Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(cheeky-monkey @ 2012 11 12, 20:41)
as manau tai ivyko del to kad vasara neatnaujinot duomenu neissiuntet jiems reikalingos formos uzpildytos. del to taip nutiko, skambinkit, aiskinkit situacija ir matysit kas ten ir kaip.

Bet mes patys niekada nieko netvarkem, viska buhalteris, nezinau, net nuo ko pradet ten jiems reiketu aiskint paskambinus.. verysad.gif , mes jam tik sumokedavom po balandzio 5 pasakyta suma, ir pranesdavom jam, kad pakeistu revenue adresa, kai persikraustydavom... Tikiuosi tas buhalteris ir dabar suziures ten viska, bet jei ne, tai neisivaizduoju, ka darysim, ar i teisma kreiptis, ieskotis advokato, ar parduot visa gyvenima ir sumoket ta suma.. wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(♦Sherrie♦ @ 2012 11 12, 17:46)
Bet mes patys niekada nieko netvarkem, viska buhalteris, nezinau, net nuo ko pradet ten jiems reiketu aiskint paskambinus..  verysad.gif , mes jam tik sumokedavom po balandzio 5 pasakyta suma, ir pranesdavom jam, kad pakeistu revenue adresa, kai persikraustydavom... Tikiuosi tas buhalteris ir dabar suziures ten viska, bet jei ne, tai neisivaizduoju, ka darysim, ar i teisma kreiptis, ieskotis advokato, ar parduot visa gyvenima ir sumoket ta suma..  wacko.gif

buhalteris turi padet jum susigaudyt. aisku jei jis (rimtas buhalteris) ne tie kur raso uz nedidele suma padedu tvarkyt ir t.t
o kiek tokiu yra kur tipo tvarko ima sau pinigus nes bet kada gali skambint ir pakeist duomenis o jus to net nezinosit,gal jis visa ta laika ir eme tuos pinigus. o srebia ta kose kieno vardu visa tai.

sekmes jum 4u.gif
Atsakyti
Sveikos man 24 savaites dabar. Dirbu per agentura jau daugiau nei metai. Iseiti atostogu galima 27 savaiciu taip? norejau paklausti ar moka kokius nors pinigelius mamai iki gimdymo? jei taip kiek? atsiprasau gal uz kvailoka klausima, bet kiek ieskau internete atsakymo nerandu man tinkancio 4u.gif beje norejau dar paklausti, kiek pats gimdymas kainuotu NHS ligonineje? Kiek planinis? aciu labai visoms kas nepatinges atsakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arbūzas @ 2012 11 14, 11:13)
  beje norejau dar paklausti, kiek pats gimdymas kainuotu NHS ligonineje? Kiek planinis? aciu labai visoms kas nepatinges atsakyti  4u.gif

ka reiskia kiek kainuotu gimdymas? tu privaciai nori gimdyt? tada sumele apie 10k doh.gif , seip paprastai nieko nekainuoja, jei turi NHS numeri, ir lankaisi pas gydytojus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulyte25 @ 2012 11 13, 11:59)
buhalteris turi padet jum susigaudyt. aisku jei jis (rimtas buhalteris) ne tie kur raso uz  nedidele suma padedu tvarkyt ir t.t
o kiek tokiu yra kur tipo tvarko ima sau pinigus nes bet kada gali skambint ir pakeist duomenis o jus to net nezinosit,gal jis visa ta laika ir eme tuos pinigus. o  srebia ta kose kieno vardu visa tai.

sekmes jum  4u.gif

Jau issiaiskinom karsta.gif , revenue suklydo, sitiek streso apturejom, o jiems tik "sorry" doh.gif
Aciu uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,planuojame maziuka nestuke.gif Metus dirbu vienoje darbovieteje.Taciau pries puse metu mus pereme kita agentura,darbas liko tas pats.Iskilo klausimai,kokio stazo reikia pries iseinant i dekreta?Ar isikaiciuoja darbo stazas is senosisos agenturos g.gif .Aciu
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
turiu klausimuka ir as. Vyras dirbo per agentura nuo spalio 18d iki lapkricio 7d. Agentura sumokejo uz visas dirbtas valandas. Bet mums iskilo klausimukas ar priklauso mano vyrui nors viena diena atostogu? T.y. kad ja apmoketu, nes baigesi kontraktas ir per sia agentura vyras nebedirba dabar. Ar gal yra kazkoks laikotarpis, kuri reikia isdirbti (pvz menuo), kad tau priklasytu kazkokios atostogos. Nes kiek zinau per menesi iseina 2 dienos su trupuciu atostogu. Tai musu atveju maziau nei menesi vyras isdirbo.Tai ar priklausytu jam ta viena diena apmokama ar ne? Nenoriu paskambinusi i agentura atrodyti kvailai, jei kartais niekas niekr nepriklauso blush2.gif Vyras pats dirba dabar 12val pamainas ir tel negali naudotis net per pietu pertraukas,tai paliko man issiaiskinti situacija mirksiukas.gif
aciu kas padesit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita-d @ 2012 11 16, 15:20)
Sveikos 4u.gif
turiu klausimuka ir as. Vyras dirbo per agentura nuo spalio 18d iki lapkricio 7d. Agentura sumokejo uz visas dirbtas valandas. Bet mums iskilo klausimukas ar priklauso mano vyrui nors viena diena atostogu? T.y. kad ja apmoketu, nes baigesi kontraktas ir per sia agentura vyras nebedirba dabar. Ar gal yra kazkoks laikotarpis, kuri reikia isdirbti (pvz menuo), kad tau priklasytu kazkokios atostogos. Nes kiek zinau per menesi iseina 2 dienos su trupuciu atostogu. Tai musu atveju maziau nei menesi vyras isdirbo.Tai ar priklausytu jam ta viena diena apmokama ar ne? Nenoriu paskambinusi i agentura atrodyti kvailai, jei kartais niekas niekr nepriklauso blush2.gif  Vyras pats dirba dabar 12val pamainas ir tel negali naudotis net per pietu pertraukas,tai paliko man issiaiskinti situacija mirksiukas.gif
aciu kas padesit  4u.gif

kiek zinau atidirbi menesi gauni 2 dienas atostogu, atidirbi 2 men 4 dienos atostogu, ir t,t bet kokus 4 svarus vistiek perves turetu, nes as dirbau 3 savates agenturoje tai gavau 6,20 svaro, as net neprasiau jie patys man pervede.iki
Papildyta:
gal kas zinote ar child benefit adresa nauja kad pakeisti uztenka online tai padaryti? ar butinai reikia skambinti?aciu uz atsakyma:)
Papildyta:
QUOTE(-Astreja- @ 2012 10 29, 14:19)
ja reikia atnesti naujam darbdaviui (siaip jie jos papraso iskart pradedant), kad taxu koda teisinga duotu. Nenunesus greiciausiai permokesit mokesciu, nes duos BR koda, kuriuos veliau grazins su kitu metu kodu.

o issiusti jiems galima? ir ar galiu siusti kopija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olgacka: 16 lapkričio 2012 - 19:18
QUOTE(jurgita-d @ 2012 11 16, 14:20)
Sveikos 4u.gif
turiu klausimuka ir as.
aciu kas padesit  4u.gif

jurga, tokiu ten kaip tu skambinanciu ar uzeinanciu del atostogu jie turi po 100 per diena biggrin.gif Viena diena, tai jis tikrai turi, gal netgi ir daugiau (tipo 1su puse).
Tik va dar ziurint ant ko pataiklysi, nes gali paprasyt jo paties, kad ateitu ar paskambintu, su kito zmogaus prasymu buna, kad neperveda pinigu.
Atsakyti
Sveikos, gal kas galite mane issamiau apsviesti apie maternity leave? Klausiau savo darbovieteje, bet nelabai supratau viso to reikalo blush2.gif As nescia 23 savaites, tai jau reiktu man visa ta reikala iforminti iki 25 savaites? Firmoje dirbu jau daugiau nei 3 metai. Nestumas mano sunkus, tai nuo 11 savaites turiu nedarbinguma ir tokia busiu iki tol, kol prasides maternity leave. Maternity leave galiu iseiti jau nuo 29 savaites? Kokius dokumentus/prasymus tureciau priduoti i darboviete?
Na gal kas apsvies mane, nes tikrai jauciuosi zalia visam tam reikale, kad ir kiek beskaityciau blush2.gif
Beje, turiu dar neisnaudojusi keleta dienu kasmetiniu atostogu... Kas nutiks su jomis, jeigu as ju neisnaudosiu iki tos datos, kai prasides nauji buhalteriniai metai skaiciuotis? Man jos taip ir nuplauks ar turetu sumoketi uz jas?
Atsakyti
Nendrik,as irgi turejau ilga nedarbinguma ...tu dokumentu jau nebeatsimenu kur kas kada,bet atostogas uz siuos metus pasiimk pries iseinant i maternity.aisku,jei esi off sick tai esi...as kazkaip to biuletenio nebesitesiau pries gala,paemiau atostogas ir tada i maternity isejau.uz kitus metus atostogas prikabinsiu prie maternity galo.

del dirbanciu per agenturas...kai kurios agenturos i valandini apmokejima jau iskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2012 11 19, 16:35)
Nendrik,as irgi turejau ilga nedarbinguma ...tu dokumentu jau nebeatsimenu kur kas kada,bet atostogas uz siuos metus pasiimk pries iseinant i maternity.aisku,jei esi off sick tai esi...as kazkaip to biuletenio nebesitesiau pries gala,paemiau atostogas ir tada i maternity isejau.uz kitus metus atostogas prikabinsiu prie maternity galo.

As irgi taip galvoju padaryti pries maternity 4u.gif Man dekretas prasideda nuo sausio 2 ir taip iseina bus 52 savaites - iki kitu metu sausio 2 dienos. Musu kompanijoje atostoginius reikia isnaudoti nuo sausio 1 dienos iki kitos sausio 1 dienos, tai taip iseina, kad tuos metus busiu maternity leave... Tai kaip man reiks prikabinti priklausancias atostogas po maternity leave? Imti trumpesni maternity leave? Beje, as i ta kompanija nebegrisiu, pasiliksiu vaikiuka auginti namie, tai gal geriau iskart pasiimti 39 savaites maternity leave, po to kasmetines atostogas ir tuomet iseiti is darbo? Ar nebus taip, kad tuomet atostoginiu bus pas mane maziau, nes maternity tik 39 savaites, o ne 52? g.gif Nu tikiuosi, kad supratot, ka as cia prirasiau ir noriu issiaiskinti blush2.gif 4u.gif
Papildyta:
Beje, kaip jie paskaiciuos man maternity pay pirmas 6 savaites? Turetu buti 90proc nuo atlyginimo... Bet as dabar ilgai esu sick off, tai mano tas atlyginimas siuo metu juokingas unsure.gif Uz koki laikotarpi jie skaiciuos tuos 90 proc?
Atsakyti