Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik.. II

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 10, 15:51)
o jūs žinote, koks kiekis varškės išeis iš 1 l pieno? Aš nesiterliočiau, nes iš tokio kiekio nieko vistiek nepagaminsi


Aisku, kad zinau, as kaimiete biggrin.gif Is 1 litro-apie 150-200gr varskes, parduotuvinis pakelis. Kaip kas ivertina ta terliojimasi ax.gif Man nesunku ten pakaluoti, va kai reikdavo kibira pieno uzvirinti-va tada joooo, prasiterlioji paskui didziausius puodus plaudama. drinks_cheers.gif O cia nedidelis puodelis ir sietelis, toks ir terlinimasis irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 11, 08:43)
Aisku, kad zinau, as kaimiete biggrin.gif Is 1 litro-apie 150-200gr varskes, parduotuvinis pakelis. Kaip kas ivertina ta terliojimasi ax.gif Man nesunku ten pakaluoti, va kai reikdavo kibira pieno uzvirinti-va tada joooo, prasiterlioji paskui didziausius puodus plaudama. drinks_cheers.gif O cia nedidelis puodelis ir sietelis, toks ir terlinimasis irnesakyk.gif


atsiprašau už poster_offtopic.gif nemanau, kad tiek varškės gausis. duok D koks šaukštas iš litro pieno. be to jei pienas iš pakelio - parduotuvinis, aplamai abejoju ar kas besigaus. juk varškės kokybė priklauso nuo pieno baltymo kiekio ir riebumo. ir dar jūsų nurodyta varškės gaminimo technologija yra klaidinanti. tiek gaminant saldžią varškę (iš saldaus pieno su rūgštimi) tiek iš rauginto pieno, negalima pieno užvirinti, o kaitinti kol jis pradės trauktis, kitaip varškė bus guminė. spėju, kaitinti iki kokių 70-80 laipsnių. nesu kokia tai specialistė, bet tikrai esu gaminusi varškę.
Atsakyti
QUOTE(giedruse @ 2013 10 11, 10:19)
atsiprašau už  poster_offtopic.gif  nemanau, kad tiek varškės gausis. duok D koks šaukštas iš litro pieno. be to jei pienas iš pakelio - parduotuvinis, aplamai abejoju ar kas besigaus. juk varškės kokybė priklauso nuo pieno baltymo kiekio ir riebumo. ir dar jūsų nurodyta varškės gaminimo technologija yra klaidinanti. tiek gaminant saldžią varškę (iš saldaus pieno su rūgštimi) tiek iš rauginto pieno, negalima pieno užvirinti, o kaitinti kol jis pradės trauktis, kitaip varškė bus guminė. spėju, kaitinti iki kokių 70-80 laipsnių. nesu kokia tai specialistė, bet tikrai esu gaminusi varškę.

Gautis tai tikrai gaunasi, nes gaminu pati, bet tikrai pienas nelygus pienui, iš kai kurių pokelių nelabai kiek gaunasi varškytės, va labiausiai man patinka rokiškio, bet niekuomet nededu rūgštelės, surauginu pirmiau pieną, nors pasterizuotas tam ne geriausiai tinka, bet... Aš pilu 1 l šviežio pieno ir apie 3 l rauginto, tuomet jau varškės išeina bliūdelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruse @ 2013 10 11, 10:19)
atsiprašau už  poster_offtopic.gif  nemanau, kad tiek varškės gausis. duok D koks šaukštas iš litro pieno. be to jei pienas iš pakelio - parduotuvinis, aplamai abejoju ar kas besigaus. juk varškės kokybė priklauso nuo pieno baltymo kiekio ir riebumo. ir dar jūsų nurodyta varškės gaminimo technologija yra klaidinanti. tiek gaminant saldžią varškę (iš saldaus pieno su rūgštimi) tiek iš rauginto pieno, negalima pieno užvirinti, o kaitinti kol jis pradės trauktis, kitaip varškė bus guminė. spėju, kaitinti iki kokių 70-80 laipsnių. nesu kokia tai specialistė, bet tikrai esu gaminusi varškę.

Labai nemegstu, kai sneka nepatyres zmogus. schmoll.gif Ir nors internete radau pilna informacijos, kad is litro pieno gaunasi 200gr varskes, galvoju, na pati isbandysiu is parduotuvinio pieno, isitikinsiu, kiek gi gaunasi varskes is pigiausio parduotuvinio pieno.
Pirkau Optimos 2,5 proc. riebumo piena, pakelyje, deja, tik 900ml.
user posted image
Uzkaitinau iki pirmo putu pakilimo, isjungiau ir suberusi nubraukta sauksteli ct.rugsties, emiau greit valgomu saukstu sukti.
user posted image
Gavosi vaizdas toks:
user posted image
Perkosiau per marle, kad lengviau butu, tai sudejau ir i sieteli:
user posted image
Gerai nukosiau, pasveriau, matote pacios, koks kiekis varskes ir kiek sveria mirksiukas.gif Ir tai ne is litro, primenu, o is 900ml.
user posted image
Tikiuosi, kad kazkam padejau 4u.gif Ir atminkit, kad varske pasidaro is pieno BALTYMU, o ne riebalu, net jei pienas tik 0,5 riebumo, vis tiek pasigamins liesa varske drinks_cheers.gif
Atsakyti
tikrai nesiginčysiu, nes kaip minėjau nesu kažkokia specialistė. galiu pasakyti, kad grynos varškės iš pieno gaunasi apie 10 proc. o to produkto, kurį jus pagaminot iš to kito produkto, nesupykit, bet nedrįsčiau vadinti varške, bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(giedruse @ 2013 10 11, 17:34)
tikrai nesiginčysiu, nes kaip minėjau nesu kažkokia specialistė. galiu pasakyti, kad grynos varškės iš pieno gaunasi apie 10 proc. o to produkto, kurį jus pagaminot iš to kito produkto, nesupykit, bet nedrįsčiau vadinti varške, bet čia tik mano nuomonė.

Nuotrauka cia blogos kokybes, bet labai skani, salstelejusi varske, tikrai geresne nei pakeliuose parduotuveje mirksiukas.gif
As tai siulau nesigincyti, bet vardan ekspermento, pakartoti ta pati, tik tokiu budu isitikinsit, kokio skonio varske 4u.gif
P.S. taip gamintos varskes iseiga daug didesne, nei pilant i piena kefyra ar isrugas. Kefyre per mazai rugsties, kad sutrauktu baltymus is pieno, tada gaunasi jos tikrai nedaug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 11, 17:50)
Nuotrauka cia blogos kokybes, bet labai skani, salstelejusi varske, tikrai geresne nei pakeliuose parduotuveje mirksiukas.gif
As tai siulau nesigincyti, bet vardan ekspermento, pakartoti ta pati, tik tokiu budu isitikinsit, kokio skonio varske 4u.gif
P.S. taip gamintos varskes iseiga daug didesne, nei pilant i piena kefyra ar isrugas. Kefyre per mazai rugsties, kad sutrauktu baltymus is pieno, tada gaunasi jos tikrai nedaug 4u.gif

drinks_cheers.gif, ne tikrai nebandysiu iš tokio pieno gaminti, nes turiu galimybę kartais pasigaminti iš natūralaus naminio pieno. jau geriau jokio produkto nei bele koks 4u.gif ir kokia tokios varškės maistinė vertė ir savikaina?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 11, 16:32)

Gerai nukosiau, pasveriau, matote pacios, koks kiekis varskes ir kiek sveria mirksiukas.gif Ir tai ne is litro, primenu, o is 900ml.
user posted image
Tikiuosi, kad kazkam padejau 4u.gif Ir atminkit, kad varske pasidaro is pieno BALTYMU, o ne riebalu, net jei pienas tik 0,5 riebumo, vis tiek pasigamins liesa varske drinks_cheers.gif

Matau 140 gr, bet čia su visa lėkšte? g.gif

Niekada nebandžiau gaminti iš saldaus pieno su rūgštele, nes man atrodo, kad labai rūgšti gaunasi varškė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 11 spalio 2013 - 18:10
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 11, 19:08)
Matau 140 gr, bet čia su visa lėkšte? g.gif

Niekada nebandžiau gaminti iš saldaus pieno su rūgštele, nes man atrodo, kad labai rūgšti gaunasi varškė?


paradoksas, bet visa rūgštis išeina su išrūgom, o varškė gaunasi labai saldi.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 10 11, 19:08)
Matau 140 gr, bet čia su visa lėkšte? g.gif

Niekada nebandžiau gaminti iš saldaus pieno su rūgštele, nes man atrodo, kad labai rūgšti gaunasi varškė?


Oi ne, lekste nunulinta, nes labai sunki, ji sveria viena be nieko 300gr biggrin.gif
Is saldaus pieno ir rugsteles varske(ir varskes suri)gaminti mane pamoke ukininkes, is pradziu ir as i piena pildavau kefyra ir stebedavausi, kodel is tokio kiekio nedaug tesigauna varskes. O pasirodo, kad geram baltymo sutraukimui reikalingas geras kiekis normalios rugsties. drinks_cheers.gif Beje, cia geras budas patikrinti prekybininkus, ar pienas buna is milteliu ar naturalus, bet separuotas. Jei naturalus, tai idejus rugstele gausis kad ir liesiausia varske, o jei pieno milteliai-kad ir kiek desi rugsteles, varskes gumuliukai nesusidarys, as isbandziau 4u.gif Tiesa, ct.rugsteles negalima padauginti, litrui pieno uztenka tik nubraukto saukstelio. Kiti bando su actu, as nebandziau, negaliu komentuoti, kaip ir nebandziau su isspaustos citrinos sultimis(citrinos gaila).

Dar prisiminiau viena gera buda panaudoti piena, pasidalinsiu: pasigaminti jogurta thumbup.gif
Imam parduotuvini piena, ji uzverdam. Palaukiam, kol atves(as ikisu maza pirstuka, jei nebedegina, vadinasi, gerai) ir supilam 125gr naturalaus(be jokiu priedu) Dobilo jogurto, ismaisom. Uzdengiam ir pastatom siltai parai/puse paros, jei namuose karsta, rugti. Po paros turesime litra puikaus jogurto thumbup.gif Galima tada ji maisyti su uogiene ar trintom uogom, galima naudoti besikudinancioms vietoj grietines kaip uzpila.
QUOTE(giedruse @ 2013 10 11, 19:34)
paradoksas, bet visa rūgštis išeina su išrūgom, o varškė gaunasi labai saldi.

Vat cia ir man paslaptis, bet tikra tiesa, pati varskes saldi, o isrugu naudoti veidui plauti negaliu, nes labai rugscios drinks_cheers.gif Varske is rugpienio/kefyro buna rugsti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Turiu kiaušinių baltimų. Morengai atsibodo, gal kas kitų idėjų pasiūlys?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 12, 07:49)
Tiesa, ct.rugsteles negalima padauginti, litrui pieno uztenka tik nubraukto saukstelio. Kiti bando su actu, as nebandziau, negaliu komentuoti, kaip ir nebandziau su isspaustos citrinos sultimis(citrinos gaila).

Citrinos gaila, o sveikatos, žinoma, ne doh.gif Taigi, tručinamės chemine rūgštele mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(PoOnIsS @ 2013 10 13, 11:04)
Turiu kiaušinių baltimų. Morengai atsibodo, gal kas kitų idėjų pasiūlys?

Panašu, bet gi ne morengai mirksiukas.gif
http://tv.delfi.lt/video/Oed51985/
Atsakyti