Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštijamo vaiko amžius

Sveiki mielieji, turiu klausimeli, nuo kokio amziaus krikstyti vaikus. Ir ar nescia moteris gali krikstyti kita vaika t.y. buti kriksto mama.
Atsakyti
Manau krikštyti galima vos tik gimusius ir bent jau daug kas stengiasi pakrikštyti kuo mažesnius. Aš savo dukrytę krikštyjau 1,5 m. Mano vyro sesuo kaip tik buvo nėščia ir kai jos paklausiau ar nenorėtų kūma būti, tai atsisakė, nes tipo nėščia krikšto mama būti negali.
Atsakyti
Nemanau kad yra nustatyta nuo kada iki kada reikia vaiką pakrikštyti, gali ką tik gimusį, o gali ir paaugusį vaiką krikštyti, arba visai ne. Mes savo sūnų pakrikštijom praeitą šeštadienį, tada jam buvo 1m.1 mėn. Ir taip smagu kai mažiukas jau paaugęs, gali vaikščioti, labai gražu buvo žiūrėti kai mano Viktoriukas jau po ceremonijos įsikibo krikšto tėvams į rankas ir visas patenkinta išėjo iš bažnyčios. ax.gif
Atsakyti
mes savaji krikstijom 5 men.man labai grazu kai krikstyja mazus vaikucius,dar iki 1 metuku,nes kuo jie didesni,tuo jiems sunkiau nustoveti ir susikaupti,nori lakstyti,ciupineti viska dar ir verkti pradeda kai kunigas prieina.mes krikstijom kretingos vienuolyne,buvo labai grazu,nes krikstijo is karto apie 15 vaikuciu,ivairaus amziaus
Atsakyti
QUOTE(lauricinaa @ 2006 05 11, 14:12)
mes savaji krikstijom 5 men.man labai grazu kai krikstyja mazus vaikucius,dar iki 1 metuku,nes kuo jie didesni,tuo jiems sunkiau nustoveti ir susikaupti,nori lakstyti,ciupineti viska dar ir verkti pradeda kai kunigas prieina.mes krikstijom kretingos vienuolyne,buvo labai grazu,nes krikstijo is karto apie 15 vaikuciu,ivairaus amziaus

Na mūsų vaikinas kaip jau minėjau buvo krikštijamas virš metukų, bet nė garso neišleido visą ceremoniją, net ir kai vandenuką pylė ant galvos. JIs tik pozavo fotografui visą laiką gražiai mirksėdamas ir dar vienuoliui prieš išeinant atia pasakė ax.gif Taip kad manau nesvarbu kokio amžiaus vaiką krikštyti, vistiek tai bus graži šventė tiek tėveliams tiek vaikučiui.
Atsakyti
Mes krikštysim savo zuikius rugpjūtį, kai jiems bus 6 mėn ax.gif
Atsakyti
Mes savo vaikiukus krikštijome 5 ir 6 mėn. O ko laukti??? Na, žinoma, galima laukti vasaros ir gražaus oro mirksiukas.gif na kiti dar laukia krikštatėvių iš užsienio sugrįžtančių. o šiaip tai manau, ka Vasara-krikštynų metas 4u.gif
Atsakyti
Mes savo lelyte krikstysim liepos 29 d., jai tada bus 5 men ir 6 d. biggrin.gif
Kiek girdejau, kad nescia moteris negali buti kriksto mama, nors del to yra ivairiu nuomoniu g.gif
Atsakyti
as norejau savaji krikstyti kuo mazesni, ir va kaip gavosi, kai pakrikstysim bus jau 11menesiu doh.gif

siaip kunigai sako, kad vaika reikia krikstyti kuo greiciau, nors iki metu. Bet kaip jau kazkas rase, visi daro kaip kam patogiau g.gif
Atsakyti
Esu girdėjusi, kad geriau vaikiuką iki 1m suspėti pakrikštinti. nes tada jis tipo yra labaiu apsaugotas - jį Dievulis jau tada saugo. o iki krikkšto... (akip ir nėra kam saugoti, o dar kartą viena moterėlė mna pasakė, kad jei vaikas nekrikštintas, tai bala žino kokios jėgos jį saugo, na davė suprasti, kad vos ne kipšiukas). Nuo tada sumasčiau, kad reikia kuo greičiau vaikutį pakrikštinti. O ir mažiau serga vaikiukai tipo po krikšto. (bet čia gal tik išsigalvojimai).

O kad nėščiai negeraikrikštinti tai tikrai esu girdėjusi.Nors viena pažystama sakė, kad paklausė kunigo, ar nėščia gali krikštinti, tai jis net nustebęs kodėl gi negalėtų. Bet čia turbūty pačiai nėščiąjai geriau nuspręsti ar ji norėtų ar ne krikštinti vaikiuką.
Otas paprotys, t.y. prietaras, kad nėsčiai negalima vaiko krikštint ir į vestuves svočiavoti eiti, tai iš senų laikų atėjęs.
Atsakyti
Mes savo gražuoliuką krikštysim 4,5 mėn. per vestuvių metines bigsmile.gif Vestuvių dieną su vyru taip nusprendėm, kad po metų tą dieną bus krikštynos, datą atsiminsim visą gyvenimą blush2.gif wub.gif
Atsakyti
mes krikštysim savo mažylę per vienerių metukų gimtadienį, bus dviguba šventė, jai pačiai bus linksma biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti