Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveiki, turiu tokia situacija ir noriu pasiklausti jusu patarimo 4u.gif

Pries kelis menesius pastebejau, jog pradejo slinkti plaukai, tad uzsirasiau pas dermotologa, kuris iskart siunte atlikti kraujo tyrima. Tyrimai parode, jog mano skydliauke yra tingine... verysad.gif
Gavau siuntima pas endokrinologa. Viskas butu gerai, bet Seskines poliklinikoj yra nesvietiskos eiles, tad graziai paprasius mane "ispraude" tarp kitu pacientu sekanti menesi, po 4 savaiciu... Praejo savaite ir mano plaukai pradejo nebeslinkt, o tiesiog kristi kuokstais. Jokios priemones nesustabdo slinkimo, plius prisidejo ziaurus sirdies musimai, del kuriu naktim nebeuzmiegu, o prasikankinus nakti galiausiai visas dienas pramiegu. Zodziu- kazkas ziauraus doh.gif
Norejau pasiteirauti ka siulytumet daryt del endokrinologo, nes dar 3 savaites laukimo, kol pas ji pagaliau nueisiu- mane atrodo prazudys... Ar patartumet eiti kurnors privaciai Vilniuj? Bijau, kad gali labai brangiai kainuot, nes niekad problemu su skydliauke iki tol neturejau.... verysad.gif Patartkit, prasau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Korelo @ 2013 02 02, 14:23)
Sveiki, turiu tokia situacija ir noriu pasiklausti jusu patarimo  4u.gif

Pries kelis menesius pastebejau, jog pradejo slinkti plaukai, tad uzsirasiau pas dermotologa, kuris iskart siunte atlikti kraujo tyrima. Tyrimai parode, jog mano skydliauke yra tingine... verysad.gif
Gavau siuntima pas endokrinologa. Viskas butu gerai, bet Seskines poliklinikoj yra nesvietiskos eiles, tad graziai paprasius mane "ispraude" tarp kitu pacientu sekanti menesi, po 4 savaiciu... Praejo savaite ir mano plaukai pradejo nebeslinkt, o tiesiog kristi kuokstais. Jokios priemones nesustabdo slinkimo, plius prisidejo ziaurus sirdies musimai, del kuriu naktim nebeuzmiegu, o prasikankinus nakti galiausiai visas dienas pramiegu. Zodziu- kazkas ziauraus  doh.gif
Norejau pasiteirauti ka siulytumet daryt del endokrinologo, nes dar 3 savaites laukimo, kol pas ji pagaliau nueisiu- mane atrodo prazudys... Ar patartumet eiti kurnors privaciai Vilniuj? Bijau, kad gali labai brangiai kainuot, nes niekad problemu su skydliauke iki tol neturejau.... verysad.gif Patartkit, prasau  verysad.gif

Labas,Korelo 4u.gif , matau,kad labai nerimauji. Siaip as lankausi pas daktara del siu bedu ne Lietuvoj,bet jei gerai pamenu tai privaciai vizitas Vilniuj pas vyra-endokrinologa apie 100 lt kainuoja. Gal parasys merginos ir pataisys mane.
As tavo vietoj eiciau dabar,jei jau neimanoma kentet visu blogumu ir labai del to isgyveni. O kokie tavo skydliaukes tyrimai buvo?
Atsakyti
labas korelo, grybo gatvėj su siuntimo šiek tiek pigiau, tiksliai kainos nežinau, bet kažkiek kompensuoja ligoniu kasos, gali internete pasižiurėti turėtu būti kainos surašytos. Sėkmės tau, aš tiroksiną geriu dar tik 2 savaitės, kolkas pokyčiu jokiu, ir širdis atrodo lauk išlėks ir plaukai klaikiai slenka.
Atsakyti
QUOTE(Korelo @ 2013 02 02, 16:23)

As lankausi Vilniuj Kardiolitoj irgi privaciai . Siuo metu turi Endo spec pasiulyma, ieina tyrimu kainos taip pat - gal pagelbes (tokiu pasiulymu naudojausi pati pries metus berods, iseina tikrai pigiau )

Sekmes 4u.gif

http://www.kardiolit...rimams-nuolaida
Atsakyti
QUOTE(Korelo @ 2013 02 02, 15:23)

Skubiai pasidarycia TTH kraujo tyrima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 02 vasario 2013 - 20:18
Sveikos mergaites smile.gif
o as po atostogu Tenerifeje thumbup.gif nuotaika superine, na vakar kazkiek prislege ta musu tamsa ir pilkuma, bet realiai pagalvojus gi jau vasaris, tai tuoj ir pavasaris, zodziu, atostogos yra geris, o gal ir tiroksinas padeda, kas ten zino biggrin.gif ka norejau papasakoti, prie baseino plepejau su pagyvenusia brite, pasiskundziau isnestomis formomis, pasakiau kaip skydliauke man kiaule pakiso, pasirodo ir ji geria tiroksina, pasikalbejome, labai nustebo kodel man jodas uzdraustas, nes jai nei zodzio nebuvo pasake, ten gi kalnai juros gerybiu, zodziu, apie svori tai priejom vienos isvados, kad svarbiausia ziuret ka burnon dedi, o ne kokiomis ligomis sergi, ypac jei jau vaistais kontroliuojama ... tai va, nebeturiu pasiteisinimo sau, kad stora nes sergu, visgi valgiau per daug doh.gif kudinimosi sezonas man uzejo ir tai jau labai neblogai, nes paskutiniu metu nebuvo jokio noro nei graziai atrodyt, nei kudintis doh.gif sakyciau nuotaikos pokytis akivaizdus thumbup.gif dar vienas idomus objektas visas atostogas sms rasinejo ... irgi pridejo nuotaikos pagerejimui biggrin.gif na va, pasidziaugiau, einu lagaminu kraustyt ir skalbti skalbti skalbti smile.gif
Atsakyti
aš irgi noriu atostogu, nes jau nebežinau ką tai reiškia, kai namie sūnus su negalia, nebėra kada atostogauti, o turbūt reikėtu, jei pati geriau jausiuos tai ir kitais geriau pasirūpinsiu, vasara planuojam į kryma lėkt, žinoma, jei niekas nepasikeis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monira @ 2013 02 03, 15:16)
Sveikos mergaites smile.gif

del svorio problemu, pritariu Tau... thumbup.gif aš ir manau, kad reikėtų jau dabar man pačiai susiimti ir kibti į darbus dietinimosi doh.gif , tiroksinas nenumes už mane lašinių...bet motyvacijos-0 verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2013 02 01, 12:05)
Kaip su mityba, prisiziurite?

Taip,labai.Tik va reikia sekti save,kai viduriuoju nevalgau to kas dirgina zarnyna.O kai uzkieteja tai ryte val.s. aliejaus,visur panaudoju selenu,linu semenu,riesutu,grikiu,dz.slyvu,burokeliu.Maista prisiziuriu ir del svorio.
Atsakyti
O sakykit turint tiroida ko negalima vartoti is maisto turiu omenyje,kokiu negalima vitaminu,ir klausimas del alkoholio,gal nelabai gerai ir ji vartot? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sandraireland @ 2013 02 04, 23:47)
O sakykit turint tiroida ko negalima vartoti is maisto turiu omenyje,kokiu negalima vitaminu,ir klausimas del alkoholio,gal nelabai gerai ir ji vartot? 4u.gif

man tik juros gerybiu neleido ir viso kito su jodu, joduota druska, vitaminai su jodu ir pan.
del alko kazkaip nebuvo nei zodzio
Atsakyti
QUOTE(sandraireland @ 2013 02 04, 22:47)

Sveika,man daktarai nieko nepatare del vartojimu produktu,tik as pati esu skaicius,kad su tiroiditu ir su suletejusia skydliaukes veikla,nepatartina vartot juros gerybiu,jodo,sojos produktu,zaliu kopustiniu darzoviu(kaip kopustai, kalafijorai,brokoliai)-virtus galima vartoti. Vengti cukraus, gliuteno turinciu produktu,alkoholio,kofeino turinciu produktu ir atsisakyt rukyt.
Sojos produktu visai nevartoju,nebent nezinodama suvalgau kazka,kas turi siek tiek sojos, nes jos pilna visur. Juros gerybiu taip pat atsisakiau,tik pasimegauju tuo per sventes-labai megstu krevetes. Cukru vartoju,bet kiekiai sumazinti,gliuteno nevartojau apie metus laiko.Dabar vartoju,bet taip pat zymiai maziau. Kavos atsisakiau-vietoj jos geriu juoda arbata su pienu,nors joje taip pat yra truputi kofeino,bet isgerus jos jauciuosi gerai,ne taip,kaip jausdavausi isgerus kavos.Alkoholis svenciu progom saiko ribose:D rukymas taip pat.
Atsakyti