Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai, viskas apie juos

Tuk-tuk-tuk.. 4u.gif
Sveikos (?) gyvos (?) prietelkos, visoms po 4u.gif Pirmiausiai padėkosiu visoms, kurios man rašė ir užkišo paštą - labai malonu smile.gif pasistengsiu nei vienos nepamiršti ir atsakyti.
Lin', ačiū už sveikinimus wub.gif ..kažko viena akis sudrėko.. cray.gif

Madmuazel, gausi į skudurus, kad rugsėjyje grįžo atgalios Tau siųstas mano registruotas laiškas... Neatplėšiau. Ar bandyt antrą kartą siųst?

Turiu 2 sekundes laiko, bandysiu apsnūdusią chebrytę pralinksminti tinkama tema smile.gif
Brūkštelsiu keletą žodelių apie mano augintus nehibridus.
Bene labiausiai šiais metais mane nustebino veislė Korol Sibiri. Augo ir derėjo labai gerai, augino stambius, labai mėsingus pomidorus (salotinio tipo). Derliumi buvau patenkinta. Rudenį, kada teko juos nurauti, nuskyniau visus vaisius (ir žalius). Štai čia mane jie ir maloniai nustebino. Sudėti dėžutėje laikėsi gana ilgai. O tuos, kuriuos nuskyniau žalius, tai dar ir iki šiol yra du bebaigiantys sunokti pomidorai. Žodžiu, stebuklingas nehibridas. Arba man tiesiog pasisekė.

Iš žaliųjų ( Izumrudnoje Jabloko, Škatulka, Evergreen) geriausiai laikėsi Evergreen. Labai skanus pomidoras. Šiek tiek trūkinėjo vaisiai, odelė plona, minkšta. Bent vienas šios veislės daigas bus ir kitąmet mano šiltnamyje.

Geltoniesiems Medovy Spas ir Zlato taip pat visada atsiras vietos šiltnamyje. Medovy Spas taip pat tinkamas laikymui, netrūkinėja, nelinkę greit gesti, nors ir salotinio tipo pomidorai.

Dar vienas nehibridas - Ivan Kupala. Nieko, nenuvylė, skanus ir mėsingas. Tačiau tikrindama visų rusiškų veislių autentiškumą, šioje veislėje aptikau neatitikimą. Ivanas pas mane noko raudonai, buvo pusapvaliais, gal šiek tiek suplotais vaisiais. Benaršydama apžiūrėjau, kad Ivan Kupala turėtų būti avietinės spalvos ir visai kitokios formos vaisiais.
Smalsumui patenkinti įdėsiu mažą nuorodėlę, kaip turėtų atrodyti Ivan Kupala (53pav):
http://siray.at.ua/i...g_tomatov_2/0-8

Kad nebūčiau apkaltinta priekabiavimu, pagirsiu, kad ir koks tas Ivanas pas mane augo, nežiūrint jo spalvos ir formos, pomidorai tikrai buvo labai skanūs.

Vyšninių veislių daugiau nebeauginsiu - nėra pas mus jiems valgytojų.

Dėl seemnamailm'o psl. Peržiūrėjau asortimentą. Mano akimis žiūrint jis skurdokas. Gal ir galima šį tą rast toms, kurioms iki pilnos laimės trūksta 1-2 veislių.
Jei kuri užsisakinėsit iš šio puslapio, turėkit mintyje, kad kai kurių firmų pakuotėse subertas vos ne šimtaprocentinis "peresortas" - veislė, neatitinkanti aprašymo ir paveikslėlio. Ypač rizikingas Biotechnik'as ir Poisk'as. Apie šias sėklų firmas rusaitės atsiliepia itin nepalankiai.
Bet galima ir surizikuoti, nenusipirksi - nesužinosi smile.gif

Taigi, pirmai pažinčiai kol kas tiek 4u.gif
Atsakyti
Na, Ivan Kupala ir pas mane nebuvo tokie, kaip Jūsų atsiųstoje nuorodoje. Aš juos esu pirkusi ir augintojos Rusijoje, bet tokiu pavadinimu..gal ir ji pirkus iš augintojo..nežinau. Kaip ji sako, daugiausia perka iš augintojų tiesiogiai, ne iš parduotuvių. Gal kuris rinkdamas sėklas sumaišė..
Man Ivan kupala patiko ir toks, koks pas mane augo. Medovy spas-aplamai mažai kas turi lygių..Šiemet man daug buvo patikusių.
Atsakyti
Pomidorine tema noriu pasidžiaugti..atsirado moteris iš kurios aš kasmet perku pomidorų sėklas..buvau strioko pagauta, kad liksiu be naujų pomidorų ir pinigų..Pernai panašiu metu pervedžiau 300Lt+ persiuntimas (į užsienį). Už gero mėn dar jai reikalingų priemonių gavau, vėl virš 100Lt be siuntimo, tik jos kainavo..Dar pora laiškų parašė ir dingo. Iki pavasario užsakytų sėklų negavau..ir jokio laiško iki vakar..Vakar gaunu sakinį, kad paskutinę lapkričio ar 1gruodžio parašys. Gal ką parašys apie anų metų sėklas, gal pagaliau jas atsiųs..aš jau net nepamenu ką mes užsakinėjom. Tada užsakinėjom iš dar vieno, kartu su ja..Kai kurias sėklas turėjom dalintis, kitas ji ar aš užsakiau..Ji užsakinėjo per save, nes tas žmogus siuntinėja tik savo šalyje, į užsienį-ne..todėl ji kaip tarpininkas.
Visada rizika užsakinėti, siųsti didesnes pinigų sumas..Šias jau buvau palaidojusi, nes arti metų jokios nebuvo žinios..Na, gal po savaitės galėsiu parašyti daugiau, pasidžiaugti, kad dar kažko sulauksiu..Na, žinot, nerimo tiek investavus buvo nemažai..
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 11 29, 11:01)
Madmuazel, gausi į skudurus, kad rugsėjyje grįžo atgalios Tau siųstas mano registruotas laiškas... Neatplėšiau. Ar bandyt antrą kartą siųst?

Vos infarkto negavau blink.gif verysad.gif Parasiau a.z. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 11 29, 12:33)
Pomidorine tema noriu pasidžiaugti..atsirado moteris iš kurios aš kasmet perku pomidorų sėklas..

Regila -mistika, po metu tik vienas sakinys blink.gif g.gif

Ex, itraukiu Korol SIbiri ir Medovy Spas i butinu isbandyti veisliu sarasa drinks_cheers.gif
Papildyta:
pas mane liko tik vienas Zolotoj drakon ir pora sauju Cheriuku su Supersweetais is savu ...
vakar jau pirkau parduotuvej pomidorus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 11 29, 14:54)
.. itraukiu  Korol SIbiri ir Medovy Spas i butinu isbandyti veisliu sarasa  drinks_cheers.gif

nepamiršk, kad čia aukštaūgiai pomidorai, skinsi juos pasistačiusi taburetę smile.gif

Jei kartais kurią nors pomidorienę domintų žemaūgiai, ir jei turit kokį blatą, skaičiau rusaičių aikčiojimus, kad laaaabai super-duper Rozovy Miod ir Orliny Kliuv pomidorai. Rozovy Miod mačiau e-bay.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 11 29, 14:17)
nepamiršk, kad čia aukštaūgiai pomidorai, skinsi juos pasistačiusi taburetę  smile.gif

Jei kartais kurią nors pomidorienę domintų žemaūgiai, ir jei turit kokį blatą, skaičiau rusaičių aikčiojimus, kad laaaabai super-duper Rozovy Miod ir Orliny Kliuv pomidorai. Rozovy Miod mačiau e-bay.

Turiu Rozovyj Miod, nepasakyčiau, kad žemaūgiai, greičiau vidutiniai, apie pusantro metro pas mane užauga. Pomidorai dideli, avietiniai, skanūs. Sodinsiu vėl.
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2012 11 25, 11:33)
kambaryje labai sparciai noksta  essen.gif  manau kaledu jau nesulau biggrin.gif ks

Pas mane kažin ar koks koncervuotas sloikutis tų Kalėdų besulauks...Atrodo nespėji net atsukt dangtuko,o turinys jau išgaravo verysad.gif Liko keli pomidorai,bet jau tokie nabagai,susiraukšlėję,kad tik į kokį troškinį ir tinkantys.

QUOTE(matuke @ 2012 11 29, 14:54)

vakar jau pirkau parduotuvej pomidorus verysad.gif

Britkūs man tie pirktiniai,nebent į salotas tinka.Ne taip,kaip savo kad ragauji,skanauji vieną po kito neatsivalgydama essen.gif essen.gif
................
Sveika sugrįžus EX.Ir ačiū ačiū už naujas veisles doh.gif Va čia kada perskaičiavau,kad turiu dabar jau 46 rūšis,taigi teks po morskomų sejant aiškintis,kuriems kitamet pasiseks g.gif O ir joulopukkiui jau laiškas nusiųstas ir į atostogų maršruto lankytinas vietas sėklų parduotuvės įtrauktos doh.gif Dabar dar ir tas Sibiro karalius ramybės neduos g.gif
Atsakyti
ech, Ex.. wub.gif Nu pagaliau wub.gif Net akyse sviesiau pasidare thumbup.gif
Jau galvojau ar nesikreipt i Paiesku tarnyba cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2012 11 29, 14:17)
Orliny Kliuv pomidorai.

pasidare baisiai idomu, kaip sitie atrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 11 29, 15:34)
Turiu Rozovyj Miod, nepasakyčiau, kad žemaūgiai, greičiau vidutiniai, apie pusantro metro  pas mane užauga. Pomidorai dideli, avietiniai, skanūs. Sodinsiu vėl.

Malonu, kad atsirado reali ragautoja 4u.gif Taip, krūmeliai nėr sūtraukos iki kelių, bet aš tai juos priskiriu prie žemaūgių, nes puikiai įsipaišo į neaukštą šiltnamį.

QUOTE(adija5 @ 2012 11 29, 15:40)
................
Sveika sugrįžus EX.Ir ačiū ačiū ... Dabar dar ir tas Sibiro karalius ramybės neduos g.gif

klausyk, tuoj neapsidžiaugsi.. nesilaikai senos sutarties, jei tik dasiekčiau, užsukčiau tamstos karališką ausį... rašai koordinates ir pageidavimus a/ž

p.s. pridedu smailikų, maža kam sadizmu pakvips...
smile.gif smile.gif smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 11 29, 15:42)
Jau galvojau ar nesikreipt i Paiesku tarnyba  cool.gif

schmoll.gif nea, reikėjo kreiptis į 24 valandas, būt buvę greičiau.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 29 lapkričio 2012 - 15:14
QUOTE(Ex @ 2012 11 29, 14:54)
Malonu, kad atsirado reali ragautoja 4u.gif  Taip, krūmeliai nėr sūtraukos iki kelių, bet aš tai juos priskiriu prie žemaūgių, nes puikiai įsipaišo į neaukštą šiltnamį.

Aš juos irgi sodinu lankiniam į pasienį.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 11 29, 14:40)
Pas mane kažin ar koks koncervuotas sloikutis tų Kalėdų besulauks...
................
Va čia kada perskaičiavau,kad turiu dabar jau 46 rūšis,taigi teks po morskomų

Aš jau irgi pamiršus savus nekoncervuotus verysad.gif
O rinksiuos sėklas sėjai pagal tavo pasiūlytą sistemą lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif koks pagyvėjimas , koks įdomumas paskaityt...koks smagumas , kad Ex su savo patirtim ir patyrimais sugrįžo...šiandien pamąsčiau , na greit ir Kalėdos ir Nauji...ir sėti jau kai ką bus galima lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*Inga:) @ 2012 11 29, 16:03)

Aš jau irgi pamiršus savus nekoncervuotus verysad.gif
O rinksiuos sėklas sėjai pagal tavo pasiūlytą sistemą lotuliukas.gif

biggrin.gif aš tai ne...sodinsiu favoritus , ir senbūvių dar išbandytus , kur geri atsiliepimai...o jau paskui jei dar koks 1-2 tilps , tai tuos pomorskomu lotuliukas.gif
Atsakyti