - man nuo tokio kiekio kuri gyd israsydavo sirdis per gerkle lipdavo,tai pagal save susireguliavau ir tu tfu tfu  tfu jau 10 metu be vaistu gyvenu.

esme tame, kad jei yra tik hipotiroze tai imanoma pagerus tiroksina kuri laika, isgyti, ir gyventi be tiroksino, bet salia turint ir tiroidita tai yra neimanoma....nes jis naikina skydliaukes audinius
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 11 24, 20:42)
Sveika Gorda.
man baisu kad ir man bus bedu su pastojimu, nes teplioja per ovuliacija. priezasties nera, tipo del skydliaukes g.gif

as kita savaite pagaliau tyrimus suzinosiu ir bus matyt ar reik dar didint mano simtine doh.gif  unsure.gif

tau gal veluoja del nutraukutu KT g.gif buna taip nutraukus

Tik keista kad po nutraukimo pirmus menesius viskas kaip ir savo vezese buvo ir staiga susijauke, o ir pats sirgimas jauciu kad kitoks, po viena ar 2 dienas. Dabar padidinus doze jau po savaites laiko galiu pasakyt kad savijauta zymiai geresne, bus idomu paziuret ar ciklas gris i savo vieta. o cia del ko taip atsitinka kad ima ir prireikia doze didint? cia tipo progresuoja liga? ar paskui gali sumazet vel doze ar taip ir dides tik visa gyvenima?
Atsakyti
QUOTE(Gorda @ 2012 11 24, 22:51)
o cia del ko taip atsitinka kad ima ir prireikia doze didint? cia tipo progresuoja liga? ar paskui gali sumazet vel doze ar taip ir dides tik visa gyvenima?

as tai nepamenu kad cia butu moteru kuriom mazino g.gif isskyrus atvejus kurios eme salia gert tybon iar thyreon..... o siaip tai tik didina, bent man per tris metus nuo 25 mg padidino iki 100 mg. unsure.gif nu progresas tai tik toks, kad antikuniai ta skydliauke letai naikina, nesunaikina per nakty, o pamazu... vis ... po biski... ir taip didinama doze
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 11 24, 21:47)
esme tame, kad jei yra tik hipotiroze tai imanoma pagerus tiroksina kuri laika, isgyti, ir gyventi be tiroksino, bet salia turint ir tiroidita tai yra neimanoma....nes jis naikina skydliaukes audinius

vat butent mano knygelej taip ir irasyta autoimuninis tiroiditas ax.gif + dar kazkokie 2 keisti pavadinimai hihihi.gif neatsimenu senai bevarciau med knygele. TTH pati pirma kart buvo virs 100 (?) - sake tiek kiek realiai kraujyje jo buvo aparatura nefiksavo - rode maximuma... po men - jau 30, po 2 - apie 17, po 3 ar 4 men - norma bigsmile.gif naujoji endokrinologe - nepatikejo lotuliukas.gif
gal veliau islys, gal ne - nesuku sau galvos ... jau 4 metus nebuvau tikrintis blush2.gif
Atsakyti
O Lietuvoj vaistai kaip? reikia patiems pirkt viska?
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2012 11 24, 23:00)
vat butent mano knygelej taip ir irasyta autoimuninis tiroiditas  ax.gif  + dar kazkokie 2 keisti  pavadinimai  hihihi.gif  neatsimenu senai bevarciau med knygele. TTH pati pirma kart buvo virs 100 (?) - sake tiek kiek realiai kraujyje jo buvo aparatura nefiksavo  - rode maximuma... po men - jau 30, po 2 - apie 17, po 3 ar 4 men - norma  bigsmile.gif  naujoji endokrinologe - nepatikejo  lotuliukas.gif

nu tada Jus tikras stebuklas bigsmile.gif 4u.gif gal cia buvo koks uminis tiroiditas, po gimdym, ar streso. sitie linke praeiti greiciau negu letinis skydl.uzdegimas
Papildyta:
QUOTE(Gorda @ 2012 11 24, 23:01)
O Lietuvoj vaistai kaip? reikia patiems pirkt viska?

taip, kompensuoja kazkiek pvz vietoj 11 lt moku 4 kazkur
Atsakyti

taip, kompensuoja kazkiek pvz vietoj 11 lt moku 4 kazkur
[/quote]
Visa laime, kad pigu thumbup.gif
Atsakyti