Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik.. II

QUOTE(pašnekutė @ 2013 07 15, 23:03)
Reikia skubios pagalbos. Siūlo mums nemažai avienos šokauliukų. O aš su jais susidūrus nebuvau  doh.gif  Na, tebūnie - vyras tvirtina, kad kažkada(!) esam kažką gaminę ir buvę skanu  rolleyes.gif  biggrin.gif Aš gi to nepamenu  doh.gif  Ir prašau patarimo, ką su tais šonkauliais veikt? Užmarinuoti kaip šašlyką?
Perskaičiau šią temą, bet niekas neįkvėpė  g.gif
http://www.supermama...?...1&hl=aviena


aviena turi specifinį kvapą, reikia mokėti ją ruošti ir marinuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyšnaitė_iš_vazono: 15 liepos 2013 - 21:21
Sveiki, avieną tinka pamirkyti piene.Pamirkius piene dingsta specifinis kvapas, Aš ruošiau su daug svogūnų, čiobreliais. Šonkaulius pakepinu keptuvėje, dedu į puodą, ant viršaus pjaustyti svogūnai, prieskoniai, druska,troškinti . Garnyrui tinka bulvės.Proporcijos : 1 kg šonkaulių- 0,5 kg svogūnų.Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(vyšnaitė_iš_vazono @ 2013 07 15, 22:09)
aviena turi specifinį kvapą, reikia mokėti ją ruošti ir marinuoti...

Taigi va būtent
Todėl ir klausiu
Papildyta:
QUOTE(Drakosa1 @ 2013 07 15, 22:17)
Sveiki, avieną tinka pamirkyti piene.

Ačiū! 4u.gif bigsmile.gif
Bandysiu bigsmile.gif
O tai jau norėjau visai atsisakyti ir neimti
Atsakyti
QUOTE(vyšnaitė_iš_vazono @ 2013 07 15, 21:09)
aviena turi specifinį kvapą, reikia mokėti ją ruošti ir marinuoti...

Melas. Dabartinės mėsinių avių veislės yra tokios kurios neturi tiek lajaus ir jis nesmirda.
Aišku jei mėsinės avies mėsą perkat, o ne vilninę.

Pašnekute, kokius šonkaulius gausit, ar apipjaustytus ar su nugarinės dalim?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 16 liepos 2013 - 07:35
Man gaminant bet ka is avienos sunkiausia ja tinkamai paruosti. Svarbu neperkepti. Be to esu pastebejusi, kad geriausia ir skaniausia ja valgyti tik labai karsta. Vos tik kiek pravesusi ji man ir kitaip kvepia ir kazkokia gumine tampa. Na bet gal cia tik man.
Atsakyti
Aviena valgoma karsta.Kai gamindavo ja tai apvirdavo,nuplovus vel i puoda pavirus pridedavo visokiausiu darzoviu daug,svogunu daug.Gaudavosi kaip siupinys ir man visai nesmirdedavo,gal tikrai kitokios veisles.
Atsakyti
Ačiū patarusioms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Visos siūlo troškinti, o aš kažkodėl mąstau apie kepimą. Kaži, niekas nebandėt marinuoti jas? Gi tikras šašlykas, kiek žinau, turėtų būti būtent iš avienos. Tai, manau, ir šonkauliukai turėtų būti marinuojami ir kepami ant grotelių, ar kaip? Gal aš čia nusisvaigstu per daug?

QUOTE(AkvileZ @ 2013 07 16, 08:34)
Pašnekute, kokius šonkaulius gausit, ar apipjaustytus ar su nugarinės dalim?


doh.gif O jargau, net nežinau doh.gif Žmogus gauna pusantros avies, tai pats nežino, kur tiek dėt. Tai su visais dalinasi biggrin.gif Kaip sakoma, dovanotai aviai ... į šonkaulius nežiūrėjom blush2.gif Atrodo, kad yra ten prie jų mėsytės. Bet kiek turėtų būti vienu ir kitu atveju, tai nežinau rolleyes.gif Avienos nesu gaminus (ar bent jau nepamenu) blush2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 16 liepos 2013 - 19:51
Tikiuosi dar nevėluoju smile.gif Ramiai galit marinuoti ir kepti ant grotelių jei norite. Galit apvirti prieš tai, kad mėsa būtų minkšta, o ant žarijų apskrudinti ištepus marinatu.
Ant grotelių kai su nugarinės dalimi: http://vaizdiniai.bl...w-to-grill.html
http://www.meathunx....-sanctuary.html
O man taip patinka tokie: http://www.gaspadine...sonkauliai.html.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 18 liepos 2013 - 07:43
merginos biski ne i tema pradejo darze trukineti kopustai, gal patartumete ka daryti is ju gal kazkaip eitu koncervuoti g.gif
Atsakyti
Pasiulykit idėjų su svieziais zirneliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 07 21, 17:32)
Pasiulykit idėjų su svieziais zirneliais  g.gif


uzsaldyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2013 07 22, 07:19)
uzsaldyti  biggrin.gif

Netinka sitas variantas biggrin.gif
Atsakyti