Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(mumrikas @ 2012 11 29, 17:59)
didieri tai mažiukas, sprindžio aukščio, netgi sakyčiau prie miniukų ar midi - vat Veitchii tai tikras žvėris blink.gif

ryt visų savo naujokių fotosesiją darysiu ir pasirodysim  ax.gif

aa, tai gerai, kad nedidelis. O Vetchii sakė minimum aštuonių metų, papuoš mano darbastalį, kaip tik lb kažko trūko ant jo. Dar pasidairiau, nieks LT neturi, bent neįsirašę į savo kolekcijas. Turėtų jam patikti pas mane wub.gif Čia biski užsidirbau už pavadavimą, tai iš jų.
Dar niekaip dičkės vandos neišsinešu į darbą, na, bet kada nors reiks. Ten jai būtų platybės.
Lauksim orchidėjų madų demonstravimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(guste87 @ 2012 11 29, 16:48)
Plonesnem saknim reik smulkesnio substarto, mano bellina auga smulkiam antri metai, nuolat dregname substrate ir jai tas patinka. Ir dar jai reik labai daug silumos.

guste87, o kaip su šviesa? Maniškė naujokė bellina augo iki šiol ant vakarinės palangės virtuvėje, bet žiūriu, kad vienas lapas jau nukrito, lyg antras gelsta.. Ar ji čia sustresavo po kelionės, ar aplinka nepatinka.. Dabar bandysiu nešti ant šiaurinės palangės į katilinę, ten daug šilčiau, bet šviesos ne tiek ryškiai.. Lapai buvo tokie su pilkais taškeliais, man iškart nelabai jie patiko, gal dėl to krenta? g.gif Vienas naujausias tik lapelis be tų taškelių.. o tas kur nukrito, tai iš vis buvo išsiplėtusi dėmė.. Tada aš nupurškiau lapelius su fungicidu, gal tas nepatiko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katleja1: 29 lapkričio 2012 - 19:53
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 29, 20:50)
guste87,  o kaip su šviesa? Maniškė naujokė bellina augo iki šiol ant vakarinės palangės virtuvėje, bet žiūriu, kad vienas lapas jau nukrito, lyg antras gelsta.. Ar ji čia sustresavo po kelionės, ar aplinka nepatinka.. Dabar bandysiu nešti ant šiaurinės palangės į katilinę, ten daug šilčiau, bet šviesos ne tiek ryškiai.. Lapai buvo tokie su pilkais taškeliais, man iškart nelabai jie patiko, gal dėl to krenta? g.gif Vienas naujausias tik lapelis be tų taškelių.. o tas kur nukrito, tai iš vis buvo išsiplėtusi dėmė.. Tada aš nupurškiau lapelius su fungicidu, gal tas nepatiko?

gal jai tik per vėsu buvo..?
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2012 11 29, 12:06)
Gal kas augina Phal. tetraspis # C1 ? Kaip su juo tvarkotes? smile.gif  svarstau gal priglausti   blush2.gif

Aš auginu ir man jis labai patinka wub.gif Siūlyčiau pirkti kol dar yra biggrin.gif Įdomiausia, kad nežinai kokie pražys žiedeliai - ar spalvoti, ar vienspalviai ir, na visada būna skirtingas net ir tas spalvotumas smile.gif Maniškis nieko ypatingo nereikalauja, leidžiu substratui gerokai pradžiūti, laikau šviesiai ant vakarinės palangės (nes kitaip gali pražysti vienspalviai, t.y. baltai) smile.gif Turi du žiedstiebius (vienas užaugo pas mane) ir lauksiu žiedelių smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 11 29, 19:57)
gal jai tik per vėsu buvo..?

Tai va ir aš galvoju, išgasdino ji jau mane.. Taip ir žinojau, kad su ja nebus lengva blink.gif Na virtuvėje normali temperatūra, kokie 22 laipsniai, gal tada vesoka? Neturiu kito pasirinkimo, arba sviesu ir salciau, arba šiaurine palange, bet silta biggrin.gif Jai beliko apsispresti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katleja1: 29 lapkričio 2012 - 19:59
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 29, 21:00)
Aš auginu ir man jis labai patinka wub.gif Siūlyčiau pirkti kol dar yra biggrin.gif Įdomiausia, kad nežinai kokie pražys žiedeliai - ar spalvoti, ar vienspalviai ir, na visada būna skirtingas net ir tas spalvotumas smile.gif Maniškis nieko ypatingo nereikalauja, leidžiu substratui gerokai pradžiūti, laikau šviesiai ant vakarinės palangės (nes kitaip gali pražysti vienspalviai, t.y. baltai) smile.gif Turi du žiedstiebius (vienas užaugo pas mane) ir lauksiu žiedelių smile.gif
Papildyta:
Tai va ir aš galvoju, išgasdino ji jau mane.. Taip ir žinojau, kad su ja nebus lengva blink.gif Na virtuvėje normali temperatūra, kokie 22 laipsniai, gal tada vesoka? Neturiu kito pasirinkimo, arba sviesu ir salciau, arba šiaurine palange, bet silta biggrin.gif Jai beliko apsispresti  smile.gif

ant palanges gali buti ir mazesne temperatura. As ja per metra nuo lango laikau, lyg ir neblogai jauciasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 29 lapkričio 2012 - 20:16
Katleja1, mano idealiai sveikas augalas taip lapa po lapo pamete ir ate. Vat tokios tos belinos unsure.gif verysad.gif na bet pas tave gal dar ne viskas prarasta.
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 11 29, 20:13)
ant palanges gali buti ir mazesne temperatura. As ja per metra nuo lango laikau, lyg ir neblogai jauciasi.

niu žiūrėsim, dabar tegu pastovi kitur, nepatiks, tada nežinau.. Gaila neturiu galimybių laikyti ją ne ant palangės ir šviesiai plius šiltai.. Viena vargas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2012 11 29, 20:28)
Katleja1, mano idealiai sveikas augalas taip lapa po lapo pamete ir ate. Vat tokios tos belinos  unsure.gif  verysad.gif na bet pas tave gal dar ne viskas prarasta.

blink.gif O jei, tai panašiai ir man yra smile.gif Turi dar 5 lapus, dar laiko pasidžiaugti turiu kol visus numes lotuliukas.gif O buvo su pumpurėliu belendančiu, tai viskas gerai, jis ir lenda po truputi, nenudziuvo, nieko..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katleja1: 29 lapkričio 2012 - 20:31
As jau pasakojau jog turejau belina leliuka, tai sis isgyveno metus pas mane, o gautas grazuolis suauges augalas... pora savaiciu. Gal joms aplinkos pakeitimas didelis stresas ir kuo suaugesnis augalas, tuo sunkiau prisitaiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 29, 21:31)
niu žiūrėsim, dabar tegu pastovi kitur, nepatiks, tada nežinau.. Gaila neturiu galimybių laikyti ją ne ant palangės ir šviesiai plius šiltai.. Viena vargas doh.gif
Papildyta:
blink.gif O jei, tai panašiai ir man yra smile.gif Turi dar 5 lapus, dar laiko pasidžiaugti turiu kol visus numes lotuliukas.gif O buvo su pumpurėliu belendančiu, tai viskas gerai, jis ir lenda po truputi, nenudziuvo, nieko..

paskaityk bardot rekomendacijas:
http://www.orchids.l....php?f=11&t=535
Atsakyti
skm, būtų labai smalsu pamatyti Rhynchostylis gigantea White with red spots Žydi! Kvepia! nuotrauką, po tokio mumriko apibūdinimo.

nu va, po padarytos reklamos Angraecum didieri Leidžia žiedyną! - augaliuko nebeliko.... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 29 lapkričio 2012 - 20:58
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 29, 20:31)
Ačiū už info cinde, aš taip ir pagalvojau, tik nežinau su kokiu mikroskopiniu daikteliu reikės ją laistyti  lotuliukas.gif

vazonėlio dugne pridėta pačios stambiausios žievės, o haraella kiminuose, laistyti nedaug, tiek kiek paliesite, vazonėlis bus drėgnas, o ne šlapias, tad nereikia jam niekur išbėgti, jis išgaruos.
Papildyta:
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 11 29, 21:56)
skm, būtų labai smalsu pamatyti Rhynchostylis gigantea White with red spots Žydi! Kvepia! nuotrauką, po tokio mumriko apibūdinimo.
nu va, po padarytos reklamos Angraecum didieri Leidžia žiedyną! - augaliuko nebeliko.... ax.gif

tai mumrikas jį ir pasiėmė, bet turim Angraecum didieri mažesnių, tik dar neįdėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2012 11 29, 21:28)
vazonėlio dugne pridėta pačios stambiausios žievės, o haraella kiminuose, laistyti nedaug, tiek kiek paliesite, vazonėlis bus drėgnas, o ne šlapias, tad nereikia jam niekur išbėgti, jis išgaruos.
Papildyta:

Ačiū skm 4u.gif Tas vazonėlis iš tikro natūroje labai tinka tai gėlytei thumbup.gif Iš vis kiek pirkau iš Jūsų vazonėlių, visi išskirtiniai smile.gif

Dėl Phal. bellina, tai aš irgi galvoju, kad aplinkos keitimas čia kalčiausias turbūt.. O gal vyras kai gabeno iš Vokietijos pašaldė kažkiek.. Jam tas orchidėjų augintojas liepė kaip tik neužkloti, tik paprastai sudėjo į dėžę ir liepė vėdinti, t.y. dieną laikyti pravertą kelionės metu. Na bet kokiu atveju stebėsiu kas dėsis su ja toliau..
Atsakyti