QUOTE(SunGuru @ 2013 02 25, 17:43)
Gal kas turi kokiu ideju kur sunaudoti indeli grietines, baigia pasenti. Pyragu nesinori, ne megejai mes ju.
Kartais darausi padažą iš pomodorų padažo ir grietinės lygiomis dalimis. O kartais dar į visa tai įmetu truputi česnako.
Ir nors, kaip sakot, pyragų nemėgstat, čia toks kitoks... Daugiau link žele... O jei jums netiks, tai gal kas kitas pasinaudos
Kiek ten tame indelyje grietinės - neaišku, bet kad nekonkrečiai paklausėt, tai duosiu ir nekonkretų receptą

"PAUKŠČIŲ PIENAS": išsibrinkinti želatiną, grietinę palaikyti kambario temperatūroj, kad nesušaltų želatina pilant guzais. Į grietinę įdėti citrinos rūgštelės ar įspaust citrinos sulčių, cukraus, vanilinio cukraus. Gerai išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Tada plona srovele pilti ušbrinkintą, ištirpintą ir pravėsintą želatiną. Galima paplakti mikseriu, indą pasidėjus ant ledo. Bet nebūtinai. Į šią mąsę galima įmaišyti gabalias pjaustytos spalvotos želatinos ir sudėti į gražų stiklinį indą. Arba supilti ant kokių sausainių ar biskvito. Šaldyti tada reikia išardomoje tortinėje formoje.