Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionių medicina

QUOTE(Turkcena @ 2008 01 03, 14:49)
Kaip kažkas minėjo labai geros "aviaplant" tabletės.

Šitas išbandėm, veiksmingesnės pasirodė Fisherman's friend pastilės, parduodamos net ir prekybos centruose mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip,as vaikui daviau pries kelione irgi buvo cool.Aviaplant.Tinka lektuvu keliaujant,laivu,autobusu.Mano dukra bloguoja nuo visu transporto priemoniu.Netgi lengva masina po Vilniu pavaziavus,pradeda pykinti mano vaika verysad.gif
Sitie vaistai-veiksmingi.
Atsakyti
As ryskiai busiu egzempliorius Nr.1. Mane ziauriai pykina skrenant lektuvu. Kas mate - buvo apake...Man ne tai kad bloga - mane dar ir taso visa laika...o islipus is lektuvo dar kokias tris dienas normaliai valgyti - buna jautri skoniui, kvapams... tai as ilgai ieskojau kas man gali pagelbeti... Isbandziau ir homeopatinius vaistus - nepadejo, o dar blogiau buvo... Visokiom apyrankem tikrai nepasitikeciau. Visokie minimi Jusu Aviaplant...man nepadedavo. As net issityriau Kauno klinikose ar man ko nors nera - tai jie tik nusijuoke - tipo "ne kiekvienas gi gali buti kosmonautu" tongue.gif Tai as atradau tokius "Stugeron" 9ten dar su skaiciukais buna". Tai jie vieninteliai su kuriais galiu rami skristi ir nepasidaryti gedos pries aplinkinius... Isgerti reikia 4 ir 1 val. iki skrydio. Bet as jau bandziau ir po viena - padejo tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnužėlė: 08 sausio 2008 - 14:07
Sveiki keliauninkai bigsmile.gif
Kadangi tokios temelės neradau,tai nutariau atidaryt ir iš karto paklaust kokius svarbiausius vaistus kraunat į lagaminus?

Balandį keliausim į Turkiją, šį kartą su mažuoju,kuriam kelionės metu bus 7 mėnesiai,ką svarbiausia patartumėt pasiimt su savim ,ko gali prireikt vaikui,aciu ax.gif
Atsakyti
Na mano jau didesnis 7 metai smile.gif Bet as visada imu 3 pagrindinius vaistus nuo viduriavimo, temperaturos ir antibiotikus. O jau paskiau sau nuo galvos skausmo, gerkles pastiliu ir skrandzio.
Atsakyti
Poryt su 5 metų ir 8 mėnsių dukrytėmis skrendam į Tenefifę, tai mano vaistų sąrašėlis toks:
paracetamolis(geriamas ir žvakutės);
Linex;
Smecta;
No-spa;
Microlax klizmutės;
Mezym forte;
Clemastinum(vaikiškas sirupas nuo alergijos, nes mažoji į lą linkusi);
Trachisan čiulpiamos pastilės nuo gerklės skausmo;
Otinum(ausų lašiukai);
lašiukai akims(jei pritrintų smėlio);
Ospamox antibiotikai;
Pleistrai ir dezinfekcijos priemonė;
jūros vanduo nosiai valyti, snargliatraukis;
termometras.

Lyg ir viskas, nes ir taip vyras bamba, kad pusę vaistinės vežtis noriu rolleyes.gif
Atsakyti
Mano 3 metu vaikui kelioneje prireike siu medikamentu:
1. Antibjotikai
2. Ambrohexal
3. Sinupret

Menesi pries kelione daviau geruju bakteriju, tad viduriavimo nebuvo jokio.
Atsakyti
Aš tai šįsyk imu antibiotikus dėl savęs, nes niekaip neišsigydau skaudančios gerklės ir bijau, kad kelionės metu gali baigtis prastai. Bet jei kas, dalį tabletės ekstra atveju galima suduot ir vaikui. Atsimenu, kartą, kai vyresnioji sirgo, buvo šventės, niekas nedirbo, tai atvažiavusi greitosios medikė liepė duoti šeštadalį ospamox tabletės trimetei dukrai, nes suspencijos neturėjom...
Vakar vaistinėj išprašiau be recepto, tiesiog, pasiguodžiau, kad vykstu į kelionę, ir davė. Naudosiu tik ekstra atveju. Vis tiek, jei bus blogai, ieškosim gydytojo.
Atsakyti
QUOTE(*Mulate* @ 2008 03 02, 10:24)
Matau imat antibiotikus su savim,o kam ju gali prireikt? jums ar vaikui? kaip zinot,kokius imt? ar perkat be recepto? 4u.gif

Siulyciau nueiti pas gydytoja ir pasakyti kad vykstate ten ir ten ir ji israsys kokius but galima duoti butent jusu amziaus vaikui ( as taip darydavau kai mazas buvo ) o dabar tinka ospamoksas tik pasitikslinu doze instrukcijoje pagal metus ir viskas. Bet tiesa pasakius dar niekad neprireike. Kanaruose buvo susirges tai tuo metu turejau paracetamolio - nepadejo tada daviau puse dozes nimezilio ir iskvieciaugydytoja jis atejes israse tokiu paciu kaip nimezilis tik kitu pavadinimu.
Atsakyti
na kokiu vaikams reikia vaistu per daug nesigilinau nes dar leliuku neturim mirksiukas.gif
o kas del suaugusiu,tai kai buvau Egipte pries kelias dienas veziausi siuos vaistus:
pirmiausia tai del skrandzio mezymforte, angliuko, renie (nes vyrui nuolat rugstis kyla), smecta, isimeciau ir loperamido (jei jau smecta nepadetu) ir antibiotiku nuo keliautoju diarejos - tai ciprofloksacinas. Visu siu vaistuku prireike unsure.gif 7dienas viskas buvo idealu, problemu nebuvo, 7-a diena isvaziavom i Luxora, ten gal maziau rankas dezinfekavom (tiesa dar turejau maziuka buteliuka dezinfektanto su kuriuo nuolat rankas dezinfekuodavom kai tik ka nors daugiau paliesdavom), nusipirkom vietiniu ledu, nuo kuriu man iskart mintis buvo kad gali vidurius susukti ir kita ryta taip ir buvo, abiem taip susuko, kad be vaistu nieko neisejo - gerem nuolat smecta. 9-a diena turejom i dykuma isvaziuot, o as is ryto vaiksciojau su raizanciu pilvu tai teko ir antibiotiku isgret, uzteko 1 tabletes (siaip tie antibiotikai geriami 2xd kas 12val) ir viskas susitvarke.
Taip pat turejau isimetusi nuo alergijos vaistuku (gerai, kad neprireike)
Taip pat nuo galvos skausmo visokiausiu vaistuku nes turiu migrena verysad.gif
ir dar turejau keleta tableteliu migdomuju Stilnox - jos trumpo veikimo, nesukelia priklausomybes tai as viena karta panaudojau kai vaziavom i Kaira, nes kelione pirmyn uztruko 9val (gryzom per 6.5val) tai kad galeciau uzmigt ir po to neskaudetu galvos isgeriau tabletyte ir issimiegojau kai zmogus thumbup.gif
nu aisku dar reikalingi visoki pleistriukai jei batai nutrintu ar siaip kur susizeistumet, o daugiau mum tai nieko kaip ir neprireike drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ruošiuosi vasarą 2 savaites būti Afrikoje. Kadangi per tiek laiko tikrai galima sunegaluoti, pradėjau rūpintis, kokių vaistų reikėtų pasiimti. Aišku, kiekvienas žino savo ligas ir pasiims tokių, kokius geria nuolat. Aš galvoju, kad reikės įsidėti nuo peršalimo (nors ir Afrika, bet peršalti galima ir nuo kondicionierių cool.gif ), nuo pykinimo, viduriavimo, skrandžio skausmo, galvos skausmo... Ką dar pamiršau? g.gif
Pasidalykim patarimais 4u.gif
Atsakyti
Tikiuosi tokios temos dar nebuvo, arba su regėjimu man jau blogai lotuliukas.gif

Tai va, planuojam keliauti į Indiją ir visi grąsina, kad skiepytis reik, bet skiepai kainuotų apie 500 lt. jei jau visus susileist rekomenduojamus doh.gif: Ar reikia nuo visko skiepytis ar nebūtina?
Va dar nebūčiau taip galvojus, bet pasikalbėjau su pora medikų pažystamų (na pakankamai prakutusių: viena onkologė, o kitas farmacijos įmonės vadovas), tai tie skeptiškai į skiepus žiūri: sako 100 proc. garantijos nėra, o be to nežinai ar tiksliai nuo tos atmainos gausi skiepą ir pan. Taigi rekomendavo valgyti tik restoranuose, nepirkti maisto gatvėse, gerti tik mineralinį iš butelių, o ne kokį tai pilstomą ir dar dezinfekuoti rankas karts nuo karto.

Be to Maroke buvome be jokių skiepų, nors kiti durneliais vos ne išvadino....

Taigi klausimai:
Kiek laiko būnant svečioje šalyje jau tikrai reiktų skiepytis? (na spėju kai būni Indijoje mėnesį ar dar daugiau - tai tikimybė pasigauti kažkokią zarazą didesnė spėju).
Kur geriausia skiepytis Vilniuje? Na ir kituose miestuose.

Taigi pabandykim rasti tiesą tarp visiško skepticizmo ir farmacininkų biznio ax.gif
Atsakyti