Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

Tina, lapų margumas labai gražus wub.gif

QUOTE(xx @ 2012 12 01, 20:29)
Tina, lb gražus  wub.gif
o man kas liko iš naujokės Tillandsia cacticola cray.gif , norėjau pritaisyti ant tilandsijų medžio... ir visa išsiskyrė...

vaje... dar ir taip būna unsure.gif ten puvinys buvo, kad visi lapai taip išbirėjo? kur rudi galiukai unsure.gif

Pasirodau ir aš savo naujokus blush2.gif

Phalaenopsis stuartiana x equestris Apari

user posted image

Vargšas tik 3 šakneles turi, visas kitas matosi kažkada nusipūdė, likus tokia juoda uodega doh.gif Bet mielas, mažytis, su žiedstiebiu, tikiuosi augs smile.gif

Pora raibuolių (ačiū rytine_rasa aciuks.gif 4u.gif)

user posted image

user posted image wub.gif

Ir vandukas biggrin.gif įgrūdau į vazonėlį hihihi.gif bet visai patogiai gavosi smile.gif

user posted image

pora lapelių turi tokias pilkas dėmes, kaip sakot, gal nukirpt iki sveikos vietos? g.gif
user posted image
Atsakyti
Tina*, Dantiste, gražūs naujokai thumbup.gif
xx, užjaučiu console.gif

Mumriko dėka ir aš turėsiu Phal. manii black biggrin.gif
Atsakyti

Mumriko dėka ir aš turėsiu Phal. manii black  biggrin.gif
[/quote]
drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skaidrek96: 01 gruodžio 2012 - 22:43
[quote=xx,2012 12 01, 20:29]
Tina, lb gražus wub.gif
o man kas liko iš naujokės Tillandsia cacticola cray.gif , norėjau pritaisyti ant tilandsijų medžio... ir visa išsiskyrė...
user posted image
[/

Oooo, matyt per skubėjimą gerai jos neapžiūrėjo doh.gif , parodžiau Egidijui nuotrauką, sakė apžiūrės kitą ir jei bus gera sekmadienį atvešime, nes patys važiuosime į Kauną, o jei ne, tai gal iš kitų tilandsijų išsirinksi, turime naujai atsivezžtų.
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 12 01, 19:55)
Tina* aš irgi tokiu pačiu vaizdeliu namuose jau džiaugiuosi (Phalaenopsis schilleriana x mannii) ir visa tai dėka mumriko  4u.gif

Aha ji sake jog ismaine savo rezervuota.

Kas gero seminare?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 12 01, 15:14)
Mano grazuoliukas jau atkeliavo pas mane.

gražuolis wub.gif

QUOTE(xx @ 2012 12 01, 20:29)

o čia kažkoks puvinys tokiu atveju buvo, t.y. gėliukas jau iki išsiskyrimo buvo nebegyvas g.gif

QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 12 01, 20:55)
tokiu pačiu vaizdeliu namuose jau džiaugiuosi (Phalaenopsis schilleriana x mannii) ir visa tai dėka mumriko  4u.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2012 12 01, 22:20)
Mumriko dėka ir aš turėsiu Phal. manii black  biggrin.gif

mumrikui matyt už reklamą kažkoks procentas priklausys lotuliukas.gif Uranijuk, grauolis taviškis išdidžiai pas mane ant stalo tupi - gražutis sveikutis augaliukas ir dar su žiedstiebio pypsiku thumbup.gif

o mumrikas pati silpnavalė bobelė ir po seminaro grįžo pilna dėže blush2.gif blush2.gif blush2.gif

didžiausias laimikis, tai nugriebtas būten tokio lapų margumo Phalaenopsis schilleriana x mannii, apie kokį svajojau, t.y. maksimaliai pilkšvi lapai su retomis žaliomis dėmėmis - gan artimas vaizdas vat šiam. Ryt pasirodysiu ir pamatysim kokie gali būt skirtingi augaliukai kai "tėvai" du, o genai visaip supuola.

http://www.google.lt...9,r:8,s:0,i:105

ir žiedstiebis jau ilgas su žiedukų pumpurėliais thumbup.gif

Uranija, ir tave turėjau omeny, bet kad tik vienas augaliukas tebuvo ax.gif

.................

Kartojuosi iš LOD forumo, bet didžiuuuuuuuuuuulis dėkui už nuostabų seminarą - ir organizatoriams, ir dalyviams, ir nepakartojamai LOD parduotuvėlei wub.gif Pranešėjos buvo tiesiog nuostabios - Oli_vija, Urze, Šilinge - milžiniškas dėkui jums jei čia užklysit paskaityt wub.gif

Mumrikas buvo baisulingas kodėlčius, bet, o, tačiau visus penkis lapus prikonspektavau - galėsiu vaidint bais protingą phalaenopsių augintoją ir tikiuosi, kad mano salotytės tas mano žinias įvertins. Na kad po šio seminaro Cornu cervi ir Manii žygiuos vėsaus sauso žiemos poilsio tai aiškų aiškiausiai lotuliukas.gif

Kai peržiūrėsiu savo užrašus gal galėsiu kažką trumpai parašyt apie mūsų auginamus augaliukus - tikrai buvo pateikta daug praktiškos ir kasdien praktikoj taikomos informacijos thumbup.gif

Ir rodos pagaliau, bent jau man paaiškėjo, kodėl toji bellina ar coerulea tokios jautrios ar bent mums taip atrodo, kad jos tokios.

Ogi todėl, kad jos mėgsta šilumą ir didelę oro drėgmę, o to tiesiog ant mūsų palangių ar lentynų beveik neįmanoma pasiekt. Turi būti minimum 22-23C naktimis (dienomis ir dal šilčiau - jos puikiai jaučiasi prie plius 30) ir oro drėgnumas rodos apie 80% (čia rašau iš atminties, o ryt jau tiksliau užrašuose pasitikslinsiu). Prie tokio drėgnumo jau reiklainga ir papildoma ventiliacija mirksiukas.gif

Ten kur jos auga nėra jokio žiemos sausesnio ar šaltesnio periodo, visus metus temperatūra ir drėgnumas panašūs, tai mūsų butų ar namų nešildymo laikotarpis , kai temperatūra dar pakrenta žemiau joms reiklaingos ribos, yra tikras "peilis".

Jei ką neteisingai prisiminiau ir primakaliavau , tai pataisykit blush2.gif

................

PS Labai dėkui už naujas pažintis - buvo smagu gyvai sutikt žmogeliukus, iki tol pažinotus tik iš bendravimo forumuose thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2012 12 01, 23:42)
Oooo, matyt per skubėjimą gerai jos neapžiūrėjo  doh.gif , parodžiau Egidijui nuotrauką, sakė apžiūrės kitą ir jei bus gera sekmadienį atvešime, nes patys važiuosime į Kauną, o jei ne, tai gal iš kitų tilandsijų išsirinksi, turime naujai atsivezžtų.

suprantu, kai tiek daug užsakymų, tikrai trūksta rankų viską sužiūrėti. Kai išvyniojau, iškart keli lapai jau buvo atsiskyrę ir jautėsi, kad ji negyva, bet vistiek negalėjau patikėti, kad galėjote tokią įdėti. Jei būtų galima, norėčiau tokios pačios.
Gerai, kai yra orchidejos.lt garantija smile.gif
Merginos, miniukų mylėtojos, jau kokie gražūs Phalaenopsio braceana lapai, tarsi šilko wub.gif , kažkas nepaprasto. Dar man patinka, kad ant bloko, jį galima vazelėje auginti. Tikrai vertas "grieko".
Papildyta:
Mumrikas, ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 12 02, 10:01)
suprantu, kai tiek daug užsakymų, tikrai trūksta rankų viską sužiūrėti. Kai išvyniojau, iškart keli lapai jau buvo atsiskyrę ir jautėsi, kad ji negyva, bet vistiek negalėjau patikėti, kad galėjote tokią įdėti. Jei būtų galima, norėčiau tokios pačios.
Gerai, kai yra orchidejos.lt garantija  smile.gif
Merginos, miniukų mylėtojos, jau kokie gražūs Phalaenopsio braceana lapai, tarsi šilko  wub.gif , kažkas nepaprasto. Dar man patinka, kad ant bloko, jį galima vazelėje auginti. Tikrai vertas "grieko".
Papildyta:
Mumrikas, ačiū už info  4u.gif

xx, nufotkink mums Phalaenopsis braceana, kol jis dar pas tave.
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 12 02, 10:01)
Merginos, miniukų mylėtojos, jau kokie gražūs Phalaenopsio braceana lapai, tarsi šilko  wub.gif , kažkas nepaprasto. Dar man patinka, kad ant bloko, jį galima vazelėje auginti. Tikrai vertas "grieko".

o mane išgąsdino tai, kad jis prie lepūniukų rolleyes.gif Turėjau norų sąraše, bet pasiskaitaliojau, kad iš esmės jis blokinė kultūra, kad mėto lapus, tai ir "atšoko noras" rolleyes.gif Seminare kalbėjom apie kelis, kurie auga tokiomis gamtos sąlygomis, kad atėjus blogiems laikams užsiaugina daug šaknų ir numėto lapus, kad išgyvent žeimą.

Tam jam blokas ir reikalingas, kad galėtų daug šaknų prisiaugint (aišku lapus numeta nebūtinai - čia gamtoj taip, bet yra į tai linkęs).

Ir mažuliukai labai jo lapukai, nes tai nėra pagrindinis jo turtas smile.gif Vienžo su mano gyvenimo būdu deja jis nesuderinamas, nes aiškiai sudžiovinčiau rolleyes.gif Pažiūrėjau pas SKM į tą pupsiką iš orchidariumo, pasigrožėjau ir atidėjau geresniems laikams, gal kai sėslesnė ir rūpestingesnė šeimininkė būsiu biggrin.gif

Beje nerealūs lapai ir schilleriana x manii - bent jau aš iki šiol dar nesu turėjusi orchidėjos tokiais blizgiais (panašaus blizgumo plonesniais ir žalesniais lapais nei standartiniai phal. pasižymintys pvz. pas mane hieroglyphica, manii ) ir švelniais - vis braukiu ir braukiu pirštu - tikiuosi orchiukas nesupyks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 12 02, 02:26)

butu labai saunu jei pasidaintum konspektu, jis aukso vertes lotuliukas.gif kita karta zinosiu, kad reikia atsinesti reikmenis uzrasams smartass.gif
Atsakyti
aš tai prisidėjau lapų, tušinukus net kelis (atsarginį, atsarginio atsarginį lotuliukas.gif ) ir ..............viską palikau prie durų doh.gif Bet svarbiausia, kad dėžes orchidėjoms susikroviau į mašiną iš vakaro thumbup.gif

Bet nieko, buvo daug gerų žmogeliukų, kurie ir lapais aprūpino, ir tušinuku wub.gif

Labai skubėjau rašyt, tai bandysiu tuos konspektus perkelt į el. variantą ir jei aks bus įdomu su jumis pasidalinsiu.

Beje aš konspektavau apie tuos gėliukus, kuriuos pati turiu arba kažkada svajoju turėt - apie jautruoles lepuoles tik paklausiau, šiek tiek užsirašiau, bet tokios info bus mažiausiai blush2.gif

O mano vakarykščiai lobiai iš LOD yra:

Phalaenopsis schilleriana x xmanii

Paphiopedilum delenatii alba (kai pamačiau šviesius jos lapus taip iš kart ir suskydau blush2.gif ) - sustačius visus tris mano turimus delenatii kartu jie atrodo labai skirting ir tai labai džiugu thumbup.gif

Paphiopedilum amboinensis - po labai geros būtent šio augaliuko reklamos LOD forume jis mano norų sąraše iš kažkelintos vietos palypėjo į pirmąją lotuliukas.gif

Lengvai ant mūsų palangių auginama salotytė, kuri nuolat ir dar labai gražiai žydi thumbup.gif Ir iš kart gavau šį nulėpausį gražuoliuką su žiedstiebiu ir riebiais dviem pumpurais thumbup.gif
Atsakyti
Dar pamiršau pasigirt ir padėkot SKM - vakar ir iš jų toooookį grožį prigriebiau wub.gif Hibridinė raibuolė, gelsvai žalsvu žiedu, bet toooooooooookio dydžio žiedo dar nebuvau mačiusi - vos ne plaštakos dydžio bigsmile.gif Kadangi hibridukai pas mane lyg ir auga bei žydi, tai ir ši raibuolytė palangę papuoš thumbup.gif

Kiek žinau antras egzempliorius nusėdo Katlejos kolekcijoj biggrin.gif
Atsakyti