ar galima mulciuoti citrinos zievelem?maisyciau su zole..ar mulciui tinka viskas kas ir kompostui?
QUOTE(Akela. @ 2013 05 04, 01:07)
ar galima mulciuoti citrinos zievelem?maisyciau su zole..ar mulciui tinka viskas kas ir kompostui?
Šiaip jau esu girdėjusi, kad citrusinių vaisių atliekos kompostui netinka. Nors

QUOTE(rim @ 2013 05 06, 12:56)
Šiaip jau esu girdėjusi, kad citrusinių vaisių atliekos kompostui netinka. Nors
gal ten kalba ėjo apie kalifornietiškus sliekus, kad jiems netinka.

ir aš skaičiau, kad netinka, tačiau mano kaliforniečių nesumažėjo, nors ir dedam citrusinių atliekas.
QUOTE(Kulke @ 2013 05 06, 15:22)
Atidariau ir as mulciavimo sezona, zoles uzteko vienai braskiu lysvei ir cesnakams. Tai dabar klausimas pasistojo, kuom sulaistyt ta zole, kad veikt pradetu? 

vandeniu
QUOTE(Paladė @ 2013 05 06, 15:23)
vandeniu


QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 15:29)
Hmm, šiaip dirva sulaistoma ir vėliau dedamas mulčas. Šviežiai nupjauta plonu sluoksniu, labiau apdžiuvusi - storiau. Bet ką tik nupjautą laistyt vandeniu?
Pūti pradės 


Bus zydiskai vadinasi, atbulai. Daug neliesiu, oras sausas ,gal neprades puti, storai nedejau.
Padėkit prašau - kaip išnaikinti raudonąsias skruzdėles ir peles/pelėnus? Aš per mažą plotą turiu, kad dar dalinčiausi

QUOTE(Kulke @ 2013 05 06, 15:22)
Tai dabar klausimas pasistojo, kuom sulaistyt ta zole, kad veikt pradetu? 

teisingas klausimas.
Kad pradėtų veikti fermentacijos procesas, reikia "pasėti" bakterijas ir mikroelementus.
Jei turi šviežio karva...džio, būtų idealu. Vienas tortas dideliausiam kibirui vandens, ir palaistyti.
Neturi? Irgi yra išeitis.
Litras (na bent jau litras) kefyro, rūgpienio ar kažkokio kito surūgusio pieno produkto, atskiesk vandeniu ir perliek. Svarbiausias yra pirmas bakterijų startas. Paskui procesas savaime eis. Bakterijos dauginsis

"kad imtų veikti" lieti reikia vieną kartą, ir jei neleisi visiškai išdžiūti mulčiui, tai bus startinis procesas visai vasarai (panašiai gausis kaip su duonos raugu - kartą pasidarei, ir jei liks kitam kartui, naujo daryti nereikės)
Sėkmės kaifuojant nuo mulčiavimo

QUOTE(Nuotaikinga @ 2013 05 06, 17:43)
Litras (na bent jau litras) kefyro, rūgpienio ar kažkokio kito surūgusio pieno produkto, atskiesk vandeniu ir perliek. Svarbiausias yra pirmas bakterijų startas. Paskui procesas savaime eis. Bakterijos dauginsis

"kad imtų veikti" lieti reikia vieną kartą, ir jei neleisi visiškai išdžiūti mulčiui, tai bus startinis procesas visai vasarai (panašiai gausis kaip su duonos raugu - kartą pasidarei, ir jei liks kitam kartui, naujo daryti nereikės)
Sėkmės kaifuojant nuo mulčiavimo

Galite patikslinti? Litras rugpienio i kibira vandens? Cia kiek suprantu, karta palaistai sitaip, toliau tik su vandeniu.
Ir pastoviai lieti mulca, teisingai supratau? tai kai karsta diena, reiktu kasdien laistyti.O kaip su pomidorais? As juos laistau i men. pora kartu, o jei vasara,kaip pernai, tai i menesi karta uztekdavo.
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 06, 20:58)
Galite patikslinti? Litras rugpienio i kibira vandens? Cia kiek suprantu, karta palaistai sitaip, toliau tik su vandeniu.
aha, teisingai. Kartą su bakterijomis, ir viskas.
Galima šieno lazdelėmis palaistyti, jos idealiausios, bet jas pasiruošti - ilgas procesas (pavirinti šieną, leisti pastovėti kad pasigamintų šieno lazdelių štamas, per kelias savaites), o mulčiuojame jau dabar. Todėl sukantis iš padėties, pasinaudokime jau esančiomis aktyviomis bakterijomis.
Nėra karvutės ŠVIEŽIO torto - imkim kefyriuką ar rūgpienį, skieskime vandeniu ir "paleiskime" jas darbuotis mūsų mulčiaus skaidytojomis.
Tai - tik "užkurti procesui", vėliau jau pakaks vandenuko.
O laistyti - teks žiūrėti kokio karštumo vasarėlė bus. Ir neleisti kad visas mulčias (tiksliau - paklotė) būtų suvalgyta. Kad liktų to aktyvaus drėgno sluoksnio. Išdžiovinus visiškai, irgi bėda -visas bakterijų ūkis sunyktų.