Įkraunama...
Įkraunama...

Sausumos vėžliai

Mūsų vienas snaudžia jau kokios 2 sav. Aišku kambario temperatūroj. Neturiu jokio vėsesnio kampo. g.gif Palindęs po šakom. O dižioji nė nemano ilsėtis. Kaitinasi, ėda kiek duosi. Žino jau kada lempa įsijungs. Atrodo laikrodį turi bigsmile.gif be penkų septynios jau roplioja link lempos (nes įsijungia lygiai septintą). Po to paėsti. Jei nieko bliūde nėra, pradeda jį kasti. Jei nieko vis dar neatsiranda, pridergia į bliūdą ir eina šalin.
Atsakyti
QUOTE(muku @ 2013 09 17, 16:00)
tai butent taip as ir sakau - mano visada miega ziema, uzsimigdo pats uz lovos (pas mus saltos grindys) ir miega, as nelabai suprantu, kodel kitos jokiais budais nemigdo ir svitina lempom ziema - juk gamtoje jie miega isirause, tikrai negauna jokiu UV spinduliu ziema.

Na aš pirmą vėžlę taip auginau, kaip Jūs muku smile.gif vaikštinėjo kur norėjo, užlysdavo irgi kur norėjo, miegojo kur norėjo ir kiek norėjo - plaučių uždegimas - va tokia diagnozė ir pavėluota, neišgyveno verysad.gif Todėl šitas dabartines saugau ir nuo šaltų grindų, ir nuo skersvėjų smile.gif šaltuoju periodu jos mažiau aktyvios, , nejungiu tų lempų ištisai, tik kai jau būna vėsu terariume, tada įjungiu pašildyti, bet vėžlės kartais nė nesureaguoja į tai - kitame kampe , įlinduios į namuką miega. Akmuo pas mus pastoviai įjungtas, bet kas jį turi, žino, kokią jis šilumą teskleidžia smile.gif tad jis pamiegoti tikrai netrukdo smile.gif apetitas būna sumažėjęs, ne toks kaip vasarą, kai po kelis kartus prašydavosi maisto smile.gif Nei specialiai migdau, nei žadinu - kada nori, pačios atsibunda ir pasiprašo maisto, lipdamos lauk iš terariumo. Va, dabar jau antra diena, kaip miega ir nevalgė smile.gif
Atsakyti
maniske istisai jau miega, vos po valanda-dvi aktyvi...bet per silta jai "ziemos miegu" miegu ten miegot...Tai pasidariau plana jau migdymui, tik kol kas dar valgo siek tiek,o reikia tuscio skranduko,tai laukiam...Tik idomumo tai nebais, nes nematau jos visai unsure.gif
Atsakyti
Mano vienas aktyvesnis, kita daugiau miega. Migdyt nesiruosiu, nes net ir nemoku.

O jusu terariumai su dangciais? blush2.gif
Atsakyti
musu be - stalas spec padarytas...
suaktyvejo sia savaite vel, atsilo tai siautejo...ir svorio priaugo unsure.gif
bet turi atvest tai matyt vel miegot keliaus...
Atsakyti
As uzdengus, bet nezinau ar to reikia doh.gif Pas manuosius dabar terariume 28 laipsniai ax.gif Kai prasides kurenimo sezonas tiek bus silumos namie thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Per ta priesatostogine sumaisti blush2.gif blush2.gif blush2.gif pamirsau pranesti, kad Kipis uzsikase rugsejo 12d. Geras barometras thumbup.gif - dvi savaites ir salta smile.gif . Tarpkitko pasveriau ji pavasari islindusi ir visai pries uzsikasant, tai Kipis per sezona priaugo 350g biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liuka** @ 2013 09 26, 17:12)
Sveikos 4u.gif
Per ta priesatostogine sumaisti blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  pamirsau pranesti, kad Kipis uzsikase rugsejo 12d. Geras barometras thumbup.gif  - dvi savaites ir salta smile.gif . Tarpkitko pasveriau ji pavasari islindusi ir visai pries uzsikasant, tai Kipis per sezona priaugo 350g biggrin.gif

naujienos blogos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ducky @ 2013 09 27, 08:04)
naujienos blogos  verysad.gif

... bet tik dėl orų smile.gif Svarbiausia, kad Kipis peržiemotų sėkmingai ir kuo anksčiau tą pavasarį mums išpranašautų mirksiukas.gif
Atsakyti
Atleiskit, merginos, kvailam slibinui už durną klausimą. Mano Vėžliauskas gyvena plastmasinėj dėžėj. Didelėj tokioj, peršviečiamomis sienelėmis. Kai šalta, norėčiau dangtelį uždėti, bet bijau, kad jam nebus kuo kvėpuoti. Kaip jūs sprendžiate šią problemą, kai dedate terariumų dangčius?
Atsakyti
QUOTE(vytenė @ 2013 09 27, 09:37)
... bet tik dėl orų  smile.gif  Svarbiausia, kad Kipis peržiemotų sėkmingai ir kuo anksčiau tą pavasarį mums išpranašautų  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif , tikesimes, kad viskas bus gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sliobenas @ 2013 09 27, 08:41)
Atleiskit, merginos, kvailam slibinui už durną klausimą. Mano Vėžliauskas gyvena plastmasinėj dėžėj. Didelėj tokioj, peršviečiamomis sienelėmis. Kai šalta, norėčiau dangtelį uždėti, bet bijau, kad jam nebus kuo kvėpuoti. Kaip jūs sprendžiate šią problemą, kai dedate terariumų dangčius?

Pas mane yra ventiliacinės angos su grotelėmis smile.gif Kiek teko matyti - stikliniuose uždaruose irgi yra tokia juosta įmontuota su metaline labai skylėta plokštelele. O taip aklinai, sandariai uždaryti tai tikrai negalima, pristigs oro smile.gif tada bandykit šonuose (dėžės viršuje ar pan. ) pridaryti skylių.
Atsakyti