Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(Miaška @ 2012 11 03, 23:59)
Nesuprantu, ko jūs tos košės įsikibot? biggrin.gif
Mano vyresnėlė nuo kokių trejų metų nevalgo jokių kruopų - jokių košių, jokių garnyrų ir pan. Tuo pačiu beveik neserga - jokių ten darželinių ar mokyklinių ligų, jokių alergijų, virškinimas puikus, gal tik per liesa mano manymu. Galva irgi dirba puikiai smile.gif
Tiesiog, gal jei žmogus nemėgsta košių, gal nebūtina savęs prievartauti jas valgant?

As ne apie tai - megsta ar nemegsta. Man tik keista skaityti tas pagiras kosem, kai vaikam reikia kur kas vertingesnio maisto. Suprasciau, jei siulytu 3x per savaite, ar perliniu kruopu sauksta i darzoviu sriuba. Nu bet dabar... Toks "geris", kad mano pediatras net sukluso, kokiom as cia kosem savo vaika taip maitinu. As kalbu apie pacius maziausius, tokius kaip mano ar laimetu. Cia pirmenybe skiriama darzovems, darzovems-ryziams, darzovems-makaronams. Gal todel ir suauge tu darzoviu taip nesibaido, kaip LT. Mano tevai visuomet turejo savo darza, tai as tu darzoviu bado tikrai niekada nejauciau, nu o bet taciau, kai kuriuos patiekalus (cukiniju, kalafioru, brokoliu apkepus, ar tas pacias darzoves su beshamelio padazu) isdrisau paragauti tik FR. Ir tai, yra darzoviu, kurios nezinau kaip vadinasi ir nenoriu ragauti (negraziai atrodo blush2.gif ). O gaila. Ir nekeista po to, kai tevai skundziais, jog darzeliuose nesveikas meniu, o mokyklu valgyklose prie pagrindiniu patiekalu is viso nera jokio darzoviu garnyro (mama dirba mokykloje, tai labai gerai zinau). O kam, juk kruopos sveikiau. Meniu irgi sudaro, kiek zinau, profesionalai.
Atsakyti
Mūsyse irgi daržovių pakanka, ypač mažoji salotas šeimyniniais bliūdais valgo, na bet ji ir šiaip valgi smile.gif
Aš pati, ko gero, mažiausiai daržovių valgau.
Atsakyti
As valgau per daug, mane reikia stabdyti. Ir vaisius labai megstu, tokiu budu alergija braskems isigijau. Tik dabar jau pati ismokau atskirti pirmuosius signalus, kad truksta kitokio maisto.

Siaip gerai, kai vaikai valgo. Mano vyresnysis valgo tik agurka ir morka dry.gif Neismokiau, neipratinau kitaip, ir tas yra labai blogai.
Nes dabar del pietu valgymo turi pasirinkima, ir bijau, kad daznai pasirenka netinkama varianta. Butu vienas, gal rinktusi kitaip, bet valgyt juk eina su draugais.
Mazhas kol kas valgo viska, ziuresime, kaip bus veliau. Bet jau matau klaidas su pirmuoju padarytas, tai su antru stengsiuos ju isvengti.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 00:38)
Mazhas kol kas valgo viska, ziuresime, kaip bus veliau. Bet jau matau klaidas su pirmuoju padarytas, tai su antru stengsiuos ju isvengti.

Primena mane prieš n metų biggrin.gif - tuo pačiu principu, mačiau ir stengiausi nebekartoti klaidų, padarytų, auginant vyresniąją. Nežinau, kiek tai turėjo įtakos, šiaip abiejų sveikata puiki (tfu tfu tfu), bet vyresnėlės valgymas yra visiška nesąmonė, o mažoji valgo įvairiai, daug, mėgsta gaminti - šiandien ruošė pietus mums ir močiutei, ir tikrai ne prastus thumbup.gif
Atsakyti
Na, as nesu profesionale piramidziu klausimu biggrin.gif bet ir nemanau kad kosiu brukimas yra blogai, FR valgymo iprociai vienokie, kokioj siaurej kitokie doh.gif matau tik vieninteli minusa - mazai valgom darzoviu, bet viskas po truputeli taisosi juk ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2012 11 04, 00:59)
Nesuprantu, ko jūs tos košės įsikibot? biggrin.gif
Mano vyresnėlė nuo kokių trejų metų nevalgo jokių kruopų - jokių košių, jokių garnyrų ir pan. Tuo pačiu beveik neserga - jokių ten darželinių ar mokyklinių ligų, jokių alergijų, virškinimas puikus, gal tik per liesa mano manymu. Galva irgi dirba puikiai smile.gif
Tiesiog, gal jei žmogus nemėgsta košių, gal nebūtina savęs prievartauti jas valgant?

drinks_cheers.gif Vat taip versdami valgyti per prievarta ko nesinori-sugadiname vaiko organizma nuo mazens,ir paskui jis jau nebeatsirenka ko jam reikia...Mano vyresnele vaikysteje nevalge mesos,tik vistiena,veliau atejo laikas kai pradejo valgyti (brendimo laikotarpiu)-nieko baisaus del to neatsitiko,buvo laikotarpis kai nenorejo kosiu-bet valge juoda duona,o tai pilnai atstoja koses,buvo laikotarpis,kai nevalge darzoviu troskiniu,ir aplamai ji pas mane isranki maistui...o mazoji sluoja viska is eiles,galetu istisai be pertraukos valgyti... ax.gif tiesiog kiekvienas organizmas individualus,ir praso skirtingu maisto medziagu,prievartaut jo tikrai nereiketu-kad ir koks butu sveikas ir naudingas produktas,jei jo labai nesinori-galbut tuo metu jo ir nereikia? ax.gif Aisku,cia kalbu apie tuos,kurie nesugadinti nesveiku maistu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 02, 21:53)
užtai Lietuvoje tiek ankstyvų mirčių nuo širdies- kraujagyslių ligų, nuo onkologinių susirgimų.

Na, jau tikrai ne nuo maisto biggrin.gif , paveldimumas, genetika visu pirma viska itakoja... Mano mociute iki siol valgo silke is pakeliu, uzgeria parduotuves pienu ir uzkanda slapianka, bet jai jau 98 metai ir ligos nera turejusi mirksiukas.gif

O del nevalgiuku pritariu, tiesiog, kas nera turejes nevalgaus vaiko, net neisivaizduoja kokia kancia neduot surelio, o virt i diena 10 kartu kose ir pilt siuksliu dezen... manes drauge nesuprato niekad, turi antra, kuris nevalgo nei koses, nei darzoviu, nei mesos, labai vargsta... ir jau duoda, paminusi sveika mityba, surelius, jogurtukus...

Laba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2012 11 04, 12:41)
Na, jau tikrai ne nuo maisto  biggrin.gif

Ber IR nuo maisto. Jeigu esi padidintos rizikos, tai reiktu mazinti kitus itakojancius veiksnius, ar ne? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(konteineriu sliure @ 2012 11 02, 22:10)
tai jusu seimyna labai islepus.
tema vadinasi realios islaidos maistu,o realiai tera poniuciu zaidimai.
realiai taupant maista mano seimyna valgo 2 diena jautienos kojas,o cia..kokie taupymai jai bobos spakliam pinigus leidzia?ispyzdeja vaikai blynu su kose nevalgo?

nu ir is kokio kaimo kampo islindo si ponia g.gif , intelekto nesuzalota... koks raiskus zodynas bigsmile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 04, 14:48)
Ber IR nuo maisto. Jeigu esi padidintos rizikos, tai reiktu mazinti kitus itakojancius veiksnius, ar ne?  4u.gif

Jei padidintos, nesiginciju 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(laimetu @ 2012 11 02, 22:18)
taip butent. ir jei kitų rizikos faktorių mažai, tai žmogelis ir prasta maista valgydamas gyvens ilgai ir laimingai.
o kitas gal pirks ir valgys tik geriausios kokybės maistą, bet turės genetiką ligos sunkios ir tas maistas nepadės.

drinks_cheers.gif

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 02, 22:59)
O ant ko daugiau pataupysi... Jie nepasiskus  lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Kazkaip net glumina, kokiu "kaimynu" turim  doh.gif

drinks_cheers.gif unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2012 11 03, 09:30)
Čia labai įdomi tema, norėčiau išplėsti  ax.gif
Pas mane panašus režimas: pusryčiai apie 7, pietūs - po 12 val. Pertraukėlių nėra. Iki pietų neišalkstu, jei suvalgau 1 kiaušinį arba vieną sumuštinį arba miusli su pienu, bet po avižų košės išalkstu. Todėl valgau košes savaitgaliais. Norėtųsi paįvairinti pusryčių meniu, bet nesugalvoju, kas dar būtų sotu  unsure.gif  Ypač nesotu man varškė, pilvas gurgia po valandos  unsure.gif

As pusryciauju 5.45, pietus 12h, su sumustiniu net nesulaukiu pietu blush2.gif , jogurto tazikas butinas priespieciams, o su kose tik atejus darban jau noriu valgyti (7.30 ax.gif )

QUOTE(Karusia @ 2012 11 03, 09:31)
Kokiu būdu? - neduoti nesveiko maisto, siūlyti valgyti po fizinio krūvio ar vonios, patį fizinį krūvį didinti, neleisti užkandžiauti, nebent vaisiumi, ruošiant maistą keisti skonius. Nevalgo paprastos varškės su uogiene - pabandykite 'saldžią' varškę, būna turguje. Nevalgo įdėto šaukštelio grietinės - išminkykite su šaukšteliu sviesto arba įmuškite kiaušinio trynį. rasite skonį, kuris patinka vaikui. 

O ka psiulytumet vaikui, turinciam fobija maistui? Nedavimas visai valgyti baigiasi isterija... Gydytojai sako isaugs...bet kada g.gif
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2012 11 03, 20:45)
mokykliniu jau neapsaugosi nuo sito... doh.gif

biggrin.gif pas mus darzely vietoj kompotu sultys is tetrapaku, vietoj varskes patieklo burokeliu misraine su majonezu ir kepta duona ir t.t. doh.gif , ne vienas sveikai valges vaikiukas darzely jau gauna slamsto... maniske tik sriuba valgo darzely, gal ir gerai biggrin.gif , jau geriau namie kepta bulve nei sunkus, bele koks maista g.gif
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2012 11 04, 01:38)
Siaip gerai, kai vaikai valgo. Mano vyresnysis valgo tik agurka ir morka  dry.gif Neismokiau, neipratinau kitaip, ir tas yra labai blogai.
Nes dabar del pietu valgymo turi pasirinkima, ir bijau, kad daznai pasirenka netinkama varianta. Butu vienas, gal rinktusi kitaip, bet valgyt juk eina su draugais.

Mano vyresnele valge tik agurka su pomidoru... Suejus 11 metu atsivere akys, morkas, kopustus, burokelius ir kt. darzoves staiga pradejo valgyti... Gal brendimas reikalaut daugiau medziagu pradejo...
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2012 11 04, 15:16)

O ka psiulytumet vaikui, turinciam fobija maistui? Nedavimas visai valgyti baigiasi isterija... Gydytojai sako isaugs...bet kada  g.gif

visų pirma išsiaiškinti kodėl ta fobija maistui kilo ir ar tikrai fobija - alpsta pamatęs maistą?
visai neduoti valgyti negali, na o bet tačiau, jei namie nebus nesveikų produktų - dėl ko kils isterijos? dėl bijomo maisto? kol vaikas ikimokyklinis, jis praktiškai yra tėvų erdvėje. Lieka tik pasirūpinti, kad ta erdvė būtų saugi vaikui - ir maisto atžvilgiu.

Na, jau tikrai ne nuo maisto, paveldimumas, genetika visu pirma viska itakoja..

o genetika per vieną kartą taip pakito, kad ???
kažkuri forumietė, gyvenanti JAv, rašė, kad vidurio valstijose, savo aplinkoje, vidurinėje klasėje, nežino nei vienos šeimos, kur nors vienas vaikas neturėtų alergijos. Paveldimumas? tikrai ne.
p.s. mano vaikas turi alergija sacharozei. iš pradžių buvo manoma, kad greitiesiems angliavandeniams. Gydytoja pasakojo, kad pas ją lankosi mergaitės, kurioms rašomi HORMONINIAI vaistai prieš alergiją (vat tiems greitiesiems angliavandeniams), o tiesiog kabinete mergaitės mamos rankinuke susirado pralaužtą šokoladą su klausimu - "galime valgyti dabar ar valgysime, kai išeisime iš kabineto".
Ir kiek gilinuosi, kalbu su gydytojais, visi kaip vienas - maisto priedai alergiją sukelia ir didina.. Net jei mano vaikas DABAR nėra alergiškas kitiems E, jų buvimas maiste - išderina organizmo apsauginę sistemą, alergijas stiprina ir jos gali prasiveržti visai ne tiems E, o kur kas natūralesniems dalykams, šienlige ar alergija maisto produktams.
nekalbat apie kalbas, jog kai kurie (gliukomatas) sukelia priklausomybę.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 11 04, 16:49)
visų pirma išsiaiškinti kodėl ta fobija maistui kilo ir ar tikrai fobija - alpsta pamatęs maistą?

Nealpsta, bet neragauja naujo maisto, i musu valgoma maista ziuredama sako slykstu... O bijoma manau todel, kad yra labai sprangi, net iki siol greit springsta...
Bet cia tik teorija...

QUOTE(milaaa @ 2012 11 04, 16:57)

intelekto nesuzalota... koks raiskus zodynas
ne tik bigsmile.gif atkreipkite demesi, koks nikas wub.gif

bigsmile.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , net neatkreipiau demesio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2012 11 04, 16:49)
HORMONINIAI vaistai prieš alergiją
...nekalbat apie kalbas, jog kai kurie (gliukomatas) sukelia priklausomybę.

ar jus zinote, kaip vyksta alergine reakcija organizme, lasteliu lygiu g.gif
ar zinote efektyviu antialerginiu nehormoniniu vaistu?
ar zinote kaip gydoma umi anafilaksine reakcija?

kas tai per daiktas? sukelia gliukus g.gif
Atsakyti