Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(xx @ 2012 11 16, 22:02)
Dantiste, tai tie laikmačiai senukuose nebrangūs, nustatei ir tiek vargo.
Gražu turėtų būti  wub.gif

reiks paieškot bigsmile.gif
aš tikiuosi, kad kada nors bus gražu, dabar kol kas taip tep lep viskas, procese taip sakant biggrin.gif bandžiau nufotkint kaip dabar atrodo, kai apšviesta, nelabai išeina, bet daugmaž bendras vaizdas toks blush2.gif
user posted image

salotų darželis biggrin.gif
šviesos aiškiai galėtų būti daugiau, dar ten kampe užkišti sukulentai, kurie vietos namuose niekaip neranda, bandysiu ištremt kur nors kitur, tai dar pora orchidėjų tilps hihihi.gif ta lempa pati grožio ir nedaduoda doh.gif gal po truputį pasidarysiu gražiai ax.gif galėsiu kokį updeitą įdėt kai bus koks progresas blush2.gif
Atsakyti
Bet ar augalai pasisavina paprastos lempos sviesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 11 16, 22:14)
Bet ar augalai pasisavina paprastos lempos sviesa?  g.gif

manau, paprasta lempa spinduliuoja per mazai augalams reikalingos tam tikru dazniu (raudonos ir melynos) sviesos. be to, jos daznai ikaista taip, kad tampa neimanoma pastatyti labai arti prie augalo.
Atsakyti
O pas Dantiste berods paprasta, tai tik pinigai balon unsure.gif

Siaip LOD urnaliuke rase, kad geriausiai augalai pasisavina raudona sviesa (tiksliai lempu jau neivardinsiu, reik atsiverst zurnaliuka).
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 11 16, 23:14)
Bet ar augalai pasisavina paprastos lempos sviesa?  g.gif

pas mane lemputė 6200 kelvinų, tipo dienos šviesos, melsviausia kokią radau iš paprastų, kol išsiaiškinsiu kokį rimtesnį apšvietimą daryti g.gif o šiaip tai taip, reik mėlynos ir raudonos šviesos
Atsakyti
Pas mane tai toks apšvietimas:

user posted image

Akiai nelabai malonu, bet gal augalams malonu ax.gif

Atsakyti
Oi buvau atsijungusi ir nuo LOD ir nuo šito forumo per savo darbus doh.gif O jau LOD prikėlė vėl visą krūvą augalų.. Nespėjau taip norėtos violacea įsigyt, tuo labiau melynosios formos, bet dar bus kada smile.gif Dabar mano užsakyme Phal. mannii, Phal. amabilis ir Phal. pallens (šitą buvau užsiprašiusi, jei turės).

Na ir jūs mergaitės gražių augalėlių įsigijot, nebepamenu kas įsigijo Phal. belliną, bet bus labai įdomu pasidalinti patirtimi auginime smile.gif Pas mane dar tik kelios savaitės, lyg ir nenudžiovino kol kas lendančio pumpurėlio smile.gif
Atsakyti
manau, kad mano issvajotos LED plokstes neipirksiu, tai nuziurejau Sunblaster T5:
user posted image
ju yra kelios rusys (2700K, 6400K, 10000K)
54W arba 24W
2232 Lum

Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 16, 22:36)
Pas mane tai toks apšvietimas:
Akiai nelabai malonu, bet gal augalams malonu  ax.gif

Duomenis jusu lempu noretusi zinoti ax.gif
o man grazu purpurine sviesa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andorinha: 16 lapkričio 2012 - 22:39
QUOTE(andorinha @ 2012 11 16, 22:39)
Duomenis jusu lempu noretusi zinoti  ax.gif
o man grazu purpurine sviesa...

Tokia pas mane 18 W: http://www.osram.com...uctId=ZMP_60393

Pas mane tai jau seniena, Jūsų nusižiūrėtoji manau tobulesnė ax.gif Manoji išbandyta buvo papildomam apšvietimui su kaktusais, litopsais, daržovių ir gėlių daigeliais, tikrai geriau nei nieko, mažiau ištįsdavo nei kurie negaudavo lempos smile.gif Tik neseniai pradėjau naudoti orchidėjoms smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 16 lapkričio 2012 - 22:51
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 16, 22:47)

jau norejau cia paklode prirasyti, bet pagalvojau, kad mes labai ne i tema cia su tuo apsvietimu.... g.gif
Atsakyti
Galima į orchidėjų priežiūros temą persikelti jei kažką labai norisi pasisakyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2012 11 16, 20:45)
taviškiai falenopsiai  thumbup.gif

Paph. malipoense ir mėlynos vandos

Aš turėjau vilties kad bus kitą savaitgalį kai Vilniuje busiu, deja..  verysad.gif

dėkui wub.gif

geri pirkinukai thumbup.gif

verysad.gif

matai kokios mes visos skirtingos - o man antrasis augaliukas pasirodė daug gražesnis už pirmąjį, nes lapai buvo daug šviesesni. Jei norėčiau (o noriu biggrin.gif ), tai kuo švieseniais lapais - dėmelių ant jų gali būti ir nedaug, bet kad lapai būtų šviesūs, pilkšvi ax.gif

QUOTE(xx @ 2012 11 16, 21:00)
Sako, kad mažai vietų, tai nesnauskite, kas gali nueiti, paskui mums papasakosite ką blogai darome.

aham, sakė šį kartą vietų skaičius ribotas, tai maute moviau vietos užsiimt rolleyes.gif
Atsakyti