Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

O man jau n dienų nažinau kas darosi. Silpna, baltas liežuvis toks, kad valau ar nevalau vistiek nenusivalo, širdis daužos, pilvas išsipučia nuo mažiausio kiekio maisto, apetito nėr, trūksta oro ir pila prakaitas, o dar tas riaugėjimas oru. Šlapimas ryškiai geltonas su stipriu kvapu. Jaučiu ryt ryte eisiu tyrimus pasidaryt. Vakar parodżiau vyrui liežuvį valantis danti ssulyginimui tai pašiurpęs buvo dėl apnašų. Gramdžiau iki kraujo , bet vistiek liko baltas verysad.gif . Atrodo atsirinkinėju maistą, o vistiek š gaunas... Šian sakiau prigersiu vandens mažu trūkumas, bet abejoju... Jau nežinau ko griebtis.

Ar verta pasidaryt kraujo tyrimus dėl skrandžio bakterijos? Prieš 2m rijau žarnelę tai gydytoja nepataria kartot tyrimo, nes pasak jos dar praėjo nedidelis laiko tarpas verysad.gif

Jaučiu reik bandyt nexium 40 pagert , nes mečiu rūgštingumą mažinančius vaistus, nes naudos nebuvo ar juos geriu ar ne, tik bijau visaai rūgštis numušt su stipriais vaistai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeiLLi: 22 lapkričio 2013 - 13:52
QUOTE(MeiLLi @ 2013 11 22, 14:45)

Ar verta pasidaryt kraujo tyrimus dėl skrandžio bakterijos? Prieš 2m rijau žarnelę tai gydytoja nepataria kartot tyrimo, nes pasak jos dar praėjo nedidelis laiko tarpas  verysad.gif

Pries 2m-tai cia pries 2 metus? Ir mazas laikas praejo? blink.gif Man kasmet daro, tikrina, jei tik noro yra-nors kas trys menesiai darytu, kad tik as pati nenoriu. blush2.gif
Jei nenorit Nexiumo, pabandykit kasdien po litra Borgiomi nugazuoto isgerti. Neskanu, bet man jis geriau nei Nexiumas veikia drinks_cheers.gif
O tyrimus pasidaryti butina drinks_cheers.gif Kas zino, gal kepenys neveikia, gal kasa, juk liezuvis baltas-tai visos virskinimo sistemos pirmas negalavimo pozymis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Prieš daugiau jau nei 2metus, bet kai gavau nesenai siuntimą pas gyd.Gruslienę tai pažiūrèjo į mano senus tyrimus ir pasakė, kad nemato priežasčių kodėl reiktų dirginti skrandį su žarnos rijimu nors skundžiaus pykinimu, svaigimu, spazmais ryte ... O baltas liežuvis man dabar pats ryškiausias simptomas, nes kuo jis baltesnis tuo prasčiau jaučiuos. Borjomi geriu tik ne tokiais kiekiais blush2.gif . Reiks išgert butelį gal savaitgaliui bent kiek skrandis atsigaus. Ačiū už patarimus. O nexiumą Jūs geriat be pertraukos?

Reiks pasidaryt tyrimus. Mažu kokių nukrypimų ras, nes kai tokia savijauta tai taip nieko nesinori.
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 11 22, 15:24)

Reiks pasidaryt tyrimus. Mažu kokių nukrypimų ras, nes kai tokia savijauta tai taip nieko nesinori.

O ka valgot?
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 11 22, 15:27)
O ka valgot?

iš vaisių valgau tik bananus , o iš daržovių morkos, bulvės, cukinija, moliūgai , agurkas. Į sriubas būna įdedu keletą žirnelių dėl skonio. Sriubos tik pertrintos ir tik su druska . Pietum dažnai valgau ryžius, makaronus, virtas bulves su dešrelėm, troškinta žuvim ar vištienos file. Būna išsiverdu koldūnų su labai plonu tešlos apvalkalu ar bulvių kukulių.

Toks mano skurdus valgiaraštis doh.gif žinau , kad yra ką išmest , bet neturiu ką daugiau valgyt, nes avižos man kelia rūgštis kaip ir visi pieno produktai doh.gif

jei valgau bent kiek rimčiau išgeriu kreoną , bet tai būna išimtiniai atvejai kai iš vyro lėkštės nusivagiu ką paragavimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeiLLi: 22 lapkričio 2013 - 15:30
QUOTE(MeiLLi @ 2013 11 22, 16:27)
iš vaisių valgau tik bananus , o iš daržovių morkos, bulvės, cukinija, moliūgai , agurkas. Į sriubas būna įdedu keletą žirnelių dėl skonio. Sriubos tik pertrintos ir tik su druska . Pietum dažnai valgau ryžius, makaronus, virtas bulves su dešrelėm, troškinta žuvim ar vištienos file.  Būna išsiverdu koldūnų su labai plonu tešlos apvalkalu ar bulvių kukulių. 

Toks mano skurdus valgiaraštis  doh.gif žinau , kad yra ką išmest , bet neturiu ką daugiau valgyt, nes avižos man kelia rūgštis kaip ir visi pieno produktai  doh.gif

jei valgau bent kiek rimčiau išgeriu kreoną , bet tai būna išimtiniai atvejai kai iš vyro lėkštės nusivagiu ką paragavimui.

Man daktaras sake valgyt daugiau darzoviu tokiu zaliu, lapiniu... agurku, salotu... bet sako ne bulviu kokiu... butu vasara, tai dar is savo darzo galeciau ir kist tuos lapus... o dabar ir pirkti reikia.. ir dar neaisku ko ten pripurksta... as valgau irgi viska... tai va galvoju gal reik pabandyti ant kokiu kosiu pasedeti... nes tikrai kankina tas kosejimas... kad diena tai dar dar.. bet nakti... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cherry777 @ 2013 11 22, 16:42)
Man daktaras sake valgyt daugiau darzoviu tokiu zaliu, lapiniu... agurku, salotu... bet sako ne bulviu kokiu... butu vasara, tai dar is savo darzo galeciau ir kist tuos lapus... o dabar ir pirkti reikia.. ir dar neaisku ko ten pripurksta...  as valgau irgi viska... tai va galvoju gal reik pabandyti ant kokiu kosiu pasedeti... nes tikrai kankina tas kosejimas... kad diena tai dar dar.. bet nakti...  doh.gif  verysad.gif

tfu tfu tfu aš dar nekosčiu, bet oro taip trūksta, kada atsidarau balkoną ir kalendama dantim sėdžiu kambaryje

žinosiu dėl bulvių, nes galvojau jos skrandžiui visai nieko , o va žalių lapinių vengiu, nes pilvas ir taip išsipučia tai po kokių kopūstų ar salotų neįsivaizduoju kas būtų lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 11 22, 14:09)
Pries 2m-tai cia pries 2 metus? Ir mazas laikas praejo? blink.gif Man kasmet daro, tikrina, jei tik noro yra-nors kas trys menesiai darytu, kad tik as pati nenoriu. blush2.gif
Jei nenorit Nexiumo, pabandykit kasdien po litra Borgiomi nugazuoto isgerti. Neskanu, bet man jis geriau nei Nexiumas veikia drinks_cheers.gif
O tyrimus pasidaryti butina drinks_cheers.gif Kas zino, gal kepenys neveikia, gal kasa, juk liezuvis baltas-tai visos virskinimo sistemos pirmas negalavimo pozymis drinks_cheers.gif

Mano liežuvis labai labai baltas dar tokio niekad nemaciau. vakar pakilo temp iki 38 su baisiniais galvos skausmais. nuejau pas gydytoja, tai plauciai svarus, sinusito nera( jį gydydziausi pies pora savaičių. ykina ir be proto skarndį skauda. Gerlą turiu, visad padėdavo omeprazolis. nu bet dabar iš kur ta temp tokia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cherry777 @ 2013 11 22, 16:42)
Man daktaras sake valgyt daugiau darzoviu tokiu zaliu, lapiniu... agurku, salotu... bet sako ne bulviu kokiu...

tavo daktaras teisus- tose daržovėse, kurias rekomendavo valgyti yra mažas angliavandenių kiekis. Kuo mityboje daugiau angliavandenių- tuo mažesnė druskos rūgšties sekrecija, o kai trūksta druskos rūgšties skrandyje, sulėtėja virškinimas, kaupiasi dujos ir dėl per aukšto pH neatsidaro vožtuvas į dvylikapirštę žarną ir tuomet maistas, ieškodamas kelio, pasuka atgal, į stemplę - va ir turim GERL.
Dabar tinkamos valgyti daržovės su mažu angliavandenių kiekiu- (morkos, kopūstai, moliūgas, pastarnokas) troškiniai+ mėsa, varškė, žuvis, kiaušiniai- baltyminis maistas skatina druskos rūgšties gamybą. Per savaitę galit pajusti pagerėjimą.

paskaitykit, kaip nors, nors su automatiniu vertėju. Ir ten, kur išaiškinta, ką jūs sau darot su druskos rūgštį mažinančiais vaistais. Jums jos per maža-ne per daug. Kai per maža- tik tada atsiranda sąlygos bakterijoms. Jei ir išmušit jas, atsiras kitos, tol kol bus sąlygos- mažas rūgštingumas.
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 11 22, 15:24)
Reiks išgert butelį  gal savaitgaliui bent kiek skrandis atsigaus.  Ačiū už patarimus. O nexiumą Jūs geriat be pertraukos?

Oi ne, nexiumo dabar is viso nepamenu, kada geriau. Jei pradedu bloguoti-borgiomi isgeriu, dietos pasilaikau, praeina viskas. drinks_cheers.gif

QUOTE(MeiLLi @ 2013 11 22, 16:27)
iš vaisių valgau tik bananus , o iš daržovių morkos, bulvės, cukinija, moliūgai , agurkas. Į sriubas būna įdedu keletą žirnelių dėl skonio. Sriubos tik pertrintos ir tik su druska . Pietum dažnai valgau ryžius, makaronus, virtas bulves su dešrelėm, troškinta žuvim ar vištienos file.  Būna išsiverdu koldūnų su labai plonu tešlos apvalkalu ar bulvių kukulių. 

Toks mano skurdus valgiaraštis  doh.gif žinau , kad yra ką išmest , bet neturiu ką daugiau valgyt, nes avižos man kelia rūgštis kaip ir visi pieno produktai  doh.gif

Valgiarastis ziauriai skurdus ir blogas, gali buti, kad ir nuo jo tokio blogai jauciates drinks_cheers.gif Nors nesu paleo salininke, bet pritarsiu Vorestai: vietoj makaronu, desreliu, bulviniu patiekalu idekit normalios mesos-jautienos, versienos, kiaulienos. Vis tik per GERLo pika as valgiau ir virtus kiausinius su duona ir sviestu, kiausiniene su pienu, pietums-blenderiuota darzoviu ir normalios mesos sriuba(blenderiuota todel, kad lengviau nueitu maistas i dvylikapirste, o ne isliptu per refliuksa i stemple), vakarienei troskinta zuvi, varskes virtinukus, organizmui reikia maistiniu medziagu, is kur jas gaus, jei mintat tik angliavandeniais? Grikiu koses valgiau, pasigardinusi sviestu. Nepamirskit dar vieno: jei organizmas nusilpes, t.y. negaunantis jam reikalingu medziagu, tai apsinuodija pats savimi, liezuvis bus baltas, o savijauta bjauri. drinks_cheers.gif
O stai bananas man netiko ziauriai doh.gif Nuo jo sustodavo skrandis, imdavau riaugeti, tad ismeciau
ji is savo valgiarascio.
QUOTE(pinkrose @ 2013 11 22, 17:39)
Mano liežuvis labai labai baltas dar tokio niekad nemaciau.  vakar pakilo temp iki 38 su baisiniais galvos skausmais. nuejau pas gydytoja, tai plauciai svarus, sinusito nera( jį gydydziausi pies pora savaičių. ykina ir be proto skarndį skauda. Gerlą turiu, visad padėdavo omeprazolis. nu bet dabar iš kur ta temp tokia verysad.gif

Gali buti ir virusas zarnyno, sesers seimyna prasirgo: skaudejo pilva, galva, tempa iki 38, viena mergaite net veme kelissyk, patikrino daktarai, plauciai svarus, gerkle ne raudona. Ir ka-po keliu dienu viskas praejo drinks_cheers.gif Patarti galiu tik gerti mineralini, daug arbatu nekarstu ir laukti 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už išsamų savo meniu. Dėl kiaušinių nė nenumaniau, kad juos mum valgyt galima blush2.gif Persikopijuosiu į wordą ir nuo ryt susiimsiu, nes su tokiu kaip mano valgiaraščiu tai Nei skrandžiui gerai, nei gerai savijautai doh.gif . O ką iš vaisų valgot arba taip kai noris ką pakramsnot prie tv g.gif ? Gaila LT kalba nėr receptų, nes ką radau sm senose temose peermetus akim tai užsirašiau, o taip tai šeimos gydytoja man vis siūlo valgyt dažnai po biškį, vartot omeprazolį patį silniausią 30 min prieš rytinį maistą ir nuo pykinimo motiliumą prieš valgį ir turėt griežtą valgymo režimą, kad pastoviomis valandomis valgytsi pagrindinius patiekalus. Negalvojau, kad taip gali būti sunku su gerlu... Pradžia labai sunki nors atrodo stengiuos , saugaus nekokybiško, nesveiko maisto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 11 22, 16:50)

žinosiu dėl bulvių, nes galvojau jos skrandžiui visai nieko , o va žalių lapinių vengiu, nes pilvas ir taip išsipučia tai po kokių kopūstų ar salotų neįsivaizduoju kas būtų  lotuliukas.gif

man dar gydytoja liepe jei valgau vaisius, darzoves, tai jas patroskinti. Pvz kepta obuoli galima.
As labai megstu obuolius, tai valgau nulupusi odele, nekyla rugstys.
Is jusu meniu ismesciau visus miltinius, makaronus nebent is pilno grudo miltu. GRikiai tinka.
Man atrodo didziausia itaka jusu blogumui turi maistas netinkamas. bandykit visiskai pakeist meniu, kaip ir merginos patare, turetu pasikeist viskas 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(MeiLLi @ 2013 11 22, 21:45)
O ką iš vaisų valgot arba taip kai noris ką pakramsnot prie tv  g.gif ?  Gaila LT kalba nėr receptų, nes ką radau sm senose temose peermetus akim tai užsirašiau, o taip tai šeimos gydytoja man vis siūlo valgyt dažnai po biškį, vartot omeprazolį patį silniausią 30 min prieš rytinį maistą ir nuo pykinimo motiliumą prieš valgį ir turėt griežtą  valgymo režimą, kad pastoviomis valandomis valgytsi pagrindinius patiekalus. Negalvojau, kad taip gali būti sunku su gerlu... Pradžia labai sunki nors atrodo stengiuos , saugaus nekokybiško, nesveiko maisto  blush2.gif

As pritariu del griezto valgymo - kas 2-3 val.
Man gydytoja pasake, kad nepersivaslgyt jokiu budu. Pvz kaip mes prate valgyti sriuba ir antra patiekala, tai gerl turetojams negalima. Tik po valandos galima antra patiekala, nes bus per daug visko vienu metu, lips lauk maistas.
Pakramsnojimui as perku ryziu trapucius thumbup.gif
Ai, dar sake apskritai maistas turi buti geros kokybes unsure.gif
Atsakyti