Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas krūtimi ir darbas/paskaitos

kristinita, nemanau, kad verta prasideti su misiniais, tik be reikalo apkrausi vaiko skranduka. jau dabar gali pradeti kaupti ir saldyti pienuko atsargas, ismokti efektyviai nusitraukti (nes to irgi reikia mokytis).
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 01 04, 13:20)
kristinita, nemanau, kad verta prasideti su misiniais, tik be reikalo apkrausi vaiko skranduka. jau dabar gali pradeti kaupti ir saldyti pienuko atsargas, ismokti efektyviai nusitraukti (nes to irgi reikia mokytis).

mokymuisi nusitraukinėt turiu dar mėnesį-tai bandysiu išmokt smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif nzn nuo ko pradeti... g.gif esu dar jauna,bet jau busima mama. man dar tik 18m ir lankau mokykla, esu dvyliktos klases mokine. kai kas gal ir pagalvos kad per jauna ir pan tureti vaiku, bet esu laiminga ir dziaugiuosi kad turesiu leliuka... smile.gif iskilo toks vienas klausimas. kadangi tai bus mano pirmas vaikiukas tai neturiu jokios patirties... blush2.gif kai gims mano aukselis bus beveik pats ikarstis egzaminu ruosimuisi... nuo ankstaus ryto ir beveik visa diena teks isbuti mokykloje... Kaip tokiu atveju man maitinti krutimi savo vaika jei visa diena manes nebus kartu su leliuku? juk jis tikrai nores valgyti o as neparbegsiu butent tada... gal kas bent truputi galite man patarti? blush2.gif
Atsakyti
na, turiu pora minciu.

1. kiek imanoma daugiau ismokti/pasikartoti egzaminu medziagos dabar, kol turi laisvas rankas. turek omenyje, kad po gimdymo pirma menesi gali buti fiziskai sunku mokytis.
2. pasitark su mokytojais - gal gali egzaminams ruostis namuose? ateiti pvz i atsiskaitymus ar su konkreciais klausimais, jei kas neaisku.
3. pirmus pora menesiu mazylis zinda daznai, bet ir miega daug. viena is galimybiu - isigyti patogia nesiokle, kurioje vaikutis galetu pamiegoti ir pavalgyti, ir nesiotis mazyli su savimi. as turejau vaikjuoste - buvo labai patogu (www.geramama.lt, www.vaivosjuosta.lt)
4. bus pavasaris - gal kas nors is artimuju galetu issivesti vaikuti i lauka, pasivaikscioti su juo, o tu per pertraukas galetum pazindyti (pvz., paprasyti leisti tave su kudikiu i tuscia kabineta mokykloje)

manau, labai svarbu sia situacija ir ivairias galimybes apsvarstyti su artimaisiais ir mokytojais. be to, verta pasikalbeti su gimdziusiomis moterimis - kaip jos jautesi po gimdymo, kaip sekesi maitinti krutimi. susirinkti tikslia ir teisinga informacija apie zindyma (pvz. www.zindymas.lt - ten yra geru nuodoru).

bet svarbiausia - tavo ir tavo vaikucio sveikata. nestumas, gimdymas - pakankamai didelis kruvis moteriai. nepersistenk, tausok save - mokslus visada gali pabaigti neakivaizdiniu budu, kai vaikutis paaugs. naujai iskepta mama su naujagimiu ant ranku busi tik viena karta ir labai trumpai - bet tas laikotarpis labai svarbus judvieju sveikatai ir ateiciai.
Atsakyti
Sveikute smile.gif Pieneli gali nusitraukineti pientraukiu ir laikyti saldytuve. O kai tik galesi pamaitinsi pati. Sekmes jums abiems 4u.gif
Atsakyti
zinau kad tikrai iskart po gimdymo bus sunku mokytis, bet as noriu pabaigti mokslus verysad.gif i mokykla vaiko nestis tikrai niekaip neiseina, nes jau db visi i mane ziuri kaip i kokia nusikaltele, o jei dar vaika i mokykla nesiociaus tai isvis.... verysad.gif apsvarstysiu galimybe del pientraukio nes manau kad tai vienintele iseitis... juk bus tevelis kuris gales pamaitinti musu leliuka nors manes ir nebus, svarbiausia kad butu pienas...aciu uz patarimus, jie man tikrai pravercia kaip busimai mamai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(celee @ 2009 01 05, 17:37)
zinau kad tikrai iskart po gimdymo bus sunku mokytis, bet as noriu pabaigti mokslus verysad.gif 

na ir pabaigsi. tik pagalvok, jei norėsi stoti vėliau ar negeriau išsilaikyt tuos svarbius egzaminus vėliau? nieks gi tavęs negena. o gimdymas ir pirmi mėnesiai tikrai nebūna lengvi, juolab kai vaikiukas pirmas. o ir žindymas reikalauja daug laiko, o kartais ir pastangų.
Atsakyti
Dar vienas dalykas - nuo egzaminų rezultatų priklausys tai, kur galėsi įstoti, o po gimdymo mokytis bus tikrai labai sunku, egzaminų rezultatai tikrai gali but prastesni negu tavo bendraamžių. Nes turėsi ir žindyti ir nusitraukinėti pieną ir naktimis keltis, plius dar neaišku kaip seksis gimdyt ir kokia bus tavo ir leliuko savijauta po gimdymo... Žinau iš patirties, nes man taip pat teko su leliukais mokytis - įstojau į universitetą, kai pirmam vaikui buvo 5men, o po trečio kurso vasarą pagimdžiau dukrytę ir neemiau akademinių. Buvo sunku, pažymiai galėjo buti daug geresni, nes tiesiog truko laiko mokslams, o ką tik pagimdžius aplamai neįsivaizduoju savęs mokykloje. Tai gi egzaminų atidėjimo galimybės vis gi neatmesk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 05 sausio 2009 - 23:03
Aš pritarčiau anksčiau pasisakiusioms mamoms, kad šioje situacijoje vertėtų apsvarstyti įvairius variantus, taip pat ir galimybę atidėti mokslus. Aišku, labai sveikintinas noras mokytis, taip pat ir maitinti krūtimi. Ir šie dalykai tikrai suderinami, bet pirmomis savaitėmis - ne visada. Gali kilti didelių sunkumų. Ypač turint galvoje tai, kad vaikiukas pirmas ir nėra patirties. Tokiu atveju gali likti be nieko, t.y. ir mokslų nebaigti tada, kada planuoji, ir vaikiuko gali nepavykti maitinti. Nes nemažai mamų iškart po gimdymo susiduria su maitinimo su sunkumais, kai reikia įdėti didelių pastangų norint sėkmingai maitinti toliau. Gimdymas ir pirmosios savaitės po jo yra milžiniškas stresas, o jeigu dar tuo metu egzaminai doh.gif

Patarčiau įvertinti realias galimybes atsižvelgiant į konkrečias aplinkybes. T.y. artimųjų paramą, mokytojų požiūrį, ar toli nuo mokyklos gyveni ir kt. Turėk galvoje, kad pirmuosius porą mėnesių ar netgi daugiau mažius greičiausiai pasiims VISĄ Tavo dėmesį. Laiko mokslams vargiai beliks.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
celee,
pries trejus metus, islaikiusi stojamuosius egzaminus i vertimo magistratura vilniaus universitete, suzinojau, kad laukiuosi treciojo vaikelio. pirmaja sesija islaikiau nescia 8 menesi, mazylis gime vasario gale. kol buvo maziukas, nesiojausi ji i paskaitas vaikjuosteje arba prasydavau, kad auklyte pabutu parke, o pati per pertaukas eidavau jo zindyti.
mokslu neatidejau, sesijas islaikiau be skolu, magistro darba parasiau ir apgyniau laiku - taigi, viska suderinti imanoma. bet... tai pareikalavo daug jegu ir sveikatos, pazymiai tikrai nebuvo labai geri.
suprask - man tai buvo jau trecias vaikelis, as zinojau, ko galiu tiketis po gimdymo, kaip zindyti ir priziureti mazyli, turejau pagalbininku, destytojai pro pirstus ziurejo i praleistas paskaitas, o kolegos studentai - dalijosi uzrasais. be to, ivertinimai man nebuvo svarbus - tenorejau gauti diploma, kvalifikacijos patvirtinima tam darbui, kuri jau dirbau 8 metus pries istodama i VU.

pirmasis gimdymas daznai buna sunkesnis uz kitus, neturi supratimo, kaip buna pagimdzius, kaip priziureti vaikuti, kaip ji maitinti, turi prisitaikyti prie pasikeitusio gyvenimo ritmo, nemigo naktu, uzgriuvusios atsakomybes - tai reikalauja viso demesio ir energijos.

zinok, viskas imanoma - bet ar reikia?
laikykis, linkiu racionaliu sprendimu ir sekmes smile.gif
Atsakyti
tiesiog jei as db atsisakyciau laikyt egzaminus ir atideciau juos kitiems metams lb blogai jausciaus verysad.gif visu pirma jau nuo rugsejo einu i mokykla, stengiuosi, keliuosi 6val ryto, nes mokykla uz 10km o db imt ir visko atsisakyt kai jau finisas taip netoli...nzn... man tektu kitais mokslo metais visa dvyliktos klases kursa kartoti vel is naujo... tiek daug pastangu idejau eidama siais metais todel atsisakyt negaliu verysad.gif tikrai norisi ir miego ir valgyti, jauciuos beveik visada pavargusi...
Atsakyti
Svarbiausia, susirask padėjėjų kiek įmanoma daugiau ir viskas bus o.k, nors ir labai sunku, bet įmanoma. Būtinai pamiegok naktimis, pienelį gali nusitraukti, bet abejoju ar pavyks suderinti natūralų maitinimą su mokslais. Vaikelis pirmais mėnesiais žinda ištisai, dažnai ir mamai pavalgyti neduoda... smile.gif
Ir dar - pasirūpink atmintį stiprinančiais papildais, nes po gimdymo dažnai atmintis stipriai sušlubuoja, o tau juk dabar tai labai aktualu.
Sėkmės. 4u.gif
Šaunuolė esi.
Atsakyti