Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionių medicina

Preparatai nuo saulės ir po saulės (nuo nudegimų), tepalą nuo kojų tinimo ir nuovargio (lioton, troxevazin) - jei ruošiatės ne tik gulėti, gal dar repelentų nuo vabzdžių ir antiseptikų (pvz. Octenisept).
Atsakyti
Beveik visalaika keliaujam su vaikuciais,todel sarasas buna labai didelis,o ir mazo maisiuko dazniausiai neuztenka.
1.Pleistru dezute (vislaika su mano gyvais sidabreliais prireikia0
2. Panthenolis purskiamas ( nuo visu nubrozdinimu,greiciau gyje,geriau gyja)
3. Peroksidas (praplauti zaizda,nusibrozdinus)
4. Paracetamolis arba ibumetinas
5. surupas nuo karsciavimo vaikams
6.vaistai po uodu ikandimo,kad taip nesikasytu ir siaip,kad neniestetu
7. Tavegilis arba claritinas(nuo alergijos,o maza kas)
8. kazkas nuo gerkles dazniausiai neo-anginas,ir kazkas purskiamo
9. vibrocilis( nuo nosies
10 Sinupretas (nuo slogos)
11. Smecta,mezymas,carsilis,angliukas ir viska kas sustojus virskinimui ar apsinuodijus
12. kokie nors akiu lasiukai( dazniausiai oculoheel,jei akys jautresnes butinai pasiimk,nes saule,maniskiam smeliuko koio netyciom i akis patenka,chloruotas vanduo poto vaiksto skaudanciom akim kaip monstriukai)
13. vitaminai kuriuos geriam visalaika
14. kokie nors nestiprus antibiotikai
15. ausu vaistukai
16. termometra elektronini dazniausiai isidedu

Atrood viskas,bet jei keliauji be vaiku tau tike tikrai neprireiks
Atsakyti
Susimąsčiau apie vaistus nuo alergijos... Žiūriu, ne viena čia juos paminėjo. Pati jokių alergijų nesu turėjus (tfu tfu tfu), bet MB dažnai visokie bėrimai atsiranda (pvz., nuo druskos į vonią blink.gif ). Ar tie vaistai nuo visokių alergijų padeda, ar reikia pirmai aiškintis, kas tą alergiją sukelia?
Atsiprašau, jei kam nors tokie klausimai juokingi pasirodys, bet gyvenime tokių vaistų neprireikė, tai ir nežinau, kas ir kaip blush2.gif
Atsakyti
manau jei neturi alergijos kokios stiprios ir jos nebuna daznai,nevartoji jokiu butinu vaistu nuo alergijos gali imtis tavegili jis bendrai nuo visu alergiju bet migdantis arba imtis claritina irgi nuo bendru alergiju tik nemigdys vaistineje tavegilio dezute kainuoja apie 10 litu claritino apie 20lt
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 05 14, 11:53)
cia nukopijavau is temos su naudingom nuorodom. Manau, jus pacios turite nuspresti kas ir kaip. Sovietmeciu, mano mama menesiui skrido i Indija, tai juos jau pries kelis menesiu skiepijo gal 5-6 skiepais kaip pamenu (tada daugiau rupindavosi, nepalikdavo zmogui paciam nuspresti, buvo privaloma).

antro neatidaro psulapio.

O skaičiau ir girdėjau per tv, kad dabar vykstant į ES šalis patariama pasiskiepyt nuo tymų.
Ar skiepijotės kas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 15 gegužės 2008 - 18:53
Mano klasiokas jau papasakojo, kaip "pasiskiepijo" nuo erkių doh.gif
Nepilnamečiams reikia tėvų sutikimo.....kad galėtų paskiepyt blink.gif

Aš nesiskiepiju nei nuo tymų, nei nuo kitų ligų. Na, man tai tiesiog per brangu.....per ilgai visas tas tęsiasi, o be to, nesi garantuotas, kad neužsikrėsi/nesusirgsi, nes yra visokių atmainų tos ligos.
Atsakyti
QUOTE(Kamanute @ 2008 05 15, 15:41)
Susimąsčiau apie vaistus nuo alergijos... Žiūriu, ne viena čia juos paminėjo. Pati jokių alergijų nesu turėjus (tfu tfu tfu), bet MB dažnai visokie bėrimai atsiranda (pvz., nuo druskos į vonią  blink.gif ).  Ar tie vaistai nuo visokių alergijų padeda, ar reikia pirmai aiškintis, kas tą alergiją sukelia?
Atsiprašau, jei kam nors tokie klausimai juokingi pasirodys, bet gyvenime tokių vaistų neprireikė, tai ir nežinau, kas ir kaip  blush2.gif

Aš pasitarčiau su gydytoju. Net kremo veidui nepatariama rinktis pagal draugės rekomendacijas, o čia juk vaistas.
Atsakyti
QUOTE(Vyyte @ 2008 05 15, 16:28)
manau jei neturi alergijos kokios stiprios ir jos nebuna daznai,nevartoji jokiu butinu vaistu nuo alergijos gali imtis tavegili jis bendrai nuo visu alergiju bet migdantis arba imtis claritina irgi nuo bendru alergiju tik nemigdys vaistineje tavegilio dezute kainuoja apie 10 litu claritino apie 20lt

aerius yra geriausias, tik brangesnis, turi maziausiai pasalinio poveikio ir nemigdo. Man asmeniskai buvo alergija (sutinimas) kai netycia nusvilau sauleje.. todel ir sakau, kad patariu tureti ekstra atvejams..
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 05 15, 19:58)
Mano klasiokas jau papasakojo, kaip "pasiskiepijo" nuo erkių doh.gif
Nepilnamečiams reikia tėvų sutikimo.....kad galėtų paskiepyt blink.gif

Aš nesiskiepiju nei nuo tymų, nei nuo kitų ligų. Na, man tai tiesiog per brangu.....per ilgai visas tas tęsiasi, o be to, nesi garantuotas, kad neužsikrėsi/nesusirgsi, nes yra visokių atmainų tos ligos.

na nuo tymu pries keliones nebutina skiepytis:) tai infekcine liga ir dazniausiai skiepijama vaikysteje.. nes susirges suauges turi rizika numirti, daugiau komplikaciju ir sunkiau pernesa.. kaip kad vejaraupiai - jauni lengviau perserga, vyresni irgi turi rizika didele, o vyrams gresia impotencija (jei suserga vyresnio amziaus)..

siaip priklausomai nuo salies, kur vykstama - nepasiskiepijus griztant galima pakliuti i karantina.. nors kaip sakoma, daug keliaujant, bent nuo pagrindiniu ligu verta pasiskiepinti (hepatitas ypac, siltine - vykstant i azija, afrika, ir t.t.).
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 05 16, 14:10)
aerius yra geriausias, tik brangesnis, turi maziausiai pasalinio poveikio ir nemigdo. Man asmeniskai buvo alergija (sutinimas) kai netycia nusvilau sauleje.. todel ir sakau, kad patariu tureti ekstra atvejams..

sutinku, kad nuo alergijos gal ir reikia tureti kokiu vaistuku. O apie Aeriu cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milda12: 20 gegužės 2008 - 20:35
Arteja isvajotoji kelione i P.Amerika. Pasidomejau internete apie skiepus. Info tikrai daug ir aiski. Seimos klinika pazadejo paskiepyti nuo geltonojo drugio, o nuo malerijos vaistu teko eiti i i infekcine ligonine (Kaune) ir gauti recepta. Va ta tema as ir noriu pasneketi
Brangios keliauninkes, neapsigaukite kaip as- pries vykdamos i infekcine (Kaune), BUTINAI pasiimkite siuntima is savo seimos daktaro, nes ten tikrai nepasiulys sito varianto, kuris yra nemokamas, o uz konsultacija, kuri panasejo i mano konsultacija daktarei D.V., paims nemazus pinigus. Esme ta, kad infekcinej mums tik israse recepta vaistams ir dar uz tai paeme 46lt. Tai va taip
Atsakyti
QUOTE(skaiciukas @ 2007 11 22, 20:01)
kai mažas buvau jūros liga susirgdavau ir automobiliu važiuodamas... papraščiausiai gyvename XXI amžiuje ir tereikia vaistinėje apsilankyti, kur yra vaistukų, kuriais galima pasitikėt 100% jog nuotaikos negadins jokios ligos...  thumbup.gif

Nieko nera 100% biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Turkcena @ 2008 01 03, 12:49)
Kaip kažkas minėjo labai geros "aviaplant" tabletės.

o vat man butent aviaplant ne visada padeda unsure.gif
Atsakyti