Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija 2012

QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 13, 10:40)
drinks_cheers.gif jei tikslas būtų pagulėt prie jūros smile.gif bet vargu ar rinkčiaus Kroatiją tuomet.. pagulėt galima ir Turkijoj.. ir paplūdimiai geresni. pas mus vaikai dideli, man judėt būtina kelionėse, tai atstumas iki jūros tikrai ne rodiklis .. bet kiekvienam savo žinoma  4u.gif

Žinoma, nėra sudėtinga nueiti kokį kilometrą iki jūros, ir tai sveika biggrin.gif . Bet prieš du metus Tučepyje buvome apsistoję apartamentuose, nuo kurių iki jūros apie 50 metrų thumbup.gif . Va tada supranti, kaip puiku, kai viskas šalia: galima parbėgti iki tualeto, kažką pamiršus pareini ir pasiimi ir t.t. drinks_cheers.gif .

O dėl nurodomų atstumų iki jūros - tikrinkite žemėlapyje, nes ten su atstumais panašiai kaip Palangoje: paskaičius skelbimus, atrodo, kad visi Palangos butai yra ne toliau, nei 200 m nuo jūros lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2013 03 13, 11:48)
Žinoma, nėra sudėtinga nueiti kokį kilometrą iki jūros, ir tai sveika biggrin.gif . Bet prieš du metus Tučepyje buvome apsistoję apartamentuose, nuo kurių iki jūros apie 50 metrų thumbup.gif . Va tada supranti, kaip puiku, kai viskas šalia: galima parbėgti iki tualeto, kažką pamiršus  pareini ir pasiimi ir t.t. drinks_cheers.gif .

net nesiginčyju, kad tai patogu.. ir aktualu.. jei planuojama gulinėt prie jūros smile.gif .. mes visada renkamės viešbutį prie jūros kai planuojame atostogaut pasyviai smile.gif .. o va visai nesenai grįžom iš Singapūro, tai ten viešbutį specialiai toliau centro ėmėm, kad būtų proga išvilkt kūnus kuo toliau nuo viešbučio pajudėt hihihi.gif o va jei to neplanuoji tai tas paplūdimys arti su šurmuliu ir daug žmonių gali net erzinti.. kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 13 kovo 2013 - 10:56
QUOTE(Bozenyte @ 2013 03 13, 09:11)
kaip toli nuo 2 namo jura, koks kelias? nes kazkaip man google neranda sitos gatves  Podgradac 43  Tucepi, Hrvatska
4u.gif

neranda ir man google maps to antro namo adreso schmoll.gif bet iš nuotraukos atrodo, kad jūra visai netoli mirksiukas.gif
Jeee, mes jau turim nakvynę Kroatijoj 50 Eur už naktį thumbup.gif Eceri, auksas tu, ne žmogus wub.gif
Atsakyti
Aš vis dar nagrinėju Istriją blush2.gif Radau vieną visai šaunų puslapiuką ir jame žemėlapiuką

user posted image

Subjektyvi, gal gali pakomentuoti, kaip tau čia pažymėti miestukai?
Ypač domintų nuomonė apie Pazin, Optalj, Učka 4u.gif

Pats puslapis čia, bet gal tik man asmeniškai jis geras, nes keliauta kemperiu, o mes taip ir keliausim smile.gif

Jei ką čia didžioji Kroatijos dalis - toks pat žemėlapis

Čia dalis šiaurinės Kroatijos su Zagrebu žemėlapis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 13 kovo 2013 - 11:20
čia Tripadvisorius apie Split'o regiono restoranus. gal kam pravers smile.gif

Restoranai,kavinės

mėgstantiems pavaikščioti smile.gif
Marjan Hill šalia Splito
http://www.youtube.c...h?v=8cCnTsoRTZ0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 13 kovo 2013 - 11:30
Pazin nepaliko anei jokio įspūdžio, na kad įvardinčiau kaip privalomą programoje. g.gif Kaip ir Buzet, ten bus pakeliui. Rekomenduočiau Vrh, gražūs vaizdai ir vynuogynai pakeliui. Učka verta dėmesio, ten viršuj galima pasėdėti, romantiškai, čia parko psl http://www.pp-ucka.hr/
Atsakyti
Gal esat ėję nurodytais takais Učka NP? Kaip įspūdžiai jei taip.
Psl. nurodyti keturi
1. Slap su kriokliu 800m ir 30 min
2. Plas edukacinis pasiekiant Učka viršūnę 1,2 km ir 1-1,3h (šitas aukštai, tai jaučiu mums bet kuriuo atveju netinkamas tokioj ankstybėj, kai dar sniego jaučiu bus)
3. TREBIŠĆA-PERUN istorinis mitologinis takas (bais ilgas, visai dienai tai irgi netinka)
4. Vela draga edukacinis - tas superinis iš foto ir neilgas.
Būtų įdomu sužinot apie pirmą ir paskutinį 4u.gif

Ir dar gal ir kvailas klausimas, bet... gal žinai ar kroatai turi kokius nors terminius ar vandens parkus, kurie veiktų pavasarį? Norėčiau surast kažką įdomaus vaikams, bet kol kas sunkiai sekasi...
Patikslinu klausimą - sunkiai sekasi pakeliui rast, nes šiaip tai jų yra ten tų parkų visokių. Mane domintų pakrantė nuo Krk salos žemyn iki pat Dubrovniko. Visi, kuriuos randu, taikyti vasarai, t.y. po atviru dangumi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 13 kovo 2013 - 11:55
Nesame lipę, todėl gal kiti ką nors žinos, o akvaparkų Kroatijoje nėra, nebent nežinau kad yra g.gif Kaip suprantu iš google, tai jis bus ateityje, planuojamas Dugopolje, netoli Splito, čia jo vizualizacija

http://www.youtube.c...h?v=3BoJBduIYyk
Atsakyti
Taip, tą vizualizaciją ir aš radau 4u.gif Na tiek to, nėra tai nėra - ne tas klimatas turbūt, kad apsimokėtų statyt dengtus.
Radau Dino park Omiš mieste. Mūsų buvimo metu dar nedirbs, bet gal kam pravers http://www.dinopark-...ex.php?id=1&L=2

Zagrebas turi zoo. Kaži yra ten buvusių?

Vienas iš variantų Budapešto Aquaworld http://www.aqua-world.hu/en

Arba slovėniški terminiai vandens parkai
Atsakyti
QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 13, 11:53)
net nesiginčyju, kad tai patogu.. ir aktualu.. jei planuojama gulinėt prie jūros  smile.gif .. mes visada renkamės viešbutį prie jūros kai planuojame atostogaut pasyviai  smile.gif .. o va visai nesenai grįžom iš Singapūro, tai ten viešbutį specialiai toliau centro ėmėm, kad būtų proga išvilkt kūnus kuo toliau nuo viešbučio pajudėt hihihi.gif o va jei to neplanuoji tai tas paplūdimys arti su šurmuliu ir daug žmonių gali net erzinti.. kiekvienam savo  smile.gif

Renkuosi gyvent ant jūros kranto būtent tada kai nesiruošiu gulinėti prie jūros, bet noriu aktyviai visur važinėti. Aš apskritai nupuščiau vien gulėdama prie jūros, pliaže ištveriu max valandą. Ateini, išsimaudai ir reikia kitos veiklos. Čia ir yra visa esmė, kad kai gyveni ant jūros kranto, gali ryte vos pakilęs iš lovos įlįsti į jūrą, paplaukioti (vaikai tuo metu dar miega), paskui visą dieną važinėti, o vakare grįžęs vėl gali įlįsti į jūrą atsigaivinti ir parelaksuot su vyno taure ant kranto. wub.gif Visą dieną pravaikščiojus kur nors po miestus ar kalnus vakare neturėčiau jokio noro dar eiti kokius kad ir 300 m. iki jūros, o paskui atgal. doh.gif

O paplūdimiai Kroatijoje nėra prigrūsti žmonių, to šurmulio ten tiek kiek visur mieste. Juk jūros jie turi sočiai.

Apskritai kaip tik keliaudama bandau apsigyventi miestų centruose, kad galėčiau vakare iki vėlumos klaidžioti senamiesčiais nebijodama, kad nespėsiu į kokį paskutinį autobusą, kad galėčiau bet kada namo užsukti, kai pavargstu vaikščiodama ir t.t. Dažnai grįžtam per pietus pagulėti, pailsėti, po to vėl einam (ypač kai keliaujam su vaikais, o ypač tais laikais kai mažasis dar ir pietų miegelį miegodavo). Gyvenant toli nuo centro, kai vien kelionė iki centro užtrunka kokią valandą laiko, tokios prabangos neturėsi. Atmenu kaip smagiai su vyru Romoje užmigdę vaikus leidomės vieni naktinėti. wub.gif

Bet tikrai kiekvienam savo, skirtingi mes, taip ir turi būti 4u.gif

Ziulyte, labai ačiū už maršrutą kemperiu. wub.gif Tikrai pravers thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 13 kovo 2013 - 12:25
QUOTE(eceris @ 2013 03 12, 22:20)
kroatijoj mano letenelei su 46 ismiera 40 kunu kainavo smile.gif . bet senukuose per ispardavima maciau kazkada irgi 20 lt buvo-ir dar geresni,su guminiu padu, nes kroatiski su silikoniniu padu sunui suplyso uz keliu dienu padas. taciau nera to blogo kad neiseitu i gera-su lietuvisku silikonu suklijavau ir pernai vel atlaike savo ax.gif

Man atsisiusti gavosi 3 poros - 50 lt. , tai manau neblogai .
QUOTE(Thea! @ 2013 03 12, 23:03)
Dėl maudymosi batų,tai  B norfoj pirko vasaros pradžioj už 10lt,puikiai atlaikė ir laukia kito sezono thumbup.gif o man ir su crocsais gerai thumbup.gif

As bijau ,kad kroksai nenuplauktu biggrin.gif

As skaitau skaitau jusu pasakojimus kas jau buve ir jau nebesusidelioju kur vaziuot doh.gif Ir ten noriu , ir kitur grazu , ir ..ir.. biggrin.gif Rasausi ,saugojuosi nuorodas ir virskinu informacija doh.gif Nakvyniu nerezervuosim , pernai buvo kolega , sake - nepergyvenk , tikrai yra kur nakvoti , jei neieskai kazko super duper ypatingo .
Labai dekui visiems kas dalinates info ir patirtim clap_1.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(88888888 @ 2013 03 13, 13:15)
Man atsisiusti gavosi  3 poros - 50 lt. , tai manau neblogai .

As bijau ,kad kroksai nenuplauktu  biggrin.gif

As skaitau skaitau jusu pasakojimus kas jau buve ir jau nebesusidelioju kur vaziuot  doh.gif Ir ten noriu , ir kitur grazu , ir ..ir..  biggrin.gif  Rasausi ,saugojuosi nuorodas ir virskinu informacija  doh.gif Nakvyniu nerezervuosim , pernai buvo kolega , sake - nepergyvenk , tikrai yra kur nakvoti , jei neieskai kazko super duper ypatingo .
Labai dekui visiems kas dalinates info ir patirtim  clap_1.gif  aciuks.gif

Per vieną vasarą tikrai neįmanoma viską apžiūrėti. 4u.gif Mes pernai rinkomės Dalmatiją ir Juodkalniją, šiemet Istriją.
Atsakyti