Sveikos (?) gyvos (?) prietelkos, visoms po

Lin', ačiū už sveikinimus

Madmuazel, gausi į skudurus, kad rugsėjyje grįžo atgalios Tau siųstas mano registruotas laiškas... Neatplėšiau. Ar bandyt antrą kartą siųst?
Turiu 2 sekundes laiko, bandysiu apsnūdusią chebrytę pralinksminti tinkama tema

Brūkštelsiu keletą žodelių apie mano augintus nehibridus.
Bene labiausiai šiais metais mane nustebino veislė Korol Sibiri. Augo ir derėjo labai gerai, augino stambius, labai mėsingus pomidorus (salotinio tipo). Derliumi buvau patenkinta. Rudenį, kada teko juos nurauti, nuskyniau visus vaisius (ir žalius). Štai čia mane jie ir maloniai nustebino. Sudėti dėžutėje laikėsi gana ilgai. O tuos, kuriuos nuskyniau žalius, tai dar ir iki šiol yra du bebaigiantys sunokti pomidorai. Žodžiu, stebuklingas nehibridas. Arba man tiesiog pasisekė.
Iš žaliųjų ( Izumrudnoje Jabloko, Škatulka, Evergreen) geriausiai laikėsi Evergreen. Labai skanus pomidoras. Šiek tiek trūkinėjo vaisiai, odelė plona, minkšta. Bent vienas šios veislės daigas bus ir kitąmet mano šiltnamyje.
Geltoniesiems Medovy Spas ir Zlato taip pat visada atsiras vietos šiltnamyje. Medovy Spas taip pat tinkamas laikymui, netrūkinėja, nelinkę greit gesti, nors ir salotinio tipo pomidorai.
Dar vienas nehibridas - Ivan Kupala. Nieko, nenuvylė, skanus ir mėsingas. Tačiau tikrindama visų rusiškų veislių autentiškumą, šioje veislėje aptikau neatitikimą. Ivanas pas mane noko raudonai, buvo pusapvaliais, gal šiek tiek suplotais vaisiais. Benaršydama apžiūrėjau, kad Ivan Kupala turėtų būti avietinės spalvos ir visai kitokios formos vaisiais.
Smalsumui patenkinti įdėsiu mažą nuorodėlę, kaip turėtų atrodyti Ivan Kupala (53pav):
http://siray.at.ua/i...g_tomatov_2/0-8
Kad nebūčiau apkaltinta priekabiavimu, pagirsiu, kad ir koks tas Ivanas pas mane augo, nežiūrint jo spalvos ir formos, pomidorai tikrai buvo labai skanūs.
Vyšninių veislių daugiau nebeauginsiu - nėra pas mus jiems valgytojų.
Dėl seemnamailm'o psl. Peržiūrėjau asortimentą. Mano akimis žiūrint jis skurdokas. Gal ir galima šį tą rast toms, kurioms iki pilnos laimės trūksta 1-2 veislių.
Jei kuri užsisakinėsit iš šio puslapio, turėkit mintyje, kad kai kurių firmų pakuotėse subertas vos ne šimtaprocentinis "peresortas" - veislė, neatitinkanti aprašymo ir paveikslėlio. Ypač rizikingas Biotechnik'as ir Poisk'as. Apie šias sėklų firmas rusaitės atsiliepia itin nepalankiai.
Bet galima ir surizikuoti, nenusipirksi - nesužinosi

Taigi, pirmai pažinčiai kol kas tiek