Įkraunama...
Įkraunama...

2010 Klaipėdos mamytės. Vis dar plepam:)

Sveikos...

Aš neaukštinu norvegijos, bet namatau priežąsties ,kodėl turiu aš ant jos dergti, jei man ji patiko tiek gamtovaizdžiu, tiek kitais dalykais. Nesuprantu tokių žmonių,kurie gyvena juos išlaikančioje šalyje, ir temoka tik bumbėti. Kai atlyginimus gauna, tai valio ta Norvegija, o kai kažkas nelenda jiems šiknon kaip lietuvoj, numetus kyšius visur nešioja ant rankų, tai jau blogai. Tai kaži ko sėdėti šalyje dešimtis metų, jei ji tokia bloga....

Kad ir su darželiais, manau,mum užtektų paidirbėti auklėtojom, bent po mėnesiuką ir jau suprastume, koks tai sunkus darbas. Kaip čia ingelė ar kas sakė,kad auklėtojos bijo duoti piešti ar lipdyti ,nes bijo ,kad vaikai paragaus ar susiteps.Na tai taip, juk jos susiduria su mamytėm piranijom, kurios pastoviai bamba, tai žiūrėk mano vaikui tas lygtai negerai, aš to neleidžiu namie tai ano, o čia dabar darželyje, jis susitepė, ne taip žaidžia, neduok dieve dar užsigavo, kur auklėtojos buvo, vos ne iš darbo meta. Nu tai kaip tom moteriškėm tuos dešimtis vaikų sužiūrėti, gerai,jei visi bus flegmiukai , o jei ne... Aš su savo dviem neapismu piešti, nes neįsivazduoju koks kambarys liks, o tai kaip su visu pulku tuom užsiimti... O dar juk kiekvieno vaiko charakteris skirtingas, čia savo vaikui aš galiu užšaukti ir per nagus kirsti, o ką joms daryti? Tai tos auklėtojos ne tiek vaikus žiūri,kiek jaučiu visas dienas galvoja, kaip neužsirūstinti bent vienos "damačkos"
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2013 01 24, 15:09)
Sveikos...
Kad ir su darželiais, manau,mum užtektų paidirbėti auklėtojom, bent po mėnesiuką ir jau suprastume, koks tai sunkus darbas.

kad aukletojų sunkus darbas aš pilnai sutinku, aš už 2000 neičiau ten dirbt biggrin.gif
jau mūsų darželis skaitomas prestižiniu, ten tikrai oho iš kokių atrodo šeimų yra vaikų, bet nei aukletoja bijo nei ką, ir piešia ir lipdo ir vaikai pasimuša ir būna kad su mėlyne randa tėvai, nes jie žaidžia užsigauna, bet nei viena "damačka" akių nedrąskė aukletojai, nes tikrai mama kuri augina savo vaiką supranta kad su vienu dviem sunku o kai jų gvardija...
aš manau kad kitos aukletojos paprasčiausiai pritingi užsiimti su vaikais, arba amžius gal jau tas kad norisi ramybės ax.gif o dirbti visviena reikia smile.gif
aj nežinau, aš viskuom patenkinta daržely išskyrus maitinimu, bet kad šitas dalykas nuo mūsų savivaldybės priklauso tai nei čia aukletoja apkaltint gali, nei direktore...
Atsakyti
QUOTE(MeSsS @ 2013 01 24, 14:54)
aj nežinau, aš viskuom patenkinta daržely išskyrus maitinimu, bet kad šitas dalykas nuo mūsų savivaldybės priklauso tai nei čia aukletoja apkaltint gali, nei direktore...

Maitinimus sudaro ne savivaldybe, o bent jau musu darzelyje med sesuo. Jie yra tvirtinami, jei neklystu Visuomenės sveikatos centru . yra juk istatymas, kuris reglamentuoja koks turi buti darzelinuku ir lopselinuku maistas.. tad direktore kaltinti galima. dabar kazkas keitesi del tu maitinimu, bet man regis visvien sesute rengia meniu

kam idomu galite paskaityti istatyma, pagal kuri sudaromas meniu, bent jau turetu buti taip sudaromas smile.gif
http://tar.tic.lt/De...A7-3B14F18E2B3C
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Užsispyrėlė: 24 sausio 2013 - 16:26
Nu bet tai kokia tada med sesuo turi būti, kad skirti pusryčiams viską marinuotą blink.gif Geriau,jau tada tie sausi pusryčiai su pienu...
Čia manau, ir nuo direktorių ir ūkvedžių gal labai daug kas priklauso, nes kodėl kitos direktorės sugeba ir darželiams finansavimus rasti, ir žaislus susiperka ir tt, o kiti darželiai su iškrentančiais langais antai...
Gaila, niekas nedirba pas mus darželyje, galėtų apšviesti situaciją...
Atsakyti
visur yra pliusu ir minusu smile.gif
as tai daug kur sutinku su Inesos issakyta nuomone smile.gif as irgi nemetau purvo ant salies kurioje gyvenu smile.gif
o su darzeliai tai tikrai idomia daug ka daro direktores ir atlyginimu intervalus skirsto ir manau prie maitinimo sudarymo taip pat prisideda,ir del finansiniu islaidu taip pat...
mano mama dirba darzelyje buvsios grupiokes tai tikrai yra mamu kuriu prisibijai kad neapibambetu,yra tokiu kurios prie lango stovi stebi ar pro langa ziuriu ka vaikai daro lauke nu zodziu visko yra bet tai turbut normalu juk mes visi skirtingi ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Norėčiau padiskutuoti dar viena darželio tema.
Istorija tokia: jau nuo lopšelio laikų dičkės grupėje yra švelniai tariant padykusi mergaitė. 1-ais ir 2-ais lankymo metais kandžiodavo vaikus. Rusnė n kartų grįžo jos paženklita. Labiausiai siutas ėmė kai įkando visai arti akies. Nuo jos kentėjo ne tik mano bet ir kiti vaikai. Sakiau ir mamai, ir direktorei. mama nelabai reagavo. Direktorė ir klausiamai pasakė, o ką su ja daryt? Tai prašėm, kad bent ji su tėvais griežčiau pašnekėtų. maniau, kad bėda išsisprendė, o pasirodo ši situacija tik nutilo, o iš tikro ji kaip buvo agresyvi taip ir liko. Aš manydavau, kad Rusnė perdeda, kai gryžusi saydavo,jog ją Luka mušė, gnaibė, per galvą davė. bet penktadienį auklytė patvirtino. Pasirodo, tai mergaitei vis užeina bangos pykčio, ji tiesiog kaip iš giedro dangaus prieina prie vaikų ir duoda tarkim su kaladėle per galvą. Gerai, kad kolkas smūgis gal nėra stiprus, bet mano manymu, tai yra grupės problema.
Norėčiau išgirsti jūsų nuomonę: ar reikia imtis kažkokių veiksmų, ar aš čia perdedu ir ji kaip visi, tik padykęs vaikas, kuris ir toliau lai taip elgiasi?
Šnd pasakė, auklėtojai, sakė pašnekės su mama, bet pasako jos, ji nelabai reaguoja.
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2013 01 28, 07:36)
Šnd pasakė, auklėtojai, sakė pašnekės su mama, bet pasako jos, ji nelabai reaguoja.

Čia pas mergaitę šeimoje problemos, tėvai turėtų kreiptis pas psichologus, daugiau dėl savęs ne dėl jos, nes jei jau tai tampa nepakenčiama, tai kažkas negerai pas juos su auklėjimu. O pavienių atvejų pasitaiko visiems...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš irgi pritarsiu Inesos pasisakymui, kad tos mergaitės tėvai turi kreiptis į psichologus. Mano vienos pažįstamos vaikui irgi užeidavo tokie priepoliai, kad vieną minutę vaikas kaip vaikas, o jau kitą kaip velniukas doh.gif Ir vaikus mušdavo, namuose tėvai nuo jo gaudavo, tai kreipėsi į psichologus ir po truputį ta problema tvarkosi 4u.gif Aš mamai pasakyčiau, kad jei nesiruošia savanoriškai to vaiko pas psichologus vest, tai tegu atneša iš psichologo pažymą, kad tas vaikas neturi jokių psichologinių sutrikimų doh.gif Arba gal kokius parašus su tėvais surinkčiau, kad taą mergaitę iškeltų kitur g.gif Savo vaikų tikrai neleisčiau taip skriausti schmoll.gif
Atsakyti
Gal ir negražu taip sakyti, bet atrodo, jog tos mergaitės šeima ne pilno proto. Mama kaip suprantu labai jaunutė pagimdė, į susirinkumus ji visad su savo mama dar ateina (ty Tos mergaitės močiute). Ji dažniausiai ir sprendimus daro. tačiau kai pasakom pastebėjimus dėl Lukos elgesio, nė viena nė kita labai nesureikšmina..tik paklausia, "Luka ar tu musšei.. na ir kodėl tu taip darai.." Čia pokalbis ir baigiasi doh.gif
dabar dar ir mergaitės tėvelis lyg atsirado ( nor sauklėtojos sako, kaži ar tikras), bet ir jis apsimeta kad negirdi, kai šnekam, jog Luka mušasi..
Bijau, kad kokį kartą duos tai maža nepasirodys grupės vaikams..
jaučiu, bandysiu šnekėt su kitais tėveliais ir reiks kažką daryt.
Atsakyti
ir kiek problemu visai grupei pridaro toks vaikas ir dar tevai, kurie nesugeba tuo vaiku pasirupinti... unsure.gif o su tokiu vaiku tikrai nejuokas, uzeis kada jai tokios bangos taigali ir rimciau suzeisti... unsure.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif na ir ramu cia biggrin.gif as katik prisiminusi perziurejau musu albumeli tai prisiminiau kokie mazi tie musu pipirai buvo wub.gif gaila, kad ir daugelis mamyciu cia nebeuzsuka.... verysad.gif
Atsakyti
greitai laikas bega ax.gif gaila kad dauguma mamyciu uzmirso kelia i siuos namus...
manajai roto virusas nuo pirmad tikiuos jau siand geryn einam
Atsakyti