Įkraunama...
Įkraunama...

Kilimų ir kiliminės dangos valymas

Turim naturalaus balto ilgo kailio kilimelius prie lovos, vienakart valem valykloj, dabar mastau kazin kas butu jeigu skalbiankej isplauciau g.gif Gal kas turit patirties, pasidalinkit.
Atsakyti
QUOTE(Levereti @ 2015 03 07, 17:08)
Turim naturalaus balto ilgo kailio kilimelius prie lovos, vienakart valem valykloj, dabar mastau kazin kas butu jeigu skalbiankej isplauciau g.gif  Gal kas turit patirties, pasidalinkit.

ploviau skalbimo masinoj, tai galima sakyt, kad sugadinau sad.gif susivele kailis labai, bandziau sukuot fenuot, bet nieko gero schmoll.gif
Atsakyti
Blux carpet cleaner tokiu dabar valau, isvalo smile.gif Miegamajame dramblio kaulo stora kilimine danga.
Atsakyti
Ieškau firmos kuri galėtų man išvalyti kilimą. Maždaug 5kv/m dydžio ax.gif Vilniuje. Gal turite ką pasiūlyti, parekomenduoti? Rašykite į AŽ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2015 01 22, 12:20)
Merginos, gal truputi ir ne i tema, bet norejau paklausti jusu patarimo blush2.gif. Namuose dar neturiu ne vieno kilimo, bet vos iejus i namus yra nemazas plotas (apie 2x2m), kur galeciau vietoj duru kilimelio patiesti koki kilima, nes baisiai truksta jaukumo ax.gif . Ten nemazai nesasi purvo (zvyro, smelio), nes gatve dar nesutvarkyta, tai norejau paklausti kokios sudeties siulytumet ieskoti kilimuko, kad butu patogiausia prieziura, lengvai siurbtusi ir pan. (dabar duru kilimeli siurbiu beveik kasdien)? Liksiu labai dekinga uz info 4u.gif .

Nusipirkčiau kokį sintetinį, nebrangų, tinkančių spalvų, kol nesutvarkys aplinkos. smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Šiek tiek įgijau žinių apie kilimines dangas, tad galiu pasidalinti ir su Jumis:

Natūralaus pluošto kiliminės dangos:
!!!Niekada negalima jų skalbti skalbimo mašinoje!!! Iškarto sugadinsite kilimą. Geriausia valyti sauso valymo putomis (pvz: DRY FOAM FOR CARPETS AND UPHOLSTERY, taipogi tinka valyti baldams) arba ganulėmis (spaciali mašina su šepečiais arba siurblys, turintis rotacinį šepetį įtrina granules į kilimą, palaukiama 30 min. kol granulės sugeria visą purvą į save. Susiurbus granules, kilimas lieka švarus, ir galima iškart vaikščioti smile.gif )

Sintetinio pluošto dangos:
Plaunamos plaunamosiomis mašinomis naudojant plovimo priemones, taipogi tinka ir granulinis valymas.

Dėmių šalinimas iš sintetinio pluošto kiliminių dangų:
FLOOR MATE skirtas valyti kilimines dangas iš tekstilės. Puikiai valo purvo, vyno, kavos, kraujo, flomasterių, sulčių, ketčiupo ir kitas dėmes.
ELATEX STAIN REMOVER universalus, itin stiprus valiklis, skirtas valyti dėmes iš kiliminių, laminuotų, impregnuotų medinių, kiliminių, vinilinių, linoleumo grindų.
Pašalina kramtomos gumos likučius, išvalo įsigėrusį nagų laką, markerio ar batų dryžių dėmes.

Galima išvalyti bet kokią dėmę iš kilimo, svarbu žinoti, ką naudoti smile.gif
Atsakyti
Gal kas galetu atsakyti: ar reikia pakloto po kilimine danga? Kol kas grindys tikru tikriausias betonas. Apatine dangos puse veltinis.
Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Soffyyy @ 2015 07 06, 22:49)
Gal kas galetu atsakyti: ar reikia pakloto po kilimine danga? Kol kas grindys tikru tikriausias betonas. Apatine dangos puse veltinis.
Aciu!


mes tai medi dejom (kazkokia drožlių plokšte pvc ar pan)
Atsakyti
noriu išplauti kiliminę dangą, bet kaip išsirinkti, kas gerai tą padarys biggrin.gif danga 4,5 cm, balta-kreminė (buvo biggrin.gif ), tanki. Bijau, kad išplovus, bedžiūstant purvas nesukiltų į viršų ir nebūtų ratilų, dėmių g.gif
Atsakyti
Sveikos, gal ne visai į temą, bet nerandu kas vilniuje užsiima NENAUJŲ kilimų apsiuvimų. Senukai, ermitazas, dubingiai tik naujus ima. Bučiau labai dėkinga jei pasidalintumetė info.
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 10 28, 21:37)
reikia pagalbos - kaip išvalyti kavos dėmę?



Patarimai kaip išsivalyti dėmes visada gerai suveikia jei tai "šviežia" dėmė, nes jei jau kartą plauta skalbimo mašinoje (drabužiai) su skalbimo milteliais - tai netgi pati stipriausia chemija, nelabai jau galės padėti išvalyti.

Jei kavos dėmės ant killimo ar kilimės dangos, tuomet, su priemonės, kurių kaina palygint maža, galima pabandyti sėkmingai išvalyti:

1- Iš skalbimo miltelių ir balto acto bei šalto vandens (lygiomis dalimis) padaryti masę (košelę) ir ištepti kavo dėmę. Palikti ~5 min. Su mažu šepetėliu patrinti dėmę. Praskalauti su šaltu vandeniu.
2- Tiek kavos tiek arbatos dėmes gerai valo labai sūrus vanduo.

Papildyta:
QUOTE(Levereti @ 2015 03 07, 17:08)
Turim naturalaus balto ilgo kailio kilimelius prie lovos, vienakart valem valykloj, dabar mastau kazin kas butu jeigu skalbiankej isplauciau g.gif  Gal kas turit patirties, pasidalinkit.



Ilgo plauko kilimo nepatariama plauti skalbimo mašinoje įprastu rėžimu. Galimas plovimas nebent tik pasirinkus "plovimą rankomis" rėžimą. Kitu atveju kilimo ilgas plaukas susivels.
Atsakyti
Prieš metus mums valė ilgaplaukį kilimą (berods sintetinio plaušo) gerasvalymas.lt valykloje, bet po mėn. vėl toje pačioj vietoj atsirado dėmė doh.gif Labai nusivylėm ir dabar nežinom kur būtu geriau išvalyt jį, kad pašalint purvą ir dėmes verysad.gif

P.S. Gal kas žinot, ar po cheminio valymo kilimai būna drėgni? Nes tada užsakinėjom cheminį valymą, o kai kilimą atvežė, jis buvo gan drėgnas, todėl dar gerą sav. teko džiovint jį balkone, gerai kad buvo vasara ir karšta
Atsakyti