Įkraunama...
Įkraunama...

2010 Klaipėdos mamytės. Vis dar plepam:)

Mano Mantvile tai ziauriai dainuot megsta smile.gif Ar tualete sededama, ar su lelem zaisdama biggrin.gif sake ir darzelyje dainuoja ypac kai pietu eina miegot biggrin.gif Tai aukletojos sako jei nebedainuoja Mantvile reiskia uzmigo biggrin.gif O siaip labai megsta su lelytem zaist, galvojam gal gimtadieniui virtuvele padovanot, nes kai ateinu jos pasiimti dazniausiai randu prie virtuveles zaidziancia ax.gif
Ai dar pasirodo mano Arminas su Gretchenes (jeigu pamenat is nestuke.gif ) dvynukais i viena grupe eina ax.gif Kokie fainuoliai, o jau kokie savarankiski ir kaip gerai kalba bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(MeSsS @ 2013 01 22, 12:53)
1.ir dar kartais geriau iškart antibai negu mėnesį alintis homeopatiniais ir galų gale vis tiek antibus gert, nes nėra galo  verysad.gif va mūsų mažoji nuo pūligos slogos antrą kart bronchitas kabinas, kada buvom sveiki nepamenu, man nuo tos pačios slogos viena ausim iš vis nebegirdžiu kita vos vos ir galiausiai vis tiek antibiotikai 

2.man tai topiškiausias receptas buvo daržely pusryčiai: marinuoti žirneliai, marinuotas agurkas, su majonezu ir visas cielas kiaušinis  biggrin.gif gal kasnors taip ir valgo, mes tai niekad tai mano vaikas ir liko be pusryčių  ax.gif

Vat čia tai identiškas mano mintis parašei. Labai lengva teisti tėvus (ir gydytojus), kai pačių (nekalbu asmeniškai apie Inesą, o apskritai) vaikai iš prigimties sveiki. Mano, kaip ir MeSsS, amžinos ligonės. Va paprastas pvz iš mūsų gyvenimo.
Nuo sausio 7 Eglė serga. Sugėrė 7d. anitbų kursą. Pasveiko. Vakar gavom patvirtinimą, kad galim vykti į sanatoriją. Lagaminai sukrauti. Ir ką jūs sau galvojat? Ji man vakar ryte atsikėlė su tempa. Nusišauk vietoje. Praėjo vos 5d po antibų, jokiam kolektyve ji nebuvo. Tai ką, vėl lašinės, vėl antibai. Mūsų sanatorija kabo ant plauko, nes aš dabar atostogose,, o jos tęsis ne be galo. Aš suinteresuota kuo greičiau apsveikti (išsveikti net nėra minties tokios) ir mauti greičiau ten, kur vieta kliba jau. Ir kuo greičiau į darbą....

2. o šakės :nugriuvau: Va čia tai topas lotuliukas.gif Blem, balių zakūskė lotuliukas.gif
Jau maniau, kad pas mum topų topai, bet čia dar geresnį užmačiau.
Pas mum topas tai būdavo pusryčiams žiemą (praeitą) sausi tie dribsniai su šaltu pienu ir stiklinė sulčių. doh.gif Kai vaikai ir taip sustyrę, apsimiegoję ateidavo.
Ir visus metus besitęsiantis topų topas tai man vakarienei duodamos keptos bulvės (kurios aišku, jau šaltos būna) ir kefyras. Tiesiog kaskart jaučiu, kaip mažoji mano rūgštim atsirūgsta. O yra ir ne sykį buvę, kad grįžus namo tiesiog išsivemia.
Ir nemanau, kad esu priekabi maistui. Noriu elementaraus šilto ir posveikio maisto.

QUOTE(parsiuke @ 2013 01 22, 22:09)
piešti apstojo, dabar rašo raideles, ale dar jos vis O G C D tipo  biggrin.gif galvoju reik iš pagrindų pasidomėti naujais žaidimais, žaislais, gal yra kokių labai įdomių tokio amžiaus vaikams?

ojojojojij kaip jūs čia mandrai biggrin.gif Iki raidžių kaip iki mėnulio lotuliukas.gif Ir piešt nemoka. Ale nematau reikalo čia nieko forsuot, užtenka, kad skaičiuot iki 12 moka ir šiaip prikolas gyvas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliukas @ 2013 01 22, 23:17)
ojojojojij kaip jūs čia mandrai  biggrin.gif Iki raidžių kaip iki mėnulio  lotuliukas.gif  Ir piešt nemoka. Ale nematau reikalo čia nieko forsuot, užtenka, kad skaičiuot iki 12 moka ir šiaip prikolas gyvas  lotuliukas.gif

manasis ir nepiešia, neskaičiuoja, spalvų beveik nepažysta...bet už tat labai geras ir švelnus vaikas, o visa kita išmoks su laiku.
Dukra jo amžiaus oho kiek mokėjo..lopšelio grupje stebėdavosi, kad ji ne tik pagrindines spalvas, bet ir atspalvius žino ir tt ji ir dabar labai nori mokintis raides, jau skaito skiemenis, jungia trumpus zodelius. O mažylis tik griebia iš jos knygas ir mėto jas smile.gif

Parsiuke, o ka jus valgot? sausas bulves ir makaronus? :)mano vyras turbūt po savaitės eitų kitur valgyt smile.gif jis nė dienos negali be mėsos smile.gif

O kas dėl plastalino bijo, kad nepalaizytų, siūlau virti pačioms. aš kartais išverdu ir į daržą duodu nusinešti smile.gif
http://www.beatosvir...nas-play-dough/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Užsispyrėlė: 23 sausio 2013 - 09:40
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2013 01 23, 10:38)
O kas dėl plastalino bijo, kad nepalaizytų, siūlau virti pačioms. aš kartais išverdu ir į daržą duodu nusinešti smile.gif
http://www.beatosvir...nas-play-dough/

viriau aš šitą, gal dar žiopliukas buvo nes lipdžiau aš pati biggrin.gif

maniškis mokslais neužsiima, nei skaičiuoja, su pagalba iki 3, spalvų neskiria, sako bele kokią, ir aplamai jam dzin, bet užtat gerai žino kur "pilisija, greitoji, gaisrinė" biggrin.gif o aš ir nespaudžiu, ateis laikas ir išmoks biggrin.gif nors su juo charakteriu, jei nepasikeis tai dar ilgai nenusimato, nes 5min susikaupt jis gali tik mašina stumdydamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2013 01 22, 13:28)

is dalies tikrai sutinku,kad kartais perdaug reikalaujam,man kaip tik atrodo reikia dziaugtis kad lt duoda silta sriuba antra patiekala,ryte koses,aisku yra visokiu darzeliu ir situaciju,bet kiek as maciusi darzelyje esu, tai man ten kaip tik normaliai maitina veikla buna rytais visokie kampeliai svedijoj cia tokiu dalyku nera...
svedijoj siltas maistas 11val ir tai gerai kad neatveza nes yra ir tokiu darzeliu o pats darzelis gamina,pvz treciad visad buna sriuba,kai as buvau su emilija pirmas dienas pataikem ant spinatu sriupos nu sorry as tokios nevalgius gyvenime sako paragaukit normali manoji ir siek tiek valge,bet man patinka tas kad ju nepaleidzia alkanu duoda vaisiu,kaip ir inesa minejo jokiu arbatu negausi siltu tik pienas ir vanduo pas mus taip pat,pusryciai ir 3val uzkandziai sumustiniai,jogurtas ir vaisiai.del uzimtumo tai cia niekas nieko nevercia emilyte tik si men pirma darbeli padare,jei nenori nedarai eini zaisti,tokia laisve...bet pvz man atrodo per mazai uzsiima gal...bet cia ju tokia sistema ir as derinuosi prie jos juk esu atvykele smile.gif dziaugiuosi kad mano vaikas jau gerai jauciasi matosi kad jau patinka zaidzia soka dainuoja thumbup.gif
namie irgi nemanau kad gaminu labai sveika maista,pati daug ko nemegstu ir negaminu,darau ka emilija megsta sriubytes,balandeliai,blynai ir pan tikrai nemandras maistas labai paprasta viskas smile.gif as pvz nemegstu darzoviu man jos peilis,bet stengiames su emilija valgyt agurkus morkas pasipjaustom ir traskinam kaip zuikiai biggrin.gif

Atsakyti
Trūkinėja mano intikas, vis rašau rašau ir rašau ir dingsta...

Kas dėl norvegijos, tai jau ne man reikia pasakoti bobučių atgarsius. Yra pastoviai žmonių kuriems viskas visur netinka. Pati mačiau,kaip bendrauja tie norvegai su vaikais, ir dar man pačiai toli iki jų.
Apie ligonines, tai jei kada vėl gimdysiu, tai gimdysiu jei eis Norvegijoj, normalios ten sąlygos, priežiūra irgi. Jie mėgsta natūralumą, nedaro cezarius kai tik mamytės užsimano,nenusipirksi dakataro,kad šalia sėdėtų. Ir valio, aš už tokį požiūrį. Buvom su vaikais pas gydytojus, buvo tik profilaktika, bet galiu pasakyti, kad bent jau man viskas buvo labai gražu, dėmesio daug. Tikrino daugiau nei lietuvoje. Teko net pildyti man didžiausią lapą, surašyti,kokius vaikai garsus ištaria. Rodė jie seseliai kaip moka žaisti, ar suvokia koks daiktas kam reikalingas ir tt...
Va ir dabar draugas guli ligoninėje su išoperuota koja, sakė rojus ne ligoninė. O ir bijojo kai prisiklausė visokių tokių ana bobutė sakė ir pasakė...

O dėl pasakymo, moku darželiui noriu gaut gero maisto. Pagalvokit kiek pinigėlių jūs mokat, ir kiek visko reikia tam darželiui.... Vienintelė išeitis, tai vesti į privatų, tada ir gausit ir priežiūrą ir maistą geresnį.. O dabar dar ilgai bus nesąmonės ir niekas nesikeis....
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2013 01 23, 19:49)
Trūkinėja mano intikas, vis rašau rašau ir rašau ir dingsta...

Kas dėl norvegijos, tai jau ne man reikia pasakoti bobučių atgarsius.

žinai ta "bobutė" norvegijoj gyvena jau dešimtmetį, turi ten verslą, bendrauja su grynais norvegais, nes ir kalba jau išmokta, ir gyveno pas tikrus norvegus, ne atvykėlius, ir vaikų susilaukė... taip kad ne bobutės čia plepalai mirksiukas.gif gal ilgiau pagyvenus pamatytum ir kitą pusę, nes anyta menesį pabuvus irgi sakė kaip gražu, savaitgali pilni parkai šeimų... savaitgalis 2dienos, o kur likusios 5?? ax.gif

koks skirtumas kiek mokam, vienaip ar kitaip iš mūsų mokesčių darželiai pinigus gauna, niekas nepaspausdina jiems kad maisto nupirktų, todėl ir galim norėti... o jau kaip yra taip yra
Atsakyti
QUOTE(MeSsS @ 2013 01 23, 20:45)
žinai ta "bobutė" norvegijoj gyvena jau dešimtmetį, turi ten verslą, bendrauja su grynais norvegais, nes ir kalba jau išmokta, ir gyveno pas tikrus norvegus, ne atvykėlius, ir vaikų susilaukė... taip kad ne bobutės čia plepalai  mirksiukas.gif gal ilgiau pagyvenus pamatytum ir kitą pusę, nes anyta menesį pabuvus irgi sakė kaip gražu, savaitgali pilni parkai šeimų... savaitgalis 2dienos, o kur likusios 5?ax.gif

koks skirtumas kiek mokam, vienaip ar kitaip iš mūsų mokesčių darželiai pinigus gauna, niekas nepaspausdina jiems kad maisto nupirktų, todėl ir galim norėti... o jau kaip yra taip yra

As dabar pradejau galvoti, ar Lietuvoje daug dirbanciu zmonių gali visus savaitgalius praleisti su vaiku? g.gif Manau, tokiu nera labai jau daug...
Pvz., mano darbe yra savaite (6 arba 7 dienos be iseiginiu), kai is namu iseinu 7 val. ryto ir griztu pries 20 val. Kol kas visada ta savaite dukryte praleidzia pas senelius ir susimatome vakarais pries miega per skype, nes paskaiciavau, kad net ir budama Klp ji ta savaite daugiau laiko praleistu darzelyje ir su aukle nei su manimi ar teciu doh.gif
Sventes irgi daznai buna atskirai. Va, siemet ir Kuciu, ir abi Kaledu dienas teko dirbti, tai irgi sventes atskirai, pasirodo per Velykas irgi teks viena nakti dirbti...
Aisku, yra puikiu darbu kur atidirbi 5 dienas nuo 8 iki 17 val. arba isvis gali dirbti namuose, bet ne visu zmoniu tokie dekingi darbo grafikai.Pamenu, kai tik istojome mokytis, viena destytoja pasake, kad pasirinkome ziauriai sunkia ne tik fiziskai, bet ir psichologiskai specialybe, nes darbas sues visa musu gyvenima - nematysime seimyniniu savaitgaliu, nesvesime svenciu...ir kuo toliau, tuo labiau isitikinu kokia ji buvo teisi.
Kad neatrodytu, kad cia verkslenu del saves, tai ne tik mano toks s... darbo grafikas. Juk tokiu pat nedekingu grafiku dirba ir policininkai, ir gaisrininkai...., kad ir tos pacios prekybcentriu kasininkes ir t.t.
O paskui jie is savo vaiku ir girdi klausima "kodel as i darzeli ateinu pats pirmas ir iseinu paskutinis?" doh.gif tiesiog kol pats su tokia situacija nesusiduri irgi atrodo, kad visi savaitgalius ir sventes praleidzia su seima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *limar*: 23 sausio 2013 - 21:16
QUOTE(vikuliukas @ 2013 01 23, 00:17)
ojojojojij kaip jūs čia mandrai  biggrin.gif Iki raidžių kaip iki mėnulio  lotuliukas.gif  Ir piešt nemoka. Ale nematau reikalo čia nieko forsuot, užtenka, kad skaičiuot iki 12 moka ir šiaip prikolas gyvas  lotuliukas.gif

tai, kad ji čia pati taip sugalvojo, juk ne aš su bizūnu sėdžiu ir liepiu lotuliukas.gif

QUOTE(Užsispyrėlė @ 2013 01 23, 10:38)
Parsiuke, o ka jus valgot? sausas bulves ir makaronus? :)mano vyras turbūt po savaitės eitų kitur valgyt smile.gif jis nė dienos negali be mėsos smile.gif

sausai sausai, nesu gyvenime padažą darius lotuliukas.gif nu jei vyras išeitų tik valgyt, tai tegu tik bėga, šeimyniniam biudžetui palengvėtų lotuliukas.gif o jei ne tik valgyt, tuomet jau problem lotuliukas.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(parsiuke @ 2013 01 23, 21:54)
tai, kad ji čia pati taip sugalvojo, juk ne aš su bizūnu sėdžiu ir liepiu  lotuliukas.gif
sausai sausai, nesu gyvenime padažą darius  lotuliukas.gif nu jei vyras išeitų tik valgyt, tai tegu tik bėga, šeimyniniam biudžetui palengvėtų  lotuliukas.gif o jei ne tik valgyt, tuomet jau problem  lotuliukas.gif  g.gif

bet gi turėtų toks maistas atsibosti g.gif
pamenu ir aš buvau iš tų negaminančių, pusfabrikačiai šaldytuve karaliavo, bet vyras įpratino mane maitintis normaliai. Nors tarkim sriubos jam nereikalingios, bet karštas normalus maistas būtinas. todėl vaikams stengiuos sriubas virti kasdien jei jie būna namie. Mano manymu būtent sriuba padeda kai su viduriukais problemos. Mano mazasis sriubų nemėgsta, visad jam aišku, jei nevalgysi tai ir kankinsies kai kakoji blush2.gif

Limar*, puikiai tave suprantu. Kai pradėjau dirbti, supratau, kiek ne daug laiko galiu skirti vaikui. atbedam į darželį pirmus, pasiimam beveik visad paskutinius. Liūdna, bet tokia tiesa. Ir savaigaliais ne visada galiu būt su jais, nes turiu papildomo darbo. Mielai jį mesčiau, bet sotus svajonėmis nebūsi. Reikia rūpintis, kad ir dabartis graži būtų ir ateičiai liktų.
Gal ir mažylsi gabesnis būtų, jei galėčiau daugiau su juo užsiimti. bet gryžus po darbo, leki gaminti vakarienę, pavalgai ir žiūrėk, reikia ruoštis miegui sad.gif
Atsakyti
Limar bet ką mes be jūsų darytume 4u.gif sunkus toks darbas, ir pilnai suprantu kaip liūdna kai negali vakarų leist su šeima, ar tenka paaukot šventes smile.gif
nežinau, gal man nuo vaikystės užsilikus nuoskauda, nes irgi ilgai gyvenau pas senelius, nes tėvai dirbo pamainom, ir iki šiol atsimenu kaip turėjau ten savo spintą, mama atvažiuodavo valandai dviem ir viskas unsure.gif todėl man laikas su vaikais labai svarbus, bet gerai kai galim sau tai leisti rolleyes.gif

o tas palyginimas apie norvegus tai norėjau pasakyt kad toli gražu nereikia jų garbint ir laikyt svajonių šalim rolleyes.gif nei ten gražu nei ką... va kai jau šeimos ten mišrios tai dar dar...sakė geriausios žmonos kinietės, nes atsidavusios šeimai hihihi.gif o gryni norvegai tai su vaikais labai šaltai... būna išimčių, bet... rolleyes.gif

einu sriubos virt lotuliukas.gif

mano vaikas ryte akis pramerkia ir šaukia "dazeli" doh.gif ką daryt blink.gif nenoriu dar vesti, bijau gripo, va jau pažymą gavom, ale sveikas pagaliau unsure.gif bijau pasvajot... jaučiu kol mažoji bus sveika iki tol vėl kokią bacilą parneš doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MeSsS @ 2013 01 24, 10:11)
*Limar bet ką mes be jūsų darytume  4u.gif sunkus toks darbas, ir pilnai suprantu kaip liūdna kai negali vakarų leist su šeima, ar tenka paaukot šventes  smile.gif
nežinau, gal man nuo vaikystės užsilikus nuoskauda, nes irgi ilgai gyvenau pas senelius, nes tėvai dirbo pamainom, ir iki šiol atsimenu kaip turėjau ten savo spintą, mama atvažiuodavo valandai dviem ir viskas  unsure.gif todėl man laikas su vaikais labai svarbus, bet gerai kai galim sau tai leisti  rolleyes.gif

**einu sriubos virt  lotuliukas.gif

***mano vaikas ryte akis pramerkia ir šaukia "dazeli"  doh.gif ką daryt  blink.gif nenoriu dar vesti, bijau gripo, va jau pažymą gavom, ale sveikas pagaliau  unsure.gif bijau pasvajot... jaučiu kol mažoji bus sveika iki tol vėl kokią bacilą parneš  doh.gif

*Skaudziausia, kai Mildute tik pamaciusi, kad as einu link rubu spintos pradeda sakyti, neik i darbeli, neik i darbeli...

**Pas mus irgi siandien sriuba lotuliukas.gif ir dar likutis vakarykscio svogunu pyrago.

***As taip pat bijau vesti Mildute i darziuka blush2.gif nors pagal gydytojos rekomendacijas jau pirmadieni galetume eiti (nuo operacijos jau 2 sav. praejo). Bet del to siautejancio gripo, tikriausiai dar liksime namie. Seimyna kelias dienas buvo isvyke pas senelius, tai ramu buvo,o vakar jau vel girdziu - eisiu i darzeli, eisiu i darzeli... doh.gif Ivaziuodama seneliams, sake, irgi kartojo, kad vaziuoja ne namo, o i darzeli doh.gif
Atsakyti