Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

Pritariu, visi trys augaliukai Tinos foto skirtingi ir visi gražūs wub.gif
Na nemažai kas turi, galėsim palyginti iš tikrųjų kaip čia yra biggrin.gif

Sugalvojau savo phalaenopsiams į vazonus, kuriuose jie stovi iberti keramzito ir palaikyti ji nuolat dregna. Kadangi vazonai, kuriuose jie stovi yra šiek tiek aukštesni, tai gėlės vazono keramzitas nesiekia. Kaip galvojat nebus ten viduje per daug dregna, nes ten viduje juk vedinimo nera.. g.gif Nepridirbsiu aš čia visiems phalaenopsiams ko nors blink.gif
Atsakyti
Mano phalaenopsių svajonių ir norų sąraše dabar pirmoj vietoj stovi Pulchra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 17, 15:37)
Mano phalaenopsių svajonių ir norų sąraše dabar pirmoj vietoj stovi Pulchra rolleyes.gif

Pulchra tai daznai keikiuojasi. Pasiklausinek pas jos augintojus, gal tures keiki.
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 11 17, 15:59)
Pulchra tai daznai keikiuojasi. Pasiklausinek pas jos augintojus, gal tures keiki.

Kiek pažįstamų apklausinėjau , tai atliekamų niekas neturi. Nemažai žmonių keikių ir neatskyrinėja - ir man asmeniškai labai gražu didelis keras su daug augaliukų ir atitinkamai daug žiedų wub.gif Ir dar noriu iš kart suaugusio augalo blush2.gif

vat tokia pulchra man labai labai

http://www.phalaenop...i...?f=4&t=8990
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 17, 18:14)
Kiek pažįstamų apklausinėjau , tai atliekamų niekas neturi. Nemažai žmonių keikių ir neatskyrinėja - ir man asmeniškai labai gražu didelis keras su daug augaliukų ir atitinkamai daug žiedų wub.gif  Ir dar noriu iš kart suaugusio augalo blush2.gif

http://www.phalaenop...i...?f=4&t=8990

nu idomiai ji ten atrodo, aš dar iki jos turbūt nepriaugau, nes abejinga aš jai dar visai... smile.gif
Atsakyti
na Phragmipedium'ų mylėtojos, marš jų pirkt - nuostabių egzempliorių "padavė" thumbup.gif man, kaip žmogui "džiovyklei", o ne "laistytuvui" jie netinka - įtariu nuolat perdžiovinčiau doh.gif raibuolės ir phalaenopsiai mano šeimininkavimo metodus dar pakenčia, o vat šios grožybės įtariu neatlaikytų verysad.gif

http://www.orchids.l...php?f=56&t=1200

................

ką tik skaitaliojau vieną senesnių LOD žurnalų ir labai mielas pasirodė phalaenopsis hieroglypchica vertimas į lietuvių kalbą - lietuviškai jis "paslaptingasis phalaenopsis " wub.gif

.................

man "vaškiniai lakuoti" pulchros žiedai vieni iš gražiausių ir ryškiausių wub.gif

http://www.orchid.ur...sis/pulchra.htm

http://www.orchidspe...halapulchra.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 17 lapkričio 2012 - 20:52
Phragmipedium'ai superiniai.....varvinu seilę aš žiūrėdama į juos...
Aš Phal. bellina 'alba' x pulchra 'alba' turiu, ir žiedstiebį pasirodęs jis, nu su tokiu nekantrumu laukiu tolimesnės eigos... mirksiukas.gif
Atsakyti
auginkit merginos, popinkit savo bellinas bei violacea, džiuginkit mus savo gera patirtim - kitais metais, jei viskas gerai, galėsim skelbt šių gėliokų "epidemiją" biggrin.gif

o ar kas iš šiame forume besilankančių turi šią gėlytę ilgiau nei metai g.gif ar gerai auga, kokiomis sąlygomis auginate, ar pavyko pražydinti naminiu žydėjimu?
Atsakyti
nu pagaliau kažkas rezervavo Phragmipedium Hanne Popow, o tai jis jau man visai nedavė ramybės, dar truputį ir būčiau neatlaikiusi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 17, 22:22)
auginkit merginos, popinkit savo bellinas bei violacea, džiuginkit mus savo gera patirtim - kitais metais, jei viskas gerai, galėsim skelbt šių gėliokų "epidemiją"  biggrin.gif

o ar kas iš šiame forume besilankančių turi šią gėlytę ilgiau nei metai g.gif ar gerai auga, kokiomis sąlygomis auginate, ar pavyko pražydinti naminiu žydėjimu?

papasakosiu kaip man su ja seksis draugauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 17, 17:14)

Bet kas bus, kai ji nusizengs tavo poziuriui i tvarka? Keikiai ir saknys augs kaip panoreje, o ne tvarkingai kaip kareivukai vazoniukuose.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 11 17, 22:47)
Bet kas bus, kai ji nusizengs tavo poziuriui i tvarka? Keikiai ir saknys augs kaip panoreje, o ne tvarkingai kaip kareivukai vazoniukuose.

teks tvarkingai ratu keikius apdėliot - darysim tvarkingą šukuoseną lotuliukas.gif Arba yra kitas variantas - puikiai atitaikyt žydėjimo sąlygas, kad ne keikius, o žiedus leistų (o tai jau daaaaaaaaaug sudėtingiau) biggrin.gif

Pagaliau vyras parvežė užsakytas lentynas, tai dabar dar liko ne menkesnis darbas jį įkalbėt jas surinkt doh.gif Jis man sako "greit, šiom dienom", o aš sakau" čia, dabar, jau vakar" lotuliukas.gif Vat kai bus lentynos, tai galėsiu kur ant krašto ateity ir pulchrą patupdyt - galės "vaikus" žemyn leist - gal ir taip man tiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 17, 23:00)
teks tvarkingai ratu keikius apdėliot - darysim tvarkingą šukuoseną lotuliukas.gif  Arba yra kitas variantas - puikiai atitaikyt žydėjimo sąlygas, kad ne keikius, o žiedus leistų (o tai jau daaaaaaaaaug sudėtingiau)  biggrin.gif

Pagaliau vyras parvežė užsakytas lentynas, tai dabar dar liko ne menkesnis darbas jį įkalbėt jas surinkt  doh.gif Jis man sako "greit, šiom dienom", o aš sakau" čia, dabar, jau vakar"  lotuliukas.gif Vat kai bus lentynos, tai galėsiu kur ant krašto ateity ir pulchrą patupdyt - galės "vaikus" žemyn leist  - gal ir taip man tiks ax.gif

Seminare buvo atsivežusi viena forumietė phalaenopsį pulchra ir phalaenopsį hieroglyphica. Abu su žiedais, sakė augina kaip paprastus phalaenopsis. Kas savaitę ar dvi (žiemos metu) pakiša po kranu ir visa priežiūra. Auga abu vienodom sąlygos, kaip aš supratau.
Atsakyti