QUOTE(due drops @ 2013 03 04, 17:18)
Na gyveni penkiese vienam kambaryj,minti patiekalaus po 1 svara (apie tokio maisto poveiki sveikatai net nekalbu),o paskui gryzti i Lietuva kaip bajoras.Bile per atostogas gali pinigais pamojuot
Papildyta:
Zinokit Londone nemazai zmoniu apsiperka labdarynuose.Charity shop'uose prekinasi ir niekas to nesigedyja.Mano kaimynei prireike kelniu ir batuku-bego i labdaryna,nemazai pensininku perkasi.
Na nebutinai penkiese, bet esmė, kad gyveni kambary (virtuvė, vonia, tuoaletas bendrai su kitais buto/namo gyventojais), maistas gali būti ekonominis (Optima linija tipo) gali būti geresnis, čia jau kaip prasisuki. Vat tik su transprtu niekaip nesutaupysi, o kainos žiaurios ir tik kyla
Londono labdarynai yra super daiktas

ir senienų turgūs taip pat, ten ne tik mažiiau pinigų turintys apsipirkinėja, bet ir pinigingi žmonės ir dizaineriai. Tik vat tautiečiai mėgstantys pasirodyt plūsta į tkmaxus ir renkasi dizainerių drabužius su kuo didesnėm emblemom
QUOTE(Arretė @ 2013 03 04, 17:24)
Dirbdama Norvegijoje gautumėt minimumą. Dirbtumėt 8val, gautumėt nemokamai vaisių, kavos, arbatos kiek norit. Viršvalandžiai (jei nori) - 1,5karto brangesni, sekmadieniai - 2kartus+nemokami pietūs, ko tik nori. Už tą minimumą gal ir kukliai, bet šeimą (net turint 2 vaikus) drąsiai išlaikyti galima. Gerai paieškojus net vieniems bute gyventi galima. Blogiausiu atveju dvi poros 3 kambarių bute.
Ir be jokio sarkazmo - valytojai ten tokie pat gerbiami kaip ir kt profesijų žmonės. Tik Lietuvoje tokie darbuotojai žeminami ir iš to įpratimo visada stengiamasi įkąsti užsienyje tokias pareigas turintiems.
Kiek žmonių, tiek istorijų - vadovaujuosi tomis, kurios man iš pirmų lūpų girdėtos.

O kad žmonės grįžti svajoja, juk natūralu, nes išvažiuoja ne savo noru, o iš poreikio gyventi...
Todėl ir manau, kad daugelis rašančių nelabai supranta, kas yra gyvenimas iš minimumo, negyvenus tikrai nesuprasi.
JK geriausiu atveju gausi karštų gėrimų (jei ofisuose dirbi dažnai stovi kavos aparatai ir gali pasidaryt) užkandžiai tik jei ilgiau trunkantys susirinkimai ar seminarai (ypač vykstantys apie pietų metą). Nebent dirbi labai gerai besilaikančioje kompanijoje ir ne eiliniu darbuotoju, tada visokių malonumų gali būti, pradedant pavalgymais su klientais Mišelin stiliaus restoranuose, baigiant apmokėtomis komandiruotėmis, kurių tikslas su klientais eiti į restoranus (farmacijos kompanijų atstovai taip gyvena). O šiaip ta kava ar arbata yra nulis, jei labai nori, termosą iš namų gali atsinešt ir savikaina jos bus centai, tik malonus gestas. Viršvalandžiai ir darbas savaitgaliais apmokami didesniais tarifais jei darbo sutarty nenumatyta, jog dirbsi nepastoviu grafiku. VIEN iš minimumo šeima nepragyvens, imamos pašalpos, ieškoma mokesčių lengvatų ar prisiduriama iš šono. Buto kainos priklausomai nuo rajono gali būti nuo 800GBP priklausomai nuo rajono, jei nuomojies kambary dvivietis nuo 100GBP per savaite. Žodžiu tas pats kas būt Lietuvoj, tik gyveni svetimoj šaly ir augindamas 2 vaikus arba vienas iš tėvų nedirba arba gražias sumas palieki darželiui/auklei/popamokinei grupei/atsiveži močiutę.
Dėl pagarbos valytojam nieko negaliu pasakyt, čia irgi pasitaiko kai ofisiniai žiūri į tave kreivai gal dėl to, kad valytoja, o gal dėl to, kad užsienietė

O Lietuvoj trūksta pagarbos paprastam darbui, manau vienai iš priežasčių, kad vaikai mokomi būti vadovais, juos stumia, tempia, kiša (per kyšius ir pažintis) į universitetus, kad tik gautų popieriuką, vat ir gaunasi paskui, kad valytoja su dviem aukštaisiais
Aš vadovaujuosi savo ir savo šeimos asmenine patirtimi ir tuo, ką matau. Daug ant Lietuvos "stumiančių", tik apsisukę važiuoja ir sveikatos tvarkytis į Lietuvą, siuntinukų su rūkyta dešryte irgi laukia net išsižioję

Taigi nereikia pasakoti, kad užsieny visakas taip super duper ir iš minimumo gyveni super gyvenimą SU ŠEIMA, nes taip nėra
Na ir vėl jūs man taikot.
Maistui išlaidų užsienyje nelabai skaičiuoja. Jos sudaro labai mažą procentą išlaidų. Būsto nuoma jau brangiau. Kaina priklauso nuo miesto. Jei mažesniame, mano paskutinėmis žiniomis, tai būtų apie 40% atlyginimo, bet čia labai individualu... O visa kita tikrai pigiau nei LT, lyginant algos ir kainų santykius.
Ne Jum taiko, bet Jūs užsiminėt apie Norvegiją tai ir klausia kokios kainos. Aš pvz kalbu apie JK ir čia taip pat maistas sudaro nedidelę, bet vistik reikšmingą išlaidų dalį. Būsto nuoma ir ypač transportas suvalgo daug (kalbant apie Londoną), o gyvenimo kokybė kurią gauni už tuos pinigus gerokai prastesnė nei Lietuvoj. Jau nekalbant apie tai, kad nuoma yra mokama kažkam kitam, o pats savo nieko neturėsi
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.