Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzija

QUOTE(jolita123 @ 2010 05 05, 12:59)
Manau mėginsiu ,galvoju apie birželio - liepos mėnesį gal pavyks, palaužysiu šakelių ir pirmyn kaži per kiek laiko įsišaknyja. Matai aš kaimuke gyvenu tokia nedaili tvarto siena aš ją ir bandau paslėpti.

Būtinai bandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės, vyras metinių proga padovanojo super gražią hortenziją "endless summer" - tai tokia, kuri, anot veisėjų, yra žydinti kiaurą vasarą, kiekvienais metais ir yra atspari šalčiams.
ruošiuosi ją auginti klomboje terasoje. ar dabar tinkamas laikas ją persodinti, ar laukti rudens? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 06 27, 00:47)
sveikutės, vyras metinių proga padovanojo super gražią hortenziją "endless summer" - tai tokia, kuri, anot veisėjų, yra žydinti kiaurą vasarą, kiekvienais metais ir yra atspari šalčiams.
ruošiuosi ją auginti klomboje terasoje. ar dabar tinkamas laikas ją persodinti, ar laukti rudens?  4u.gif

Kiek žinau, tai mėlynžiedė hortenzija, kuri išaugina žiedus ir ant pirmamečių ūglių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 26, 23:18)
Kiek žinau, tai mėlynžiedė hortenzija, kuri išaugina žiedus ir ant pirmamečių ūglių  thumbup.gif

aha, tik pas mane ji rožinė, tokia graži. pardavėjai sakė, kad nuo rūgštingumo tai priklauso. bet jei pamėlynuos, tai nepyksiu žinoma smile.gif

tai va, ar galiu ją dabar persodinti į didesnį vazoną, ar nukelti į rudenį tą darbą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 06 26, 23:39)
aha, tik pas mane ji rožinė, tokia graži. pardavėjai sakė, kad nuo rūgštingumo tai priklauso. bet jei pamėlynuos, tai nepyksiu žinoma smile.gif

tai va, ar galiu ją dabar persodinti į didesnį vazoną, ar nukelti į rudenį tą darbą?  g.gif

pati paciausia geriausia hortenzija thumbup.gif , jei is vazono, galima persodinti bet kada.
Atsakyti
Galima ir vazonais pasipuošti terasą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 28, 00:48)
Galima ir vazonais pasipuošti terasą  wub.gif

Taip, tik po to žiemai tenka kažkur "apgyvendinti" rolleyes.gif
Atsakyti
ten pat, terasoj tongue.gif Tik reiktų pasirinkti tinkamus vazonus ir apšiltinti žiemai 4u.gif
Atsakyti
as irgi labai uzsimaniau sios hortenzijos endless summer, tai nusipirkau ir iskart isodinau is vazono i zeme, tfu tfu tfu, nenudziuvo dar ir neapvyto, tik zydejes ziedas nuvyto ir nukrito, bet manau, kad tai normalu, nuo streso...tikiuosi ir perziemos sekmingai, medelyne sake, kad sia ziema nedengta isgyveno. As kadangi irgi nemegeja zaisti, tai nedengsiu.
Atsakyti
hm hm, Gaudvile, ar man reiktų molinį vazoną kaip nors apšiltinti prieš sodinant? g.gif ar tik žiemai apsukti vazoną kuom nors?
Mano hortenzija didelė, būtų baisingas nuostolis tokios netekti.

ir dar, ar pakanka persodinant moliniame vazone daryti taip: sluoksnis drenažinių akmenukų, tada žemės (nusipirkčiau tokios, kur parašyta, kad tinka hortenzijoms). ar papildomai paberti komposto, kadangi turiu? g.gif ar dar ko reik pabarstyt viršuje? 4u.gif klaisimų kaip visada melejonas biggrin.gif
Atsakyti
yra du keliai, arba pirkti 'prabangų' vazoną ( berods Schetelig'e žiemos šalčiams atsparūs kainuoja ~ 300Lt ir daugiau, t.y. ant vazonų yra snaigės ženkliukas), arba vėlyvą rudenį apsukti patį vazoną keliais sluoksniais burbuline plėvele ir dar kažkuo, kas ją uždengtų ( maišine medžiaga ar dembliu). Jei labai šalta žiema, tai nepamaišytų patį azoną ( tik jį! ) apdėti sniegu.

Nužydėjusių žiedų nenukirpti, bus dekoras iki pavasario. Galima būtų pamąstyti, kaip šis "pagrindas" tiktų helouvyno, advento laikotarpiu.

Na, o persodinant ( viskas ten gerai surašyta), dar reiktų apžiūrėt šaknų būklę. Jei labai susisukusios, jų yra daug ir/ar net kylą į vazono viršų, tuomet įstatyt atgal į pirktinį vazoną, kartu su juo pamerkti hortenziją į didesnio tūrio talpa su vandeniu, palaikyti ~30min, ištraukus bandyti sodo šakutėm kiek atlaisvinti šaknis ( pabraukyti per gniutula kaip šepečiu per plaukus) ir sodinti.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2010 06 28, 13:41)
as irgi labai uzsimaniau sios hortenzijos endless summer, tai nusipirkau ...

Pasiskaiciau as apie sita hortenzija ir ziauriai uzsimaniau - pries kelis metus buvau Olandijoje - tai ten praktiskai kiekviename kieme ir vazonuose ir zemeje ju gausybe ir zydi visokiom spalvom - pasigrozejau ir nusprendziau kad musu klimatas ne joms - bet paskaicius apie "Endless summer" nusprendziau isbandyti.
Kur ja pirkote ir kokia kaina?
Atsakyti