Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(kobryte @ 2006 05 19, 15:25)
Papildyta:

  Turkiskos paprikos su mesa
              0,5-1kg turkisku papriku/ dolmalık biber/
              1  svogunas
              200-300 gr smulkiai supjaustytos mesos/ as pjaustau apsalusia, lengviau ir mazesniais gab. galima supjaustyti,o tada ir greiciau isvirs
              2 pomidorai stambiai spjaustyti kubeliais
            druska,pipirai
              alyvu aliejaus
              2 skiltys cesnako
Paprikas perkant nebutina rinktis kad butu dailios biggrin.gif , nes jas isemus seklas perpjaunu i 4-5 dalis. Alyvu aliejaus tiek ,kad galetumet pakepinti svoguna, pakepinus sukratau mesyte ir gerokai apskrudinu,kol neliks mesos sulciu. Sukratau paprikas,pomidorus,pasudau,uzdengiu puoda ir ant nedideles ugnies apie 30 min,kol mesyte isvirs. Virimo laikas priklausys nuo mesos "jaunumo",na jei turesit  mesa,kaip "kalioso pada" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  tai gal greitpuodziu pasinaudokit.
   



Su paprikomis dar neesu gaminusi.Reikes pabandyti.O paprikas skritineliais plaustaiar pailgom juostelem?

Labai panasiai gaminama ir "et sote" bei "tavuk sote"(gal jau busite kuri aprasiusi),neskaiciau ankstesniu puslapiu.Vietoj papriku naudoju zaliuosius pipirus sivri biber arba çarlıston.Pridedu salços ir i pabaiga petrazoliu ir krapu.O siaip viskas tas pats kaip siame Kobrytes recepte.Tiesa,dar gamindama su mesa naudoju paprasta alieju,o ne alyvuogiu.Greita ir skanu.Tik,Aysun,pries dedama i patiekala tuos sivri biber,tikrink kiekviena,nes kazkada seniai as nepaziurejus sumeciau,o jie ,kaip paaiskejo,buvo nesvietiskai astrus doh.gif tai neimanoma valgyti buvo-imeciau visa puoda valgio.
Papildyta:
t.b. "pjaustai"
Atsakyti
Simara - tai tas pats "sote" va gerai,kad priminei,nes visgi jau geras pusmetis,kaip nebesu salyje biggrin.gif . Paprikas i 4-6 dalis supjaustau ,nes visviena "sukrinta".
Nebuk "skupa" ax.gif tongue.gif ir ismesk kokiu Kara deniz patiekaliuku, na hamsi gal neprasysiu, nors saldiklyje turiuuuu, zinok ir iki manes atveza tie "lazai" svieziu hamsi biggrin.gif su spec. reisu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 19, 17:44)
Simara -  tai tas pats "sote" va gerai,kad priminei,nes visgi jau geras pusmetis,kaip nebesu salyje biggrin.gif . Paprikas i 4-6 dalis supjaustau ,nes visviena "sukrinta".
  Nebuk "skupa" ax.gif  tongue.gif  ir ismesk kokiu Kara deniz patiekaliuku, na  hamsi gal neprasysiu, nors saldiklyje turiuuuu, zinok ir iki manes atveza tie "lazai" svieziu hamsi biggrin.gif  su spec. reisu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif



lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ne is "skupumo" as tyliai sedziu kaip pele po sluota sitame skyrelyje lotuliukas.gif Skaitau ir zaviuosi jumis.As,matai,namie retai gaminu-tik kai upo turiu.Ir tai dazniausiai buna zeytinyağlı yemekleri arba sriubos.Namuose pas mus tik pusryciu kultas-olmazsa olmaz-pusryciaujam po pora valandu.Mesos(kebebu) savo nuosavoj "zavedenijoje" essen.gif pavalgom,naminiu patiekalu-pazistamo lokantoje(jo zmona krosnyje kepa nuostabia musaka,spinatus su ryziais ir kiausiniais ir t.t.)Zuvi irgi mieste valgome.Mes su vyru namie tik 2 burnos prie stalo,neapsimoka gaminti kasdiena.As jeigu namie sedziu,tai man salotu su kokiu tunu uztenka,vaisiu,sriubos ar sumustinio su kumpiu.O tie Karadeniz patiekalai-tai savotisko skonio-nera kad butu labai labai jau gardu,bet uz tai sveiki.Va,per Motinos diena anyta pavaisino vienu is tokiu patiekalu-pavadinimo neprisiminsiu,hamsi...kazkas.Tai va ,kiek pamenu,zuvis,bulves,svogunas ir zole,labai panasi i spinatus-viskas sumata robotu-ir iskepta keptuveje.Savotiskas skonis.Tik ji vietoj hamsi,palamut buvo idejusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 19, 14:55)

    fıstık-?
 



riešutėlis ax.gif taip turkai ir mergas kabindami gatvėje šaukia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simara @ 2006 05 19, 16:16)
Tik,Aysun,pries dedama i patiekala tuos sivri biber,tikrink kiekviena,nes kazkada seniai as nepaziurejus sumeciau,o jie ,kaip paaiskejo,buvo nesvietiskai astrus doh.gif tai neimanoma valgyti buvo-imeciau visa puoda valgio.
Papildyta:
t.b. "pjaustai"


Oi mielosios, anksciau neparasiau, kad as isvis negaliu valgyti visokiu papriku, pipiru ir pan bei astriai schmoll.gif , nes turiu jautru skrandi doh.gif Tai va tu visokiu papriku, pipiru tai skrandis isvis nepriima schmoll.gif , o taip pat jei tik daugiau svogunu ar cesnaku suvalgau, irgi iskart skrandis sustoja doh.gif O taip pat ir apskritai turkiskas maistas man daznai per astrus doh.gif

Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 18, 12:16)
Noriu pasiulyti viena is savo spec. patiekalu. Tiksliau sulietuvinta turkiska patiekala lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
user posted image
user posted image

Baklazanu vyniotinai
  300-500 gr farso
  1kiausinis
  2-5 saukstai duonos dziuvesiu ,priklausomai nuo farso riebumo
  indelis grietineles
  svogunas tarkuotas
  2-4 skiltys cesnako sutrintos
  4baklazanai
  druska ,pipirai
  olandiskas suris
 
Baklazanus supjaustau isilgai i 4-5 dalis ir apkepu aliejuje.
  Farsa, kiausini,dziuvesius,svoguna, cesnakus,prieskonius ir slakeli grietines  gerai ismaisau. Kaip parodyta nuotraukoje dedu po porcija ant baklazano ,suvynioju ir i kepimo inda rikiuoju. Ant virsau supilu grietine ir zinoma tarkuoto surio.
  Dedu i karsta (18-200c) orkaite apie30-45 min.
Valgom su plovu .
P/s turkiskas variantas butu su pomidoru padazu( pomidorai, paprika,cesnakai, saukstas pom. padazo,druska, petrazoles sumalti blenderiu), nes jie nenaudoja grietines . lotuliukas.gif

Mergytes , sis patiekalas su mano patentu, o ir nuotraukos tai mano vakar darytos blush2.gif  blush2.gif  neiskenciau nepridurus lotuliukas.gif


Nesimato nuotrauku unsure.gif Nezinau, kaip ta farsa ant baklazanu sudeti blush2.gif Gelbekit!!!! bigsmile.gif
Atsakyti
Man irgi nesimato nuotrauku verysad.gif
Atsakyti
nesuprantu,kodel is pradziu nuotraukos buvo,bet po to dingo??
Baklazanus kaip minejau supjaustot isilgai i 4-5 dalis ir apkepat aliejuje, po to ant vieno galo desit is farso pagaminta nedideli "kiausinuka" ir ji suvyniosit baklazanu...
Atsakyti
Kobryte, pagaminau tas pupeles, tik be mesos, nes maniskis kazkodel norejo kad butu be mesos (va tau ir mesaedis biggrin.gif ). Vienu zodziu , labai jam patiko thumbup.gif Taip kad lieku tau skolinga mirksiukas.gif Tik kad tos pupeles man kazkaip ilgai troskinosi (tikrai daugiau nei 30 min doh.gif ), gal buvo kokios peraugusios g.gif

Gal dar kokiu lengvu, greitu, gaminamu puode turkisku patiekalu mesteltum, plesase? ax.gif

Atsakyti
Na as, kaip valganti viska ,isskyrus akmenis ir malkas,labai megstu ir BAMYA.
Paprastai zmones arba ja labai megsta ar nekencia ir is viso nevalgo...

BAMYA( OCRA,OKRA) AS SİULAU DU RECEPTUS ; SU MESA İR BE JOS

BAMYA ALYVU ALİEJAUS PAGRİNDU


0,5 KG BAMYA/ okra
2 svogunai susmulkinti
2-4 pomidorai nulupti ir stambiai sukapoti
1citrina
alyvu aliejus
druska
Bamya(okra) renkames kuo smulkesne,ir kad butu apytikslai vienodo dydzio.
Bamya (okra) kotelio puse reikia nupjauti piramide,taip kad neliktu tos kietos kotelio dalies,kas gali uzimti apie 15 min. nuplaunu , nusausinu.
Puse turkiskos arbatos stikl. aliejaus sup i puoda ir jame pakepinam svogunus, sukratau pomidorus. Po to sukratau bamya(okra) . ıpilu apie stikline vandens,sudedu druska ir 1 citrinos sultis. Verdu ant nedideles ugnies apir 45 min, bet vertetu patikrinti kas karta ,kad nepervitu ir neistiztu biggrin.gif . Gale galima prideti petrazoliu. As si patiekala megstu valgyti ir karsta,nors turkai valgo ji salta....

BAMYA SU MESYTE

0,5KG BAMYA(OCRA,OKRA)
200 gr mesos ( versiena ,aviena , vistiena)
2 susmulkinti svogunai
2-5 sukapoti pomidorai
1 citrina
alyvu aliejus
druska
1-2 skilt. cesnako
Apkepinam nedideliais gab. mesyte, po to sudedam svoguna apkepinam maisant, ipilam vandens ir pusiau apverdam mesa( jei tai versiena ir aviena). Sudedam pomidorus, bamya( okra) , supilam cirinos sultis,pasudom, sudedam susmulkinta cesnaka ir verdam kol Okra isvirs.
Valgom su plovu..

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Aciu Kobryte, kad nepatingi parasyti 4u.gif Gal galetum parasyti, kaip "pagal taisykles" pagaminti kuru fasulye? ax.gif Kiek ko nors klausiau, tiek visi vis kitaip sako... Kaip gamini tu?


Atsakyti
QUOTE(Aysun @ 2006 05 20, 08:45)
Oi mielosios, anksciau neparasiau, kad as isvis negaliu valgyti visokiu papriku, pipiru ir pan bei astriai schmoll.gif , nes turiu jautru skrandi doh.gif Tai va tu visokiu papriku, pipiru tai skrandis isvis nepriima schmoll.gif ,  o taip pat jei tik daugiau svogunu ar cesnaku suvalgau, irgi iskart skrandis sustoja doh.gif

Ikisu snapa su savo patarimu - paprikos labai daug kas nepernesa ne del jos pacios, o del odeles - patariama ja nulupti, pries tai ju puseles orkaitej pakaitinus ( Supermamu pamilto Giedriaus puslapy parodyta, kaip). Svogunus (juos irgi ne kiekvienas pernesa) patariama jautruoliam ne zalius i patiekalus deti, o pries tai pakepinti, kol taps stikliniais. Gal pabandytum g.gif As tai aplamai daug ko valgyt negaliu, tai gyvenimas ismoke laviruoti.
Atsakyti