Visų naujokės labai fainos
Vėl čia orchidėjų pirkimo bumas
Bijau, kad ir aš galiu nebeatlaikyti ir apsipirkti kaip reikiant
Na va ir aš jau grįžau iš apsipirkimo - keista, bet šį kartą tik su dviem gėliukais ir daaaaaug substratų, taip kad ateitis aiški
aišku visų matytų grožių nei apsakyt, nei aprašyt, bet labiausiai pribloškė Angraecum Veitchii - tik pamačiusi aš jį pavadinau žvėrim
Fantastiško grožio augalas - šaknys kaip pirštas storumo, gigantiškų žiedynų po keturis penkis, bet jau vieeeeeetos jam reik Dievulėliau tu brangiausias - tikriausiai užims tiek, kiek mano bananas
dar fantastiško grožio žydintys ir kvepiantys Rhynchostylis gigantea
po dvi didžiules žiedų kekes. Vandų mylėtojams ir augintojams toks grožis tiesiu taikymu į kolekciją
Rossioglossum grande labai labai - didžiuliai žiedai
ir dar daug daug visko - gėliukai viens už kitą gražesni ir visko noriu, noriu, noriu
Bet, o, tačiau labai protingai įsidėjau nusistatytą pinigų sumą (aišku čia tik teorinis ribojimas, nes labai jau norui užpuolus vėl ten lėkčiau nors ir kasdien
), tai grįžau su dviem orchytėm.
Pirmąją griebiau tą, kuri seniai norų sąraše tupėjo ir kurią tik pamačiusi rezervavau, t.y. tetraspis C1. Buvo trys augliukai, visi trys labai gražiai nuaugę, stiprūs, leidžiantys daug naujų šaknų ir visi su žiedstiebiais
O su antraja gavosi įdomiai - atvažiavau rezervuotojo Phal. schilleriana x manii, o išvažiavau su Angraecum didieri
gražus sodas
kaip mėlyni, bei klykiančiai geltoni phalaenopsių žiedai, žali taip pat yra dažyti į žiedstiebį leidžiant dažus, arba kitaip, atleiskit už išsireiškimą, žalojant augalą
Tokia orchidėja kitą kartą jau žydės tiesiog baltais žiedais
aišku visų matytų grožių nei apsakyt, nei aprašyt, bet labiausiai pribloškė Angraecum Veitchii - tik pamačiusi aš jį pavadinau žvėrim
dar fantastiško grožio žydintys ir kvepiantys Rhynchostylis gigantea
Rossioglossum grande labai labai - didžiuliai žiedai
ir dar daug daug visko - gėliukai viens už kitą gražesni ir visko noriu, noriu, noriu
Bet, o, tačiau labai protingai įsidėjau nusistatytą pinigų sumą (aišku čia tik teorinis ribojimas, nes labai jau norui užpuolus vėl ten lėkčiau nors ir kasdien
Pirmąją griebiau tą, kuri seniai norų sąraše tupėjo ir kurią tik pamačiusi rezervavau, t.y. tetraspis C1. Buvo trys augliukai, visi trys labai gražiai nuaugę, stiprūs, leidžiantys daug naujų šaknų ir visi su žiedstiebiais
O su antraja gavosi įdomiai - atvažiavau rezervuotojo Phal. schilleriana x manii, o išvažiavau su Angraecum didieri
QUOTE(merselle @ 2012 11 29, 11:47)
sveikos, kadangi temuteje galima pasigirti, tai noriu parodyti svao soda
jei kas nebrangiai perleistu ieskau Phalaenopsio zaliaziedzio
jei kas nebrangiai perleistu ieskau Phalaenopsio zaliaziedzio
gražus sodas
kaip mėlyni, bei klykiančiai geltoni phalaenopsių žiedai, žali taip pat yra dažyti į žiedstiebį leidžiant dažus, arba kitaip, atleiskit už išsireiškimą, žalojant augalą
QUOTE(xx @ 2012 11 29, 07:18)
tų bellinų plonesnės šaknys, gal joms reik ypatingai stambaus substrato ir retesnio laistymo
Pažiūrėjau, terariume laikosi 75-80% drėgnumas, tik temperatūra +17C, gal ir mažoka
Pažiūrėjau, terariume laikosi 75-80% drėgnumas, tik temperatūra +17C, gal ir mažoka
Plonesnem saknim reik smulkesnio substarto, mano bellina auga smulkiam antri metai, nuolat dregname substrate ir jai tas patinka. Ir dar jai reik labai daug silumos.
Na bet jau tas gigantas
Cia kazkas panasaus i vandas
net nezinau tokios rusies.
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 29, 16:36)
laukiu Angraecum didieri iš LOD, bet mano nebus didelis, biski apsigavau, nžn, kad čia gaus.
Įdomu bus auginti ir palyginti iš skirtingų tiekėjų
QUOTE(xx @ 2012 11 29, 18:50)
laukiu Angraecum didieri iš LOD, bet mano nebus didelis, biski apsigavau, nžn, kad čia gaus.
didieri tai mažiukas, sprindžio aukščio, netgi sakyčiau prie miniukų ar midi - vat Veitchii tai tikras žvėris
ryt visų savo naujokių fotosesiją darysiu ir pasirodysim
QUOTE(Tina* @ 2012 11 29, 18:18)
aš tai kažkada jį atradau ir įsimylėjau
Gerai apsipirkot visos
o aš tai dar bijau LOD seminaro - ne tiek seminaro, kiek LOD parduotuvėlės jame
Cinde, Eliss naujokės labai gražios!!!! :4u:Mumrikai labai įdomu pamatyti afrikietę bus, tau ji pirmoji tokia?
Ir aš ten lankysiuos savaitgalį, tai irgi įsidėsiu tik atitinkamą sumą pinigų turbūt
Va manoji Haraella jau atkeliavo su visa vazele pirkta. Tik įdomu kaip ją lieti, jei vazelė tai neturi ertmių ir nėra kur vandenukui išbėgti, gal sakau užtek tik purkšti tas samanėles (po apačia lyg ir substrato kažkiek yra).

Papildyta:
Tiesa, Cindes Mini markas koks gražus
Aš iš jų buvau pirkusi nežinau prieš kiek mėnesių, 2 augalai viename vazone su labai storom šaknim, ir žydi iki šiol
Stebina jau mane, kad vis dar tiek daug žiedų ir be perstojo žydi
Pralenkia net paprastus hibridinius
Va manoji Haraella jau atkeliavo su visa vazele pirkta. Tik įdomu kaip ją lieti, jei vazelė tai neturi ertmių ir nėra kur vandenukui išbėgti, gal sakau užtek tik purkšti tas samanėles (po apačia lyg ir substrato kažkiek yra).

Papildyta:
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 29, 19:11)
Aš iš jų buvau pirkusi nežinau prieš kiek mėnesių, 2 augalai viename vazone su labai storom šaknim, ir žydi iki šiol
Stebina jau mane, kad vis dar tiek daug žiedų ir be perstojo žydi
Pralenkia net paprastus hibridinius 
aciu aciu, as irgi negaliu atsiziureti
o haraelai koks vazonelis grazus
QUOTE(cinde @ 2012 11 29, 19:22)
aciu aciu, as irgi negaliu atsiziureti
ja reikia visada palaikyti dregna, negalima leisti isdziuti, laistoma po nedaug ir vanduo nepasiekia dugno, todel ir nereikalinga skylute 
Ačiū už info cinde, aš taip ir pagalvojau, tik nežinau su kokiu mikroskopiniu daikteliu reikės ją laistyti