Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(xx @ 2012 11 13, 12:53)
ir aš googlinau Phalaenopsis micholitzii x celebensis, bet rodo tokius baltus žiedelius, lapai neaiškūs. Gal kuri galėtų parodyti normalią lapų foto?
Merginos, nesisakot vandų? Kažkuri lyg kažkada man rašė, kad norėtų, tai Jurgitos vandos lb geros, stiprios, bus gerai supokuotos. Esu jau pirkusi iš jos, tai žinau kokybę.
Dar pas ją būdavo gražių Mini Markų pirkti.

Ačiū už gerus atsiliepimus 4u.gif
Atsakyti
Įdedu nuorodą, toks neblogas internetinis puslapis apie falenopsius, gal bus naudinga pasirenkant augalą http://www.phals.net/
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2012 11 13, 11:29)
Pleione ir man patinka  wub.gif, bet auginti dar nesiryžtu, nes reiktų sukti galvą kur jas laikyti žiemą  ax.gif

Man gražu tai gražu, bet vargo su jomis irgi nemažai doh.gif Per žiemą šaltai laikyt, pradėt laistyt mikroskopiškai ir normuotai - nepataikysi sąlygų, tai ne žiedus, o lapus matysi doh.gif Ir dar tas laikymas šaltai - na gerai, augimo metu galiu pažaist, bet kai jau žydi norėčiau kambary laikyt - nedidelės tai gėlytės, tai reik pasistatyt "po nosim". O pastačius kambario temperatūroj tuoj nužydi. Vienžo labai jau daug "bet" ax.gif

QUOTE(Ernesta123 @ 2012 11 13, 12:41)
Aš tai norėčiau amabilio, tokie įspūdingi žiedai

tai kad didžiažiedžių gausiažiedžių būna ir Ermitaže pirkt, tik reikia pamedžiot mirksiukas.gif Net būna mažas augaliukas, gal didelio sprindžio dydžio, o storiausių šaknų kupstas ir didžiuliai žiedai thumbup.gif

maniškis Phalaenopsis micholitzii x celebensis, tik nepataikiau visiškai spalvų, nes šešėly fotografuota ir lapai žali doh.gif O iš tiesų jie pilkšvi, kaip kad samanos būna - labai smarkiai skiriasi nuo kitų šalia stovinčių phalaenopsių thumbup.gif Ir žalios dėmės ryškios.

http://public.fotki....sis-michol.html
Atsakyti
ačiū, mumrikas, už foto 4u.gif Tikrai įdomūs lapai wub.gif
Tai va, todėl, kad daug vazonės ir nedrįstu prasidėti su pleone, užtenka šaldytuve jau laikau vieną vazoną. Vyras pamatė, sako, ką, jau vazonus valgyt pradėsim lotuliukas.gif
Nors šiaip gal tuos pleone svogūnus galima būtų laikyti susuktus į popierių šaldytuve.
Gal kuri iš SM augina, tai kada nors ras laiko ir mums paaiškins suprantamai 4u.gif
Atsakyti

http://public.fotki....sis-michol.html
[/quote]
O dievuliau,kas per kolekcija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 13, 14:27)
maniškis Phalaenopsis micholitzii x celebensis, tik nepataikiau visiškai spalvų, nes šešėly fotografuota ir lapai žali doh.gif  O iš tiesų jie pilkšvi, kaip kad samanos būna - labai smarkiai skiriasi nuo kitų šalia stovinčių phalaenopsių thumbup.gif Ir žalios dėmės ryškios.

Jei kada bus laiko ir tinkama proga - pafotkink dienos sviesoj be blico. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 11 13, 15:57)
ačiū, mumrikas, už foto  4u.gif  Tikrai įdomūs lapai  wub.gif

Nors šiaip gal tuos pleone svogūnus galima būtų laikyti susuktus į popierių šaldytuve.
Gal kuri  iš SM augina, tai kada nors ras laiko ir mums paaiškins suprantamai  4u.gif

aš tai turėčiau kur laikyt per žiemą (kad ir garaže, kur cypripediumas žiemos), bet man nepatinka būtent jų laikymas žydėjimo metu - kad ir žydinčias reikia laikyt vėsiai, nes kambaripo temperatūroj greit peržydi doh.gif Gerai kas turi senovinius langus, kur galima tarp stiklų statyt, tai įmanoma net labai egzotišką "instaliaciją" padaryt sustačius pleonių vazonėlius thumbup.gif

QUOTE(Ernesta123 @ 2012 11 13, 16:03)
O dievuliau,kas per kolekcija  doh.gif

Turiu šiokią tokią kolekciją iš 81 orchidėjos blush2.gif

Tina, aš niekad su blicu nefotografuoju - tai būna taaaaip retai, ir pasitaiko fotografuojant žmones baisulingai neapšviestoj patalpoj, kad galiu sakyt, jog blicas man visai neegzistuoja blush2.gif Bėda, kad kai grįžtu iš darbo jau temsta ar iš vis būna sutemę, tai ir be blico fotografuojant jau spalvos skiriasi nuo natūralių, dienos šviesoj matomų ax.gif

Reikia didžiulį prisiminimą užsirašyt, kad fotografuot savatgalį, dienos šviesoj, nes kai ateina savaitgalis puolu laukan ir visus fotografavimus pamirštu doh.gif
Atsakyti
Beje, ar lauke jau nusikarpei daugiametes? As tai jau, nes galvoju atsals, nesinores lauke darbuotis.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 11 13, 17:18)
Beje, ar lauke jau nusikarpei daugiametes? As tai jau, nes galvoju atsals, nesinores lauke darbuotis.

gėda pelėda, bet iš rudens beveik nieko nekarpau ax.gif Vat ką sutvarkau (ir jau sutvarkiau, nes buvo nebedekoratyvios) tai viendienės, melsvės ir saulakiai. Visos kitos lieka iki pavasario.

Pavasarį man taaaaip rankos niežti kažką daryt, kad pradedu su grėbliuku lakstyt po gėlynus, kai dar pašalas neišėjęs lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 13, 14:27)
maniškis Phalaenopsis micholitzii x celebensis, tik nepataikiau visiškai spalvų, nes šešėly fotografuota ir lapai žali doh.gif  O iš tiesų jie pilkšvi, kaip kad samanos būna - labai smarkiai skiriasi nuo kitų šalia stovinčių phalaenopsių thumbup.gif Ir žalios dėmės ryškios.

Jūsiškis labai panašus į manąjį Phalaenopsis schilleriana x equestris, irgi dėmėti lapai, spalva kitokia nei kitų falenopsių, pastačius šalia kito žymiai skiriasi bigsmile.gif Tik per darbus užmiršau nufotografuoti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgita.jurga @ 2012 11 13, 10:09)
Rytoj darau anco vandų užsakymą, gal turite kokių norų?

O kada numatomas daugmaž jų atkeliavimas? g.gif
Atsakyti

Papildyta:
O kada numatomas daugmaž jų atkeliavimas? g.gif
[/quote]
Vandos parkeliaus kita savaite, antradieni, savaitgali t.y. 11.24 jei viskas gerai, niekas nepasikeis turėčiau būti Kaune
Atsakyti
Mano phal.tetraspis kažką sumąstė smile.gif pats jau laikas, man trūksta žiedų namuos rolleyes.gif
Atsakyti