QUOTE(*Anila* @ 2013 02 16, 15:59)
Butent,kad nera kuom didziuotis
Siame forume esu senai,o ir cia tokiu yra pilna,dirbt nedirbsiu,nes neapsimoka

Siame forume esu senai,o ir cia tokiu yra pilna,dirbt nedirbsiu,nes neapsimoka

QUOTE(salunja @ 2013 02 16, 19:33)
...ir ne man teisti,ir neteisiu...tik nesmagu,kad ateina ima,o duoti nenori visai!!!
QUOTE(puikiojy @ 2013 02 16, 20:27)
Sveikos,
Planuojame isvykti is UK. Gal zinote kaip anksti reikia pradeti tvarkytis benefitu nutraukima? Ar ilga procedura? Dabar gauname Child Benefit ir Work and Child Tax Credit.
Aciu!
Planuojame isvykti is UK. Gal zinote kaip anksti reikia pradeti tvarkytis benefitu nutraukima? Ar ilga procedura? Dabar gauname Child Benefit ir Work and Child Tax Credit.
Aciu!
kaip minimum pries menesi.tiksliau reiktu pasidomet revenue.
QUOTE(Mrs. Patranka @ 2013 02 16, 22:16)
...ir ne man teisti,ir neteisiu...tik nesmagu,kad ateina ima,o duoti nenori visai!!!
o mane labiau nervina lenku filosofija-o ko as cia dirbsiu virsvalandzius,kai man benefitus moka,jei dirbsiu-juos nutrauks

pvz pati dabar gaunu JSA,nes nescia,o darbo rasti nuo gruodzio negaliu,atleido nescia-nespejau pranest.nu tai ka,as,atsiprasant,2.5 metu dirbau ir mokejau mokescius,manasis pusantru metu dirba ir moka mokescius,tai kazkaip-nu gavosi,kaip gavosi,sukames kaip ismanom,net ir working tax'o neduoda

Nesakau,kad benefitais blogis,taip yra pagalba tam tikru momentu,ko nebūna gyvenime....bet kai tai pasidaro gyvenimo būdu,tai tada sorry...
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2013 02 16, 08:46)
Jersey,o cia koks nors naujas pakeitimas del HB,kad dirbti privalu?Nes tikrai zinau bent kelias poras,kurios nedirba,bet susitvarke ir gauna...Paziurejau ir tinklapius kelis,tai raso,kad gali dirbti arba ne...
Matau puslapyje, kad raso, jog gali HB prasyti ir dirbantys ir nedirbantys....Taciau kuomet pernai pildziau vienai porai dokumentus del HB, buvo reikalavimas, kad butu bent kokios pajamos: ironiska, kad i zodi "pajamos" jie suplake : arba alga, arba JSA, arba income support. esme, kad bent jau pernai musu Council nedave HB zmonems, kurie nedirba ir negauna jokio support. Jei netekai darbo, prasai JSA tada gali prasyt ir HB. TAip buvo mano minetos poros atveju. Ji nedirbo, jis buvo isejes is darbo ir ieskojo kito .
tas pats gi ir lt- jei nedirbi, turi buti registruotas bedarbiu. jei dirbi, tai dirbi. tie, kur niekur nedalyvauja, nieko ir negauna
apskritai, wtc/ctc as net pasalpomis nevadinu
QUOTE(whitey @ 2013 02 17, 07:06)
tas pats gi ir lt- jei nedirbi, turi buti registruotas bedarbiu. jei dirbi, tai dirbi. tie, kur niekur nedalyvauja, nieko ir negauna
Taip

WTC ir CTC nera laikomi pasalpa.

QUOTE(Mrs. Patranka @ 2013 02 16, 13:53)
Va butent nesuprantu kaip kiti viska gauna be problemu ir uz nieka moket nereikia.Maniskis dirbo vienas uz minimuma pas mus 3vaikuciau net nuomos nepadenge,tai as irgi pradejau dirbt tai buvo gerai,dabar MB prarado darba mano vienos alga irgi niekas nieko nepadeda, Ale vienisa mama su vienu vaiku gauna CTC kiek as uz tris,taip ir norisi vienisai patapti tada butu gyvenimas

Niekaip nesuprantu pagal ka skaiciuoja HB ir tuos CTC, tiesa as ir WTC negaunu nors buvo skambinta pranesta ne viena karta zodziu didele betvarke toj pasalpu sistemoj

QUOTE(salunja @ 2013 02 17, 02:50)
kaip minimum pries menesi.tiksliau reiktu pasidomet revenue.
o mane labiau nervina lenku filosofija-o ko as cia dirbsiu virsvalandzius,kai man benefitus moka,jei dirbsiu-juos nutrauks
nu kazkaip sorry...
pvz pati dabar gaunu JSA,nes nescia,o darbo rasti nuo gruodzio negaliu,atleido nescia-nespejau pranest.nu tai ka,as,atsiprasant,2.5 metu dirbau ir mokejau mokescius,manasis pusantru metu dirba ir moka mokescius,tai kazkaip-nu gavosi,kaip gavosi,sukames kaip ismanom,net ir working tax'o neduoda
zinau,kas man priklauso,ta ir gausiu,be jokio melo ar mulkinimo.kai pasakiau JC,kad nescia,jau is konsultantes veido maciau,kad jai viskas aisku,labai darbo neieskos.na ka padarysi,rasiu-ok,nerasiu-reiskia jau sedesiu iki galo.sake veliau transfer'ins ant Income support,o tada bus galima prasyt Maternity sure start grant.jo nereiktu,jei butu darbo,o kadangi dirba tik mb-fiziskai neimanoma sutaupyt viskam
na jau nesisausiu ir nesijausiu kalta,kad taip gavosi-buna gyvenimo situaciju.HB neprasysim,uzteks WTC ir CTC,bandysim tik gaut nama is WDH.buna situaciju...niekada nemegau gaut pasalpas,bet...kartais tenka per save perzengti 

Tokia pati situacija,tik jus nesaket,kad gyvenat su partneriu del JSA?nes as pasisakiau ir man nutrauke.ir nuo kada galima transfer i income support,man 30savaiciu.aciu uz atsakyma

QUOTE(Alyra @ 2013 02 17, 21:20)
Tokia pati situacija,tik jus nesaket,kad gyvenat su partneriu del JSA?nes as pasisakiau ir man nutrauke.ir nuo kada galima transfer i income support,man 30savaiciu.aciu uz atsakyma 

kodel nesakiau?sakiau,del partnerio JSA nenutraukia.transferint turetu,jei neklystu,likus 8sav iki gimdymo termino.tam daryti nieko nereikia,tai turi padaryt JC.
QUOTE(salunja @ 2013 02 18, 01:55)
kodel nesakiau?sakiau,del partnerio JSA nenutraukia.transferint turetu,jei neklystu,likus 8sav iki gimdymo termino.tam daryti nieko nereikia,tai turi padaryt JC.
man nutraukė tą pačią dieną ir dar p 45 atsiuntė..(dar pridūrė,kad nuo kitos savaitės, juk galiu gyventi ir viena) O Jus į advokatą kreipėtės dėl neteisėto atleidimo? equality commision tai daro nemokamai http://www.equalityhumanrights.com/