Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai, viskas apie juos

QUOTE(matuke @ 2012 11 13, 15:08)
Ir as kisu trigrasi  ax.gif
pagaliau isigijau duminimui sieros, tai skaitau kad jau per salta tam reikalui  doh.gif  kagi, teks griebt kastuva ir varyt bent jau zeme sukasti  cool.gif 
o patarkit kas yra, nebutinai siltnamyje bet gal susidure , tinkla nuo kurmiu kasusi  rolleyes.gif  kiek giliai reikia ta tinkla ikasineti, kazin 50cm vertikaliai i zeme ikasti ar uzteks  g.gif  busiu dekinga uz nuomone  4u.gif
ir koks tas tinklas  rolleyes.gif

Mes dar nedarėm, bet skaičiau apie tai. Rašo, kad 60 cm užtenka, bet kažkuri sm narė tikino, kad jos šiltnamio pamatai buvo 80 cm ir jis visas buvo išknistas... O tinklelis vielinis , kokio smulkumo nepasakysiu, turbūt reik ieškot kokio dydžio tas kurmis ir kad nepralįstų g.gif
Atsakyti
nu tikras stebuklas,dar siandien radau gyvus ir sveikus Golden Koningin,nors visi kiiti jau senai susale.Siltnamis plevelinis.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 17 lapkričio 2012 - 15:56
Ooo, žiūriu, pomidorų tema dar gyva ir pomidorų dar šviežių turite. bigsmile.gif Aš dar turiu cielus 5. Čėdiju labai ax.gif
O ateinu pasidalint žinia, kad ,pasirodo, pusė mūsų, jei ne daugiau, užsiimame nusikalstama veikla doh.gif swoon.gif Pasidomėjus, ar šiuo metu Lietuvoje ūkininkams leidžiama laisvai mainytis ir pardavinėti sėklas, E. Lemežio atsakymas buvo neigiamas. „Negalima. Mainai, sėklų dalinimas vienas kitam yra uždrausta. Jeigu kalbame apie sėklą kaip apie dauginamąją medžiagą, Lietuvoje tai yra draudžiama“, - sakė Augalų dauginamosios medžiagos skyriaus vedėjos pavaduotojas. http://grynas.delfi....s.d?id=59994865
Bet turbūt mūsų tiek daug, kad visų nespėja išgaudyt hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2012 11 17, 17:28)
Ooo, žiūriu, pomidorų tema dar gyva ir pomidorų dar šviežių turite.  bigsmile.gif Aš dar turiu cielus 5. Čėdiju labai  ax.gif
O ateinu pasidalint žinia, kad ,pasirodo, pusė mūsų, jei ne daugiau, užsiimame nusikalstama veikla  doh.gif  swoon.gif Pasidomėjus, ar šiuo metu Lietuvoje ūkininkams leidžiama laisvai mainytis ir pardavinėti sėklas, E. Lemežio atsakymas buvo neigiamas. „Negalima. Mainai, sėklų dalinimas vienas kitam yra uždrausta. Jeigu kalbame apie sėklą kaip apie dauginamąją medžiagą, Lietuvoje tai yra draudžiama“, - sakė Augalų dauginamosios medžiagos skyriaus vedėjos pavaduotojas. http://grynas.delfi....s.d?id=59994865
Bet turbūt mūsų tiek daug, kad visų nespėja išgaudyt  hihihi.gif

as sita sptaripsni ir skaiciau pries 5 min... bet manau cia ukininkams skirta... tikrai nieks negausis kelias moteriskes pasidalinusias keliomis seklytemis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 11 17, 18:45)
as sita sptaripsni ir skaiciau pries 5 min... bet manau cia ukininkams skirta... tikrai nieks negausis kelias moteriskes pasidalinusias keliomis seklytemis  biggrin.gif

vargu ar tik ūkininkams
„Mūsų tarnyba stebi skelbimus laikraščiuose, kur koks nors Petras parduoda tokią ir tokią sėklą. Nuvažiuojam, patikrinam. Jeigu tas Petras yra neregistruotas tiekėjas, jis gauna administracinį teisės pažeidimų protokolą“, - kalbėjo VAT atstovas

http://grynas.delfi....5#ixzz2CZQT9VEU

Nu košmaras kažkoks, jie rimtai nesveiki. po šito straipsnio supratau, kad reikia atsirinkinėti nehibridines veisles ir kaupti sėklas (ne tik pomidorų) nes Lietuva ruošiama GMO invazijai. Nepraeis nei 20 metų kai tikras nemodifikuotų augalų sėklas paliksim savo vaikams testamentu blink.gif unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 18 lapkričio 2012 - 12:57
bigsmile.gif
ką ir bepasakysi...iš tiesų paveldo pomidorai taps tikru lobiu...neveltui taip pavadinti rolleyes.gif
Atsakyti
nu jei ir teoriskai taikoma visiems, tai tikrai nieks del 2 seklyciu cia nevazines, kastai per dideli, naudos juokios... cia visvien sneka apie petra kuris prekiauja tonomis, nu gal truputi mazesniais kekiais....bet tikrai mus tai neliecia schmoll.gif nebent Regila gali leisti rolleyes.gif ... ar tokia kaip ji.. bet musu, kur susitinkam ir pasikeiciau viena kita seklyte, tikrai nelies...turi jie ka veikti ir be musu biggrin.gif
Papildyta:
Tiesa pamirsau ko cia atejau isvis, pasakyti, kad visgi mano pomidorai is deziu, kur stovejo saltai (praktiskai lauko temp) nebenoksta normaliai, dauguma supuna sad.gif. Labai mazas procentas prinoksta be juokios demeles g.gif Be to kazkur skaiciau, kad norint islaikyt-prinokint pomidorus, temp turi buti nuo 10 iki 20 .... Taigi pasimokiau, nes pas mane jie negauna tokios temp,gauna ~0, veliau eina ant siltos palanges, kur tikrai virs 20 smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 11 18, 14:10)
ką ir bepasakysi...iš tiesų paveldo pomidorai taps tikru lobiu...neveltui taip pavadinti rolleyes.gif
Jo, paliksim kaip kokį šeimos sidabrą ar pietų servizą. smile.gif
Vasaros pabaigoje pildžiau tokį klausimyną apie ES žemės ūkio plėtrą. Kažkaip stebėjausi, kad kelis kartus buvo užsiminta apie GMO, buvo klausimas apie Monsanto. Nu nenorėčiau, kad mane čia sekiotų dėl sėklų. Kiek žinau, amerikiečiai labai priklausomi nuo tų ,,sėklininkų". unsure.gif http://www.bernardin...aipsnis/-/48066
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2012 11 18, 16:05)
Kiek žinau, amerikiečiai labai priklausomi nuo tų ,,sėklininkų".  unsure.gif http://www.bernardin...aipsnis/-/48066

mdia.. verčia susimąstyti..
Atsakyti
Sveikos "nusikalteles" ph34r.gif
Idomu o kameroj leis auginti bent viena pomika? lotuliukas.gif jei ne tai as ten neeisiu lotuliukas.gif

O jei rimtai, slykstu skaityti ka monstrai seklintojai nori padaryti, ypac kai uz tas seklas vos aciu zmogui bapasakai. ax.gif

as kuo toliau, tuo labiau manau, kad tokie dalykai daromi specaliai monopolizacijai.
sekantis zingsnis mokestis uz kieme augancia kriausyte ar obelaite, siltnamiu apmokesdinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 19 lapkričio 2012 - 10:30
QUOTE(xxkamane @ 2012 11 19, 10:24)
as kuo toliau, tuo labiau manau, kad tokie dalykai daromi specaliai monopolizacijai.

be abejo, tik tam. Bjauru.
Atsakyti
Ketvirtadienį dar nežinodama šios situacijos skambinau į www.vatzum.lt dėl sėklų. Tas žmogus per daug iš manęs tuo metu gavo klausimų, nei galėjo atsakyti. Palikom penktadieniui..bet aš grįžau per vėlai, tad šiandien paskambinau. Ir sakyčiau nuramino. Jis nieko panašaus neteigė ką mes kelios dienos aptarinėjam. Sakė, mano atveju tai nėra legalu, nes ūkis neatestuotas. Veislės į katalogą neįtrauktos (Skaičiau kiek absurdiškai mažai veislių tame kataloge paskelbta).Reziumė tokia: galiu keistis, pardavinėti, bet į tinklapį skelbti negaliu, į laikraščius, žurnalus taip pat.. Taip, kad mielosios, keiskitės tarp savęs ir nesukit dar kol kas galvos.
Aš ryt po pietų vėl eisiu pas juos. Gal dar kažką sužinosiu ko nežinojus.
Taip, kad kas norit sąrašų kitų daržovių-rašykit į el paštą-atsiųsiu. Jau į tinklapį sėklų tikriausiai nedėsiu..Kadangi esu per menka žuvelė-nesugebėsiu pagal jų reikalavimus padaryt to legaliai..šiandien aiškinomės. Tiesiog yra kelios firmos, kurios neprileidžia smulkiųjų. Vien, kad mano veislių jų sąrašuose nėra ir neaišku ar kada bus. Sakė, kad tie katalogų sudarytojai nesuinteresuoti plėsti juos. Pastovios firmos, pastovios sėklos..o čia mes norim naujoves, jiems per daug darbo.
Atsakyti