QUOTE(Rasma @ 2012 11 07, 20:38)
Smalsute, labai noriu paprašyti, jei galėsit paaiškinti
Įdedu savo šio ciklo matavimus... pagal NŠP taisykles ir siekiant pastoti, kokiom dienom idealiausia buvo planuot lyt. santykius? Vat man su tom gleivėm ir sunku, nes jos ne vienądien tęsiasi ir planuoti kada geriausia beibį gamint - visąlaik klausimas...
Jūs buvote įdėjusi
NŠP taisykles, kai siekiama nėštumo, bet man dar sunku perprasti
Ar aš teisi interpretuodama, kad nuo 8 iki 10 СD - susilaikymas, o 10, 12, 14, 16 CD

?O jei pvz. lyt. santykiai 10 ir 15 CD? Tai jau ne taip gerai būtų?
Skirtingi autoriai į tokį klausimą atsakytų kiek skirtingai... (Nurodytame puslapyje bandyta aprėpti skirtingas nuomones, todėl gal kiek painoka). Teoriškai pastojimui užtenka vienintelių lytinių santykių tinkamu metu. Pagal Bilingsų metodą kaip tik ir reikėtų stengtis išsirinkti tą vieną idealiausią dieną. Kiti autoriai nebėra tokie griežti, nebent žinoma, kad pastoti nepavyksta (ir) dėl spermos kokybės sutrikimų - kitais atvejais "priverstinis" susilaikymas ilgiau nei 2-3 d. nėra rekomenduojamas.
10 CD ir 15 CD taip pat būtų teisingas pasirinkimas - santykiai kas antrą dieną vaisinguoju laikotarpiu rekomenduojami dėl to, kad vis laukiant dar tinkamesnės dienos, galima galiausiai ir pavėluoti, bet jei moteris jau turi gleivių stebėjimo patirties, žino, kokios gleivės jai būdingos piko metu, kiek įprastai trunka etapas nuo pirmųjų vaisingesnio tipo gleivių pasirodymo iki jų piko ir BKT pakilimo, galima kažkiek numatyti, ar ovuliacija tikėtina ryt-poryt, ar po kokių 3-4 d.
P.S. Nereikia manęs "jūsinti"
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)