Mes savo mažylę pakrikštyjom 7 mėn.

QUOTE(Keistas @ 2007 05 11, 09:37)
O man smagu kai krikštijamas jau paaugęs vaikas, kokių 4-5 metų, galima jau išaiškinti kas vyksta, paaugęs prisimins visas gražias akimirkas, nes šiaip krikštynos tai šventė tėvams, o ne vaikams.
Na drįsčiau įsikišti

mes savo mažylę krikštysim 4mėn ir 8d amžiaus
Dukrytę krikštijom 1m4mėn.Labai gražiai atrodė su krikšto suknyte.Na o sūneliui 9mėn.tai galvojam vasarą.
QUOTE(Keistas @ 2007 05 11, 10:37)
O man smagu kai krikštijamas jau paaugęs vaikas, kokių 4-5 metų, galima jau išaiškinti kas vyksta, paaugęs prisimins visas gražias akimirkas, nes šiaip krikštynos tai šventė tėvams, o ne vaikams.
aišku, kad kuo vyresnis tuo šventė įdomesnė, jau supranta kas vyksta.
Šiais laikais visi krikštyja tada kai jau mamos būna atsigavusios, arba kai randa laiko.
Šiaip tai nėra kažkokių taisyklių nuo kokio amžiaus iki kokio reikia pakrikštyti. Juk jei gresia pavojus ar gimsta labai silpnutis kūdikiukas - jį gali krikštyti iš karto bet kuris žmogus (akušerė, mama, tėtis, močiutė ir pan.)
O kiti krikštijasi jau suaugę
Tiesiog tiems, kuriems svarbu, kad kūdikėlis kuo greičiau taptų Dievo vaikeliu ir krikštu taptų laisvas nuo gimtosios nuodėmės, stengiasi tai atlikti neatidėliodami.
Dėl besilaukiančios krikšto mamos yra kalbėta daug - tiesiog tai yra prietaras, kuris neturi jokio svaraus pagrindo ir tuo labaiu jokio ryšio su krikšto malone ar tikėjimu.
Nėra tokio 'reikalavimo' - tiesiog rekomenduojama krikštyti 1-3 mėn amžiaus kūdikėlius. Tokie jau yra paaugę, kad būtų galimą saugiai vežti į Bažnyčią ir nėra atidėliojama nesant svarbių priežasčių.
O kiti krikštijasi jau suaugę

Tiesiog tiems, kuriems svarbu, kad kūdikėlis kuo greičiau taptų Dievo vaikeliu ir krikštu taptų laisvas nuo gimtosios nuodėmės, stengiasi tai atlikti neatidėliodami.
Dėl besilaukiančios krikšto mamos yra kalbėta daug - tiesiog tai yra prietaras, kuris neturi jokio svaraus pagrindo ir tuo labaiu jokio ryšio su krikšto malone ar tikėjimu.
QUOTE(,2007 05 11, 10:48)
pagal krikščioniškus "reikalavimus" kūdikis turi būti pakrikštytas 10-tą savo gyvenimo dieną....
Nėra tokio 'reikalavimo' - tiesiog rekomenduojama krikštyti 1-3 mėn amžiaus kūdikėlius. Tokie jau yra paaugę, kad būtų galimą saugiai vežti į Bažnyčią ir nėra atidėliojama nesant svarbių priežasčių.
Mums bus 1 metukas
pirmus 2 krikstijau, dukra 2 metuku o suneli pusantru

beja kai krikstijau dukra krikstijo ir mane
nes kaskodel mano tevai to nepadare
sake pamirso
nu bet savuosius as nepamirsiu uztat

pirmus 2 krikstijau, dukra 2 metuku o suneli pusantru

beja kai krikstijau dukra krikstijo ir mane

nu bet savuosius as nepamirsiu uztat

Na mūsų kriktynos jau už trijų savaičių. Tai dukrytei bus beveik 11 mėnesių.
Sūnų krikštijom,kai jam buvo 4 mėn
.,o dukrytę krikštysim 1 metų

Aš jau dabar galvoju,kad krikštysim per jo pirmą gimtadienį....Turės dviguba šventę...
Mes savo angeliuka pakrikstijom, kai jam buvo 6 men. Man tai atrodo kuo anksciau, tuo geriau. Kazkaip jaukiau, kai zinau, kad mano mazius turi savo angela sarga