QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 11, 19:08)
Matau 140 gr, bet čia su visa lėkšte?
Niekada nebandžiau gaminti iš saldaus pieno su rūgštele, nes man atrodo, kad labai rūgšti gaunasi varškė?
Oi ne, lekste nunulinta, nes labai sunki, ji sveria viena be nieko 300gr
Is saldaus pieno ir rugsteles varske(ir varskes suri)gaminti mane pamoke ukininkes, is pradziu ir as i piena pildavau kefyra ir stebedavausi, kodel is tokio kiekio nedaug tesigauna varskes. O pasirodo, kad geram baltymo sutraukimui reikalingas geras kiekis normalios rugsties.

Beje, cia geras budas patikrinti prekybininkus, ar pienas buna is milteliu ar naturalus, bet separuotas. Jei naturalus, tai idejus rugstele gausis kad ir liesiausia varske, o jei pieno milteliai-kad ir kiek desi rugsteles, varskes gumuliukai nesusidarys, as isbandziau

Tiesa, ct.rugsteles negalima padauginti, litrui pieno uztenka tik nubraukto saukstelio. Kiti bando su actu, as nebandziau, negaliu komentuoti, kaip ir nebandziau su isspaustos citrinos sultimis(citrinos gaila).
Dar prisiminiau viena gera buda panaudoti piena, pasidalinsiu: pasigaminti jogurta
Imam parduotuvini piena, ji uzverdam. Palaukiam, kol atves(as ikisu maza pirstuka, jei nebedegina, vadinasi, gerai) ir supilam 125gr naturalaus(be jokiu priedu) Dobilo jogurto, ismaisom. Uzdengiam ir pastatom siltai parai/puse paros, jei namuose karsta, rugti. Po paros turesime litra puikaus jogurto

Galima tada ji maisyti su uogiene ar trintom uogom, galima naudoti besikudinancioms vietoj grietines kaip uzpila.
QUOTE(giedruse @ 2013 10 11, 19:34)
paradoksas, bet visa rūgštis išeina su išrūgom, o varškė gaunasi labai saldi.
Vat cia ir man paslaptis, bet tikra tiesa, pati varskes saldi, o isrugu naudoti veidui plauti negaliu, nes labai rugscios

Varske is rugpienio/kefyro buna rugsti