Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas!

QUOTE(Vilienė @ 2012 11 03, 09:44)
Prisimenant,kad eps laidumas beveik tokspats kaip ir medzio, ta salyga gali virsti rekomendacija...gal nebesipleskim? Cia taip buvo kalbos tik apie meetus ir nuotraukas o atejom ir se tau medis ir dar kalibruotas biggrin.gif

Taip, VIliau, klausiau ne apie rozetes. Aciu KJKG, kad paaiskino. Del slangutes supratau, butent tai turejau omenyje, nusimatysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 11 02, 20:19)
ant manes raunies?
lotuliukas.gif

P.S. Viliene, aciu kad atsaket apie virtuves komunikacijas.......................................................................................................................................

Atsiprasau jei nesupratau kad kazko konkreciai manes klausi ax.gif gal gali dar konkreciau? Kad ir as suprasciau . O siaip tai - atvaziuosit kuri vakara ir paklausi drinks_cheers.gif
V
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 11 02, 23:43)
Jo " no nie bolshie 3 raz" lotuliukas.gif
Aš irgi labai nedrąsus.... Prisimenu pas Vilių mane žmona pirmą kartą į meetą atvežė ir paliko, pavalgiau kažko atsigėriau ir po truputi pradrąsėjau. biggrin.gif Galvoju kolegų vistiek reikės, ko nors paklausti...  smile.gif

Papildyta:

Sakė nuotrauka yra  praeitoje temoje, gražiai gražiai išėjote.. Ar jūs tikrai nebuvote kai aš išvažiavau? jeigu jau negali net nuotraukomis  plius kolegomis pasitikėti nžn tada. biggrin.gif

Nepaliko tada zmona-buvot abu visa vakara. Ar ten ne zmona buvo?
V
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 03, 11:27)
Atsiprasau jei nesupratau kad kazko konkreciai manes klausi  ax.gif  gal gali dar konkreciau? Kad ir as suprasciau . O siaip tai - atvaziuosit kuri vakara ir paklausi  drinks_cheers.gif
V
Papildyta:

Nepaliko tada zmona-buvot abu visa vakara. Ar ten ne zmona buvo?
V

Manęs niekada nepalieka... (bent jau iki šiol) biggrin.gif
Taip, kad kartu buvome su žmona visą vakarą pas jus. Pajuokavau. smile.gif ir kituose postuose pajuokavau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 03, 09:44)
Prisimenant,kad eps laidumas beveik tokspats kaip ir medzio, ta salyga gali virsti rekomendacija...gal nebesipleskim? Cia taip buvo kalbos tik apie meetus ir nuotraukas o atejom ir se tau medis ir dar kalibruotas biggrin.gif

Viliene, kaip Jūs bandote tęsti švietėjišką darbą vėdinime su rekuperacija, ar kietos šiltinimo medžiagos vs minkštos, aš bandysiu atlikti švietėjišką darbą dėl medienos. kalkite mane prie kryžiaus, bet jei Jūs sudėsite šlapią medieną į konstrukciją - ji net tik kad klaipysis ir skilinės, bet dar ir keis matmenis, ko pasekoje murloto priveržimas praranda prasmę, nes po metų galėsite jį prisukinėti ranka. ir tai tik vienas pavyzdys.
o jeigu dar šlapią medieną sukišite į polistirolą - bėdos bus ir daug. nereikia polistirolo, sukraukite gegnes į krūvą be tarpinių kad ir geriausiai vėdinamoje patalpoje ar stoginėje - po kelių metų viskas bus sušutę.
todėl pasikartosiu - į konstrukcija būtina dėti sausą (džiovintą) medieną. dėl kalibruotos - čia jau tikrai tik rekomendacija. 4u.gif

ir nemaišykite laidumo garui su nuosava medžiagos drėgme. polistirole ji beveik lygi nuliui, medienoje, net ir labai sausoje, bus 8-9proc. (čia net baldų gamybai vos ne per sausa) statybinė mediena bus apie 15 proc. minimum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 03 lapkričio 2012 - 11:56
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 03, 12:52)
Viliene, kaip Jūs bandote tęsti švietėjišką darbą vėdinime su rekuperacija,  aš bandysiu atlikti švietėjišką darbą dėl medienos.

kalkite mane prie kryžiaus,

Už švietėjišką darbą - didis AČIŪ. Kas gi jei ne Jūs tai padarysite šioje temoje?

Norite būti dievu, ar artimu jam, tik dėl švietėjiškos veiklos medžio srytyje??? Ar ne per didis atlygis už palyginti nedidelį, nors ir svarbų darbą? biggrin.gif Ne, prie kryžiaus - NESULAUKSITE. Primeskit, kokios problemos bus Jus į meet'ą pasikviesti - neš kaip per Jaruzalę ant kryžiaus į kiekvieną meet'ą??? Dar prisiminus Jūsų ūgį ir įvertinus reikiamą kryžiaus dydį, nebeišneša galva, per kurias duris ir kokiu būdu pavyktų įprašyti vidun blink.gif doh.gif Ne, meskite tą kvailą ideją išgalvos! Labai jau neparanku. lotuliukas.gif
Iš kitos pusės, tikiuosi bent trupučio altrūizmo - jūk galima savo blizgančiomis žiniomis pasidalinti nemokamai? (na vienas kitas pastatytas už konsultacijas bei praktinę pagalbą butelis per meet'us juk nesiskaito blush2.gif )
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 03, 11:27)
O siaip tai - atvaziuosit kuri vakara ir paklausi  drinks_cheers.gif
V

Vas čia tai tiksliai pasakyta! Jama AD savo mėgstamą rytietišką rinkinuką ir atvažiuoja gyvai konsultacijai - geriau nesugalvosi 4u.gif Prie rinkinuko, smaro, mes visada rasime.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 03, 16:00)
Už švietėjišką darbą - didis AČIŪ. Kas gi jei ne Jūs tai padarysite šioje temoje?

Norite būti dievu, ar artimu jam, tik dėl švietėjiškos veiklos medžio srytyje??? Ar ne per didis atlygis už palyginti nedidelį, nors ir svarbų darbą? biggrin.gif  Ne, prie kryžiaus - NESULAUKSITE. Primeskit, kokios problemos bus Jus į meet'ą pasikviesti - neš kaip per Jaruzalę ant kryžiaus į kiekvieną meet'ą??? Dar prisiminus Jūsų ūgį ir įvertinus reikiamą kryžiaus dydį, nebeišneša galva, per kurias duris ir kokiu būdu pavyktų įprašyti vidun  blink.gif doh.gif  Ne, meskite tą kvailą ideją išgalvos! Labai jau neparanku. lotuliukas.gif
Iš kitos pusės, tikiuosi bent trupučio altrūizmo - jūk galima savo blizgančiomis žiniomis pasidalinti nemokamai? (na vienas kitas pastatytas už konsultacijas bei praktinę pagalbą butelis per meet'us juk nesiskaito blush2.gif )
Papildyta:

Vas čia tai tiksliai pasakyta! Jama AD savo mėgstamą rytietišką rinkinuką ir atvažiuoja gyvai konsultacijai - geriau nesugalvosi 4u.gif  Prie rinkinuko, smaro, mes visada rasime.

na ne, kur iš manęs dievas smile.gif aš jį tik pažįstu lotuliukas.gif beje, kolega, Jūs irgi lotuliukas.gif
Atsakyti
Viliau kaip baigesi putu inkekcijos i sienas? kazkas pasikeite ten virs virtrino langu ir toje patalpoje kur buvo ant sienos viena melynas deme? kaip antras aukstas - kokios isvados?

As tai dziaugiuosi kad klinikoj investavau i sienu apsiltinima is vidaus ir i langu pakeitima, speju mzdg per menesi uz sildyma apie 800 lt susitaupo islaidu. Primeciau kad su visa elektra si menesi kai temp lauke apie 0 gautusi mzdg 600-700 lt, bet cia ieina el radiatoriai, rekupas, apsvietimas, trys el boileriai, lab. iranga ir t.t. Tai jei namas labai sandarus ir siltas tai su el radiatoriais turetu buti nelabai brangu sildytis o ypac naudojant SS oras oras, nes kolkas sekmingai apsildo kokia 80 kvadratu vienas SS. Tai name pastacius toki svetaineje protingoje vietoje, butu apsildomas ir pirmas ir antras aukstas parinkus siek tiek galingesni irengini, cia turiu galvoje iki kokiu -10. kai dar COP galbut butu 2-3.

Giedruole - jus kai klijavot polistirola su putom, ar plokstes pilnai prispausdavote prie muro, ar lengvai paspausdavote kad liktu atstumas pvz 1 cm tarp plokstes ir sienos? Pastebejau kad kai sienos nelygios ir prispaudus plokste stipriai prie sienos klijai istryksta veliau ten kur buvo idubimas sienoje toje vietoje plokste atsoka, ir gaunasi tarpas, t.y kai putos purskiamos jos sudaro uzdara kontura ant plokstes, tai kai stipriai prispaudi prie nelygios sienos tas konturas susiardo ir virsta klijais. Su cementinio pagrindo klijais manau tas konturas ishsilaiko, nes klijus sunkiau suspausti taip isgaunant didesni sandaruma. Dar ka pastebejau kad su CT 84 kolkas labiausiai patiko klijuoti, den braven klijai kazkaip nepatiko, kiti pigesni irgi. Dar reiktu pabandyti soudal, kiek zinau irgi geri.

Ir dar ka pastebejau, uzpuciant ploksciu siules putos prasiskverbia gan negiliai, reiktu naudoti plastikini antgali ant pistoleto tam kad putos giliau prsiskverbtu i siule. nes jei yra tarpas ir siule uzsipildo tik 2 cm kai plokste yra 20 cm tai toje vietoje gaunasi silpnas mazgas.

Giedruole paziurek sita:

http://www.youtube.c...feature=related

as nesupratau ant pacio galo, bet jis sako kad vienas buvo palaikytas dvi tris minutes ir tik tada klijuotas o kitas gabaliukas buvo is karto uzklijuotas. Tas kuris buvo palaikytas atsoko gan lengvai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 03 lapkričio 2012 - 20:31
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 11 02, 19:08)
Aha ir aš  pražiopsojau kokia Viliui pakišėlę  Giedruolės vyras pridėjo, nors man irgi keistokai pasirodė ko jie prie automobilio priekaba buvo prisikabinę....
biggrin.gif

Buvom užkviesti boulingo žaisti, bet mano gimtadienio proga galėjau rinktis aš kur važiuoti blush2.gif

QUOTE(AnaDeizy @ 2012 11 02, 21:26)
Chebra, as nutariau nebestatyt namo, o i meetus tokie priimtini?

Ne unsure.gif
Per žiemą parelaksuokite ir balandį jau galėsit kibti į darbus.

Loky, aš tik paskutinį kartą kažkaip neakcentavau, kad klijuoti su CT84 geriausia lygias sienas. Mes klijuojam taip. užpurškiam visu perimetru ir linija per vidurį, palaukiam bent 5-7 min ir tada dedam lapą taip kad nebūtų jokių taisymų, jei sienoj yra koks įdubimas akivaizdus, tai putas pučiam taip kad uždėjus lapą ten nereiktų prispausti o putos būtų ten kur prisiglaus lapas. jei pakankamai palauki užpūtus tai laikyti lapo prie sienos kaip ir nelabai reikia. Reikai nuvalyti visokius burbuliukus nuo pjaustymo, kas jie nesudarytų kliūties polistirolui gražiai priglusti prie sienos.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 11 03, 20:10)

Nors ir Giedruolei nuoroda buvo skirta, bet dėkoju ir aš. Klausimų buvo iškilę dėl to užlaikymo, dabar aiškiau, klijuosiu be užlaikymo.
Atsakyti
Na nelabai sąžiningai ant tos sienos demonstruoja, nes ant akivaizdžiai ant skirtingų paviršių...
Reikės ir man pabandyti nulupti (kai vyras nematys biggrin.gif)
Papildyta:
Be užlaikymo tikrai rekės tas 5 min laikyti ir jei paleidi per anksti tai ta puta rožinė subliūkšta, Na reikia pabandyti. Ten filmuke kai nulupo po užlaikymo tai matosi kad ta puta jau pakankamai suaušusi buvo ir nepraradusi savo formos, man taip niekad nesigauna, nebent puta duobėje papuola, tai ji ir lieka su forma, bet toks ir tikslas nes jei prispausi duobėje ir po to vėl atšoks EPSas tai sukibimo ten jokio nebelieka. Manau dar užlaikymas ir nuo oro sąlygų priklauso, mums kažkaip pastoviai vėsumoj papuoja, kada stingimas lėtas. Šiaip siūlau pasibandyti patiems abejojantiems dėl sukibimo ir užlaikymo.
Atsakyti
Kai klijavau su "Penosil" putplasčio klijais, jei putplastį kurioje vietoje labiau prie sienos prispaudi, o jis vėliau nuo jos šiek tiek atitolsta, tai poliuretaniniai klijai praranda vientisumą, kokį turi montažinės putos. Toks jausmas kad ties tomis vietomis putplastį klijai prilaiko tik "siūleliais" . Todėl su "Penosil" klijais kai klijuoji, reikia labai stengtis per daug neprispausti klijuojamos putplasčio plokštės prie sienos, nes kitu atveju, per klijavimo siūles oras cirkuliuos be problemų. Įdomu, ar čia tik "Penosil" putplasčio klijų problema, ar ir "CT84" ?
Atsakyti
Mintai, aie tą patį ir aš rašiau su CT84
Atsakyti