QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 11 05, 08:45)
Teko pamatyti man, jau ką ką, bet sąmatas išpūsti rangovai tikrai moka, negi sudvigubina darbus keisdami jų pavadinimus, sėskitės ir kalbėkitės apie kiekviena eilute, jei ten ką suprantate, jeigu tamsus miškas, duokite kas supranta. Čia šioje vietoje nieko nesako sumos, metrai, nes sąlygos skirtingos. Medžiagų kiekus, reikia persiskaičiuoti, nes kartais prirašoma belekiek.
tame ir bėda, kad man ten tamsus miškas, o diedui reikia kanalizacijos čia ir dabar ir plius šiuo metu neturi kada ten per daug gilintis
QUOTE(mintas @ 2012 11 05, 09:02)
Aš manau, kad pradinis susitarimas yra pats svarbiausias. Aišku reikia žiūrėti kaip surašyta sutartis, jei tokia buvo. Jei sutartis to nenumato, arba dar geriau sutarties nebuvo, Jūs atvirkščiai, mažinat kainą nuo pradinės sumos, motyvuodami laiko tempimo, darbo broku (broko visuomet bus, neįmanoma kad lietuvos darbininkai jo nepaliktų) ir pan. Taip gal ir sutarsit, kad abu pasiliekat su nuostoliais ir mokat pradžioje sutartą kainą.
Teko girdėti tokius atvejus, kai žmonės samdo patentininkus, po darbų sako, kad matau broką, ardot visą savo darbą, atperkat sugadintas medžiagas ir kai padarot naujai be broko, atgausit uždirbtus pinigus. Jei jau statybininkai labai nagli, galima nagliems būti ir užsakovams. Taip tikrai nesiūlau elgtis, nes statybininkai po tokių pareiškimų gali lauką suarti sugadindami visą savo padarytą darbą, o po to tampykis po teismus, bet faktas kad argumentų kainos numušinėjimui tikrai turit.
Kas moka pinigus, tas muziką užsako, tuo labiau kai yra pradinis susitarimas.
Jei nemokat ieškoti broko, pažiūrėkit kaip nesunkiai AD jo rado jau sumūrytame kamine, kreipkitės į forumiečius manau kad pagelbės, per baliuką išsilyginsit

.
kol kas dar jokios sutarties nėra, tik paskaičiavo kiek mums kainuos. O derybos dar irgi net neprasidėję, bet panašu, kad man šį kartą teks derėtis, tai noriu bent jau išsiaiškint kas, kur kaip ir už kiek įmanoma

.
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 05, 10:26)
jeigu čia tik kasimas ir nuotekų vamzdžio paklojimas (labai retai jį kloja gyliau nei 1,5m, kartais vos ne 50-60cm gylyje) tai ši suma yra fantastiška. sakykite kur, aš pats Jums paklosiu. 81m - manau max per dvi dienas susitvarkysiu.
bet jei kalbate apie eilutes sąmatoje, tai manau 14t yra ne vien už vamzdžio paklojimą, todėl labai sunku ką nors Jums pakomentuoti.
rimtai, jūs tuo užsiimat? aš nieko prieš, jei tik paskui ir pridavimą Kauno vandenims sutvarkysit

nes teko girdėt iškast tai gali bet kas, bet vat paskui Kauno vandenims priduot - tik tam tikri išrinktieji

ar čia blefas ir tas pridavimas Kauno vandenims nėra jau toks sudėtingas?
o kad būtų daugiau aiškumo (nors nežinau ar jo bus, nes šiuo metu negaliu įkelti nei projekto, nei nuskanuotos sąmatos

) pabandysiu nurašyt, kas yra sąmatoj.
Nuotekos medžiagos
1. PVC N vamzdis DN110mm (11m, 1 m - 8.66 lt) 95.26 lt
2. PVC N vamzdis DN160mm (81 m, 1 m - 12.56 lt) 1017.36 lt
3. gamtinis smėlis (24 m3, 1m3 - 33.33 lt) 799.92
4. PVC gofruotas šulinys su parbėga DN425 h-iki 2m (3 vnt, 1 vnt -440 lt) 1320 lt
5. liukas DN425 ketinis (3 vnt., 1 vnt. - 265 lt) 795 lt
6. išpildomoji topo nuotrauka F1 su nužymėjimu 435 lt
7. transportavimas medžiagų bei technikos 250 lt
8. alkūnė DN10x45 (2 vnt., 1 vnt. 6.33) 12.66 lt
Sausinimo sistemos atstatymas
1. PVC drenažo vamzdis d50mm (12m, 1m - 5.78 lt) 69.36 lt
2. PVC drenažo vamzdis d75mm (4m, 1m - 6.35 lt) 25.40
3. mova d50 (6vnt., 1vnt. - 5.27) 31.62 lt
4. mova d75 (2vnt., 1vnt.- 8.63 lt) 17.25 lt
VISO: 4868.83 (be PVM)
Darbas
Nuotekų tinklas F1
1. trasos paklojimas iš DN160 vamzdžių iki 2m (81 m, 1m - 70 lt) 5670lt
2. trasos paklojimas iš DN110vamzdžių iki 2m (11m, 1m-55lt) 605 lt
3. DN425 šulinio sumontavimas (3vnt., 1vnt.-80lt) 240 lt
4. drenų atstatymas prijungimas (8 vnt, 1vnt-50lt) 400 lt
VISO 6915 lt (be PVM)
jei kas turit kokių pastabų, komentarų, patarimų - būčiau labai dėkinga

.
Mintas, mes dar nieko nesusitarėm, bet jau nuo rugsėjo mėnesio pab. skaičiuoja galutinę sąmatą ir tik dabar suskaičiavo, ir aišku, kol nesuskaičiuota, tai nėra nei sutarties nei kas nors vyksta. Todėl dėl tarifo taikymo, tai galėčiau nebent ant sąžinės mynt ir pati su kastuvu prakasus parodyt, kad žiemos dar tikrai nėra.