Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(Pireja @ 2012 11 02, 20:48)
Nu nezinau, ar cia labai jau senobinis. Mano vyras kavos megejas, bet pirma karta tokia pamates atsisake gerti.
toli grazu ne visi. Man asmeniskai ne tiek baisu tie sureliai, kiek pigiausias pienas salia gero Calsbergo alaus ant kasos takelio.
O kiek jus isleidziate, valgydama jusu akimis ziurint kokybiska maista? ax.gif

piena perku pigiausia. alu - ne. nes pieno skonis vienodas ar po1,55lt, ar po 2,80 lt., ir tai kasdienio naudojimo preke. Kaip ir kefyra. Alu gal ne calsbergo, bet ne pigiausia - karta du per men, bet toki koki noriu... 4u.gif jeigu gerciau kasdien ir alu kaip ir piena, gal irgi pirkciau pigiausia biggrin.gif

tik ta pigiausios prekes garantija nedaugeliui kitu prekiu galioja smile.gif

dbr uzmetykit mane ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 03 lapkričio 2012 - 16:27
QUOTE(Pireja @ 2012 11 03, 16:54)
Del manes galoite ir neskaiciuoti. Vienok idomiai skamba tas "verkia, kad daug isleidzia", kai pati nezinote, kiek jus isledziate savo sveikam maistui. Gal tos, kurios nuperka po sureli savo vaikui, isledzia kelis kartus maziau nei jus.

Dar idomu, nes taip ir neparasete... Kaip jusu vyrui sekasi susidraugauti su kosemis?

na jeigu Jums neįdomu, tai ir neskaičiuosiu biggrin.gif. Dėl išleidžiamų pinigų niekada neturėjau problemų, nors nesame turtuoliai, centas į centą niekada neskaičiavau, žinau proporcionaliai tiek, kiek man reikia. O dėl verkimo turėjau omenyje ne SM, ir net ne verkimą, o graudžias raudas, ne vien čia gyvenimas vyksta. Kadangi užsiimu tuom profesionaliai, tai tiesiog įėję į kraują kas kartą ką nors pasakyti.
Bet jei žmogui neįdomu, jei jo moto, valgau ką noriu, kada noriu ir nereikia man kitos nuomonės, tegu perka sūrelius, ir tegu valgo juos pusryčiams, pietums ir vakarienei, man nuo to nei šilta nei šalta.

Juk rašiau, valgo viską ką pagaminu, niekas neiškeliauja į šiukšlyną. Beje, manasis labai skaniai pats košes išverda. Būna košes valgome du kartus per dieną, būna porą kartų per savaitę.
Papildyta:
QUOTE(Realesne @ 2012 11 03, 17:25)
piena perku  pigiausia. alu  - ne.  nes pieno skonis vienodas ar po1,55lt, ar po 2,80 lt., ir tai kasdienio naudojimo preke. Kaip ir kefyra. Alu gal ne calsbergo, bet ne pigiausia  -  karta du per men, bet toki koki noriu...  4u.gif 

dbr uzmetykit mane  ax.gif

nemėtysiu. Mes tą patį darome. Prabangos prekės- geriausios kokybės. Geriau mažai gero, nei daug bele kokio.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 03, 09:51)
  Nenori- nereikia. Ne vienų draugų vaikai sakė, kad jų mažiai visai, o visai nevalgo daržovių. Bet kažkodėl atėję pas mus į svečius labai mielai graužia morkas, sukramto buroko gabalėlį, agurkų, pomidorų...Neduoda tėvai daržovių, tokias išvadas esu padariusi. Nepasiūlo mama pjaustydama daržoves sriubai gabalėlio pakramtyti. Vietoje užkandžių nepamatysi ant stalo papjaustytos paprikos. Viskas giliai šaldytuve. O vaikas dar nėra tiek sąmoningas kad pasiimtų, nusiluptų, susipjaustytų ir valgytų. Daug paprasčiau išsitraukti sausainiukų ar sūrelį.
jei  greita medžiagų apykaita, sulaukus 10 valandos reiktų užkąsti ir nesikankinti. 6 valandos gan ilgas laiko tarpas.
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  biggrin.gif

pas mane analogiskai, vaikai ateje i svecius valgo viska... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sotto @ 2012 11 03, 14:28)

Papildyta:

nemėtysiu. Mes tą patį darome. Prabangos prekės- geriausios kokybės. Geriau mažai gero, nei daug bele kokio.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2012 11 03, 16:28)
Kadangi užsiimu tuom profesionaliai,  tai tiesiog įėję į kraują kas kartą ką nors pasakyti.

Man tas labiausiai uzkliuvo. Vien tai, kad rekomenduojate valgyti koses 2x per diena (ne sitoje diskusijoj, ankstesneje) akivaizdu, kokia maisto piramide jus remiates. Nors kaip profesionale turetumete zinoti, del ko ir kada ta piramide buvo sukurta. Beje, senokai ir patobulinta. As savo mazhajam daznai vakare verdu manu (taip taip, beverte rolleyes.gif ), kukuruzu ar avizine kose (kitokiu kruopu nera galimybes nusipirkti). Deja, vaiko pediatras labai skeptiskai ivertino toki meniu. Zhalos toks maistas nepadarys, bet vaikui reikia kitokio maisto (darzoves, mesa, 2-3 skirtingi vaisiai per diena, dazniausiai pavakariam, surio/varskes kaip kalcio saltinio ir pan.).
Papildyta:
QUOTE(Realesne @ 2012 11 03, 16:25)
piena perku  pigiausia. alu  - ne.  nes pieno skonis vienodas ar po1,55lt, ar po 2,80 lt., ir tai kasdienio naudojimo preke.

Man pienas skirtingomis kainomis daznai skiriasi ir skoniu.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 03, 17:06)
Man tas labiausiai uzkliuvo. Vien tai, kad rekomenduojate valgyti koses 2x per diena (ne sitoje diskusijoj, ankstesneje) akivaizdu, kokia maisto piramide jus remiates. Nors kaip profesionale turetumete zinoti, del ko ir kada ta piramide buvo sukurta. Beje, senokai ir patobulinta. As savo mazhajam daznai vakare verdu manu (taip taip, beverte  rolleyes.gif ), kukuruzu ar avizine kose (kitokiu kruopu nera galimybes nusipirkti). Deja, vaiko pediatras labai skeptiskai ivertino toki meniu. Zhalos toks maistas nepadarys, bet vaikui reikia kitokio maisto (darzoves, mesa, 2-3 skirtingi vaisiai per diena, dazniausiai pavakariam, surio/varskes kaip kalcio saltinio ir pan.).

Vaisiai pavakariams? Kai mano pirmas pradejo vaisius valgyt, mum kaip tik sake vaisiai pirmoj dienos pusej, nes po pietu ju nespeja suvirskint ir puva skrandyje g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2012 11 03, 18:06)
Man tas labiausiai uzkliuvo. Vien tai, kad rekomenduojate valgyti koses 2x per diena (ne sitoje diskusijoj, ankstesneje) akivaizdu, kokia maisto piramide jus remiates. Nors kaip profesionale turetumete zinoti, del ko ir kada ta piramide buvo sukurta. Beje, senokai ir patobulinta. As savo mazhajam daznai vakare verdu manu (taip taip, beverte  rolleyes.gif ), kukuruzu ar avizine kose (kitokiu kruopu nera galimybes nusipirkti). Deja, vaiko pediatras labai skeptiskai ivertino toki meniu.

*Zhalos toks maistas nepadarys, bet vaikui reikia kitokio maisto (darzoves, mesa, 2-3 skirtingi vaisiai per diena, dazniausiai pavakariam, surio/varskes kaip kalcio saltinio ir pan.).

kur nurodžiau , kad valgant košes du kartus per dieną kitų produktų reikia atsisakyti? Kur nurodžiau, kad košė būtinai ryte ir vakare. Dar yra pietūs, yra užkandžių metas. Kur rašiau, kad nereikalingas sūris, daržovės ar mėsa?
* tai jau tikrai nepadarys. Vaikui būtina gauti krakmolo pagrindo angliavandenių. O vaisius , beje, geriau valgyti ne atskiru užkandžiu, o papildyti pagrindinį valgymą. Daržovių naudos niekada nesu menkinusi, kaip tik rašiau, kad perkame didžiulius kiekius. Neišrankiokite atskirų elementų iš mano parašymų.
Ačiū kad pasakėte jog yra patobulinta piramidė, jei ne SM būčiau ir nežinojus cool.gif Šiaip jau profesionalai ne piramide remiasi, ji plačiajai visuomenei skirta, yra kitų, daug tikslesnių būdų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sotto: 03 lapkričio 2012 - 18:04
QUOTE(sotto @ 2012 11 03, 17:43)
O vaisius , beje, geriau valgyti ne atskiru užkandžiu, o papildyti pagrindinį valgymą.

O kodel? g.gif 4u.gif

Suvedziau siandienines islaidas. Maximoj pirkau miltu su nuolaida, tai ne visus pokelius suskaiciavo. Pasitaiko ir taip "sutaupyt" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaiciukas1: 03 lapkričio 2012 - 18:43
QUOTE(milaaa @ 2012 11 02, 22:30)
o kas sake, kad blogas?
ryjam, ryjam, kai issikepam, bet kepimo milteliu ir sodos nenaudojam schmoll.gif
pirktinem tai gailim, bo spakliams neliks verysad.gif

O ką naudojate kepiniams kildinti?
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 03, 00:55)
Labai ankstyvi. As darbe pietaudavau 12. Tai nuo pusryciu apie 6.30 iki pietu tikrai isalkdavau. Ir kiek butu kalbama apie koses sotuma, tikrai koses pusryciams man neuztekdavo: pilvas gurgdavo jau apie 10 val.

Ojei,negaleciau tiek laiko isbuti nevalgius... doh.gif As pusryciu namie nevalgau,nes apetitas atsiranda mazdaug pora valandu nuo atsikelimo,tik kavos labai stiprios isgeriu su grietinele dideli puoda ax.gif Kazka lengviems pusryciams (mesytes gabaliuku,ar varskes,ar surio,ar kokio pyrago-kas yra tuo metu namie...)+termosiukas kavos-valgau jau darbo metu,mazdaug 6-7 val.,grizus namo apie 10-11 val.-antrieji pusryciai,cia jau normaliai ir sociai uzkertu,tada pamiegot biski,o paskui apie 13-14 val. jau normalus pietus,ir vel darban ax.gif Vakariene velai buna,kokia 21h ar dar veliau,nes tik tada namo griztu,o jei popiet darbo metu isalkstu labai-tai su savim paprastai sokolado turiu tam atvejui ax.gif
Jei dirbu pilna pirma pamaina-tada pietus buna mazdaug 9-10h,priklausomai nuo to,kada darbas pradeta-tai prisikraunu pilna kuprine maisto,puse viso sito dar iki pietu pertraukos buna suvalgyta... doh.gif biggrin.gif Jei nuolat dirbciau pamaininiu grafiku-greit i bankrota sueiciau su tokiais valgymais... doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Amarcord @ 2012 11 02, 23:50)
Kaip tik neseniai darbe iškilo klausimas, kas čia per keistas paprotys - plikyti kavą. Lyg ir ne tarybinis, nes tais laikais gi kavą  virdavo g.gif

Visada geriu tik tokia, "su siukslem",kaip AA Mociute sakydavo (ji kava virdavo,bet i gyvenimo pabaiga irgi pamego "su siukslem") lotuliukas.gif Man tokia skaniausia,geriausiai "pazadinanti" ,tai ir poreikio kavos aparatui nera ax.gif Ir i termosa plikau "su siukslem" rolleyes.gif Ir is mano aplinkos visi tokia geria... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(sotto @ 2012 11 03, 12:51)
Čia paskaičius nusprendžiau kad mes nesame gurmanai. Iš vis neturiu problemų ruošdama maistą, ką paruošiu - tą šeimyna suvalgo. Vienas vaikas yra nevalgus nuo gimimo, jei būčiau leidusi būtų valgomi tik sūreliai, dešrelės, pieniška sriuba ir blynai. Daugiau viskas būdavo tik  knebinėjama, o aš lipdavau sienom, nes kraujo rodikliai nieko gero nerodė. Ale įsivažiavome . Užeina nevalgiadieniai, bet provokacijoms nepasiduodu. Nenori- nereikia. Ne vienų draugų vaikai sakė, kad jų mažiai visai, o visai nevalgo daržovių. Bet kažkodėl atėję pas mus į svečius labai mielai graužia morkas, sukramto buroko gabalėlį, agurkų, pomidorų...Neduoda tėvai daržovių, tokias išvadas esu padariusi. Nepasiūlo mama pjaustydama daržoves sriubai gabalėlio pakramtyti. Vietoje užkandžių nepamatysi ant stalo papjaustytos paprikos. Viskas giliai šaldytuve. O vaikas dar nėra tiek sąmoningas kad pasiimtų, nusiluptų, susipjaustytų ir valgytų. Daug paprasčiau išsitraukti sausainiukų ar sūrelį.

Va cia tai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif Mano merginos kai mazos buvo,namuose nebuvo nei sureliu,nei sausainiu,traskuciu,nei dar kokiu nesamoniu,tuo labiau,kad ir gyvenom gana sunkiai,mesa irgi ne kasdien namie budavo,viska reikejo labai skaiciuoti...merginos buvo alergiskos,tai ir maistas buvo labai ziurimas-negavo nieko,kas su konservantais ar kitom dirbtinem medziagom,kol nepradejo eiti i darzeli,tai nelabai zinojo,kas per daiktas saldainiai,jei kas duodavo-neimdavo ax.gif Isalkusiems vaikams pasiulydavau paprasciausios juodos duonos-lapnodavo pilna burna,jei praalkdavo namie-pacios is duonines traukdavo.Kai pjaustau darzoves i sriuba-mazoji(19m biggrin.gif ) iki siol is po peilio stveria-iprotis is vaikystes dar biggrin.gif Sveikos mitybos rezultatas-darzelyje aukletojos stebedavosi,kaip cia yra,visi vaikai serga,grupese po 3-4 tik ziemos metu,o maniskes-nieko,kiek karantinu buvo-maniskes nesirgo ax.gif bet kai pradejo eiti i mokykla ir valgyti visoki slamsta-tada jau ir ligos prasidejo...mokykliniu jau neapsaugosi nuo sito... doh.gif
Atsakyti
Aš irgi rytais valgau bent kelis kartus. Ryte dar miegodama ruošiuos - esu pelėda visiška - tai suvalgau apie 7:30 dažniausiai jogurtą, žiemą - kartais košę. Darbe geriu mažą puoduką balintos kavos su ketvirčiu plytelės juodo šokolado, paskui - pakartoju su kokiu keksiuku ar javinuku. Pietauju visaip, labai priklauso nuo darbo, tarp 13 ir 15 val., pietūs šilti iš namų, tad jau ilgam pasisotinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 03, 17:36)
Vaisiai pavakariams?

Taip. Termiskai apdorotas obuolys, kriause (kalbu apie 6 men.-1m. vaikus), sumaisytas su bananu, pvz.

kur nurodžiau , kad valgant košes du kartus per dieną kitų produktų reikia atsisakyti? Kur nurodžiau, kad košė būtinai ryte ir vakare. Neišrankiokite atskirų elementų iš mano parašymų.

Tai ir neisrankiokite. As juk niekur ir nerasiau, jog jus sakete, jog kose butina ryte ir vakare. Bet jusu manymu, tai labai sveika ir naudinga. Gal darzoves irgi rekomenduojate, nezinau, nemaciau tokios jusu rekomendacijos, ditirambai tik kosem.

Papildyta:
O vaisius , beje, geriau valgyti ne atskiru užkandžiu, o papildyti pagrindinį valgymą.

Vaisius vaikai valgo kelis kart per diena. Valgymas tarp pietu ir vakarienes nera pagrindinis, nemaisykite.
Nu bet kas as cia, LT profesionalai visuomet juk buvo visaziniai. Tik va pasiziuri, su kokiai maitinimosi pagrindais vaikai uzauge, liudna pasidaro.
Atsakyti
Nesuprantu, ko jūs tos košės įsikibot? biggrin.gif
Mano vyresnėlė nuo kokių trejų metų nevalgo jokių kruopų - jokių košių, jokių garnyrų ir pan. Tuo pačiu beveik neserga - jokių ten darželinių ar mokyklinių ligų, jokių alergijų, virškinimas puikus, gal tik per liesa mano manymu. Galva irgi dirba puikiai smile.gif
Tiesiog, gal jei žmogus nemėgsta košių, gal nebūtina savęs prievartauti jas valgant?
Atsakyti