Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai, viskas apie juos

QUOTE(Regila @ 2012 12 01, 13:08)
Būtent iš Rusijos. Tik nepirkau kaip parduotuvinių, bet iš augintojos tiesiogiai.

Aha, aišku 4u.gif Bet veisles gali sumaišyti ne tik privatūs augintojai, bet ir iš praktikos esu patyrusi, kad ir iš originalių pakuočių nemažai sumaišytų sėklų. Pasidomėjus, įmanoma atsirinkti ir atpažinti veisles. Tik keisčiausia, kad niekaip googlėj nerandu de barao su snapukais g.gif gal ieškot nemoku g.gif

Matot dėl ko aš čia klausinėju.. mano kaimynė šįmet augino tokius su snapukais, aišku, pavadinimo nežinojo ir net nesidomėjo, parsivežė iš Vilniaus daigų. Paragavau pas ją tuos pomidoriukus, normalūs, skanūs (ir labai gražūs wub.gif ) man jie patiko tuo, kad derėjo labai gausiai (šakos aplipusios pomidorais panašiai kaip čio-čio-san) tiesiog miškas tų pomidoriukų ir cieli konservavimui labai tinkami, odelė netrūkinėja.
Bet man kilo abejonių, kad šitie su snapukais gali būti hibridai, nes laaaaabai ilgai laikosi dėžutėse, tiesiog lenkia kitus hibridus. Todėl knaisiojuosi po visokius puslapius, deja nieko informatyvaus nerandu..

Regila, o tu šituos savo de barao ar bandei nokinti namie? kaip jie laikosi? mažu čia tokie patys kaip ir pas mano kaimynę.. g.gif
Man dar pas Regilą Amantas labai gražus, irgi su uodegyte smile.gif
Atsakyti
De barao nokinau, bet jie nebuvo iš tų, kurie vid vėlyvumo, bet būna ir labai vėlyvi. Tad gilaus rudenio nesulaukė. Laikosi neblogai, bet ne super ilgai, kaip kokie Penis. Šie tikrai man patikę.
O kas dėl parduotuvinių neatitikimų, tai buvę nemažai. Rašo vienokius vaisius, būna kitokie. Spalvų neatitikimai dažnas reiškinys.
Geriausiai patiko moliūgas Marina di chioggia..visai neseniai randu ant tos paęios pakuotės,kad tai cukinija visai kitu pavadinimu. Tada visagalė googlė padėjo, kad tai jokia ne cukinija. Suprantu kai verčia iš kitos kalbos, bet čia, ta pačia kalba skirtingi pavadinimai.
Taip, kad neatitikimų galima rasti visur.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 12 01, 10:28)
http://siray.at.ua/i...g_tomatov_2/0-8

štai čia de barao raudoni, tačiau be snapukų.. g.gif 

De barao raudonus esu auginusi. Jie tikrai buvo be snapukų. Sėklos buvo pirktos parduotuvėje. lyg tai Gavriš'o. Tie snapukai man seniai kėlė abejones g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 01 gruodžio 2012 - 14:32
Jei ta moteris pirko Vilniuje turguje daigus tai maza tikimybe kad hibridai, nes juk ju seklos brangios o dar auginimo sanaudos - neapsimoka, tikriausiai tai buvo nehibridai, tad visos susitelkusios ieskom tokiu pomidoru inte bigsmile.gif Okad ilgai gali stovet ir nehibridai, tai va pas mane dar yra keli KMICAI, kuo puikiausi kietuciai raudonuciain taip kaip butu nuo krumo nuskinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Venta9: 01 gruodžio 2012 - 14:55
QUOTE(Venta9 @ 2012 12 01, 15:51)
Jei ta moteris pirko Vilniuje turguje daigus tai maza tikimybe kad hibridai, nes juk ju seklos brangios..

Ėėėė.. schmoll.gif turguose galima gauti ir iš hibridų iškrapštytų sėklų ir išaugintų iš jų daigų. Todėl tos savo kaimynės daigais nelabai ir pasitikiu. Iš smalsumo pradėjau ieškot veislės pavadinimo. Na, aišku, ir pomidoriukų dizainas man patiko smile.gif

Dar klausimukas Regilai: veislės Amant ar tvirti pomidoriukai? Odelė stora? Ar stiklainiukuose sukišus cielus jie nesubliukštų? Nes jei jau ryžčiausi raudonus "snapukus" augint, tai turbūt neapsieičiau ir be geltonų "snapukų".. biggrin.gif mėgstu, kad stiklainyje būtų gražu smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif įsiterpsiu , ne visai į temą , bet apie betalux- užpraeitą vasarą visi buvo iš vieno pakučio , o kai kurie išaugo su snapukais biggrin.gif vieni buvo apvalūs teisingi , o kiti kiek pailgi ir su snapukais...
O turguje...pas mus pavasarį atveža daigus ūkininkai visokius , ir hibridus...visi sužymėti , dar kiti ir su nuotraukomis...kainos irgi įvairios...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 01 gruodžio 2012 - 19:39
cia kazkokie su snapeliu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 12 01, 08:43)
Mergičkos, help unsure.gif
Noriu sužinoti pomidorų pavadinimą pagal nupasakojimą: raudoni, apie 70 gr svorio, tvirtos odelės pomidoriukai, su ryškiu "snapeliu", dera gausiomis šakomis.. Kažkas labai panašaus į loretossoduose esantį raudoną pomidoriuką pavadinimu de barao. (tik veislė de barao neturi jokių ryškių "snapelių")

Gal dar kuri kokią fotkę atrastų tokių pomidoriukų, kad ir internetinę..  aš randu visokių kupetom derančių, bet vis ne tokie kokių ieškau 4u.gif

Netinka?
user posted image

Kaip tik gavau is estu bigsmile.gif Jau kaip mane uzkabino tie snapukai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 01 gruodžio 2012 - 22:50
QUOTE(diuni @ 2012 12 01, 20:37)
biggrin.gif įsiterpsiu , ne visai į temą , bet apie betalux- užpraeitą vasarą visi buvo iš vieno pakučio , o kai kurie išaugo su snapukais biggrin.gif vieni buvo apvalūs teisingi , o kiti kiek pailgi ir su snapukais...

Man irgi buvo pakliuvę kitoniškų smile.gif pirkau PC, auginau 2 rūšis, o gavos ryškiai 3 biggrin.gif bet džiaugiaus ta įvairove, nes visgi pirmi metai ir tik dvi rūšys, o gavos 3 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 12 01, 23:36)
cia [/url] kazkokie su snapeliu

Nu matai, snapelis dar ne viskas, čia krūmelis žemas, ir dar koks svoris pomidoriukų, vos ne 200gr. doh.gif kaip tokį cielą į stiklainiuką sukišt.. g.gif

QUOTE(madmuazele @ 2012 12 01, 23:48)
Netinka?
..  Jau kaip mane uzkabino tie snapukai wub.gif

aha, snapukai šįmet ir mane sužavėjo wub.gif bet, turbūt, ir šitas netinka.. nu pusantro metro aukščio krūmas man mažoka blush2.gif be to vaisių svoris baisiai įdomus - 80-200 gr. g.gif

Pas tą mano kaimynę krūmas buvo virš 2m, pomidoriukai tobulai vienodo dydžio iki 70-80gr. Labiausiai jie man panašūs į Regilos pomidoriukus su snapukais ir savo forma, ir svoriu..
Na, dar pasidairysiu, kol kas tiesiog ieškau pavadinimo atitikmens savo kaimynės pomidorams, gaila, kad vasarą nesusiprotėjau juos nufotkint unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2012 12 01, 23:54)
Man irgi buvo pakliuvę kitoniškų smile.gif  pirkau PC, auginau 2 rūšis, o gavos ryškiai 3 biggrin.gif

Kartais tokios staigmenos maloniai nuteikia, ypač, jei rūšis papuola tinkama, graži ar įdomi smile.gif
Bet kai pagal paveikslėlį ir aprašymą perki stambiavaisius, o vaisiai užauga kaip razinkos - norisi tik kuo greičiau iš šiltnamio tokius išgrūst..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 02 gruodžio 2012 - 09:07
Amant nėra tokie storaskūriai. Jie stiklainyje gali ir subliūkšti. Geriau gal Japoninis triufelis oranžinis ar Zolotoi drakon. Tik jie ne visi tilps per stiklainio kakliuką. Citrinukai mažesni, bet ir jų odelė ne tokia tvirta. Nebent juos ne pilnai sunokusius imt. Dar Golden siurpriz kiek tvirtesni. Rinkitės tada Roman Candle, tie tikrai atlaikys, nes juose sulčių mažai. Pailgi, tad į stiklainį puikiai tilps..Galima mažesnius Medovy spas, nes jie be sulčių. Tiktų Kriaušiniai ar Kubinsky. Abeji kriaušytės formos, tvirtesni, gražūs, skanūs.
Atsakyti
Na, pakomentuosiu vasara kai dereti prades... Bet siemet pas mane kai kurie zemaugiai pusiau aukstaugiais tapo lotuliukas.gif
Atsakyti