Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(ausra.ryte @ 2013 05 17, 14:16)
tesiant augintiniu tema, galiu pasigirti tik driezu gausa  biggrin.gif

Oi kaip mano sunus apsidziaugtu. Ir i darza prikalbinciau vaziuoti thumbup.gif
Pastebejau, kad grumbuolio lervos labai megsta varputi, nes kai siandien ravejau varputyna, oi kiek radau doh.gif
Kurmis pas mane irgi tik tunelius varo, i virsu nelenda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2013 05 17, 20:32)
Kurmis pas mane irgi tik tunelius varo, i virsu nelenda biggrin.gif

reiškia maistas - giliau po dirvos paviršiumi. Tai gerai, kad randa ten, neiškels augalus ir nenunaikins paviršines augalų šakneles, tunelius buldozeriuodamas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Vakar vakare kokį reiškinį stebėjau, kitaip nepavadinsi doh.gif parskuto vaikai, (nemažiukai, abu jau su dokumentais biggrin.gif) iš kiemo išsigandę grambuolių, jūs neįsivaizduojat, kiek jų ten buvo, milijonai, neperdedu doh.gif kaimynė ryte irgi stebėjosi, sakė, ryte ant kelio pilna pritraiškyta, klevai ir kaštonai aplipę nutūpusiais. Kas bus kitąmet su mūsų daržais, jei tiek suaugėlių sudės kiaušinius ir išsiris lervos???
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2013 05 18, 12:12)
Vakar vakare kokį reiškinį stebėjau, kitaip nepavadinsi

Deja, tas reiškinys vakar ir pas mus buvo, nors manau, kad gyvenam toli viena nuo kitos biggrin.gif Dar nė vieną vakarą taip nėra buvę šiemet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2013 05 18, 11:48)
neiškels augalus ir nenunaikins paviršines augalų šakneles, tunelius buldozeriuodamas  drinks_cheers.gif

būtent dėl šios priežasties nepergyvenu dėl kurmių. Draugiški jie pas mane: bokštus iškelia tik anksti pavasarį pievoje, o darže tik tunelius kasa.
Papildyta:
QUOTE(be rėmų @ 2013 05 18, 12:12)
Vakar vakare kokį reiškinį stebėjau, kitaip nepavadinsi doh.gif

pas mus jie vakarais daužosi į langus, kai šviesa kambaryje įjungta.
be rėmų, nepergyvenk 4u.gif Gyvenam kaime 6 metai, kiekvieną pavasarį ir vasarą tas pats, bet daržuose nepadaugėję jų lervų.
Atsakyti
Panos, gaudykim ir džiovintus parduokim kiniečiams - jiems visi vabalai delikatesas lotuliukas.gif Ot biznis bus, kai toks grambuolių antplūdis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 17, 17:16)
neturiu nei žalčiukų, nei ežiukų, o norėčiau  biggrin.gif
Taigi siūliau keistis į rupūžes  tongue.gif Bet priedo kibiras sraigių,komplektas taip sakant.Galiu dar ir vieną varnėną pridėt su inkilu,kiaušinius jau senai išmėtė,tai bus visa šeima.
Bet palyginus su pernykščiu sraigių antplūdžiu,tai šiemet jau daug mažiau jų pas mane g.gif Jau net buvo kilus mintis nemulčiuot,kai pernai viską rijo nesirinkdamos ar daržovė,ar gėlė.Gal iššalo savo namukuose?

QUOTE(Nuotaikinga @ 2013 05 19, 01:19)
Panos, gaudykim ir džiovintus parduokim kiniečiams - jiems visi vabalai delikatesas  lotuliukas.gif  Ot biznis bus, kai toks grambuolių antplūdis  drinks_cheers.gif

Tai,kad ten viskas po pigiai,tai nebent tonom surinkt tam bizniui g.gif Aš radau tik keturis ...Tai net pačiai kept tiek neapsimoka schmoll.gif

Jėzau kiek kurklių pas mane yra.Prikrito vazonuose per kelias naktis apie 10 štukių.Dėkui Gaudvilei už patarimą eilinį kartą.Reiks daugiau prikast.O gal jie kokį gėrimą mėgsta,kad prisiviliot daugiau?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 05 19, 03:12)
O gal jie kokį gėrimą mėgsta,kad prisiviliot daugiau?

kai girti pradės dainuoti vakarais ..... alc.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 05 19, 04:12)

Jėzau kiek kurklių pas mane yra.Prikrito vazonuose per kelias naktis apie 10 štukių.Dėkui Gaudvilei už patarimą eilinį kartą.Reiks daugiau prikast.O gal jie kokį gėrimą mėgsta,kad prisiviliot daugiau?

vsio, einu ir as vazonus kast biggrin.gif
bet pas mane pakeltos lysves,tai takeliuose kast g.gif
Ai einu eksperimentuot smile.gif

esu girdejus,kad jie megsta alaus kvapa bigsmile.gif bet MB nedaleis taip alu vartot lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutuke!: 19 gegužės 2013 - 09:55
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 05 18, 23:40)
Deja, tas reiškinys vakar ir pas mus buvo, nors manau, kad gyvenam toli viena nuo kitos biggrin.gif Dar nė vieną vakarą taip nėra buvę šiemet doh.gif

Aš Raseinių raj. Vakar vakare buvo ramu, nė vieno nesimatė. bet iš po ano vakaro dar įspūdžių pilna doh.gif
QUOTE(Nuotaikinga @ 2013 05 19, 02:19)
Panos, gaudykim ir džiovintus parduokim kiniečiams - jiems visi vabalai delikatesas  lotuliukas.gif  Ot biznis bus, kai toks grambuolių antplūdis  drinks_cheers.gif

Mano vištos kinietės, labai noriai lesa, tik surinkti reikia. Vakar ryte nemažai radau ant medelių, aviečių pritūpusių, tai vištas pavaišinau ax.gif
Ir kurmiai kurmiai kurmiai, ką su tais bjaurybėm daryt, ištisus metus, visą žiemą šiltnamy varė, dabar sklype kurmiarausis ant kurmiarausio, dar labai nebambu, kol darže smarkiai neverčia, bet kai tiek sliekų, tai parsikraustys iš naujo ir po šiaudais, pernai kniso atsakančiai.
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2013 05 19, 16:59)
Aš Raseinių raj. Vakar vakare buvo ramu, nė vieno nesimatė. bet iš po ano vakaro dar įspūdžių pilna doh.gif

Mano vištos kinietės, labai noriai lesa, tik surinkti reikia. Vakar ryte nemažai radau ant medelių, aviečių pritūpusių, tai vištas pavaišinau ax.gif
Ir kurmiai kurmiai kurmiai, ką su tais bjaurybėm daryt, ištisus metus, visą žiemą šiltnamy varė, dabar sklype kurmiarausis ant kurmiarausio, dar labai nebambu, kol darže smarkiai neverčia, bet kai tiek sliekų, tai parsikraustys iš naujo ir po šiaudais, pernai kniso atsakančiai.

kodėl jūs taip peikiat tuos kurmius...jei kurmių yra tai reiškias ir grambuolių pas jus sočiai yra...tad džiaukitės yra kas tas lervas naikina, jums mažiau lieka...
Atsakyti
Būtent, suaugėlių antplūdis iš niekur netsiranda.

Beje, gegužės mėn., kada vėsios naktys, reikia kur nors šviesos šaltinį palikti. Tuomet susisuka jiems protelis ir nesislepia medžių lajose šiltai pernakvoti. Duodasi aplink šviesą ir sušąla.
Atsakyti