Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi ir darbas/paskaitos

Aš irgi studijuoju neakivaizdiniame mirksiukas.gif Kai mažiui buvo 7 mėn., sužinojau, kad grįžti iš akademinių atostogų teks po mėnesio - pusantro mėnesio anksčiau, nei planavau, nes atėjo naujas prodekanas ir atsinešė naujas tvarkas doh.gif Iš pradžių mane ištiko šokas, nes tuo metu MP dar buvo mūsų pagrindinis maistas, ir neįsivaizdavau, kaip per tokį trumpą laiką be streso atpratinti. Aišku, išgirdau milijonus "protingų" patarimų pereiti prie mišinėlio doh.gif Bet tokios galimybės net nesvarsčiau schmoll.gif Pradėjau nusitraukinėti ir šaldyti pienuką. Ne kasdien, kad stipriai nesutrikdyčiau pieno gamybos. Tuo pačiu palengva dar vieną maitinimą MP pakeičiau koše. Keletą kartų palikau vaiką su močiute, stebėjau jo reakciją. Nusiraminau, nes pamačiau, kad jis paliktas su močiute didelio streso nejaučia. Man intensyvios paskaitos truko pusantro mėnesio, bet gyvenu netoli nuo universiteto, tad per pertraukas stengdavausi parbėgti namo, kad mažius bent trumpam pasidžiaugtų mamytės draugija. Jaučiau labai didelę kaltę, kad taip elgiuosi, buvau sau įsikalbėjusi, kad esu bloga mama, bet dabar pradedu suprasti, kad vis dėlto man pačiai pakelti tuos išsiskyrimus buvo netgi sunkiau nei jam smile.gif

Tavo dukrytė dar labai mažutė, tad tikriausiai bus sunkiau nei man. Bet trys savaitės - ne tiek ir daug. Pienelį šaldyti pradėk ne anksčiau nei likus 2-3 mėn. iki sesijos, nes vėliau gali smarkiai pasikeisti skonis ir vaikas gali nebenorėti senesnio MP. Be to, užšaldyto laikyti ilgiau nei 3 mėn. negalima. Kiek porcijų reikia, sunku pasakyti, nes tik Tu pati žinai, kaip dažnai ji valgo. Bet kokiu atveju, greičiausiai dar po porciją teks nusitraukti rytais prieš paskaitas. Nepatarčiau nusitraukinėti dažniau nei kartą per dieną, nes kaip ten bebūtų, nusitraukinėjimas stimuliuoja pieno gamybą, ir vėliau gali persipildyti krūtys. Labai geras dalykas yra pieno rinktuvai thumbup.gif Prisilipdai prie kitos krūties, kai maitini arba nusitraukinėji, ir privarva kokie 15-20 ml be jokių pastangų.

Lengva turbūt nebus, bet labai norint viskas įmanoma. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 03 25, 15:17)
.

Lengva turbūt nebus, bet labai norint viskas įmanoma. Sėkmės  4u.gif

Nebus, bet kur nors isejus su reikalais as tik prasiblaskydavau, ir tai tik i nauda thumbup.gif kad neprasidetu visokios pogimdyvines psichozes. Kad pienuke nepaskest, matyt kitokiu interesu, nors labai pasyviai, bet tobuleti... 4u.gif
Atsakyti
Dar aš kai studijavau, vieną buteliuką pririnkdavau kai grįždavau iš paskaitų - iš vienos pilnai galėjau pamaitinti, o iš kitos mažiausiai vieną buteliuką ištraukdavau. Nes po ilgos petraukos krutys buvo kaip balionai. smile.gif

O gal turi ką nors kas galėtų ją atvežti maitinimui... arba gal galima sesiją atidėt - vis gi labai mažas kūdikelis unsure.gif
Atsakyti
Gallbūt padės mano patirtis... kaip darydavau aš...
Mažylę man tekdavo palikti 2 mėn vyrui... palikti 4 val... vėliau net 8 doh.gif
pienuką šaldytą visada turėjau, tačiau- jo prireikė nedaug:
1- Nusitraukinėdavau pienuką naktį. Mano bėda buvo ta kad negalėdavau nusitraukti jei vaikas iš kitos nevalgo... taigis vienas buteliukas yra. Pienukas šaldytuve gali prastovėti 24 valandas laisvai... gryžus iš paskaitų būsi net sutinusi nuo pienuko- iš patirties sakau... jei vaikas alkanas- gerai- jei ne nusitrauksi daug... Man net 2 maitinimams pakakdavo...Dar prieš išeidama į paskaitas maitindavau mažylę ir nusitraukinėdavau po jos... pritraukdavau nedaug kartais tik 20ml... bet vis šis tas...
Palikdavau vaikui dažniausiai iki 3-4 buteliukų. Buteliuke yra 120ml... Visko neišgerdavo- sudėdavau šaldytuve taip: pirma seniausias, paskui šviežesnis, dar šviežesnis. ir t.t. taigis nusitraukusi dėdavau į galą. kažkaip nežinau- įpratau ir mažylė įprato. Tiesa MB pasakojo kad suvalgydavo labai greitai ir daug, tada labai ilgai miegodavo... pasakius tiesą- valgydavo toks vaizdas rečiau kaip iš krūties.

Yra dar keletas faktorių: vaikas gali atsisakyti valgyti iš buteliuko- maniškė kažkaip greitai perprato- kai mamos nėra- teks valgyti kitaip, bet mamos pasakoja, kad būna jog nepripažįsta buteliuko... ir būna kad vėliau atsisako krūties. (ačiū dievui mes to išvengėme)

Ir dar. Pasiruošk tam kad vaikas net sotus tau gryžus puls prie papuko- ir gali net taip daryti: žysti ir pro lūpą leisti pienuką... Soti, bet nori būti prie krūties. tada ,patariu pirma bent kiek nusitraukti- kad sunkiau tekėtų ir duoti jai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klepesova: 25 kovo 2008 - 19:16
thumbup.gif Nerealiai esu jums visoms dekinga uz nuosirdzius patarimus aciuks.gif

Dabar tikrai zinau kaip elgtis, tiesa galimybes nera tarp paskaitu parbegti pas mazyle, nes gyvenu uz miesto ribu, bet turim dar viena mociute mieste, galima ir pas ja atvezti mazyle ten palikti, ir tarp paskaitu uzvaziuoti pamaitinti... nors tikrai mano kudikelis bus dar labai mazas (sesija prasides balandzio antroje puseje).
Ne, paskaitu praleisti tikrai nenoreciau ir atideti mokslu taip pat, nes zinot, kai atidesi tai paskui vargu ar bepavysi tiek visko prisikaups, kad paskui atrodys per sunku, bus kaip su pirma dukryte, taip ir palikau mokslus nebaigusi, paskui tik po keliu metu vel pradejau, tik jau kita specialybe. blush2.gif

As visada laikiausi tokios nuomones, kad jei mama nori matinti vaikeli tai visada bus pienelio reikia tik noro ir pastangu. Netikiu nei viena, kuri sako kad dingo pienas, man su dukryte taip pat "dingo" pienas, norejau maitinti, bet buvau jauna ir patareju tokiu geru kaip jus biggrin.gif nebuvo, tiesiog, labai skaudejo maitinti, nebuvo jokiu tepaliuku speniukams, pusantro menesio kankinausi, kraujavo, krutys kietos buvo, taip ir dingo pienelis, nes pavargau. O suneli matinti padejo daktare, ji dar ligonineje man paskyre tokiu vaistu OKSITOCIN, juos reikia i nosi isikisti ir krutis atsipalaiduoja, pienelis pradeda teketi ir vaikeliui daug lengviau zisti, nei akmenine kruti, po dvieju savaiciu skausmai praejo. Su pacia maziausia, teko taip pat vartoti OKSITOCINA ir po 2 savaiciu jau skausmai praejo smile.gif

Dar karta dekoju uz patarimus 4u.gif

ir patariu pradedancioms ir busimoms mamytems, paprasyti daktares vaistuku atpaliduojanciu krutis, kad nebutu jokiu mastitu ir nereiktu paciai nusitraukineti pienelio, ypac tada, kai prie kruties prisiliesti neimanoma, tokia skausminga buna, kai pilna pieno.
Jei bus klausimu klauskite
Atsakyti
Vėliau būtinai parašyk čia, kaip seksis derinti paskaitas ir maitinimą. Tai bus naudinga informacija kitom mamytėm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 03 26, 14:56)
Vėliau būtinai parašyk čia, kaip seksis derinti paskaitas ir maitinimą. Tai bus naudinga informacija kitom mamytėm  mirksiukas.gif

Butinai parašysiu gegužės vidury.

Atsakyti
virgilijad, tavo kudikelis bus dar labai mazytis... mano jaunelis gimes vasario 26, as kova prabuvau namie, o balandi grizau i paskaitas (VU, magistratura, dienines studijos). darydavom taip - aukle su mazyliu ir vyresniais vaikais eidavo i parkeli pasivaikscioti. lauke mazius miegodavo. per pertrauka tarp paskaitu jie ateidavo prie universiteto ir as mazyli pazindydavau. tada, jei jis miegodavo toliau ir budavo geras oras, visi gryzdavo atgali parka, jei oras prastas - vyresniuosius su aukle paleisdavau namo, o mazyli pasiimdavau i paskaita: iki kokiu 3 men. jis elgesi gana "mandagiai" ir per paskaitas miegodavo, o jei nemiegodavo - uztekdavo duoti kruti, kad butu ramus.
tiesa, is pradziu buvo gana sunku padalyti demesi tarp vaiko ir destytojo, bet ismokau.
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 03 26, 20:54)
virgilijad, tavo kudikelis bus dar labai mazytis... mano jaunelis gimes vasario 26, as kova prabuvau namie, o balandi grizau i paskaitas (VU, magistratura, dienines studijos). darydavom taip - aukle su mazyliu ir vyresniais vaikais eidavo i parkeli pasivaikscioti. lauke mazius miegodavo. per pertrauka tarp paskaitu jie ateidavo prie universiteto ir as mazyli pazindydavau. tada, jei jis  miegodavo toliau ir budavo geras oras, visi gryzdavo atgali parka, jei oras prastas - vyresniuosius su aukle paleisdavau namo, o mazyli pasiimdavau i paskaita: iki kokiu 3 men. jis elgesi gana "mandagiai" ir per paskaitas miegodavo, o jei nemiegodavo - uztekdavo duoti kruti, kad butu ramus.
tiesa, is pradziu buvo gana sunku padalyti demesi tarp vaiko ir destytojo, bet ismokau.
sekmes  4u.gif

na, matote as irgi svarsciau tokia galimybe, kad veztis vaika i paskaitas, o vyro mama, tuo tarpu lauke pasivaikciotu, tik studijuoju, ne visai moteriska specialybe, tai grupeje, beveik vieni vyrai (mechanika), na traukia mane prie technikos smile.gif Dukryte labai gera, oi net bijau ka nors sakyti, miega visa nakti, ismaudom ir miega iki 8:30 ir dar ilgiau, o i paskaitas tai reikia anksciau, negi dabar tokia mazyle del to zadinti reikes, na ir vistiek stresas, kasdien iki vakaro, lauke, masinoj...anksti keltis, taip gali ir susirgti verysad.gif

doh.gif na nezinau nei ka daryt, vakar atrode, kad jau viskas bus gerai,paliksiu mamai, bet mama ranka susilauze, jau gipsa nueme, bet pakelt nieko negali frusty.gif , o mazyle tiutes imti nenori, kategoriskai atsisako, labai pyksta, jai geriau nieko nei ta lateksa ciulpti 2.gif

uz patarimus esu Jums be galo dekinga, turiu dar 3 savaites, ka nors sugalvosim g.gif
Atsakyti
QUOTE(Virgilijad @ 2008 03 27, 02:23)
na, matote as irgi svarsciau tokia galimybe, kad veztis vaika i paskaitas, o vyro mama, tuo tarpu lauke pasivaikciotu, tik studijuoju, ne visai moteriska specialybe, tai grupeje, beveik vieni vyrai (mechanika), na traukia mane prie technikos  smile.gif  Dukryte labai gera, oi net bijau ka nors sakyti, miega visa nakti, ismaudom ir miega iki 8:30 ir dar ilgiau, o i paskaitas tai reikia anksciau, negi dabar tokia mazyle del to zadinti reikes, na ir vistiek stresas, kasdien iki vakaro, lauke, masinoj...anksti keltis, taip gali ir susirgti  verysad.gif

doh.gif  na nezinau nei ka daryt, vakar atrode, kad jau viskas bus gerai,paliksiu mamai, bet mama ranka susilauze, jau gipsa nueme, bet pakelt nieko negali  frusty.gif , o mazyle tiutes imti nenori, kategoriskai atsisako, labai pyksta, jai geriau nieko nei ta lateksa ciulpti  2.gif

uz patarimus esu Jums be galo dekinga, turiu dar 3 savaites, ka nors sugalvosim  g.gif

ta prasme soskės neima? Ar buteliuko?
Esmė tokia- jei esi šalia TU vaikas buteliuko neims niekada- be to kokį buteliuką nusipirkai? geriausia nusipirk tokį kuris labiausiai imituoja krūtį (giriasi Aven ar kaip ten- dabar nukištas maniškis kažkur nerandu ) Dar- jei norite pabandyti- išeik iš namų- ir tegul tavo brangusis pabando kai ji išalks duoti jai buteliuką su pašildytu pieneliu. Dar kai kurie vaikai negeria pienuko kuris būna užšaldytas.
Dar jei apsisprendei vis tik šaldyti- nusitraukusi iš karto dėk į šaldiklį nelaikyk nei poros valandų- kai kurių moterų pienas pasidaro kartus.
Bet esmė tokia- NEDUOK jai jokių soskių- jei nori kad ji imtų krūtį. unsure.gif , skaičiau straipsnį kuriame teigiama, kad soskės patenkina čiulpimo refleksą ir vaikas paskui nežinda krūties.
O dėl buteliuko ir mamos- maniškė jausdavo kai aš esu šalia- man niekada neišeidavo jos pamaitinti buteliuku- užtat, kai manęs nebūdavo princesė nors pasispyriodama bet visada išvalgydavo kjai skirtą maistą.
Atsakyti
Gal galima bandyt duoti pienuko iš taurelės? ax.gif
Atsakyti
as tai darau labai paprastai: kadangi studijuoju neakivaizdziai ir paskaitos buna tik sestadieni( bet visa diena, apie 12 val), tai per savaite po truputi( nenutraukineju) prirenku pienuko ir ji uzsaldau( naudoju avent firmos via indelius). dukryte palieku saugoti savo mamai ir palieku ta uzsaldyta pienuka. dukrele noriai zinda is buteliuko, o kai griztu, noriai ima kruti. beje, tarp paskaitu nusitraukineju piena, nes kitaip susprogciau biggrin.gif ir nusitraukineti reikia reguleriai( mazdaug kas tiek laiko, kas kiek zinda vaikiukas), nes kitaip gali sutrikti pieno gamyba ir jo ims trukti.
Atsakyti