Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzija

Teko mano pirkiniui duobe didesne iskasti,nes 20 cm gylije zvyras....Dabar ,turbut,reikia luktelet,kol susistoves zeme? Hortensja pnacapavadinimas etiketej,bet kad lietuviu kalba nieko neranda,lenkiskai daugiau schmoll.gif Kazin,ar cia geriausia varianta nusipirkau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 05 08, 19:52)
Teko mano pirkiniui duobe didesne iskasti,nes 20 cm gylije zvyras....Dabar ,turbut,reikia luktelet,kol susistoves zeme? Hortensja pnacapavadinimas etiketej,bet kad lietuviu kalba nieko neranda,lenkiskai daugiau schmoll.gif Kazin,ar cia geriausia varianta nusipirkau blink.gif

Čia laipiojanti hortenzija. Lotynų k. - Hydrangea petiolaris (vaizdeliai ), lietuviškai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 gegužės 2011 - 19:21
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 08, 20:20)
Čia laipiojanti hortenzija. Lotynų k. - Hydrangea petiolaris (vaizdeliai ), lietuviškai  4u.gif

Kad abejoju,kad ta pati....Imetus paraidziui,vaizduose ziedynu negausu schmoll.gif ne taip kaip siose nuotraukose blink.gif Etiketeje pazymetas aukstis 200 cm,saulute,o tik paskui pusiau pavesis...Hydrangea anomala subsp. petiolarisCia ilgesnis pavadinimas....Kad tik tikrai nebutu anomalija doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 08 gegužės 2011 - 20:06
Amarrile , 100proc. atsakingumu kartoju - tai yra laipiojanti hortenzija. Jei į Google'ą įrašysim lietuviškai, lenkiškų aprašymų juk nerasim. Tai čia atvirkštinis variantas, jei buvo lenkiškas pavadinimas, tai lietuviškų aprašymų nerasim arba panašiai kaip į Babtus per Ameriką įmanoma kažką rast. smile.gif

Hydrangea anomala subsp. petiolaris - lotyniškas pavadinimas 4u.gif h. anomala subsp. petiolaris,
Atsakyti
Kad laipiojanti,tai aisku,tik kad vaiddeliai sitam pavadinimui daug prastesni duoti,nei pirmoj nuorodoj g.gif Patikesiu 75%,gerai biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tai kaip su ta duobe,prasmegs,jei siom dienom sodinciau g.gif
Atsakyti
tai pirmoj žinutėj buvo visos laipiojančios biggrin.gif Žinant tikslų pavadinimą, jau ir grupė tikslesnė, bet ir tai toje grupėje yra trys skirtingi pavadinimai. Tarkim rožė, laipiojanti, bet ir tų laipiojančių gali būti įvairių - aukštis, stiebo lankstumas, žiedų kiekis, spalva, žydėjimo per sezoną kiekis ir t.t.

Na, o dėl duobės, tai teisingai sodinant neturėtų prasmegti niekas - duobė, pilam substratą, gerai sulaistom; Palaukiam kol susigers, sodinam augalą, pilam dar substrato ir duobės kraštus su koja gerai suminam; Palaistom, palaukiam kol susigers ir vėl kraštus suminam - augalas pakyla, oras išeina. Pasiskaninimui ant viršaus užberiamas mulčas arba tiesiog grėbliuku sulyginama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 gegužės 2011 - 20:44
kokie šansai man augint laipiojančią hortenziją ketvirtam aukšte vazone, kur kiauriai pleškina saulė? norėčiau kad ji liptų aukštyn link tokios karties. bet va šalnos tai ką aš žinau, jau niekaip nepridengčiau g.gif net ta Endless Summer, skirta 5-ai zonai galingai apšalė cool.gif
Atsakyti
Vilnius berods 4 zonai priklauso. Jei nieko nemaišau, tai toji laipiojanti hortenzija labai labai laabaaai ilgai lips ( na, per kokius 5 metus pusę kelio ). Auginčiau raganę arba sausmedį. Raganių antžeminė dalis žiemai nunyksta, pavasarį naujai atauga. Kaikurios žydi du kartus per sezoną ( pvz., 5-6mėn ir 8-9mėn).
Dar yra ląstūnės, tačiau jos gali 15metų gerai augti, bet vieną žiemą gali ir nušalti su visam.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 05 08, 21:36)
Kad laipiojanti,tai aisku,tik kad vaiddeliai sitam pavadinimui daug prastesni duoti,nei pirmoj nuorodoj g.gif Patikesiu 75%,gerai biggrin.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif Tai kaip su ta duobe,prasmegs,jei siom dienom sodinciau g.gif

Amarile, nepergyvenkit, tai vienas iš ydomiausių augalų. Pradžioj gal ir nebus žiedų jūros, reikia, kad ji pilnai sustiprėtų. Bet jau kai įsitvirtins bus labai graži. wub.gif Visais metų laikais.

QUOTE(Partizanė @ 2011 05 08, 22:12)
kokie šansai man augint laipiojančią hortenziją ketvirtam aukšte vazone, kur kiauriai pleškina saulė? norėčiau kad ji liptų aukštyn link tokios karties. bet va šalnos tai ką aš žinau, jau niekaip nepridengčiau  g.gif  net ta Endless Summer, skirta 5-ai zonai galingai apšalė cool.gif

Beveik jokių, net ir čia buvusioj nuorodoj
Sun Exposure:
Partial to Full Shade
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 10 gegužės 2011 - 07:46
Jediara, Partizane - tik šian atradau medžiagos pažadui išpildyt. Tikiuosi nepykstat ir dar turit kantrybės 3-4sav palaukt įsišaknydinant. Palikau kvietkelius šiltnamy. Kai tik ateis laikas, garsiai garsiai šauksiu 4u.gif

Atsakyti
Sveikos,

kaip jūsų gėliukai laikasi 4u.gif

Mano, jei pamenat, yra vazonine žydriukė. Peržydėjo, persodinau ir išnešiau į balkoną. Visi seni lapai nukrito ir dabar tarsi iš naujo sprogsta pumpuriukai ax.gif Tai dabar man tikėtis jau tik lapų ar dar gali ir kokį žiedyną suregzti? blush2.gif

Ir kaip jai tinka tiesioginė saulė nuo pietų - galimybės tai menkos arba ant spintelės balkone, kad gautų visą saulę arba pastatyta ant balkono grindų, kad gautų saulę per balkono sienelę? Kuris variantas geresnis?

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 02, 18:45)
Va, kokią su žiedais žvaigždutėmis šian įsigijau  wub.gif

Oho wub.gif wub.gif wub.gif grožis neišpasakytas 4u.gif
Čia tikriausiai krūmas, ne vazoninė?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 10, 14:24)
Jediara, Partizane - tik šian atradau medžiagos pažadui išpildyt. Tikiuosi nepykstat ir dar turit kantrybės 3-4sav palaukt įsišaknydinant. Palikau kvietkelius šiltnamy. Kai tik ateis laikas, garsiai garsiai šauksiu  4u.gif

Super atmintis thumbup.gif Žinoma, kad lauksiu 4u.gif
Atsakyti