QUOTE(PoOnIsS @ 2013 10 13, 10:04)
Turiu kiaušinių baltimų. Morengai atsibodo, gal kas kitų idėjų pasiūlys?
Na tikrai laaaabai daug kur galima juos panaudoti,man tai atvirksciai daznaiusiai tenka lauzyti galva kur likusius trynius sunaudoti...
O baltymus naudoju laaabai ivairiai ;
Rugstyniu sriubai,ryziams prie kokios ale kinietiskos vistienos,silkei (smulkiai sukapoju kepta baltyma ir sluoksnuoju su keptais svogunais,majonezu ,silke,na cia pagal skoni visko galima prideti),labai skanu blynukai (isplakta baltyma kepti keptuveje (laaabai trumpai ,apvertus kita puse pabarstyti suriu ,salto rukymo kumpiu,trupuciu maltu dziovintu baravyku),truputi pakepti ir sulankstyti i norima forma,suformavus dar truputi pakepti vartant,kad issilydytu suris.Man dar labai skanu i kotletu vidu ileisti baltyma ir ideti slyva ar abrikosa.Kartais darau vadinama "pirato aki" ,tik i baltyma dar imaisau smulkiai kapototu gybu ar kokio salto rukymo kumpio ir daug zalumynu,jei neturiu zalumynu,tai tiesiog cesnaku patrinu.Dar labai skanu salotos su rukyta zuvimi (zirneliai,svogunas,keptas smulkintas baltymas,pipiriukai),jei baltyma naudosit salotoms-misrainems,tai jo nereikia suskrudinti,tiesiog pakanka ,kad jis sukieteja.
Dar labai skanu (ypac gamtoje) virtas ar keptas lauze bulves supjaustyti plonom riekelem,ir pakepti su salto rukymo sonine ir zalumynais i kepimo pabaiga gausiai uzpilti baltymu ir pakepti kol jie iskeps,valgom tiesiog su pomidorais ar raugintais agurkeliais na ir saltibarsciai ar kefyras taipogi laaaaabai gerai sueina.

Na ,man baltymai laaabai daug kur tinka.