QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 10 23, 09:33)
vienas pastebėjimas klausinėjantiems - būtų gal visiems įdomiau, jei po diskusijos pasidalintumėt priimtu sprendimu ir visai šaunu jei dar nurodytumėt motyvus. Kad ir AD atveju apie kraigą - padiskutavom, nuomonių išsakyta irgi buvo, bet va ką žmogus nusprendė ir svarbiausia kodėl - liko neaišku. Albume mačiau jog vis dėlto susidėjo ventiliacinius kaminėlius, todėl darau išvadą jog naudojo spec. tarpinę kraigo sandarinimui. Būtų įdomu išgirsti kodėl taip darė, kokiu būdu tvirtino, kokia patirtis, darytų dar kartą gal kitaip ir pan.
VP atveju irgi - klausimų daug, bet priimto sprendimo nėra.
na, jei jau KJKG idomu, tikrai atsakysiu, nes neatsakinejau, kad nebuvo aisku, ar kam idomu..
Vienu zodziu, del tarpiniu po kraigais. Pirmiausiai, tai nesusije su ventiliaciniais kamineliais - pas mane du ventiliaciniai kamineliai neapsiltinti ir jie skirti ne tam tarpui tarp skardos ir pleveles, o po plevele, tiesiog pagerinau nesildomos palepes ventiliacija. Treciasis kaminelis apsildintas ir jis skirtas virtuves gartraukiui.
Del kempiniu po kraigais. Nuomones net forume pasidalino i dvi dalis. Is vienos puses, be ju pripustys ir daug pripustys, kas itakos tai, jog salia kondensato, kurio po skarda kaip sake R125 tikrai daug, prisides daug vandenuko ir nuo pripustymo. Su tokiu neaukstu nuolydziu kaip pas mane, ner labai gerai tas vanduo, nes slaps ir makaronai ir pan. Ir siaip nemalonu tie pripustymai, ypac, kai zemas stogo nuolydis, kraigu daug, cerpes imitacija gana auksta - idealios salygos pripustymui.
Is kitos puses, ner nieko blogiau, kaip uzsandarintas stogas. Juk oro padavimui turiu puikiai terpe, pro cerpiiu imitacijos apacia, o ismetimas? O juk dalinai ir palepe vedinsis per ta difizine, tai virs difuzines isejus dregme galetu buti prapusta, jei butu uztikrinta gera ventiliacija tarp pleveles ir skardos. Negalima uzdaryti sitos vietos ir pudyti stogo.
KA daryt? Kaip Radzis dainavo.
Atsikeliu viena ryta, pirksiu tarpines. Atsikeliu kita ryta - nepirksiu tarpiniu.
Sprendimas priimtas per viduri.
Mano stoge labai daug istrizu kraigu. 6 kraigai tokie po 9 berods metrus. Istrizi kraigai yra zemiau nei horizontalus, tad tikimybe, kad pro istrizus pripustys yra didesne. Po visais jais dejau tarpines. Taciau metras iki horozontalaus kraigo visur palikau nedetas tarpines. Po horizontaliais kraigais nedejau - tokiu turiu tik du ir jie yra auksciau nei istrizi. Visi slaitai galu gale sueina i tuos horizontalius kraigus (na cia keturslaicio stogo navarotai). Taigi, visi jie gales vedintis, bet ne per daug. O juk "normaliam" namui tiek kraigu nereikia ir vedinasi. Vadinasi, vedinsis ir pas mane. O kad per daug vedintusi niekam nereikia.
Va toks sprendimas.