Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 04, 18:11)
tai ,o mes jau ka galim irgi prie to pacio tv sedim ,dar i kina su vaikais nueinu,i svecius,bet jei taip ir toliau ,tai vestuvems reiks imti paskola,o ka daryt,negi apsijuoksi  biggrin.gif ,na,bet dar greit vestuviu nenusimato,nezinau,rode ir nuotraukas ir matau kur buvo ir ka veike ir kaip pasipuose,ir net nesigiria,tiesiog as matau.jie galvoja,kad mes gyvenam gerai,nes as nepasakoju,kad cia tik ivaizdis,pvz liko iki algos trys dienos  biggrin.gif ,parase atvaziuoju, opas mane 100 litu,pas vyra irgi panasiai,nu ka nuejom i maksima ir isleidom,sio to,vaikui jos knyga,skanestu,sampano i,kazkaip prasimusem tas tris dienas lotuliukas.gif kazkaip,gerai,kad pampersu buvo lotuliukas.gif

Jums 200lt mazai blink.gif .Tada tikrai nemokate planuoti islaidu...Skaiciuojam vaikui knyga tarkim 15-20lt,putojantis gerimas 10-15lt.Gaunam 25-35lt.Uzkandziu stala laisvai galima suruost uz 50 lt.,tik fantazijos reikia(SM yra tam skirti skyreliai).Liktu min.115lt.Tris dienas tikrai pragyventi galima biggrin.gif .
Jums tikrai kazkas ne taip su islaidu tvarkymu
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 03 04, 18:00)
Priklausomai nuo to kaip zmones tam uzsieny gyvena. Londone nemazai zmoniu, kurie neturi normalaus laisvalaikio, geriausiu atveju sedi namie prie tv (tam ir pinigu neisleidzia), kartais pas draugus nuvaziuoja gimtadienio ar dar ko atsvesti... Ne visi be abejo. Tie, kas vazineja uzdirba ne minimuma ar prisiduria is salies. Toks pasakymas, kad uzsieny is minimumo galima islaikyt seima yra absurdas. Aisku, sunku susidaryt tikslia nuomone jei vis matai tautiecius is uzsieniu atvaziuojanciu ir keliancius didziausias vestuves, krikstynas ar siaip uliavojancius doh.gif: Ir deja taip, pazistu zmoniu tiesiog MELUOJANCIU apie gyvenima uzsienyje ar nutylinciu esmines detales, kas iskreipia vaizda sad.gif

Na gyveni penkiese vienam kambaryj,minti patiekalaus po 1 svara (apie tokio maisto poveiki sveikatai net nekalbu),o paskui gryzti i Lietuva kaip bajoras.Bile per atostogas gali pinigais pamojuot laugh.gif
Papildyta:
QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 04, 18:17)
va va,panasiai ,negi sakysi,kad zinau,kad naujas asortimentas,ir lekiu ten biggrin.gif

Zinokit Londone nemazai zmoniu apsiperka labdarynuose.Charity shop'uose prekinasi ir niekas to nesigedyja.Mano kaimynei prireike kelniu ir batuku-bego i labdaryna,nemazai pensininku perkasi.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 04, 17:42)
Dirbdama UK valytoja,gausit minimuma.Kokios keliones ir sultys cool.gif

Kur valytojai ranka buciuoja,kad teikesi ateit i darba.Moka tukstancius ir dirbt reikia tik 8 val.per diena.

Dirbdama Norvegijoje gautumėt minimumą. Dirbtumėt 8val, gautumėt nemokamai vaisių, kavos, arbatos kiek norit. Viršvalandžiai (jei nori) - 1,5karto brangesni, sekmadieniai - 2kartus+nemokami pietūs, ko tik nori. Už tą minimumą gal ir kukliai, bet šeimą (net turint 2 vaikus) drąsiai išlaikyti galima. Gerai paieškojus net vieniems bute gyventi galima. Blogiausiu atveju dvi poros 3 kambarių bute.
Ir be jokio sarkazmo - valytojai ten tokie pat gerbiami kaip ir kt profesijų žmonės. Tik Lietuvoje tokie darbuotojai žeminami ir iš to įpratimo visada stengiamasi įkąsti užsienyje tokias pareigas turintiems. blink.gif

QUOTE(Ajste @ 2013 03 04, 17:45)
Atsiprasau, bet mastysena, kad uzsieny geriau irgi tokia (sterio)tipiska. Nugi jei taip gerai, tai ko is uzdirbtu pinigu Lietuvoj namus perkasi, statosi, butu i kuriuos niekada negris nepardavineja

Kiek žmonių, tiek istorijų - vadovaujuosi tomis, kurios man iš pirmų lūpų girdėtos. smile.gif O kad žmonės grįžti svajoja, juk natūralu, nes išvažiuoja ne savo noru, o iš poreikio gyventi...

QUOTE(perkunkieme @ 2013 03 04, 17:47)
bet mes tai gaunam  ne minimumus toli grazu, bet gyvenam nuo iki ir kukliai.

O mes kai turėjom tikslą, reikėjo gerokai pataupyti, tai gerą pusmetį dviese (+šuo biggrin.gif ) gyvenom iš vieno minimumo, kad greičiau susitaupytų pinigai. smile.gif Kokybės viskame buvo nulis, bet gyvenom ir išgyvenom - įmanoma. Tik nemanau, kad tai turi būti norma, nes ir pusbadžiu išgyventi būtų galima, tik ar taip turi būti.
Todėl ir manau, kad daugelis rašančių nelabai supranta, kas yra gyvenimas iš minimumo, negyvenus tikrai nesuprasi. Čia kaip kažkokia žurnalistė tipo darė tyrimą ir bandė iš minimumo gyventi. biggrin.gif Su kinu, kavutėmis kavinėje ir ledais, kur dėžutė tikrai ne 3 ir ne 5lt kainuoja. Nepavyko jai, bet kad žmogus net nesiorientavo padėtyje... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 04 kovo 2013 - 18:28
QUOTE(Karusia @ 2013 03 04, 17:57)
Mano tėčio pusbrolis gyveno JAV nuo pokario. Baigęs mokslus jau ten, inžinierius (gerbiama ir gerai mokama specialybė). Vidurinė klasė, skant. Susirgo vėžiu, iš pradžių draudimas apmokėjo operacijas, vėliau - nebe. Ką tokiu atveju daryti? Pardavė namus, grįžo į Lietuvą. Po kelių metų (kelių operacijų, gydymų vaistais)  mirė, dėdina (ne lietuvė) į Javainius jau negrįžo.... 
Kažkada pasakojo tėčiui, kad galėjo prašyti iš vaikų tų pinigų, bet suvokė, kad vaikams patiems reikia į ateitį eiti - auginti vaikus, išsimokėti savo namus ir pan.

Mane giminaitis kvietėsi. Aš paskaičiavau, kad su savo  specialybe gyvenčiau ne ką geriau materialiai, o visai prastai - socialiai.

Man gaila,kad zmones nevertina to ka turi.Labai gerai yra isvaziuot ir paziuret i Lietuva is toliau biggrin.gif .Labai gerai ivertini tai,ka turi biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 04, 19:18)
Liktu min.115lt.Tris dienas tikrai pragyventi galima biggrin.gif .

Tiek drąsiai maistui ir buitinėms prekėms pakaktų 2sav. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 04 kovo 2013 - 18:30
QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 19:24)
Dirbdama Norvegijoje gautumėt minimumą. Dirbtumėt 8val, gautumėt nemokamai vaisių, kavos, arbatos kiek norit. Viršvalandžiai (jei nori) - 1,5karto brangesni, sekmadieniai - 2kartus+nemokami pietūs, ko tik nori. Už tą minimumą gal ir kukliai, bet šeimą (net turint 2 vaikus) drąsiai išlaikyti galima. Ir be jokio sarkazmo - valytojai ten tokie pat gerbiami kaip ir kt profesijų žmonės. Tik Lietuvoje tokie darbuotojai žeminami ir iš to įpratimo visada stengiamasi įkąsti užsienyje tokias pareigas turintiems. blink.gif

O kokia ten busto nuomos kaina padoriam rajone? g.gif Kiek kainuoja pramogos,maistas? g.gif
Zinot mums ofise irgi duodavo kavu,arbatu kiek nori,dirbau 8 val. ir jokiu virsvalandziu.Sefas organizuodavo boulingo cempionatus,kartais i ofisa uzsakydavo picos.Alga buvo ne is paciu didziausiu,bet ir darbelis nesunkus biggrin.gif .
Bet kiekvienas mato,tai ka nori matyti.Jei jus save pajegiate realizuoti tik kaip valytoja,tai pirmyn i Norvegiskaji roju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 04, 19:30)
O kokia ten busto nuomos kaina padoriam rajone? g.gif Kiek kainuoja pramogos,maistas? g.gif

Na ir vėl jūs man taikot. doh.gif
Maistui išlaidų užsienyje nelabai skaičiuoja. Jos sudaro labai mažą procentą išlaidų. Būsto nuoma jau brangiau. Kaina priklauso nuo miesto. Jei mažesniame, mano paskutinėmis žiniomis, tai būtų apie 40% atlyginimo, bet čia labai individualu... O visa kita tikrai pigiau nei LT, lyginant algos ir kainų santykius.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 04, 17:18)
Na gyveni penkiese vienam kambaryj,minti patiekalaus po 1 svara (apie tokio maisto poveiki sveikatai net nekalbu),o paskui gryzti i Lietuva kaip bajoras.Bile per atostogas gali pinigais pamojuot laugh.gif
Papildyta:
Zinokit Londone nemazai zmoniu apsiperka labdarynuose.Charity shop'uose prekinasi ir niekas to nesigedyja.Mano kaimynei prireike kelniu ir batuku-bego i labdaryna,nemazai pensininku perkasi.

Na nebutinai penkiese, bet esmė, kad gyveni kambary (virtuvė, vonia, tuoaletas bendrai su kitais buto/namo gyventojais), maistas gali būti ekonominis (Optima linija tipo) gali būti geresnis, čia jau kaip prasisuki. Vat tik su transprtu niekaip nesutaupysi, o kainos žiaurios ir tik kyla doh.gif
Londono labdarynai yra super daiktas thumbup.gif ir senienų turgūs taip pat, ten ne tik mažiiau pinigų turintys apsipirkinėja, bet ir pinigingi žmonės ir dizaineriai. Tik vat tautiečiai mėgstantys pasirodyt plūsta į tkmaxus ir renkasi dizainerių drabužius su kuo didesnėm emblemom lotuliukas.gif

QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 17:24)
Dirbdama Norvegijoje gautumėt minimumą. Dirbtumėt 8val, gautumėt nemokamai vaisių, kavos, arbatos kiek norit. Viršvalandžiai (jei nori) - 1,5karto brangesni, sekmadieniai - 2kartus+nemokami pietūs, ko tik nori. Už tą minimumą gal ir kukliai, bet šeimą (net turint 2 vaikus) drąsiai išlaikyti galima. Gerai paieškojus net vieniems bute gyventi galima. Blogiausiu atveju dvi poros 3 kambarių bute.
Ir be jokio sarkazmo - valytojai ten tokie pat gerbiami kaip ir kt profesijų žmonės. Tik Lietuvoje tokie darbuotojai žeminami ir iš to įpratimo visada stengiamasi įkąsti užsienyje tokias pareigas turintiems. blink.gif
Kiek žmonių, tiek istorijų - vadovaujuosi tomis, kurios man iš pirmų lūpų girdėtos. smile.gif O kad žmonės grįžti svajoja, juk natūralu, nes išvažiuoja ne savo noru, o iš poreikio gyventi...

Todėl ir manau, kad daugelis rašančių nelabai supranta, kas yra gyvenimas iš minimumo, negyvenus tikrai nesuprasi.

JK geriausiu atveju gausi karštų gėrimų (jei ofisuose dirbi dažnai stovi kavos aparatai ir gali pasidaryt) užkandžiai tik jei ilgiau trunkantys susirinkimai ar seminarai (ypač vykstantys apie pietų metą). Nebent dirbi labai gerai besilaikančioje kompanijoje ir ne eiliniu darbuotoju, tada visokių malonumų gali būti, pradedant pavalgymais su klientais Mišelin stiliaus restoranuose, baigiant apmokėtomis komandiruotėmis, kurių tikslas su klientais eiti į restoranus (farmacijos kompanijų atstovai taip gyvena). O šiaip ta kava ar arbata yra nulis, jei labai nori, termosą iš namų gali atsinešt ir savikaina jos bus centai, tik malonus gestas. Viršvalandžiai ir darbas savaitgaliais apmokami didesniais tarifais jei darbo sutarty nenumatyta, jog dirbsi nepastoviu grafiku. VIEN iš minimumo šeima nepragyvens, imamos pašalpos, ieškoma mokesčių lengvatų ar prisiduriama iš šono. Buto kainos priklausomai nuo rajono gali būti nuo 800GBP priklausomai nuo rajono, jei nuomojies kambary dvivietis nuo 100GBP per savaite. Žodžiu tas pats kas būt Lietuvoj, tik gyveni svetimoj šaly ir augindamas 2 vaikus arba vienas iš tėvų nedirba arba gražias sumas palieki darželiui/auklei/popamokinei grupei/atsiveži močiutę.
Dėl pagarbos valytojam nieko negaliu pasakyt, čia irgi pasitaiko kai ofisiniai žiūri į tave kreivai gal dėl to, kad valytoja, o gal dėl to, kad užsienietė g.gif O Lietuvoj trūksta pagarbos paprastam darbui, manau vienai iš priežasčių, kad vaikai mokomi būti vadovais, juos stumia, tempia, kiša (per kyšius ir pažintis) į universitetus, kad tik gautų popieriuką, vat ir gaunasi paskui, kad valytoja su dviem aukštaisiais doh.gif
Aš vadovaujuosi savo ir savo šeimos asmenine patirtimi ir tuo, ką matau. Daug ant Lietuvos "stumiančių", tik apsisukę važiuoja ir sveikatos tvarkytis į Lietuvą, siuntinukų su rūkyta dešryte irgi laukia net išsižioję bigsmile.gif Taigi nereikia pasakoti, kad užsieny visakas taip super duper ir iš minimumo gyveni super gyvenimą SU ŠEIMA, nes taip nėra schmoll.gif
Na ir vėl jūs man taikot.
Maistui išlaidų užsienyje nelabai skaičiuoja. Jos sudaro labai mažą procentą išlaidų. Būsto nuoma jau brangiau. Kaina priklauso nuo miesto. Jei mažesniame, mano paskutinėmis žiniomis, tai būtų apie 40% atlyginimo, bet čia labai individualu... O visa kita tikrai pigiau nei LT, lyginant algos ir kainų santykius.

Ne Jum taiko, bet Jūs užsiminėt apie Norvegiją tai ir klausia kokios kainos. Aš pvz kalbu apie JK ir čia taip pat maistas sudaro nedidelę, bet vistik reikšmingą išlaidų dalį. Būsto nuoma ir ypač transportas suvalgo daug (kalbant apie Londoną), o gyvenimo kokybė kurią gauni už tuos pinigus gerokai prastesnė nei Lietuvoj. Jau nekalbant apie tai, kad nuoma yra mokama kažkam kitam, o pats savo nieko neturėsi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 14:37)
O mano logika tokia, kad sistema turi būti tokia, jog minimumą gaunantis asmuo turėtų galimybę gyventi oriai.
Agha - turi būti. Turi kažkas ateiti ir duoti pinigų visiems norintiems. Nedirbantiems - irgi. Kad visi orūs galėtų būti. lotuliukas.gif

QUOTE(Karusia @ 2013 03 04, 18:15)
Draugė iš Airijos "oho kokiais gerais drabužiais tu vaiką rengi, mums šitos firmos apranga - per brangu". njo, negi girsies, kad skudurynus kartais aplankai.
O kodėl ne? g.gif Man, tarkim, kelia pagarbą, kai žmonės sugeba gražiai atrodyti, valgyti kokybišką maistą, organizuotis turiningą laisvalaikį išleisdami mažiau, nei tarkim aš. unsure.gif
Atsakyti
Tai gal pakalbėkim ir apie tai, kaip sistema yra sukurta tam, kad pagal ją gyventi, o ne apeidinėti? Jei pašalpas ima visi kas netingi, pajamų nedeklaruoja, gauna vokeliuose, ima/duoda kyšius, naudojasi pažintimis.... Kokios sistemos ir kokio veikimo galima laukti/tikėtis ar juo labiau reikalauti???
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 19:34)
Na ir vėl jūs man taikot. doh.gif

Skaiciuoja maistui pinigus ir dar kaip.Jus konkreciai surasykit kainas.Nelabai tikiu,kad butas (ne kambarys) sudarytu 40 proc.minimalios algos g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 03 04, 20:07)
Ne Jum taiko, bet Jūs užsiminėt apie Norvegiją tai ir klausia kokios kainos. Aš pvz kalbu apie JK ir čia taip pat maistas sudaro nedidelę, bet vistik reikšmingą išlaidų dalį. Būsto nuoma ir ypač transportas suvalgo daug (kalbant apie Londoną), o gyvenimo kokybė kurią gauni už tuos pinigus gerokai prastesnė nei Lietuvoj. Jau nekalbant apie tai, kad nuoma yra mokama kažkam kitam, o pats savo nieko neturėsi  verysad.gif

Londone,ten kur norejau menesine nuoma buto buvo nuo 1000-1200.Mano alga buvo tokia pati.Zodziu vieno zmogaus alga suryja bustas,kito zmogaus alga iseina maistui/transportui ir t.t.Bet va jei vienas netenka darbo-seimai ne kas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 04, 19:03)
Skaiciuoja maistui pinigus ir dar kaip.Jus konkreciai surasykit kainas.Nelabai tikiu,kad butas (ne kambarys) sudarytu 40 proc.minimalios algos g.gif
Papildyta:
Londone,ten kur norejau menesine nuoma buto buvo nuo 1000-1200.Mano alga buvo tokia pati.Zodziu vieno zmogaus alga suryja bustas,kito zmogaus alga iseina maistui/transportui ir t.t.Bet va jei vienas netenka darbo-seimai ne kas doh.gif

Reik pastebėt, kad padoresniam rajone tokia yra vieno kambario (net ne vieno miegamojo kaip JK skaičiuojama) buto kaina. Plius mokesčiai kokie 200 GBP, transportas, maistas. Netekus darbo pasalpa apie 80 GBP per savaite (320 GBP per menesį), kažkokia nuolaida už bendruosius patarnavimus (ar kaip čia tie council tax vadinasi) ir gal dalinė buto nuomos kompensacija. Bet kokiu atveju tikrai pasijaustų. O apie pasitaupymą tai nėra minčių schmoll.gif

Beje, kažkas minėjo apie nuotraukas, kad matosi geras gyvenimas, kažkur skaičiau tokią mintį, kad žmonės nefotografuoja ir nerodo savo nuobodaus gyvenimo užtat lengva susidaryt nuomonę, kad kitų gyvenimas įdomesnis nei tavo. O JK galima pagudraut ir pigesnių kelionių susiorganizuoti (už 1 EUR autobusu į paryžių) išpardavimų ar akcijų metu ax.gif
Atsakyti
moterys, gal jus temos pavadinima perskaitykit biggrin.gif
Atsakyti