Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(ruciuke+1 @ 2013 01 11, 23:37)
sveikos, ar imanoma gauti child benefit, jei vaikas gyvena lt? smile.gif

Imanoma.
Atsakyti
QUOTE(balleys @ 2013 01 11, 00:26)

QUOTE(Jersey @ 2013 01 11, 15:47)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti ar uztenka, kad tik vyras turi NI tvarkantis benefitus? jis dirba uk nuo 2012 balandzio 1d. kaip self employer toj pacioj firmoj nuo pat pradziu... as atvykau su vaiku birzeli, taip pat buvau nescia ir pagimdziau cia spalio men, tik dabar prisiruosem tvarkytis child benefit, tai ten uzpildzius kaip ir nereikia mano insurenso nr, nes LT jokiu pasalpu negaudavau, net tu 52lt... dar perskaiciau cia, kad reikia siusti gimimo liudijima pirmo vaiko, nes jis gime ne uk, bet toj formoj (child benefit) raso, kad reikia paso su kuriuo jis atvyko i sali... tai ka man det i ta vokeli?? dickio pasa ir mazylio gimimo sertifikata? ar pridet dar ir gimimo liudijima dickio? g.gif

ir dar ar taip paprastai siust tik sudejus i ta ju vokeli? ar geriau siust sumokejus paste uz draudima, tam atvejui, kad tureciau garantija jog issiunciau jei laiskas paklystu ir nedingtu man dokumentai? g.gif

o kada tvarkytis geriau child tax credit? kartu su working tax? ar kaip? nes kaip supratau perskaicius tema, kad geriau palaukt balandzio ir tada tvarkytis working tax, nes jis tais kalendoriniais metais uz 2011-04-05 - 2012-04-05 buvo dirbes tik 4 dienas biggrin.gif

is anksto aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Siųskite tokius svarbius dokumentus tik registruotu arba recorded deliveriu.Recorded daug pigesnis aisku,bet kiek esu siuntusi,nenusivyliau.Gaveja greit pasiekia ir su garantijom.
Atsakyti
QUOTE(*Anila* @ 2013 01 15, 01:10)
Siųskite tokius svarbius dokumentus tik registruotu arba  recorded deliveriu.Recorded daug pigesnis aisku,bet kiek esu siuntusi,nenusivyliau.Gaveja greit pasiekia ir su garantijom.

sutinku visiskai.

del dokumentu-idekite dickio pasa ir gimimo liudijima,nes jis gimes ne Uk.jei jiems jo prireiks,o jus nebusite ideje,gali vilkinti procesa ilgai ir nuobodziai.
Papildyta:
o as turiu kita klausimeli...praeitu metu mano vaikino uzdarbis buvo 11000,mano nepilni 7000.gyvenam kartu,padavem WTC jo vardu.verteja telefonu sake,kad i savaite turetu moket apie 45 svarus.taciau atejo laiskas is revenue,kad priklauso 14,45 ir ta suma mazesne,nei jie gali minimaliai moket,taigi realiai mes negausim nieko.as nedirbu nuo gruodzio 9.skambinausi jiems,sake sulaukt paskutinio p45,skaiciuot kiek viso uzdirbta nuo geguzes 12 ir skambint jiems...bet ar tai normalu? g.gif 17000 dviems metinis-pilnai tinka ir WTC nepriklauso? g.gif
Atsakyti
gi buvo cia imestos nuorodos i online kalkuliatorius, ir ne viena karta. suvesi duomenis ir matysi, kas normalu, o kas nelabai
Atsakyti
QUOTE(Juditab @ 2013 01 15, 02:37)
Sveiki, norejau paklausti ar uztenka, kad tik vyras turi NI tvarkantis benefitus? jis dirba uk nuo 2012 balandzio 1d. kaip self employer toj pacioj firmoj nuo pat pradziu... as atvykau su vaiku birzeli, taip pat buvau nescia ir pagimdziau cia spalio men, tik dabar prisiruosem tvarkytis child benefit, tai ten uzpildzius kaip ir nereikia mano insurenso nr, nes LT jokiu pasalpu negaudavau, net tu 52lt... dar perskaiciau cia, kad reikia siusti gimimo liudijima pirmo vaiko, nes jis gime ne uk, bet toj formoj (child benefit) raso, kad reikia paso su kuriuo jis atvyko i sali... tai ka man det i ta vokeli?? dickio pasa ir mazylio gimimo sertifikata? ar pridet dar ir gimimo liudijima dickio? g.gif

ir dar ar taip paprastai siust tik sudejus i ta ju vokeli? ar geriau siust sumokejus paste uz draudima, tam atvejui, kad tureciau garantija jog issiunciau jei laiskas paklystu ir nedingtu man dokumentai? g.gif

o kada tvarkytis geriau child tax credit? kartu su working tax? ar kaip? nes kaip supratau perskaicius tema, kad geriau palaukt balandzio ir tada tvarkytis working tax, nes jis tais kalendoriniais metais uz 2011-04-05 - 2012-04-05 buvo dirbes tik 4 dienas biggrin.gif

is anksto aciu uz atsakymus 4u.gif

Working tax credit ir child tax credit pildomas kartu, formoj yra visas puslapis skirtas vaikams, o dokumentus siuskite tik registruotu laisku kad dokumentai saugiai keliautu.
Papildyta:
QUOTE(balleys @ 2013 01 15, 11:58)
Working tax credit ir child tax credit pildomas kartu, formoj yra visas puslapis skirtas vaikams, o dokumentus siuskite tik registruotu laisku kad dokumentai saugiai keliautu. Galit viska tvarkytis ir dabar nesvarbu kad dirbo vyras pora dienu, tiesiog paskaiciuokit kiek uzdirbot LT ir paverskit svarais, o balandzio men tiesiog atnaujinsite duomenis.

Atsakyti
QUOTE(salunja @ 2013 01 15, 04:10)

17000 dviems metinis-pilnai tinka ir WTC nepriklauso? g.gif

bijau sumeluot, bet atrodo, kad 11/12 metais 17000 su kazkiek ir yra limitas porai. ar tai 18000 jei po 15 svaru gausit. nzn, man tai nera mazi pinigai g.gif blush2.gif kad neisgyvent. Nebent Jus kokiam londone.
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
Norejau paklausti, gal zinote koks bus 11/12 metu min metinis uzdarbis iki kurio dar mokes work/child tax pasalpa man vienisai su 2 vaikais ? Idomu pasidare g.gif
Aciu is anksto smile.gif
Atsakyti
labas,

pildau formas wtc ir ctc. as dirbau, bet uzsidare kompanija, prisiregistravau kaip self employed iskart kai baigiau darba kompanijoje. vyras dirba jau seniai kaip self employed, jo pajamos mazos. tai kai pildau ta skyreli apie pajamas, man visur reikia 0 nurodyti (prie saves)? nes as anais mokestiniais metais nedirbau visiskai nei kaip self nei idarbinta buvau, buvau namie su vaiku. tai pajamas nurodyt kaip 0 uz praeitus mokestinius metus? tiesiog pasitikslinimui klausiu, nes niekur nera nurodyt, kad nedirbau anais metais g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulyte25 @ 2012 10 24, 21:56)

Motinystės pašalpa (MATERNITY ALLOWANCE)
Motinystės pašalpos mokėjimo trukmė 39 savaitės. Ji mokama dekretinių atostogų metu moterims:
a) dirbančioms tiesiogiai kompanijoje. Pašalpa skiriama tuomet, jeigu darbdavys atsisako mokėti motinystės pašalpą. Tokiu atveju, darbdavys privalo išduoti SMP 1 formą.
dirbančioms laisvai samdomomis darbuotojomis (self-employed) mažiausiai 26 savaites paskutinių metų bėgyje. Būtina pateikti MAT B1 formą, kurią išduoda gydytojas.
Vienkartinė motinystės pašalpa (SURE START MATERNITY GRANT)
Vienkartinės pašalpos vaikui gimus dydis - £500.00. Pašalpa mokama nedideliam skaičiui motinų: turinčių mažas pajamas ir gaunančių income support, bedarbio pašalpą (jobseekers allowance), bei neįgalioms (ar turinčioms neįgalų vaiką) ir gaunančioms Working Tax Credit arba Child Tax Credit pašalpą.
Dėl pašalpos galima kreiptis iki kol vaikui sueis 3 mėn.

Kiek supratau nestuke gauna tik dvi pasalpas blush2.gif Jei gavau forma is gp,nunesiau i darba, daugiau man nieko nereikia daryt. viska uzpildys darbas a ne?
Atsakyti
Sveiko mamyte iskilo klausimu,noreciau pasitarti... taiga gyvenau kaip ir daugelis nuomuojamam kambaryje,tame paciame bute gyveno vaikinukas,na as pasidariau tax'us kaip vienisa ir prie manes prisikabino kad kodel gyvena bute kartu vyras,paaiskinau,kad tai tik kaimynas,viskas isisprende... na bet va laikui einant kaip ir tapom pora ir dabar noreciau ir iforminti I=ji kaip partneri,ar nebus man bedu...? visai nenutuokiu apie tuos reikalus...aciu uz betkokia informacija,nes slapstytis nesinori,norisi gyventi ramiai... smile.gif
Atsakyti