Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 10 23, 14:24)
Kad iš čia siunčiuosi kartas nuo karto daiktus ir tuo pačiu šitą galėč fotiką atsisiųsti. O dabar eBay pasižiūrėjau, yra tų TTL nemažai, reikia išsinagrinėti g.gif  Gal yra dar kas nors, ką turėčiau žinoti rinkdamasi? g.gif

Ieskok nikono F80 arba F100, jei is vanonu, tai eos 5, eos 30, eos 3(sitas brungus biski)... Eos 5 pigus, geras, pati turejau, labai patiko...

Jei is visiskai manualiniu ir nori su heliosu, tai ieskok, kad bajonetas butu M42 sriegio...

UK ebayjuj kainos geros, siuntimas nebrangus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.B.M.: 23 spalio 2012 - 13:48
QUOTE(Suprem @ 2012 10 23, 14:07)
As tai gailiuosi, kd nusileidau MB ir nupirkom Nikona schmoll.gif Bet turbut prastams sokejui ir... biggrin.gif
Gal kas zinot kur Siauliuose objektyvus nuomoja? Galvoju parduociau saviski, greiciau nusipirkciau 50 f1.4, bet jei netiks/nepatiks g.gif Reik isbandyti pradziai g.gif

Siauliuose kaip ir nėr. Aš nuomuoju iš fotorent (VLN). Na bet 50tuku 1.4 tai manau tikrai nenusivilsi smile.gif nors pilnakadriui gal apie 85tuką pagalvočiau g.gif aj bet kokiu atveju 50tukas yra 50tukas...kažkaip jis visiems tinka smile.gif

QUOTE(gotte @ 2012 10 23, 14:13)
ooo dėkui už info... man žiauri nostalgija Zenitui ir aš norėč vėl pabandyt jį (galvoju, kad jei 16-likos būdama su juo fotkinau, tai dabar gal irgi sugebėsiu g.gif ), užtai ir klausiu.. g.gif reikia pasižvalgyt eBay gal ir tu jeigu sužinosi, kas LT parduoda, duok žinoti, būčiau dėkinga 4u.gif
tikrai nesigailėsi dėl šio objektyvo mirksiukas.gif

O aš su Zenitu niekaip nesusidraugavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 10 23, 14:21)
labai aciu uz toki ishsamu atsakyma!
atrodo ziauriai sudetinga. pati gal bandei? ar greit perpratai ir susitvarkei?

o i spaustuve bet kokia eiti? my god. dabar negaliu pasibandyti. beje, turiu tik jpg foto variantus ir rodos neturiu bridge to.

o publisher'io neturi? aš tai darbe viskam publisherį naudoju g.gif nežinau, ar nukenčia kokybė, neturiu su kuo palyginti. Čia pat ir atsipausdinam.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 10 23, 14:13)
Kažkaip nelabai argumentuota tavo nuomonė atrodo...

tikrai nesigailėsi dėl šio objektyvo mirksiukas.gif

Nelabai, nes nežinau kodėl fokusas šokinėja, ar kad fotkinti nemoku, ar kad fotikas su manimi nedraugauja...

QUOTE(Stiklinė @ 2012 10 23, 15:03)
Siauliuose kaip ir nėr. Aš nuomuoju iš fotorent (VLN). Na bet 50tuku 1.4 tai manau tikrai nenusivilsi smile.gif  nors pilnakadriui gal apie 85tuką pagalvočiau  g.gif  aj bet kokiu atveju 50tukas yra 50tukas...kažkaip jis visiems tinka  smile.gif

Sakykit to 50 užtektų vaikams gaudyti ar verta turėti ir 18-105? Dar ir 18-55 turiu pasidėjusi, bet anas išvis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2012 10 23, 13:46)
gotte, kaip tik ziurinejausi heliosu, tai radau, kad cia parduoda zenitus su heliosu kartu smile.gif gal pravers Cia

oi nesuprantu kodel neatidaro  g.gif

aha, mačiau jau

QUOTE(S.B.M. @ 2012 10 23, 13:47)
Ieskok nikono F80 arba F100, jei is vanonu, tai  eos 5, eos 30, eos 3(sitas brungus biski)... Eos 5 pigus, geras, pati turejau, labai patiko...

Jei is visiskai manualiniu ir nori su heliosu, tai ieskok, kad bajonetas butu M42 sriegio...

UK ebayjuj kainos geros, siuntimas nebrangus...

dėkui už patarimus, visus išsisaugau ir po truputį žiūrinėjuosi 4u.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2012 10 23, 14:03)
O aš su Zenitu niekaip nesusidraugavau  doh.gif

kodėl? kas būtent netiko? g.gif

QUOTE(Suprem @ 2012 10 23, 14:23)
Nelabai, nes nežinau kodėl fokusas šokinėja, ar kad fotkinti nemoku, ar kad fotikas su manimi nedraugauja...
Sakykit to 50 užtektų vaikams gaudyti ar verta turėti ir 18-105? Dar ir 18-55 turiu pasidėjusi, bet anas išvis  biggrin.gif

o tai gal blogą fokusavimo tašką nusistačiusi? ar bandei žiūrinėti, kodėl šokinėja? nes čia jau ne grynai nikono bėda kaipo tokio g.gif

aš su 50-tuku pagrinde dabar fotografuoju, ir vaikus taip pat, pagrindinis mano objektyvas šiuo metu mirksiukas.gif gali pažiūrėt mano vaikų foto, visos su 50-tuku darytos mirksiukas.gif čia

Aš dar turiu klausimą, ką ne taip esu nustačiusi, kad iškreivoja linijas kraštuose mano FF + 50 tukas? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 10 23, 15:19)
o publisher'io neturi? aš tai darbe viskam publisherį naudoju  g.gif nežinau, ar nukenčia kokybė, neturiu su kuo palyginti. Čia pat ir atsipausdinam.

o kas tai yra?

na man reiketu labai paprasto plakato, kad jis butu pvz pilkshvas, ant jo juodas uzrasas, 2-3 foto spalvotos ir tiek. as kazkaip maniau, kad yra paprastesniu variantu.

Rico, jei perpratai konvertavima per 2sav, su manim nebus greiciau biggrin.gif man reikia tureti plakatuka max po savaites biggrin.gifD krc. ka daryt :/ zodziu, nezinau..
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 10 23, 15:36)
o tai gal blogą fokusavimo tašką nusistačiusi? ar bandei žiūrinėti, kodėl šokinėja? nes čia jau ne grynai nikono bėda kaipo tokio g.gif

aš su 50-tuku pagrinde dabar fotografuoju, ir vaikus taip pat, pagrindinis mano objektyvas šiuo metu mirksiukas.gif gali pažiūrėt mano vaikų foto, visos su 50-tuku darytos mirksiukas.gif čia

Visada centre nustatau, bet kartais perkadruodama matau kaip perfokusuoja, tada spaudžiu tą fiksavimo mygtuką, bet nepatogu kai vaikus reikia gaudyti g.gif Galvoju-objektyvas kaltas ar kas, kodėl kartais nešoka, o kartais (dažniausiai) perkadruoti nesigauna, idealiausiai centruoti ir kirpti, tada viskas ok g.gif

Nuotraukos tokios, kokių aš norėčiau-šviesios ir gražiai sulietos thumb_yello.gif Na reikės pirkti, o saviškius abu parduoti g.gif
Atsakyti
microsoft office publisher - pagooglink, lyg leidžia demo veltui parsisiųsti. Žinoma, jei microsoft office naudoji. Su juo galima labai paprastai daryti skrajutes, atvirukus, lankstinukus, naujienlaiškius ir t.t. yra šablonai, pasirenki kokį reikia, pratrini ko nereikia, įsikeli savo ir susikuri PDF. Tada gali sau spausdint bet kur.
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 10 23, 15:54)
Visada centre nustatau, bet kartais perkadruodama matau kaip perfokusuoja, tada spaudžiu tą fiksavimo mygtuką, bet nepatogu kai vaikus reikia gaudyti  g.gif Galvoju-objektyvas kaltas ar kas, kodėl kartais nešoka, o kartais (dažniausiai) perkadruoti nesigauna, idealiausiai centruoti ir kirpti, tada viskas ok  g.gif

koks pas tave fokusas nustatytas? pasidaryk one shot, nieks nesokines.
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 10 23, 15:36)
Aš dar turiu klausimą, ką ne taip esu nustačiusi, kad iškreivoja linijas kraštuose mano FF + 50 tukas? Ačiū 4u.gif

CIA gali pasiziuret kaip turi kraipyt (ATSARGIAI, kad migrena neprasidetu biggrin.gif).
Neisivaizduoju ka butu imanoma nustatyt iki post proceso. Post procese jau galima ijungt korekcija.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 10 23, 14:06)
kaip tik rekomenduočiau. bet tik kokį TTL ar 12sd ir tik KMZ gamybos.  nepirk zenit ET. ai, zenitai mėgsta itin švelnų elgesį, mėgsta užsiraukę juostas plėšyt smile.gif
gaila, kad Tu ne čia, paskolinčiau pabandyt, aš TTL turiu.

a kur parašyta kokios gamybos? blush2.gif as db ir taip vartau ir taip aną, o čia tik ZENIT- E rusiškai ir fsio... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 10 23, 15:59)
koks pas tave fokusas nustatytas? pasidaryk one shot, nieks nesokines.

Single servo AF?
Atsakyti