Sveikos.Esu jauna stepinio vėžliuko augintoja.Neseniai susipirkau stepinį vėžliuką.Vėžliukui tik trys metukai,ji dar mažytė.Vardo neturi,jei būtų mergaitė pavadinčiau Salota,bet ar tai patinas ar patelė paaiškės tik daug vėliau.Spėju jos tai bus berniukas.Norėčiau prisijungti prie Jūsų ir diskutuoti apie sausumos vėžliukų auginimą.Jei priimsite,galėčiau įkelti savo vėžliuko nuotraukytę

QUOTE(Would you? @ 2014 03 18, 13:08)
tai jus ir migdyt kaip jums iseina, mes migdom kaip mums reikia 
info apie tai skaityta menesiais, su vetu irgi tartasi, todel ne siaip imta ir sugalvota
ant grindu vezlys pas mus negyvena, tam namus turi, per maza dar ropinet po namus, nes pasimes per 10 minuciu...man gal pvz Jusu budas po lovom vezli migdyt ne visai patinka, ir ka dabar???
JEI butumet skaicius, butu aiskiau nei aisku, kad vezlys namie jau 10 dienu miegojo, bet ziemot jam namuose per silta (NES naturaliom salygom jie turi ziemot prie +3+7), todel ir buvo isnestas i lauko sandeliuka, SPEC paruostoj dezej...
taigi...
p.s. musu ropliu pardes savininkai visus 3 vezliukus migde, ir dabar pabudusius toliau pardavineja

info apie tai skaityta menesiais, su vetu irgi tartasi, todel ne siaip imta ir sugalvota

ant grindu vezlys pas mus negyvena, tam namus turi, per maza dar ropinet po namus, nes pasimes per 10 minuciu...man gal pvz Jusu budas po lovom vezli migdyt ne visai patinka, ir ka dabar???
JEI butumet skaicius, butu aiskiau nei aisku, kad vezlys namie jau 10 dienu miegojo, bet ziemot jam namuose per silta (NES naturaliom salygom jie turi ziemot prie +3+7), todel ir buvo isnestas i lauko sandeliuka, SPEC paruostoj dezej...
taigi...

p.s. musu ropliu pardes savininkai visus 3 vezliukus migde, ir dabar pabudusius toliau pardavineja

Prisiskaitai čia ir po to galvoji durna aš ar kaip... Forume rašė apie maistą, tiksliau įmetė linką koks maistas tinka ir koks ne. Tai salotos, pienės ir agurkai yra "š"... mažavertis maistas. Toliau čia apie tuos migdymus vėl mokslinės disertacijos prasideda...
Pas tėvus vėžlys virš 20 metų rėplioja po namus be problemų. Valgo salotas, pienes, virtos bulvės paragauja, agurkus tiesiog dievina. Niekas jo nemigdo (kai reikia pats įlindęs į spintą užmiega), lempų specialiai nestato, nes užtenka matomai saulės ir t.t. Gyvenant tokį būdą kiautas neminkštėja, nebuvo lyg ir susirgęs.... Dabar jau 2 metai mes auginame vėžliuką. Na ir automatiškai jokių išskirtinių sąlygų nesuteikiam (išskyrus IR lempą, kurią gana retai naudojam). Mano nuomone žmonėms paprasčiausiai trūksta veiklos ir jie skiria "info apie tai skaitymui menesiais" ir po to dar tos info praktikavimui dar daugiau laiko.
Nesupykit aišku nuomonių turi būti daug ir iš jų gimsta tiesa, bet kažkuris nusprendė, kad teoriškai turėtu būti taip ir jo nuomonei pasklidus plačiau prisiskaitę jau patys eksperimentuojate.... Gamta visuomet prisitaiko prie esamų sąlygų. Tai kam tas sąlygas sudarinėti dirbtinai?
Papildyta:
QUOTE(Aira2 @ 2014 04 14, 09:42)
Sveikos,turiu sausumos vėžliuką,ir susirgau.Temperatūra ir t.t.Ar sausumos vėžliukas gali apsikrėsti?Šiek tiek bijau,kad paskui ir vėžliukas susirgs
.Ar dabar kai sergu geraiu jo neimti ant ranku,neliesti?Nes tikrai nenoriu,kad vėžliukas susirgtu,kaip buvo su jūrų kiaulyte
.

Vėžliukas ne jūrų kiulytė ir jo į rankas imti be reikalo nevertėtu.
Veiklos kaip ir pakanka
, man atsakomybes jausmas neleistu nusipirkt gyvuno ir nesidomet kaip ji augint
Nekalbant ar tai suo, ar zuvytes, ar vezlys...
Del persalimo, tai nesukit galvos, nepasigaus vezliai tikrai...

Del persalimo, tai nesukit galvos, nepasigaus vezliai tikrai...
Sveikutes,
senai besilankiau
Vezliukai puikiai auga, ziema nemigdau.
Noriu pasiulyti vitaminu, sia savaite tureciau gaut. Gal kam dar reikia
siuos
http://www.amazon.co...=A2N7MDNPWRIFJ4
Zinau,kad man ju bus perdaug,o ismest gaila. Islaidas pasidalintume per pus ar kad ir ant tryju,ziurint kiek butu norinciu
senai besilankiau

Noriu pasiulyti vitaminu, sia savaite tureciau gaut. Gal kam dar reikia

siuos
http://www.amazon.co...=A2N7MDNPWRIFJ4
Zinau,kad man ju bus perdaug,o ismest gaila. Islaidas pasidalintume per pus ar kad ir ant tryju,ziurint kiek butu norinciu

Sveiki
susipazinkime, Pupsis

susipazinkime, Pupsis

mazuliukai

kokie gazuciai ir mieli jusu vezliukai
kaip smagu pasiziureti

leidziu, tik ziuret visa laik reik - maza dar labai ir palist bet kur labai greit gali
analogiskai ir kieme...

Sveikos,mano vėžliukas viduriuoja.Valgo noriai,maitinu salotomis (nuplautomis,salotos užaugintos Lietuvoje),dobiliukais (nuplautais) ir kiaulpienių lapai (nuplautais).Taip pat duodu vitaminų,skirtų ropliams.Nežinau,bet spėju jog ir vitaminai pablogina padėti.Šiandien tai 4 kartus pridarė.Nežinau ką daryti,gal maisto porą dienų neduoti?Ar kokių vaistų reikia?