Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai, viskas apie juos

QUOTE(madmuazele @ 2012 12 03, 16:27)
Bet koks ten meslas is paukstyno? blink.gif Kuo jos maitinamos tuo ir sika.. blink.gif

Madmuazelei ir saintlinai> na perku aš parduotuvėje ir vištas, ir kiaušinius, ir karvių pieną, ir perdirbtus produktus, kiaulieną.Taip bijant ( kiekvienas renkasi pats), beliktų tapti ūkininkais ir misti tik savo užaugintais produktais. O gal tapti vegetaru.
2. Kadangi pas mane didžiąją sklypo dalį užima gėlynai, manęs labai stipriai vištų mėšlas negąsdina, jis labai koncentruotas ir jo reikia labai mažai. Be to, kai yra iš ko rinktis aišku renkuosi arklio š. biggrin.gif O dažniausiai naudoju savo kompostą.
3. Gyvenu Vilniuje- kokia situacija su ekologija Vilniuje pačios žinot. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 12 03, 17:36)

aš iš tiesų neperku nei paukštienos, nei kiaulienos, nei kiaušinių, nei tuo labiau daržovių smile.gif Be abejo, kiekvieno teisė rinktis.
Bet man rodos, kad sveikiau būtų saikingai tręšti subalansuotom pirktinėm trąšom negu pramoninio paukštyno mėšlu.. Na, bet gal Jūs gėles tik juo tręšiat, o joms skirtumo nėr.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 12 03, 17:20)
minejai Rieses, o Bendoriai salia, cia as pamasciau garsiai  mirksiukas.gif
bet kad jau paminejai kad Rieses geros kokybes tai muset ten ir kreipsiuos  4u.gif

ax.gif bigsmile.gif oj , kažkaip dizainas SM forumo pasikeitė...
O jeigu domėsitės , gal galėsi plačiau tada papasakot , kokios kainos , kaip jį atsivežt ir pan... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 03 gruodžio 2012 - 19:35
QUOTE(diuni @ 2012 12 03, 19:35)
ax.gif  bigsmile.gif oj , kažkaip dizainas SM forumo pasikeitė...

o aš sėdžiu ir galvoju - ar čia aš kažką savo kompe pridirbau, ar vis dėlto kažkas kitas pasistengė biggrin.gif
Šiaip jau laikas fono gėlytėms į kokius besmegenius pasikeist.. matyt, lipdo jau moderatorės.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 12 03, 08:56)

----------
Velmoža (dar kitaip ją kažkodėl vadina Budionovka) taip pat l. gerai dera, ypač išsiskiria geromis skonio savybėmis.
Čia ne mano nuomonė, tiesiog tarp rusaičių plepalų radau ne vieną gerą atsiliepimą apie šias veisles.

Rusiškuose tinklapiuose skaičiau, kad Velmoža yra determinantinis pomidoras apie 60-80cm aukščio. Budionovkos vaisiai yra analogiški, bet pats augalas indeterminantinis.
Aš auginau Velmožą iš Loretossodų, bet ji pas mane buvo apie 2m smile.gif Pomidorai man labai patiko, jau buvau gyrusi juos, mėsingi, sultingi, salotinio tipo. Didžiausio svoris buvo 720 ar 820 gramų, nebepamenu. Ateinančiais metais būtinai auginsiu.

QUOTE(matuke @ 2012 12 03, 15:31)

o as su indomiu klausimu- is kur imat meslo  cool.gif

O man toks klausimas neduoda ramybės. Irgi noriu pirkti mėšlo. Bet ar neįmanoma su mėšlu nusipirkti dar kokio gėrio, pvz. kurklių ? Grambuolių jau turiu, trūksta tik kurklių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 12 03, 19:35)
ax.gif  bigsmile.gif oj , kažkaip dizainas SM forumo pasikeitė...
O jeigu domėsitės , gal galėsi plačiau tada papasakot , kokios kainos , kaip jį atsivežt ir pan... blush2.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 12 03, 20:21)
o aš sėdžiu ir galvoju - ar čia aš kažką savo kompe pridirbau, ar vis dėlto kažkas kitas pasistengė  biggrin.gif 
Šiaip jau laikas fono gėlytėms į kokius besmegenius pasikeist.. matyt, lipdo jau moderatorės.

o as nieko nepastebejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 12 04, 00:36)
o as nieko nepastebejau  g.gif

biggrin.gif nes jau viskas grįžo po senovei...
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2012 12 03, 21:28)
Rusiškuose tinklapiuose skaičiau, kad Velmoža yra determinantinis pomidoras apie 60-80cm aukščio. Budionovkos vaisiai yra analogiški, bet pats augalas indeterminantinis.
    Aš auginau Velmožą iš Loretossodų, bet ji pas mane buvo apie 2m  smile.gif Pomidorai man labai patiko, jau buvau gyrusi juos, mėsingi, sultingi, salotinio tipo.

Ot ačiū už "išblaivinimą" 4u.gif smile.gif o aš niekaip nesupratau kodėl šalia Velmožos skliausteliuose rašo Budionovka..
Nu bet dabar vėl klausimas iškilo, jei Velmoža determinantinė, tai gal tu augini ne Velmožą, o Budionovką? g.gif aišku, kad nieks nebus aišku..

ai.. irnesakyk.gif Velmoža.. Budionovka - pavadinimą galima įvardint per brūkšnelį (rusaitės, matyt, taip ir daro) svarbu vaisiai savo išvaizda jei identiški, skanūs, nieko tokio, kad krūmo aukštis skiriasi, man aukštaūgiai patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 12 04, 07:45)

Nu bet dabar vėl klausimas iškilo, jei Velmoža determinantinė, tai gal tu augini ne Velmožą, o Budionovką?  g.gif  aišku, kad nieks nebus aišku..

Aš taip ir manau, kad pas mane bus Budionovka. Bet ji pirkta iš Loretossodų kaip Velmoža smile.gif smile.gif smile.gif Gal čia dar vienas mažytis neatitikimas. Bet nieko tokio, svarbu, kad pomidorai skanūs.
Atsakyti
Dar pasirausiau pomidorų aprašymuose, lygindama Velmožą ir Budionovką. Kuo daugiau giliniesi, tuo daugiau neaiškumų. Vistik jų vaisių forma skiriasi, žiūrint į nuotraukas. Mano auginti panašesni į Velmožą, bet visur rašo, kad ji determinantinė. O apie Budionovką rašo visaip: vienur - indeterminantinė, kitur - determinantinė, dar kitur - pusiau determinantinė. Vienu žodžiu, nebesuprantu..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2012 12 04, 12:12)
Vienu žodžiu, nebesuprantu..... smile.gif

ką čia suprast, tau labai pasisekė - gavai indeterminantinę Velmožą smile.gif

Aš čia dar seemnemailm'ą pavarčiau.. radau pomidorų sėklų, ir dar turbūt su inkrustuotais brilikais, nes prekės kaina kaip juvelyrinėj pardėj g.gif
http://www.seemnemaa...ex.php?GID=1144
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2012 12 03, 20:28)
O man toks klausimas neduoda ramybės. Irgi noriu pirkti mėšlo. Bet ar neįmanoma su mėšlu nusipirkti dar kokio gėrio, pvz. kurklių ? Grambuolių jau turiu, trūksta tik kurklių  smile.gif

Su mėšlu nežinau,bet tarkim su žemėm kurklių tikrai galima užsipirkt biggrin.gif (aišku ne maišeliuose žemės būna,bet didelį kiekį perkant kokiam sklypo pakėlimui).

Man toks klausimas pakilo.Apie Medovy spas. Jie sultingi ar ne? Nes kiek randu,tai vienur sultingi,o va Regila rašo,kad sausi g.gif
Atsakyti