QUOTE(denaxa @ 2013 08 10, 23:28)
Nolpaza siek tiek kitokia,bet veikmo principas panasus...pertrauka reikia daryti-kazkur teko skaityti,kad yra toks dalykas kaip pripratimas,ir pameginus nutraukti staigiai soka rugstys...man tas pats buvo...dabar jau vartoju tik tada kai tikrai reikia,o jei nelabai reikia-paciulpiu renie...Gal pamegink i kitus vaistus pakeisti,paskui mazinti dozes arba gerti ne kiekviena diena-man tas retinimas padejo...bet tuo metu,kai negeriu cheminiu vaistu-vis tiek naudoju "liaudiskus",savos gamybos...dar ir trejos devynerios gerai ant tuscio skrandzio koks saukstas-neblogai nuima rugstis (ismeginau,nes tingejau pasigaminti savo misini-rygos balzamas+medus+alijosiaus sultys). Pertrauku metu reikia labai ziureti maista...jei,buna,atsitinka kad suvalgai ko negalima-geriau jau isgerti ta tablete,manau,nelaukiant kol pasidarys blogiau...
Išgirdusi nemalonių dalykų apie omeprazolį, išbandžiau ir Nolpaza, bet ji man absoliučiai sustabdo virškinimą... Po tulžies pūslės operacijos, kai savaitę nedavė valgyti, o sėdėjau ant lašinių - jokios rūgšties nebuvo ir vaistų jokių nereikėjo

Po tos operacijos ir taip ypatingai maistą ir jo kiekį reikia žiūrėtis, ale tai man absoliučiai nepadėjo. Netgi kombinuojant su ranitidinu ir rennie. Teko grįžti prie omeprazolio. Kažada labai tiko Nexium - jis, kaip ir Nolpaza, yra pantoprazolio pagrindu, jie abu "naujesnės kartos", bet jo kaina labai jau kandžiojasi
Kol kas "sėdžiu" ant omeprazolio, kol nerasiu ko geresnio...
Tiesa, gal kuru turite skrandžio išvaržą ir galite pasidalinti patirtimi - operuotis, nesioperuoti?....