Įkraunama...
Įkraunama...

Sausumos vėžliai

QUOTE(Honey @ 2013 08 28, 16:50)
nežinau, konkrečiai vetė nieko nepasakė. bet šiaip burna švari, akys švarios, tik tas kvėpavimas išsižiojus, tai neįsivaizduoju kas dar galėtų būt, jei ne kvėpavimo takų uždegimas doh.gif  leisim dabar antibus, o jei nepagerės, tada turbūt darys plaučių rentgeną. labai bijau, kad nebūtų plaučių uždegimas, nes tas kvėpavimas per burną yra vienas iš simptomų.

Vaje... verysad.gif Na bet jei tai tikrai uždegimas koks - turėtų nuo vaistų pagerėti.
O kaip ta gydytoja??? - bent jau atrodo nors ką nors nusimananti apie vėžlius ar "iįš akies" ji čia taip tų vaistų priskyrė???
Atsakyti
QUOTE(vytenė @ 2013 08 28, 20:01)
O kaip ta gydytoja??? - bent jau atrodo nors ką nors nusimananti apie vėžlius ar "iįš akies" ji čia taip tų vaistų priskyrė???

šiaip tikrai atrodo nusimananti - išklausinėjo, apžiūrėjo. šonuose prie galvos (tokios minkštos vietos) parodė, kur matosi, kad sutrikęs kvėpavimas.
aš (užsienio forumų prisiskaičiusi biggrin.gif) gal būčiau norėjus, kad plaučius prašviestų, na kad tiksliai diagnozę žinoti, bet kadangi nenusimanau, ar reikia, ar galima, ar gerai tokie prašvietimai, tai tiesiog pasitikiu, kad dabar, vadinasi, nėra būtinybės.

maniškė miega visą dieną nuo pat grįžimo, bet dabar vakarop lyg ir šiek tiek mažiau žiopčioja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2013 08 28, 22:15)
šiaip tikrai atrodo nusimananti - išklausinėjo, apžiūrėjo. šonuose prie galvos (tokios minkštos vietos) parodė, kur matosi, kad sutrikęs kvėpavimas.
aš (užsienio forumų prisiskaičiusi biggrin.gif) gal būčiau norėjus, kad plaučius prašviestų, na kad tiksliai diagnozę žinoti, bet kadangi nenusimanau, ar reikia, ar galima, ar gerai tokie prašvietimai, tai tiesiog pasitikiu, kad dabar, vadinasi, nėra būtinybės.

maniškė miega visą dieną nuo pat grįžimo, bet dabar vakarop lyg ir šiek tiek mažiau žiopčioja smile.gif

Na tai dabar tik vartokit vaistus ir viskas bus gerai 4u.gif
O kur galėjo peršalti??? - gal bent numanai? Manosios tai ir į lauką išnešamos kai šiltas oras, ir ant grindų kraplinėja... pas mane laminatas... grindys vėsios doh.gif bet negaliu nulaikyti terariume - lipa lauk doh.gif tai kol vaikšto, juda, tol laikau ant grindų, bet vos tik nurimsta ir kur nors įsilenda pasnausti - tuoj būna į terariumą įdedamos.
Nusikarpėm snapus, nagus, dar viską stikline dilde padildinau, kad "aptakiau", švelniau būtų smile.gif labai nepatiko tos procedūros, bet ką padarysi - grožis (šiuo metu patogumas ir būtinybė tą padaryti jų pačių labui) reikalauja aukų smile.gif
Atsakyti
matyt, uztenka jiems ir skresvejo...svarbu,kad geretu...

Maniske kazkaip jau ziuriu irgi siautet pradejo, vakar jau lipt visur megino, si savaitgali jau iskelsiu lauk, aiskiai apsiprato...i lauka jau nebenesim, nes per salta,ir vejuota, bet namie tegu bindzineja... rolleyes.gif

Daviau morkos virtos is ranku - suvalge, po truputi is leto pleciam meniu, noretus ivairoves daugiau... g.gif

Atsakyti
mes šiandien vėl buvom pas vet, pakeitė antibus, nes šįryt pradėjo šlapintis mažom balutėm kažkokiu acetonu smile.gif kol kas pokyčių jokių. mažoji šiaip aktyvi, apetitas geras, tai bent tiek smile.gif
Atsakyti
Honey, kur tu pieniu seklu radai pirkt? g.gif

vytene, o kaip jiem tuos snapus pakirpt reik? unsure.gif
Atsakyti
Finka, kažkada ebay buvau užsipirkusi 5 pakučius, lyg po 1 svarą mokėjau.

neišgyveno mažoji.. pasirodo, ne kvėpavimo takai, o inkstai pagal visus požymius. konsultavausi su Ramūnu, jis iškart pasakė, kad labai sunku bus išgydyti, buvau pasiruošusi kitą savaitę važiuoti į Kauną, kad tik pasveiktų. jai akivaizdžiai per tas 3 dienas pablogėjo, todėl šiandien nuvažiavus į kliniką, mano vetė iškart liepė važiuoti pas kitą gydytoją (kuri labai domisi ropliais, nusimano, nemažai su ja pakalbėjom, tai jeigu reiks kontaktų kokiai konsultacijai ar pan, galėsiu parašyti). pasirodo, mano vetė su ja jau konsultavosi dėl mūsų, tai žinojo viską. nutraukė antibiotikus (su antibais viskas ok, tiesiog gyvūnas buvo nusilpęs, nenorėjo rizikuot), pakartojo viską, ką Ramūnas pasakė (pakelti temp +2 laipsniais; šiltos vonios; t.t., na, bet viską tą jau dariau bet kokiu atveju). turėjom pirmadienį pasirodyti..
per 5 metus stipriai prisirišom prie jos, tai tikrai sunku. nežinau, niekam nelinkiu patirti to, kai tavo gyvūnas suserga.
Atsakyti
Uzuojauta console.gif
Atsakyti
įmesiu, merginos, mūsų ligos eigą ir išvadas.

http://www.tortoisef...read-78134.html

Atsakyti
uzuojauta didziausia... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
zinau,ka reiskia prarast mylima gyvuna verysad.gif

O priezastis vistik kokia, visos ligos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Finka @ 2013 08 31, 18:29)
vytene, o kaip jiem tuos snapus pakirpt reik?  unsure.gif

Paimu žnyplutes, tokias platesnes, suimu galvytę ir pakerpu snapo galiuką ax.gif smile.gif Paskui - dar padildau stikline nagų dilde

QUOTE(Honey @ 2013 09 01, 04:40)
neišgyveno mažoji..
per 5 metus stipriai prisirišom prie jos, tai tikrai sunku. nežinau, niekam nelinkiu patirti to, kai tavo gyvūnas suserga.

Eina sau... doh.gif Kaip gaila ir kaip liūdna verysad.gif Didžiausia užuojauta verysad.gif
O tai nuo ko tie inkstai sustreikavo??? Juk ir priežiūrą liuksusinę turėjo, ir maistukas, ir vitaminai... dabar dėl saviškių išsigandusi esu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytenė: 02 rugsėjo 2013 - 10:25
QUOTE(vytenė @ 2013 09 02, 11:25)
Eina sau...  doh.gif Kaip gaila ir kaip liūdna  verysad.gif Didžiausia užuojauta  verysad.gif
O tai nuo ko tie inkstai sustreikavo??? Juk ir priežiūrą liuksusinę turėjo, ir maistukas, ir vitaminai... dabar dėl saviškių išsigandusi esu  doh.gif

nežinau, vytene. labai daug skirtingų nuomonių išgirdau dėl to. nuo nusilpusių vidaus organų, nes negavo pakankamai amino rūgščių (pvz mėsos, krevečių) iki to, kad antibai suleisti ne vietoje prisidėjo prie bendro pablogėjimo. 4 vetai (3 LT + 1 USA), visi su skirtingom nuomonėm ir galutinis rezultatas toks va smile.gif
Atsakyti