Įkraunama...
Įkraunama...

Sausumos vėžliai

..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipirai: 05 rugsėjo 2013 - 17:26
Sveikos, vėžliukų mamytės smile.gif priimkit ir mus į draugiją, a?
Turiu stepinį vėžliuką vardu Mukuo (nes nežinom lyties, spėju, kad mergaitė, bet aš jį vadinu Mukeniu smile.gif ). Žiūriu trejus metus turėdama jį labai mažai težinau... Kažkada pradėjo šlapintis su baltom priemaišom, kreipiausi į kelis veterinarus, bet skirtingai pasakė, toks vaizdas, kad nelabai apie juos nusimano... Ilgai siskiukas buvo toks, o dabar žiūriu jau vėl skaidrus, kažin gal daugiau paskaičius šią temą rasčiau atsakymų... reikės skirti daugiau laiko ir dažniau čia užsukti.
Atsakyti
O del ko sysius buna su baltom priemaisom? blush2.gif
Atsakyti
kalcis taip pasisalina - baltom priemaisom...Bent mane cia taip apsviete biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Finka @ 2013 09 05, 20:31)
O del ko sysius buna su baltom priemaisom?  blush2.gif

Tortoises produce urine and urates. Urine is the liquid portion stored in the urinary bladder. Urine contains waste products and toxins that are filtered from the bloodstream. Reptiles also have one more type of excretion product, called urates or uric acid. This is the end product of protein digestion and is also stored in the urinary bladder as a creamy, off-white pasty semi-solid. In reptiles, uric acid is cleared from the bloodstream by the kidneys. When the tortoise urinates, it will pass the liquid urine and the semi-solid urates at the same time. A tortoise may urinate and defecate at the same time, which may leave urate deposits on the fecal material. This will make the feces appear as if it is white or off-white.

Some species of tortoise hold their urine inside them because they don't know when they're going to find the next drink. After the urine has been inside a tortoise for a while, and the tortoise's body had re-used the liquid in it, what you have left over is called urates. This is quite normal. Eventually the urates will get pee'd out. If they are hard and chalky, then your tortoise in NOT well hydrated. If they are runny or like cottage cheese, its normal. It has more to do with water and hydration than calcium.

tikiuosi, padės 4u.gif
Atsakyti
ačiū smile.gif
Atsakyti
Labai gaila dėl vėžliuko
verysad.gif

Džiaugiuos kad mums pavyko susitarti su saviškiu - kas mėnesį pasveriam tai priauga po 10-15 gr. Aišku prieaugis su paklaidom - virtuvinės svarstyklės smile.gif

O problemų esu daug turėjusi su mopsu - prasidėjo nuo niežinių erkių, po to sekė problemos au ausim, o galiausiai ir koją operuot teko. suprantu kaip svarbu atrasti veterinarą kuris supranta ir atranda problemą o ne aplinkui šaudo antibiotikus tik gebėdamas suleisti.

Laikykitės.
Iš savo asmeninės patirties - netekus papūgėlės tą pačią dieną pirkom kitą, o be šuns pusmetį ištvėrėm.
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2013 09 06, 10:48)
tikiuosi, padės 4u.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
O gal kas nors naudojate vivariumų šildymo kilimėlį? ttokį
http://www.ebay.co.u...=item1e742aa009

ir gal žinote, po kuo geriau jį įtiesti, t.y. kuo uždengti? O gal jis vėžliams netinka? Ar geriau šildomas akmuo, kaip manote? O gal jei yra 2 lempos, tai nereikia nei vieno nei kito? g.gif
Atsakyti
QUOTE(muku @ 2013 09 06, 15:25)
O gal kas nors naudojate vivariumų šildymo kilimėlį? ttokį
http://www.ebay.co.u...=item1e742aa009

ir gal žinote, po kuo geriau jį įtiesti, t.y. kuo uždengti? O gal jis vėžliams netinka? Ar geriau šildomas akmuo, kaip manote? O gal jei yra 2 lempos, tai nereikia nei vieno nei kito?  g.gif

nerizikuociau..vezliu nagai astrus..o kas jei pradresks ta kabeli?sildomas akmuo mum 'neprilipo".asmeniskai man geriausiai lempos
Atsakyti
QUOTE(tiacior @ 2013 09 08, 15:16)
nerizikuociau..vezliu nagai astrus..o kas jei pradresks ta kabeli?sildomas akmuo mum 'neprilipo".asmeniskai man geriausiai lempos

As galvoju kazka padeti dar ant to kilomelio, gsl kokia plona faneros kentele ar panasiai...
Atsakyti
Pas mane akmuo nuolat ijungtas, o lempa labai reitai.
Atsakyti