Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

QUOTE(renatele2828 @ 2012 12 01, 15:07)
Labutis mergaiciukes kaip isilaikiusios ? Noriu pasidalinti rupesciu pries pora menesiu pradejo skaudeti ausy galvojau perpute . seimiste israse lasiuku palasinti susilasinau skirta kursa nieko geriau nera vel gryzau pas seimiste  ji man sako cia tau bus nuo gerl . Tai nesuprantu kaip tos rugstys patenka y ausy kad y nosi tai pilnai zinau bet ausis cia tai kazkas ydomaus . Gavau jau laiska pas gastreonologo gruodzio 17ai paziuresiu ka jis nuspres .  Ir pilnai nebesusitvarko rugstys mano nuo dziuvesiu kyla nuo arbatu vaistazioliu kyla burna iskartejusi isrugsejusi .  doh.gif

kaip rūgštys patenka į ausį?Ogi gana tiesiu keliu,per eustachijaus vamzdį iš nosiaryklės vedantį į vidurinę ausį.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 12 02, 13:39)
kaip rūgštys patenka į ausį?Ogi gana tiesiu keliu,per eustachijaus vamzdį iš nosiaryklės vedantį į vidurinę ausį.

Aisku nors cia gilus miskas man su tais kanalelejs doh.gif moony vaistus turiu gerti jei ne tai nezinau rukstys turbut per visur isliptu , dabar gruodi eisiu pas gyditoja ziuresiu kaip bus seimiste vis tik apie operacija ir tekalba . O raminamuju ne nesu gerusi ir tikiuosi neprireiks . doh.gif
Atsakyti
QUOTE(renatele2828 @ 2012 12 02, 22:27)
Aisku nors cia gilus miskas man su tais kanalelejs  doh.gif    moony vaistus turiu gerti jei ne tai nezinau rukstys turbut per visur isliptu , dabar gruodi eisiu pas gyditoja ziuresiu kaip bus seimiste vis tik apie operacija ir tekalba . O raminamuju ne nesu gerusi ir tikiuosi neprireiks . doh.gif

Yra toks kanaliukas nosiaryklėj (kur jungiasi nosis su rykle,gerkle) ir jis eina tiesiai iki pat vidurinės ausies.Todėl jei refliuksas didelis ir "palankiu" keliu eina skrandžio turinys-susidarius dideliam spaudimui jis patenka į Eustachijaus vamzdį ir nuteka į vidurinę ausį,sukeldamas skausmą,griaužimo jausmą.
Atsakyti
smile.gif
apie save galiu truputį papasakot, man Gerl jau 5 metai. Savijauta dėl virškinimo buvo bloga,vėliau ėmė perštėt gerklę, raudo krašteliai. Vis naudojau Lanzul,ir visus vaistus kas tik yra nuo šios ligos. Užpraitą vasarą Kauno klinikose atliko stemplės išvaržos operaciją,buvo labai sunku,apie 8 mėn. doh.gif dabar kas su virškinimu atrodo puiku,išskyrus kad tyrimai rodo refliuksas liko,bet aišku mažesnis,toliau,rūgštys kaip ėdė taip ėda gerklę,kartais skauda ausį ir liūdna. Naudoju Panogastin(būtent dėl gerklės),turiu alerginę slogą kuri bečiaudėjant dar labiau suaitrina gerklę,o vaistus turim pastoviai naudot,jei to nedarysim bus blogai. Maistas labai svarbu,nors aš valgau kas man skanu,išskyrus aštrius patiekalus ir lietuviškus rūkytus mėsos gaminius. Kavos ir šokolado negaliu atsisakyt,mažiau bet ragauju.

Vis naudojau Faringospray,pasirodo šaltalankis kelia rūgštis,LOR gydytojos pastaba.
Mum tinka sėmenys,avižų kisielius,mokinu,bet pati jau tingiu tą daryt.Jei turit klausimų į až rašykit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barboraaa: 03 gruodžio 2012 - 08:34
Sveikutes : na del tu ausu skausmu tai joa, man irgi budavo, nes gerkle persti, buna nosi grauzia, o kartais net ausis.. kiek vidaus gyd zejo, kiek lor tai nk nemato, tai isvada viena - kad rugstys... bet siaip visai nk dar, tik labai sutrikes zarnynas buvo.... perejau pas nauja gyd, na kolkas visai neblogai gyvenu smile.gif siandien kaip tik skrandzio tyrima atliko, tai raso I-II lygio isvarza, nu paaiskino kas yra, nu stengiuosi prisilaikyti ir su maistu, ir an nakties nevalgyt.. bet buna kad prisinervini ir ragas tada jau.... kolkas paskyre toki gydymeli ir bandysiu smile.gif bus matyt kaip toliau seksis.. svarbiausia sake valgyt 4 kartus dienoj, na darbe beveik ir iseis taip smile.gif buna kartais kad taip sukyla tos rugstys, kad jau ir ta ir ana darai ir vaistus kemsi ir atrodo niekas negelbeja, bet paskui praeina po savaiteles kokios, bent sumazejo.. Kas liecia saltalanti, as ir pastebejau kad nuo jo man rugstys dar labiau sukyla doh.gif o taip anksciau gi sakydavo kad labai gerai jis, bet kad kazkas negerai smile.gif zodziu.. nu dar vienus vaistus tokisu gyd parasis pries valgi 40min reikia gerti kada jau pablkogeja bet pavadinimo nepamenu, Mebe... kazkas tokio prasideda, tai sitie man gana neblogai padeda smile.gif bet geriu kada jau blogai, o kolkas nolpaza 20mg parase ir domperidona, jis man tiko, tai ir naudoju as ji...
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 12 05, 08:36)
Sveikutes : na del tu ausu skausmu tai joa, man irgi budavo, nes gerkle persti, buna nosi grauzia, o kartais net ausis.. kiek vidaus gyd zejo, kiek lor tai nk nemato, tai isvada viena - kad rugstys... bet siaip visai nk dar, tik labai sutrikes zarnynas buvo.... perejau pas nauja gyd, na kolkas visai neblogai gyvenu smile.gif siandien kaip tik skrandzio tyrima atliko, tai raso I-II lygio isvarza, nu paaiskino kas yra, nu stengiuosi prisilaikyti ir su maistu, ir an nakties nevalgyt.. bet buna kad prisinervini ir ragas tada jau.... kolkas paskyre toki gydymeli ir bandysiu smile.gif bus matyt kaip toliau seksis.. svarbiausia sake valgyt 4 kartus dienoj, na darbe beveik ir iseis taip smile.gif  buna kartais kad taip sukyla tos rugstys, kad jau ir ta ir ana darai ir vaistus kemsi ir atrodo niekas negelbeja, bet paskui praeina po savaiteles kokios, bent sumazejo.. Kas liecia saltalanti, as ir pastebejau kad nuo jo man rugstys dar labiau sukyla  doh.gif  o taip anksciau gi sakydavo kad labai gerai jis, bet kad kazkas negerai smile.gif zodziu.. nu dar vienus vaistus tokisu gyd parasis pries valgi 40min reikia gerti kada jau pablkogeja bet pavadinimo nepamenu, Mebe... kazkas tokio prasideda, tai sitie man gana neblogai padeda smile.gif bet geriu kada jau blogai, o kolkas nolpaza 20mg parase ir domperidona, jis man tiko, tai ir naudoju as ji...

Man valgyt liepė 6-8k.dienoj.Kas porą val.bet max stiklinės tūrio kiekį vienu metu.Tik bėda,kad aš mokausi ir dirbu ir man 3k.per dieną vos išeina pavalgyti. doh.gif Apie 6-8k.patylėsiu gal doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 12 05, 11:32)
Man valgyt liepė 6-8k.dienoj.Kas porą val.bet max stiklinės tūrio kiekį vienu metu.Tik bėda,kad aš mokausi ir dirbu ir man 3k.per dieną vos išeina pavalgyti. doh.gif  Apie 6-8k.patylėsiu gal  doh.gif

vat vat, kazkaip sunku visa tai suderinti, bet reikia stengtis kiek iseina, ir kad nakciai neprisikimsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dolee @ 2012 12 05, 10:51)
vat vat, kazkaip sunku visa tai suderinti, bet reikia stengtis kiek iseina, ir kad nakciai neprisikimsti smile.gif

Turbut apie gera savijauta svajojam visos ? Ir stengiames kad jos ir butu bet kaip sakoma pries veja nepapusi . pas mane uzburtas ratas Uzeina kasa skaudet pradedu vemt paskuj skrandis skauda rugstys gerkle isgrauzia atpylineju ausy pardeda labiau skaudet sukyla temperatura ir vaistai nuo skausmo tegelbsti o kas liecia maista negaliu nei y burna nieko jau ta diena net arbatos atpylineju tol kol skrandis tuscias palieka vel ir vel skauda ir bloga ir taip uzburtas ratas tiketis kad mane cia UK apgydis neturiu vilciu jau toks jausmas kad kol vaikstai pats nereik su ratukais vazinet reiskiasi esi sveikas .
Atsakyti
Sveikos, ar gali der gerl dziuti gerkle, burna,lupos? Kartais atrodo,kad gelezi buciau laizius, toks jausmas burnoj doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos. kaip mane uzkniso tas gerl doh.gif kol geri koki lanobax gerai, kokiam menesiui. po to vel tas pats....

tai emiau dabar keisti mityba, ziuresim g.gif visgi manau labiau uz visus omeprazolius gydo - dieta, tvarkinga sveika mityba.....
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 12 23, 20:55)
Sveikos. kaip mane uzkniso tas gerl  doh.gif  kol geri koki lanobax gerai, kokiam menesiui. po to vel tas pats....

tai emiau dabar keisti mityba, ziuresim  g.gif  visgi manau labiau uz visus omeprazolius gydo - dieta, tvarkinga sveika mityba.....

Sutinku - pati isbandziau ax.gif Nors... gal priklauso kazkiek ir nuo stadijos.

Girdejau, kad ne tik valgyti 3 val pries miega, bet ir jokiu skysciu negalima vartoti.
Atsakyti
Su Sv.Kaledomis 4u.gif

As ir jau keli metai vargstu su tuo Gerl :verysad:Mane labai karkalai rytais vargina kosciu ir kosciu,kartai net prakalbet negaliu,atvirai pasakius skrepliai kazkokie renkasi kuriu neiseina isspjaut. Kaip senis rukantis. Nors nerukau. Galvojau,nudvesiu nuo plauciu vezio nerukydama. Tas krenkstimas varo i nevilti. Lygiai puse metu kaip triusis diena dienon geriau vienus,po to kitus,trecius vaistus... Gal keturiu rusiu ir nieko verysad.gifI vaistus nebegaliu ziuret.Aisku maisto neiseina lb.prisiziuret,kartais nieks nebetinka. Man nustate II laipsnio ezofagini refliuksa,ir raukas sake neuzsidaro pilnai. Tai nezinau,kas bus kai III laipsnio bus,jau vezys ar dar ne,nepaklausiau. Turiu siuntima pakartotinai eit sviestis,bet vis kaupiuosi,kaupiuosi paskutini kart lb.kazkaip sunkiai ejosi, daug tulzies palikau tai kelias dienas gerkle kaip nuplikyta,net sunku ryt seiles buvo.

Atsakyti