Įkraunama...
Įkraunama...

Aukštos moralinės normos

Kurį laiką pamasčiusi nusprendžiau sukurti naują temą padiskutuoti moralės klausimais. Jau keliose temose diskusijos pakrypo į tai, kad dažnam iš mūsų labai lengva moralizuoti, kad aplinkiniai neteisingai gyvena, netuos daiktus perka, netaip rengiasi, vaikus auklėja, politika domisi... žodžiu MES viską darom geriau, esam tobuli ir turim teisę mokyt kitus. Tik kai ateina laikas savo aukštas moralines normas pritaikyt praktikoje, atrandam kalnus priežasčių kodėl negalim to padaryt, pasiteisinimų ir eilinio baksnojimo pirštu į kitus, nes jie tai turėtų daryti. Tai vyksta visose srityse nuo smulkmenėlių iki didelių ir rimtų visuomenės problemų kaip skurdas, asocialumas ir t.t. Nesitikiu čia diskutuojant išspręsti visas problemas vienu ypu, bet norėčiau išgirsti kitų nuomones apie mūsų visuomenę, apie asmenines patirtis ką darote, kad visiems gyventi būtų geriau? Ar žinote būdų kaip galima padėti kitiems su minimaliai pastangų? Gal organizuojat kokias akcijas, rašot peticijas ar dar ką ir ieškote bendraminčių?
Žodžiu pakalbėkime kaip pereit nuo kalbų prie darbų ir visiems gyventi geriau 4u.gif
Atsakyti
Vienintelis geras darbas,kuri darau-FB dalinuosi beglobiu gyvunu skelbimais.Tikriausiai jau visus draugus uzknisau blush2.gif ,nes skelbimu is tiesu buna daug.Bet tikiuosi,kad nors vienas beglobis sudomins ka nors.
Atsakyti
O aš manau kad visi aplinkui gyvena teisingai,tai man ir nereikia nieko daryti thumbup.gif
Atsakyti
Neaiškinu kitiems kaip gyvent ir tiek. Kiekvienas žmogus tegul daro savo klaidas, tegul krenta, keliasi ir eina iš proto savaip. Ir aš taip darau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 10 31, 15:18)
Vienintelis geras darbas,kuri darau-FB dalinuosi beglobiu gyvunu skelbimais.Tikriausiai jau visus draugus uzknisau blush2.gif ,nes skelbimu is tiesu buna daug.Bet tikiuosi,kad nors vienas beglobis sudomins ka nors.

thumbup.gif Aš irgi bandau taip daryti, bet kazkaip nematau jokių rezultatų unsure.gif Kažkaip net pyktis ima, kai kokia organizacija pažada pinigų labdarai ar pan už kiekvieną like, o žmonėms ir tai sunku padaryti kai pasidalini nuoroda doh.gif Nors pačiai tai šiek tiek ramesnė sąžinė, kad bent kažką darau blush2.gif

Arival, Soled, aš tai daaaug teisingiau negu kiti gyvenu, aš pati pačiausia tongue.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na o jūs jei neaiškinat ar kaip padedat kamnors? Ar centukų labdarai ar senu daiktų gal priduodat? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 31 spalio 2012 - 16:34
Man nepatinka, kai kiti per prievartą kiša savo pagalbą ir dalina patarimus, todėl jei nieks neprašo, tai ir nelendu, kad neįkyrėčiau doh.gif Bet elgetom, kai tik turiu visada numetu po kokį litą. Senus drabužius atiduodu, jeigu dar kokios pagalbos paprašo stengiuos niekada neatsisakyti.
Atsakyti
Duodu centukų pastoviai vienai gatvėj išmaldos prašančiai bobulytei.Visai tikiu,kad jinai ten gatvėj prisirenka pinigų daugiau nei aš uždirbu,bet vis tiek man jinai gailestį kelia...Geras darbas,ania g.gif
Dar buvo atvejis,kad kad kažkokiam jaunuoliui ,panašiam į narkomaną vietoj prašomų pinigų daviau ką tik nupirktų bulkučių maišelį. Man pasisekė kad bulkutės minkštos buvo,nes maniau mane jis jom užmuš...Ną ką aš galėjau žinoti,kad tas jo gailus prašymas,kad duokit pinigų nes neturiu ką valgyti reiškė duokit pinigų eilinei dozei,nes jau šakės.
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2012 10 31, 15:38)
Man nepatinka, kai kiti per prievartą kiša savo pagalbą ir dalina patarimus, todėl jei nieks neprašo, tai ir nelendu, kad neįkyrėčiau doh.gif  Bet elgetom, kai tik turiu visada numetu po kokį litą. Senus drabužius atiduodu, jeigu dar kokios pagalbos paprašo stengiuos niekada neatsisakyti.

Iš tamstos pasisakymų kitose temose, tai manau turite savo nuomonę thumbup.gif Tikiu, kad per prievartą jos nekišat ir tai labai šaunu, kad visi tokie būtų 4u.gif

QUOTE(Arival @ 2012 10 31, 15:42)
Duodu centukų pastoviai vienai gatvėj išmaldos prašančiai bobulytei.Visai tikiu,kad jinai ten gatvėj prisirenka pinigų daugiau nei aš uždirbu,bet vis tiek man jinai gailestį kelia...Geras darbas,ania g.gif
Dar buvo atvejis,kad kad kažkokiam jaunuoliui ,panašiam į narkomaną vietoj prašomų pinigų daviau ką tik nupirktų bulkučių maišelį. Man pasisekė kad bulkutės minkštos buvo,nes maniau mane jis jom užmuš...Ną ką aš galėjau žinoti,kad tas jo gailus prašymas,kad duokit pinigų nes neturiu ką valgyti reiškė duokit pinigų eilinei dozei,nes jau šakės.

Pati kartais susimastau apie tuos gatvėje išmaldos prašančius ir norisi nueit nupirkt pavalgyt, nes matyt nepatiklumas manyje per giliai įsišaknijęs, kad besalygiškai tikėčiau jog patys už paaukotus pinigus valgyt nusipirks unsure.gif Jūsų istorija su bandelėm tai ir juokinga ir graudi tuo pačiu. Galvoj įstrigo vaizdas kaip moteriškę vanoja maišeliu bandelių, tai nepykit, bet lotuliukas.gif
Atsakyti
Ajste, dėkui 4u.gif jūsų nuomonė ir pasisakymai irgi labai thumbup.gif 4u.gif Greit prasidės visas tas kalėdinis bumas su krūva gerumo akcijų... aišku, gerai, kad norima padėti, bet dauguma labai geradarius vaidina tik kartą metuose ir tuo labai didžiuojasi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soled: 31 spalio 2012 - 16:56
QUOTE(Soled @ 2012 10 31, 15:55)
Ajste, dėkui 4u.gif jūsų nuomonė ir pasisakymai irgi labai thumbup.gif  4u.gif Greit prasidės visas tas kalėdinis bumas su krūva gerumo akcijų... aišku, gerai, kad norima padėti, bet dauguma labai geradarius vaidina tik kartą metuose ir tuo labai didžiuojasi unsure.gif

4u.gif
Aha, mane irgi glumina tokie pagerejimai TIK svenciu proga unsure.gif Is dalies, tai kiekvienas centas padeda ir geriau nors karta per metus, negu visai niekada. O bet taciau, nu negi tiek neturim nei progu, nei galimybiu nei noro kitus 12 menesiu padet vargstantiems? Pagal tai, kaip visi kalba apie gerumo akcijas, didziuojasi dave kelis litus, kaip sirdys krauju sruva nuo istoriju apie alkanus vaikus ar vargstancius senukus, tai ispudis susidaro jog turetu daryti daugiau, DAUG daugiau. O yra kaip izangoje rasiau, parodoma pirstu i kitus verysad.gif
Atsakyti
rašau kam reikia, taip gavom vaikų aikštelę, taip dingo mocas nuo šaligatvio, šiukšlių maišai koridoriuose, ramuma vyrauja biggrin.gif kas nors guli-skambiju, žodž, nerami dūšia esu lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mus su tuo paramu rinkimu dar normalu.Va UK nuolat suka per TV klipus su Somalio vaikais.Ivairus savanoriai renka aukas gatvese.Man net minejo zmones,kad tiesiog atbunka nuo tokios kruvos prasymu unsure.gif .
Atsakyti